eşim benden gizli alışveriş yapıyor!

konu bumudur? benim tl'nin anlamını ne kadar bildiğimmidir? sizin bu konuda takıldığınız nokta da bana çok ilginç geldi. maaş alan insanla r' milyon' gibi maaşlar alamıyor benim bildiğim .. en azından ben ve çevremde durum bu..

Mesele tabii ki sizin neyi ne kadar bildiğiniz değil. Benim bunu sorgulamak haddim de değil. ayrıca eşiniz CEO belki ben nereden bileyim milyon maaş alabilir mi? Mesele; burada yazdığınız yazıdaki özensizlik benim için. İletimin hiçbir yerinde de konu bu demedim.

Son düzenleme:
eşimle para ve alışveriş mevzuunu konuştum. sonu eşimin 'ben evi geçindiririm.' ve 'istemediğim bir hayatı yaşıyorum zaten'e geldi. 'benimle ilgili olabilir. belki hazır olmadan evlendim' dedi. bende bıktım bu sözlerden deyip odadan çıktım. oda morali bozuldu, odasına kapanıp uyumaya girirşti.morali bzk olunca böyle yapıyor. düşünüyor böyle. benimde canım çok sıkıldı. moralim bzk. daha önceki tartışmalarda da bebek olmasa boşanırdım. gibi şeyler söylüyordu. ben bebeğimi de alıp gitmek istiyorum. tabi bende isterim bebeğim bi aile olrtamında yetişsin ama bu adam beni çok üzüyor. hak etmediğim şeyler duyuyorum .. evi terketsem ??

şayet boşanmayı kesin düşünüyorsan ki buna tam olarak hakkın olduğunu düşünüyorum ben de.evi terkeden taraf sen olma davada bu seni haksız duruma düşürür.sen evinde kal o nereye istiyorsa oraya gitsin

Evet onceki yoruma katiliyorum. Para harciyor, bunun hesabini veremiyor konu ne ara donuyor dolasiyor ben zaten bu evliligi istemiyorum a geliyor? Size olumu gosterip sitmaya razi edecek aklinca.

Ne komik? Hani faturalari yatirmamissin, takip etmiyorsun deseniz ben zaten bu evliligi istemiyorum diyecek gibi.

Bosverin, hicbir yere de gitmeyin. Esiniz belli ki ogrenmis bunu, ikide bir de bunu soyluyor. Siz de tavir alin, evi niye terk edeceksiniz?

Bir de hadi evlilik le ilgili dusunceleri var da once sizin sorulariniza cevap versin, bunlara cevap vermesine engel degil.

Siz ona ne zaman bir sorun acsaniz demek, ben bu evliligi ... filan diyecek.

Bence siz yolunuza devam edin, bu esinizin genel huyu demek ki. Ustune dusmeyin, o da ise yaramadigini gorunce bu huyunu terk edecektir.

Sanki zorla evlendirmisler gibi. Oh ne ala, evlen sonra da bunu silah gibi kullan.

Son düzenleme:

galiba öyle.. düşünüyorumda bunu her tartışmada yapıyor. ben niye bu kıyafetleri alıyorsun diye soruyorum. gizli almış, almamışım demiş. utanıp sıkılacağına yada ikna edici bişeyler söyleyeceğine 'zatende istediğim gibi gitmiyor hayatım..la başlıyor' biz kıyafet mevzusunu konuşamadan evlilik,ayrılık mevzusuyla ortalık karışıyor. kendini savunacağına bana saldırıyor. yarım saat sonra 'çocuğu dışarı çıkaracakmıyız diye geliyor. ama bilmiyorki gözümde küçülüyor, beynimde kalbimde yok oluyor.. en azından bi süre ailemin yanına gideceğim.. eski bekar günlerindeki gibi yaşasın kariyeri için çalışsın. bende biraz kafa dinleyip psikolojimi düzelteyim..

