Durum kötü sanırım ama para birimlerinizden hiçbirşey anlayamadığım için cevap veremiyeceğim. Şöyle ki;
1. Eşinizden 1.5-2 kat fazla maaş aldığınızı söylemişsiniz.
2. Eşinizin 3000-4500 arası maaş aldığını söylemişsiniz.
3. Eve 7-8 bazen 10 milyon para girdiğini söylemişsiniz.
4. Size 200 TL. harçlık verdiğini söylemişsiniz.
Bu durumda 4. şık sebebiyle TL.nin anlamını biliyorsunuz diye düşünürsek ayda en kötü ihtimalle 7 milyon TL. geliriniz var. Bu durumda bence değil 400 TL., 4000TL. lik bile ceket alabilir bence.
Yok o "milyon" kelimlerini TL. manasında kullandıysanız eğer; eşinizin maaşı en kötü ihtimalle 3000 TL. olduğuna göre sizinde en kötü ihtimalle 1.5 katı yani 4.500 TL. maaşınız olması gerekiyor ki bu durumda aylık geliriniz yine en kötü ihtimalle; 7500 TL.
Ve siz bu devirde bir ayda bu kadar para kazanırken aldığınız paranın miktarını düzgün belirtemiyorsunuz. Çok ilginç.
konu bumudur? benim tl'nin anlamını ne kadar bildiğimmidir? sizin bu konuda takıldığınız nokta da bana çok ilginç geldi. maaş alan insanla r' milyon' gibi maaşlar alamıyor benim bildiğim .. en azından ben ve çevremde durum bu..
eşimle para ve alışveriş mevzuunu konuştum. sonu eşimin 'ben evi geçindiririm.' ve 'istemediğim bir hayatı yaşıyorum zaten'e geldi. 'benimle ilgili olabilir. belki hazır olmadan evlendim' dedi. bende bıktım bu sözlerden deyip odadan çıktım. oda morali bozuldu, odasına kapanıp uyumaya girirşti.morali bzk olunca böyle yapıyor. düşünüyor böyle. benimde canım çok sıkıldı. moralim bzk. daha önceki tartışmalarda da bebek olmasa boşanırdım. gibi şeyler söylüyordu. ben bebeğimi de alıp gitmek istiyorum. tabi bende isterim bebeğim bi aile olrtamında yetişsin ama bu adam beni çok üzüyor. hak etmediğim şeyler duyuyorum .. evi terketsem ??[/QUO
Sakın evi terketme sende tavır al ama terketme.
Terketmen gerekirse geri gelmiyeceğin zaman yap.
Ama sana psikolojik baskı kurmasınada izin verme
Bence seni baskı altına almaya çalışıyor.
Sakın evi terketme sende tavır al ama terketme.
Terketmen gerekirse geri gelmiyeceğin zaman yap.
Ama sana psikolojik baskı kurmasınada izin verme
Bence seni baskı altına almaya çalışıyor.
haklısınız. dikkati başka tarafa çekip asıl mevzuyu unutturuyor. bende her seferinde bu numarasını yiyorum. olayların içinde olunca insan doğruyu yanlışı göremiyor.ve ben ona her seferinde inanıyorum. bunu nasıl başarıyor bilmiyorum, sanki bu konuda eğitim almış!
Bir de hadi evlilik le ilgili dusunceleri var da once sizin sorulariniza cevap versin, bunlara cevap vermesine engel degil.
Siz ona ne zaman bir sorun acsaniz demek, ben bu evliligi ... filan diyecek.
Bence siz yolunuza devam edin, bu esinizin genel huyu demek ki. Ustune dusmeyin, o da ise yaramadigini gorunce bu huyunu terk edecektir.
Sanki zorla evlendirmisler gibi. Oh ne ala, evlen sonra da bunu silah gibi kullan.
galiba öyle.. düşünüyorumda bunu her tartışmada yapıyor. ben niye bu kıyafetleri alıyorsun diye soruyorum. gizli almış, almamışım demiş. utanıp sıkılacağına yada ikna edici bişeyler söyleyeceğine 'zatende istediğim gibi gitmiyor hayatım..la başlıyor' biz kıyafet mevzusunu konuşamadan evlilik,ayrılık mevzusuyla ortalık karışıyor. kendini savunacağına bana saldırıyor. yarım saat sonra 'çocuğu dışarı çıkaracakmıyız diye geliyor. ama bilmiyorki gözümde küçülüyor, beynimde kalbimde yok oluyor.. en azından bi süre ailemin yanına gideceğim.. eski bekar günlerindeki gibi yaşasın kariyeri için çalışsın. bende biraz kafa dinleyip psikolojimi düzelteyim..
