Eşim benden bir şeyler saklıyor sanki

Mont alamayacak durumdayken evlenmek fazla türk filmi içeriği olmuş. Kenara 500 tl fazla atamıyorsunuz ama evleniyorsunuz. Sonra kavga gürültü en güzel günler para hesabı ile geçiyor. Karısına mont alamayacak adam oluyor eşiniz, siz çalışın kendi montunuzu kendiniz alın bence ..

Altını mı bozdurmak istemiyorum zaten çok bir şey yok
Altını bozduramam, ayda 500 tl den fazla ödeyemem, kocam sussun para lafı etmesin görümceye olan borcu unutsun, montumu bile bekarlıkta alamam evliliğe saklarım, borcu 3 yılda öderim işsiz kalan umrumda olmaz.

Altını mı bozdurmak istemiyorum zaten çok bir şey yok
Hem karnım doysun, hem pastam dursun demek bu.

Bir de eşinize trip yapıyordunuz diğer konuda. Görümceniz size 20 bin tl borç vermiş ama minnettar olacağınıza, evine uğramamak için sorun çıkarıyorsunuz.

Aldığınız miktar nedir bilmiyorum ama ayda 500den fazla ödeyemiyoruz diyorsanız görümcenin parasını pul edersiniz. Ekonominin hali ortada. Altın dolar olarak ödemeye kalksanız siz altından kalkamazsınız ama bir ortayolu bulmanız lazım. Yeni evlendik diyorsunuz takınız falan yok mu? Açıkçası benim işsiz kalmış birine borcum varken kenarda altınım olsa batardı bana. Varsa bi kerede ödeyin kapatın borcunuzu. Eşimin ablasının bize çok fazla borcu var ama dolar verdik, dolar alıyoruz. Durumumuz sıkışık değil zorlamıyoruz o yüzden. Ama sıkıştığımız dönemler olduğunda gerekirse küçük miktarlarda avans çekip ödüyor.

Kardesiyle plan yapıp benm uymamı beklemesine hastayım ödeyecek olwn biziz benmle konuşması lazım

ne planı? kardeşi en fazla sıkışığız borcu ne zaman ödeyebilirsiniz demiştir. belki eşiniz de 500 500 ödesek olur mu demiştir. konuşmuşlar yani..
ödeyecek olan sizsiniz adam da size söylemiş işte bir söylemiş geçiştirilmiş iki söylemiş geçiştirilmiş. üç söylemiş kışlık monta bağlamışsınız. kırk kere söyletmeyin o zaman kendinize..

Ödeyeceğiz elbette bnu defalarca söylemesine ayarım

Defalarca söyleyecek tabiki. Kocası da çalışmiyormuş ve borcunuz var. Ödemek zorundasiniz.

Her ay belli bir miktar ayarlayıp ve mutlaka vermek zorundasınız.

Gelir sizde birikiyor diye bu hakimiyeti kurmaya hakkınız yok.

Para bende diyen kötü kocalara benziyorsunuz böyle. Kocanizi pasiflestirmeyin.

Daha 4 aylık evlisiniz. Kışlık montunuz neden yok ? Buraya da takıldım ben. Hiç mi yok evlenmeden önce getirdiğiniz kiyafetler ?

Ayrıca sizin kışlık montunuzu neden ortaya atıyorsunuz ödeyecek borcu hatırlatınca ?

Ödeyemeyeceğiniz borcu almasaydınız keşke, 20 bin liralık borcu ayda 500 500 ödemek bir ödeme planı değil. Ben birinden 5 lira borç almış olsam ödeyene kadar asla içim rahat etmez kurdeşen dökerim sizin rahatlığınıza şaşırdım açıkçası. Üstelik işsiz kalan ve size verdiği borç yüzünden zor durumda olan bir insan var yani yapmayın günahtır. Gerekiyorsa bankadan kredi çeker borcunuzu kapatır sonrasında bankaya ödersiniz borcunuzu ama sizin vermeye niyetiniz yok belli ki

Hatta kendimi çekmeye başladım çünkü üzülüyorum
Yanlış davranıyorsunuz. Gidip görümcenizle konuşup, şartlarını görün ve onlarla beraber ödeme planı yapın.
Yoksa bu durum er geç eşinizle ve eş ailesiyle büyük sorunlara sebep olur.

Konu sahibi sandığınız kadar masum değil.
Kendisine borç veren görümcesinin evine gitmemek için bin dereden su getiriyor.

Ödeyeceğiz elbette bnu defalarca söylemesine ayarım
İnsanların size ayar olmasına ramak kalmış bence.
Biz de borçla evlendik. Annemden borç almıştık. O borç bitene kadar yeri geldi buzdolabımız boş kaldı. Kıyafet almadık, altınları bozdurduk. Borç bitince her istediğimizi yapmaya başladık. Normali budur.

Ne kadar bencil birisiniz. Daha önceki konunuzu da hatırlıyorum. Borcunuz olduğu halde görümcenizden oturduğu ev için kira alsak mi diye dusunuyordunuz hatta kadının kendi evi olduğu halde.
Benim icin öncelikli olan birine olan borcumdur. Kendi giyecegin montu düşünüyorsun da borcunu düşünmüyorsun. Belki o parayla da kadın kendine mont alacak belki evine lazım ?? Kocası da çalışmıyormuş. Bunu dusunecegine kocamın önceliği değilim dıyorsun. Gerçekten bu bencillik fazla. Eşinin yerinde olsam senin gereksiz triplerine tavır koyardım

Bence cok sanslisinizki eşiniz borcuna sadık bir insan. Bende uyku uyuyamazdim borcum varsa
Ayrıca alacaklı alacagini ister niye montum yok kaprisi yaptiginizi anlamadim.elbetteki birseylerden kısılıp ödenecek bu borç. Insanlar güvenmis vermis verirken iyide isterkenmi kötü. Esiniz gururlu halsiyetliki içine dert etmis.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…