- 9 Ocak 2018
- 5.242
- 12.997
- 248
Bu yonunu dusununce arkadas hakli baska ne borclariniz varda sadece 500 tl kaliyor sanirim ikinizde calisiyorsunuz asgari ucret hesabi yapsak 5000 tl ve siz maasin yuzde 10 nu vereceksinizO halde önceliğiniz mont değil borç ödemek olmalı.
Çünkü er geç "sayemizde evlendiler, parayı bile çerez kadar parayla öder" derler insanlar.
Bu durumlara düşmektense, en kısa sürede borcu kapatmaya bakın.
Ayrıca bankadan 20 bin çekseniz en az 35 bin olarak öderdiniz.
Görümceden 20 bin alıp 20 bin olarak ödeyeceğinize göre, işi uzatıp ayda 500 500 öderim demek bence ayıp. Bu en az 3 yıl demek ki, dalga geçmektir.
Yanlış mıyımKonu sahibi diyor ki
Once benimle konussun fikir alisverisi yapsin
Alinan karara gore de odemelerimizi yapalim
Gorumceyede bilgi verelim
Ha bir es kisisi sanirim fazla alakadar deil hani mesela esim aylik sorar bir ihtiyacin var mi canta alalim mi ayakkabiya ihtiyacin var mi diye sorar
Konu sahibide sorsun istiyor
Mutfaktan kestiginizde 500 tl kaliyorsaaa oooooooKendimizi toparladığımızda ödemeye başlayacaktık daha toparlanamadık ama eşimin ısrarından mutfaktan kesip ödeyeceğiz
Evet kiraydı borçlardı aidat faturalar mutfak derken kalmıyorB
Bu yonunu dusununce arkadas hakli baska ne borclariniz varda sadece 500 tl kaliyor sanirim ikinizde calisiyorsunuz asgari ucret hesabi yapsak 5000 tl ve siz maasin yuzde 10 nu vereceksiniz
Mutfaktan kesiyoruz 500 kalmıyor yol parası flnda kesmek durumundayız önümüz kışMutfaktan kestiginizde 500 tl kaliyorsaaa ooooooo
O zaman rahatsızlığını açıkça söylemeli benmle konuşmalı şunu yap bnu yap bnu öde dememelidurumlarinin sıkışık olduğunu belirtmeye calisiyor bence size.
esinizin onceligi kardesi degil aldigi borcve belliki borc aldigi insanlar suan zor durumda ve esiniz bu durumdan rahatsiz.
benim montum yok onceligin kardesin tribiniz cok sacma olmuş.
Dogrusun bu yonde ama ben olsam ne yapar eder once borcumu bitiririm ölüm var kalim var sonrasi var yani odemesi kolay mi asla 3 yil da dugun borcunu bitirip ev aldikYanlış mıyım
es niye ihtiyacin varmi diye sorsun para zaten bayanda toplaniyormuş bayanin esine sormasi lazim bir seye ihtiyac varmi butcemizi ayarlayalim diye.Konu sahibi diyor ki
Once benimle konussun fikir alisverisi yapsin
Alinan karara gore de odemelerimizi yapalim
Gorumceyede bilgi verelim
Ha bir es kisisi sanirim fazla alakadar deil hani mesela esim aylik sorar bir ihtiyacin var mi canta alalim mi ayakkabiya ihtiyacin var mi diye sorar
Konu sahibide sorsun istiyor
Bunu esinle konustun mu peki bir seyi 10 defa soylemene gerek yok aklim var sukur deyip inceden de laf vursaniz bir daha demez ama sizin icin borctan cok esinizin ustunuze titrememesiO zaman rahatsızlığını açıkça söylemeli benmle konuşmalı şunu yap bnu yap bnu öde dememeli
Biz de tek maasla geciniyoruz para bana gelir hesabi kitabi yaparim ama esim mutlaka sorar parayi kendi kazanır ben harcarim ama yine de sorares niye ihtiyacin varmi diye sorsun para zaten bayanda toplaniyormuş bayanin esine sormasi lazim bir seye ihtiyac varmi butcemizi ayarlayalim diye.