Demek ki esin bunu burkac sefer denemis (ne kadar samimi bu soylediklerinde bilemiyorum), bakti gordu ki sende de etkili oluyor devam ediyor bunu yapmaya demek ki. O sorun unutuluyor, bambaska seyler konusuluyor, sen uzuluyorsun susuyorsun o da kaldigi yerden devam. Devamli hucumda yani hic savunma yapmiyor.
Belki de alisveris mevzuundan once buna agirlik vermelisin, esinin zaten evlilik hayatindan memnun olmamasina.
Ama tahminim bunu konusmak istediginde esin o kadar tatminsiz gorunmeyecek evlilikte. Ben esinin cok samimi oldugunu dusunmuyorum. Parayi verdigin muddetce iyi oluyor demistin. O kadar problem var, memnun degilse o zamanlarda da ortaya cikmasi gerekir.
Esin sorumsuz. Garip huylari var, bunlari konusmayalim, boyle kabul et yoksa bosanirim diyor kendisi. Bosanmayi konusmak istesen de ondan da kacar muhtemelen.
Demek ki esin bunu burkac sefer denemis (ne kadar samimi bu soylediklerinde bilemiyorum), bakti gordu ki sende de etkili oluyor devam ediyor bunu yapmaya demek ki. O sorun unutuluyor, bambaska seyler konusuluyor, sen uzuluyorsun susuyorsun o da kaldigi yerden devam. Devamli hucumda yani hic savunma yapmiyor.
Belki de alisveris mevzuundan once buna agirlik vermelisin, esinin zaten evlilik hayatindan memnun olmamasina.
Ama tahminim bunu konusmak istediginde esin o kadar tatminsiz gorunmeyecek evlilikte. Ben esinin cok samimi oldugunu dusunmuyorum. Parayi verdigin muddetce iyi oluyor demistin. O kadar problem var, memnun degilse o zamanlarda da ortaya cikmasi gerekir.
Esin sorumsuz. Garip huylari var, bunlari konusmayalim, boyle kabul et yoksa bosanirim diyor kendisi. Bosanmayi konusmak istesen de ondan da kacar muhtemelen.
haklı çıktınız! eşimle evli olmaktan mutlu olmaması üzerine konuştuk. ben bi süreliğine anneme gideceğimi söyledim zaten evli olmaktan memnun değilsin dedim. kelimelere takılıp kalma dedi. ben 'evlendiğimizden beri durmadan her tartışmada boşanmakla tehtit ettiğini şimdide çocuktan dolayı evli kaldığını söylemesinden bıktığımı söyledim. niye benle evlendin dedim. beni sevdiğine inanmıyorum sevsen bu kadar üzmezdin. zorla sevdiremem ama bana saygı duymak zorundasın. benden özür dilemen lazım dedim. oda iğneyi biraz kendine batır sen hep kendini haklı sanıyorsun. sertt davranıyorsun sivri dillisin sende bana saygısız davranıyorsun dedi. ama evlilikte tartışmalar olabileceğini ve bizim aslında iyi olduğumuzu kendinin memnun olduğunu söyledi. elinden gelen çabayı gösterdiğini söyledi. kendi yanlışlarımın farkındayım alışveriş konusunda haksızım . ama senden korktuğumu fark ettim kendime şaşırdım.bundan rahatsız oluyorum dedi(alışverişi benden korktuğu için gizli yaptığını ima ediyor) biz severek evlendik. olayların bu noktaya gelmesinin sebei sensin dedi. yani benim sözlerim karşısında seni seviyorum demedi. saygı olayıda onlaın ailede kadınlar cahil ve ikinci plandalar. hep susup yaptırmışlar işlerini. benim ailemde ise kadına değer verilir. eşittir erkekle. bildiğini söyle ve bildiğini okur. bundan rahatsız oluyor. odasına kapanıp. müzik açtı, yani morali bozuldu depresyona girdi ve düşünüyor. bende üzüldüm şimdi. ne yapsam tavır mı alayım yoksa olmamış gibi devammı edeyim? yada bu tartışmayla ilgili ne yorumlar yaparsınız?