Nasıl yani ben anlamadım? Arkadasın eşi ondan gizli har vurup harman savuruyor,üzerine hayatından şikayet ediyor,evliliğe hazır degilken evlendim ayrılalım moduna giriyor...
Elevasyonun yapması gereken ya milyonları dogru hesaplayıp dogru ifadelerle yazmak yada kocasının sözde hedef şaşırtmalarına kanmayıp yuvasını kurtarmak mı?

Ben başka gezegende yaşıyorum sanırım ???

Elevasyon eşin zamanına ve emeğine degmeyecek biri ...al bebegini kendine yeni bir yön çiz...zaman herşeyden kıymetli...bu gençliğin sende kalmayacak.gecen yıllara cok acıyacaksın.emek verilen şey DEGMELİ...

Demek ki esin bunu burkac sefer denemis (ne kadar samimi bu soylediklerinde bilemiyorum), bakti gordu ki sende de etkili oluyor devam ediyor bunu yapmaya demek ki. O sorun unutuluyor, bambaska seyler konusuluyor, sen uzuluyorsun susuyorsun o da kaldigi yerden devam. Devamli hucumda yani hic savunma yapmiyor.

Belki de alisveris mevzuundan once buna agirlik vermelisin, esinin zaten evlilik hayatindan memnun olmamasina.

Ama tahminim bunu konusmak istediginde esin o kadar tatminsiz gorunmeyecek evlilikte. Ben esinin cok samimi oldugunu dusunmuyorum. Parayi verdigin muddetce iyi oluyor demistin. O kadar problem var, memnun degilse o zamanlarda da ortaya cikmasi gerekir.

Esin sorumsuz. Garip huylari var, bunlari konusmayalim, boyle kabul et yoksa bosanirim diyor kendisi. Bosanmayi konusmak istesen de ondan da kacar muhtemelen.

ne kadar samimi bilmiyorum. evlenmeyi düşünmeyen bi tipmiş. yıllarca yalnız yaşamış. yatılı okula gitmiş. çokta aile kültürü yok. nasıl evlendik biz bende anlamadım. evliliğe veya aile hayatına gerçektende adapte olamamış olabilir. sıkıntı duyuyo olabilir. ama bunları ben düzeltemem onun sorunu . hiçbir şey mükemmel değil. herşeyin bir bedeli var. evliliğinde kendine göre zorlukları var. benimde mutlaka yanlışlarım,eksiklerim ve kötü yönlerim var. şu an evlenirken beni sevmediğini düşünüyorum. ama devam ettirmek istiyorsa saygı duyması gerekecek..

haklı çıktınız! eşimle evli olmaktan mutlu olmaması üzerine konuştuk. ben bi süreliğine anneme gideceğimi söyledim zaten evli olmaktan memnun değilsin dedim. kelimelere takılıp kalma dedi. ben 'evlendiğimizden beri durmadan her tartışmada boşanmakla tehtit ettiğini şimdide çocuktan dolayı evli kaldığını söylemesinden bıktığımı söyledim. niye benle evlendin dedim. beni sevdiğine inanmıyorum sevsen bu kadar üzmezdin. zorla sevdiremem ama bana saygı duymak zorundasın. benden özür dilemen lazım dedim. oda iğneyi biraz kendine batır sen hep kendini haklı sanıyorsun. sertt davranıyorsun sivri dillisin sende bana saygısız davranıyorsun dedi. ama evlilikte tartışmalar olabileceğini ve bizim aslında iyi olduğumuzu kendinin memnun olduğunu söyledi. elinden gelen çabayı gösterdiğini söyledi. kendi yanlışlarımın farkındayım alışveriş konusunda haksızım . ama senden korktuğumu fark ettim kendime şaşırdım.bundan rahatsız oluyorum dedi(alışverişi benden korktuğu için gizli yaptığını ima ediyor) biz severek evlendik. olayların bu noktaya gelmesinin sebei sensin dedi. yani benim sözlerim karşısında seni seviyorum demedi. saygı olayıda onlaın ailede kadınlar cahil ve ikinci plandalar. hep susup yaptırmışlar işlerini. benim ailemde ise kadına değer verilir. eşittir erkekle. bildiğini söyle ve bildiğini okur. bundan rahatsız oluyor. odasına kapanıp. müzik açtı, yani morali bozuldu depresyona girdi ve düşünüyor. bende üzüldüm şimdi. ne yapsam tavır mı alayım yoksa olmamış gibi devammı edeyim? yada bu tartışmayla ilgili ne yorumlar yaparsınız?