Ben ödemeyeliö demedim ki ben sadece benmle konuşulsun istiyorum hepsi buDogrusun bu yonde ama ben olsam ne yapar eder once borcumu bitiririm ölüm var kalim var sonrasi var yani odemesi kolay mi asla 3 yil da dugun borcunu bitirip ev aldik
12.500 dugun borcu
22.500 altinlarim
15.500 odeme yaptik toplamda 37000 de para biriktirdik evimize verdik 20000 annem mirasimi verdi
47 bin borcumuz kaldi
Bunlar nasil oldu her zaman oncelik borc odeme oldu da ondan
arkadasim siz borclu oldugunuzu biliyorsunuz adam size kibarca kardesim zor durumda demis.O zaman rahatsızlığını açıkça söylemeli benmle konuşmalı şunu yap bnu yap bnu öde dememeli
Biliyorum canim ilk mesajlarimdan birinde yazdim zatenBen ödemeyeliö demedim ki ben sadece benmle konuşulsun istiyorum hepsi bu
Ne bahanesi sunucam hanfendi evet montum yok eskidi yaza alırız dedşk pandemidem dolayı evlendik ertelemek istemedik oldu mu açıklama. Zoruma giden bir şey yok bu fikir ödeme fikrini nişanlıyken eşime söyleyen bendim zaten. 500den fazla ödeyemeyiz çünkü bizimde borçlarımı varEvleneli 4 ay olmuş , yani yazın evlendiniz. Sizin neden montunuz yok ? Bugüne kadar montsuz gelmediniz herhalde, montun bahane olduğunun bizim kadar siz de farkındasınız. O parayı ödemek zorunuza gidiyor çünkü diğer evde görümce bedavaya oturuyor. Ayda 500 tl yılda 6000 tl eder 3 yılda paranın değeri pul olur. Sizce bu ödeme tipi adil mi ?
Eşinizin sizden birşeyler sakladığı kanısına nereden vardığınızı yazmamışsınız?? Zira konu başlığı "eşim benden birşeyler saklıyor sanki"kızlar selam
Kuruntu mu bilmiyorum yada düşündükçe aklıma yer etmiş bir şey mi onu da bilmiyorum.. sanki eşim benden bir şeyler saklıyor. Biliyorsunuz artık görümceme borcumuz var ve bu ay ödemeye başlayacağız sürekli 30 kere sorup durdu eniştem çalışmıyor biraz ödeme yapsak ii olur fln başlarda tamam hayatım yapacaz dediö zaten yapalım ayarlayalım dedim ama sürekli soruyor yok destek olalım fln belli ki kardesiyle konusuyo ve artık son zamanlarda her şeyde ne yapmam gerekeni söylüyor 500 yatırmak iyi olur şunu yapmalı bnu yapmalı dün dayanamadım tamam yatırcaz ama yeter aptal değilm anlıyorm ya dedim senin karının kışlık montu yok bunu düşündn mü biliyorsun olmadığını dedim kardesinle plan yapıp önüm3 gelme dedim senin kardeşin evet düşünüyorsun ama 2kere olur biter söylemek senin önceliğin kim ayırt et artık dedim gözlerim doldu kalktım vcden döndüğümde sarıldı bi daha da konusunu açmadı.. böle yapınca soğuyorum ve artık bir şey demeyeceğim. Bu arada gelirler bende toplanıyor kendisi öyle istedi.. 4aylık evliyiz .. artık aileyiz ama sanki önceliği ben değilm..
Gorumcengilde sizin evlenirken ne kadar borc altina girdiginizi bilerek verdiler sonuctaNe bahanesi sunucam hanfendi evet montum yok eskidi yaza alırız dedşk pandemidem dolayı evlendik ertelemek istemedik oldu mu açıklama. Zoruma giden bir şey yok bu fikir ödeme fikrini nişanlıyken eşime söyleyen bendim zaten. 500den fazla ödeyemeyiz çünkü bizimde borçlarımı var
Şimdi baktım, bankaların en uygunu 20 bin tl - 36 ay vadeli kredinin ödemesini 721 tl olarak hesaplamış. O zaman kredi çekip borcu kapatıp, bankaya sıkışa sıkışa ödeyeceksiniz.Ne bahanesi sunucam hanfendi evet montum yok eskidi yaza alırız dedşk pandemidem dolayı evlendik ertelemek istemedik oldu mu açıklama. Zoruma giden bir şey yok bu fikir ödeme fikrini nişanlıyken eşime söyleyen bendim zaten. 500den fazla ödeyemeyiz çünkü bizimde borçlarımı var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?