haklı çıktınız! eşimle evli olmaktan mutlu olmaması üzerine konuştuk. ben bi süreliğine anneme gideceğimi söyledim zaten evli olmaktan memnun değilsin dedim. kelimelere takılıp kalma dedi. ben 'evlendiğimizden beri durmadan her tartışmada boşanmakla tehtit ettiğini şimdide çocuktan dolayı evli kaldığını söylemesinden bıktığımı söyledim. niye benle evlendin dedim. beni sevdiğine inanmıyorum sevsen bu kadar üzmezdin. zorla sevdiremem ama bana saygı duymak zorundasın. benden özür dilemen lazım dedim. oda iğneyi biraz kendine batır sen hep kendini haklı sanıyorsun. sertt davranıyorsun sivri dillisin sende bana saygısız davranıyorsun dedi. ama evlilikte tartışmalar olabileceğini ve bizim aslında iyi olduğumuzu kendinin memnun olduğunu söyledi. elinden gelen çabayı gösterdiğini söyledi. kendi yanlışlarımın farkındayım alışveriş konusunda haksızım . ama senden korktuğumu fark ettim kendime şaşırdım.bundan rahatsız oluyorum dedi(alışverişi benden korktuğu için gizli yaptığını ima ediyor) biz severek evlendik. olayların bu noktaya gelmesinin sebei sensin dedi. yani benim sözlerim karşısında seni seviyorum demedi. saygı olayıda onlaın ailede kadınlar cahil ve ikinci plandalar. hep susup yaptırmışlar işlerini. benim ailemde ise kadına değer verilir. eşittir erkekle. bildiğini söyle ve bildiğini okur. bundan rahatsız oluyor. odasına kapanıp. müzik açtı, yani morali bozuldu depresyona girdi ve düşünüyor. bende üzüldüm şimdi. ne yapsam tavır mı alayım yoksa olmamış gibi devammı edeyim? yada bu tartışmayla ilgili ne yorumlar yaparsınız?
Aslinda burda birkac problem icice gecmis. Esiniz bu kadinin bildigini okumasindan rahatsiz ve gururuna yediremiyor ve sizin de sertliginizden yakinmis. Bence esinize yumusak bir sekilde anlatin. Demek ki hakli bile olsaniz esiniz bu konuda kendini bilemiyorum `ezik` filan hissediyor. Bu konuda cok damarina basmamak gerekir. Yumusak bir dille, igneleyici olmadan ama kararli bir sekilde anlatin; butun ailelerin gunumuzde boyle oldugu, artik okumus etmis hicbir ailede kararlarin sadece kocalar tarafindan alinmadigini filan. Amacinizin ona saygisizlik yapmak degil ama bu karar alma isinin birlikte olmasi gerektigi vs. filan.
Alisveris olayinda sizden cekinmesi, gizlenmesi de cok normal, bunu da ona soyleyin. Siz simdi bilmiyorum ne kadar 2-3 milyari harcasaniz, kendisinni maasini ic etseniz herhalde siz de kocanizdan cekinirdiniz. O yuzden ben nereye harcadigini bilmek istiyorum, bunda kotu bir sey yok deyin. Bence o ne derde desin ev almak burada cok isabetli, belki siz de maasiniz konusunda cok seffaf olmayabilirsiniz. Yani maasinizi alir almaz bir kisminin bir yere ayirabilirsiniz esinizin haberi olmadan.
Konu ne olursa olsun esinizin kadinin ailedeki yeriyle ilgili bir derdi var. Herhalde kendi kendine ben pisirik miyim, neden korkuyorum diyor olabilir, belki sizin maasinizi dert ediyor olabilir. O yuzden bu konuda bence sert sozler sarf etmeyin, dikkat edin.
Her problemde evlenmezdim, cocuk olmasa bosanirdim demesine pabuc birakmayin. Kast etmiyorsa oyle sozler sarf etmesin, bir gun siz de bu `kelimelere takilirsiniz` gidersiniz. Bunu bi sekilde anlatin bilmiyorum nasil olur. Yani o iceri kapanip muzik dinlediginde belki hemen problem konusulmayabilir ama cozum sirf o depresyona giriyor diye hatalara goz yummak seklinde olmamali. Yoksa kendisi bu sefer hep depresyona girme kartini oynar.
teşekkür ederim yorumlarınız için yaoyao ,(çok mantıklı akıllıca yorumlar) . onun maaşını kontrol edemem ne yapar nasıl harcar. bu çok mümkün değil. ama kendi parama sahip çıkacağım. para konusunda ona güvenmiyorm. bazı kompleksleri olduğu kesin, beni ezmek istemesi bu sebepten muhtemelen. aslında bi mmiktar paramız var bankada ama onun üstüneydi. şu an bu durumdan çok rahatsızım . yani ortak hesapta olmadığı için. geçen tlfunda kardeşinin bir hesap numarası gönderdiğini gördüm. muhtemelen kardeşiyle ortak bişeyelr karıştırıyor. ben öyle düşünüyorum ve hissediyorum. tesadüfen görrdüm yine . Allah önüme çıkarıyor işte.. haram ediyorum benden kaçırdığı paraları, allah bildiği gibi yapsın..
yasak kardeşim reklamwww.markazadem.com %70 indirim 9 taksit kapıda ödeme seçeneği ile
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?