Eşinin ergenlikte kaldıgını düşündüm yazdıklarını okuyunca...Ne kadar kolay bu erkeklere sen öyle dedin bende böyle demek.Arada çocuk var...ama adamlar kendileri çocuk...ne diyeyim arkadasım...morali düzelince oturun yine konuşun.
yazın çizin bir kagıda olmadı altını imzalayın.O senden çekinecek şeyler yapmasın sende daha esnek ol.Madem iyi kazanıyor ve giyim almayı seviyor mesela aylık limit oluşturun bu iş için.o limiti aşmasın...
Saygı konusunda ikinizde de eksiklik oldugu konusunda birleşirseniz en rahatsız oldugunuz şeyleri paylaşın ve sözleşin ...kimse sınırları geçmesin...

Konuşarak çözebileceksiniz gibi duruyor buradan.Sadece eşin çok çocuk kalmış sana göre...İdare ahhh idareeee...

Geçmiş olsun...bir yuva daha kurtuldu diyelim...iyi akşamlar...

Allah im okurken burda ben cildircam.Hala hatayi kendinde ariyorsun ya ne diyeyim.

Bak su an gercekten gözüne perde inmis gibisin,ya da asiksin cok herneyse.

Ah disardan bir görsen halini senin kizin bu durumda olsa ya da sevdigin bir yakinin neler demezdin.

Esinin marka tutkusuyla birlikte alisvetis hastaligi var,sebebide cogu zaman duygusal bosluk,seni sadece harcamalarina destek olarak görüyor.Sen ,yani ailesi onu tatmin etmiyor.Kendi dünyasinda yasiyor.Ve en acisi sadece kendi icin yasiyor.Öyle bagirip, duygusal kelimer kullanmalar,üzüntü numaralarini saf esler yerler,cünkü önlem almazsan , o hayatina devam edecek ,sen sinir olmaya.

Kumar gibi bisey iste ,dipsiz kuyu alisveris hastaligi.Sana deger vermiyor,verse üzmez,o parayi nasil kazaniyorsun,bir düsün.
o zaman evde yat cocugunu büyüt.

Esine kendi maasini vermeyeceksin,kaybettim deyip kartini ,yeni kart iste bilmesin o.

Yoksa ona kötülük edersin,para vermezsen birkac ay zor gecer,kavga eder seninle,hakaret eder,daha bir sürü sey.
Ama anlayinca senden para alamayacagini yavas yavas düzelmeye baslar.Senin esin gibi ayni benim kiz arkadasim vardi.
Aynisini onun esi yasadi,ama tek cözüm maasini ona kesinlikle vermemek

Aslinda burda birkac problem icice gecmis. Esiniz bu kadinin bildigini okumasindan rahatsiz ve gururuna yediremiyor ve sizin de sertliginizden yakinmis. Bence esinize yumusak bir sekilde anlatin. Demek ki hakli bile olsaniz esiniz bu konuda kendini bilemiyorum `ezik` filan hissediyor. Bu konuda cok damarina basmamak gerekir. Yumusak bir dille, igneleyici olmadan ama kararli bir sekilde anlatin; butun ailelerin gunumuzde boyle oldugu, artik okumus etmis hicbir ailede kararlarin sadece kocalar tarafindan alinmadigini filan. Amacinizin ona saygisizlik yapmak degil ama bu karar alma isinin birlikte olmasi gerektigi vs. filan.
Alisveris olayinda sizden cekinmesi, gizlenmesi de cok normal, bunu da ona soyleyin. Siz simdi bilmiyorum ne kadar 2-3 milyari harcasaniz, kendisinni maasini ic etseniz herhalde siz de kocanizdan cekinirdiniz. O yuzden ben nereye harcadigini bilmek istiyorum, bunda kotu bir sey yok deyin. Bence o ne derde desin ev almak burada cok isabetli, belki siz de maasiniz konusunda cok seffaf olmayabilirsiniz. Yani maasinizi alir almaz bir kisminin bir yere ayirabilirsiniz esinizin haberi olmadan.
Konu ne olursa olsun esinizin kadinin ailedeki yeriyle ilgili bir derdi var. Herhalde kendi kendine ben pisirik miyim, neden korkuyorum diyor olabilir, belki sizin maasinizi dert ediyor olabilir. O yuzden bu konuda bence sert sozler sarf etmeyin, dikkat edin.
Her problemde evlenmezdim, cocuk olmasa bosanirdim demesine pabuc birakmayin. Kast etmiyorsa oyle sozler sarf etmesin, bir gun siz de bu `kelimelere takilirsiniz` gidersiniz. Bunu bi sekilde anlatin bilmiyorum nasil olur. Yani o iceri kapanip muzik dinlediginde belki hemen problem konusulmayabilir ama cozum sirf o depresyona giriyor diye hatalara goz yummak seklinde olmamali. Yoksa kendisi bu sefer hep depresyona girme kartini oynar.

Son düzenleme:

Yanlis anlasilmak istemem, uysal olun, hep alttan alin demiyorum. Ama belli ki kocanizin `ben yeterli bir koca degil miyim, karim bana kafa tutuyo pisirik miyim` gibi dusunceleri var. O yuzden bu damara basmamak gerekiyor, o zaman olay cok baska yonlere gider, yuzgoz olursunuz. Psikolojisini hesaba katarak anlatin anlatmak istediklerinizi, stratejik davranin.
Alisveris icin bence kararli durun. Belki bu durumda ortak hesap acmayi onerebilirsiniz. Mesela esiniz kira, faturalari odeyip, evin masrafini yaptiktan sonra kalani ortak hesaba koysun, siz de oyle yapin. Para biriktirmis olursunuz, biri oradan para cekmek istediginde digerinin haberi olmadan bunu yapamayacagi icin bilirsiniz esiniz harciyor mu harcamiyor mu.
Bir de esinize ozel borsa hesabini gundeme getirin. Sen hesapsizca harciyorsun, bir de ozel hesaplarin var ben bunlarin hicbirini bilmiyorum sence bu haksizlik olmuyor mu diye sorun esinize. Sizi ve annesini kiyaslamasi cok anlamsiz. Gunumuzde hic boyle aile kalmadi.
Bence en onemli problem, bosanma olayini dile dolamasi. Sen boyle konusuyorsun sonra da kelimelere takilma diyorsun ama bu durum bende sana ve evliligime karsi bir guvensizlik meydana getiriyor. Her an bu is bitecek gibi hissediyorum vs. diyebilirsiniz.

teşekkür ederim yorumlarınız için yaoyao ,(çok mantıklı akıllıca yorumlar) . onun maaşını kontrol edemem ne yapar nasıl harcar. bu çok mümkün değil. ama kendi parama sahip çıkacağım. para konusunda ona güvenmiyorm. bazı kompleksleri olduğu kesin, beni ezmek istemesi bu sebepten muhtemelen. aslında bi mmiktar paramız var bankada ama onun üstüneydi. şu an bu durumdan çok rahatsızım . yani ortak hesapta olmadığı için. geçen tlfunda kardeşinin bir hesap numarası gönderdiğini gördüm. muhtemelen kardeşiyle ortak bişeyelr karıştırıyor. ben öyle düşünüyorum ve hissediyorum. tesadüfen görrdüm yine . Allah önüme çıkarıyor işte.. haram ediyorum benden kaçırdığı paraları, allah bildiği gibi yapsın..

Para kacirma olayi dogru demek ki. Siz bir sekilde maasinizi vermeyeceksiniz o halde. Borsa hesabi acarsiniz, ev alirsiniz bilemiyorum. Sizi el gibi gorup sizden para kacirmasi cok kotu. Allah yardimciniz olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…