zaten son damla o oldu, bide baktım ki karın tokluğuna çalışıyorum. nereye gidiyor bu paralar diye sordum elbet.. tek tek ay başında gelir giderimizi hesaplayalım birlikte diyorum . ortak-eşit adil.. buna yanaşmıyor. sanki hakaret etmişim gibi davranıyor ve aşırı tepki veriyor. 'benim ailemde böyle bişey görülmedi, annem bigün babama hesap sormadı' ne saygısızlığım ne paragözlüğüm kalmıyor. ben kötü insan oluyorum. eşimin bu tavrı 'ekonomik şiddet uygulamakmış' hakaretleride^' psikolojik şiddet' ve bu aşağılık kompleksi olanlarda görülüyormuş. tespitiniz doğru! bi kadının daha fazla kazanması sıkıntı oluyor evliliklerde..
bence hiç muhattap olmadan bişy demeden bankaya gidin kartlarınızı tüm hesaplarınızı internet alışverişine ve eft vs ye kapattırın, hatta aynı banka içinde başka hesap açtırın her ay maaşımdan gelen paranın şu kadarını buna aktarın diyin , sizden başka kimsenin haberi olmaz, internet bankacılığını da kapattırın , böylece nettende göremez, sadece defterle gidip çekilcek şekilde ayarlayın kıvransın dursun, bunlardan habersiz gitsin alsın herşeyi kasaya gelin kalsın ölece sap gibi aklı başına gelir, sizle de direkt kavga edemez, öylemi olmuş diyin :) içten kudursun, ne yapabilir para sizin hesap sizin , bir hırlar iki hırlar susarayrıca o alışveriş yapsa bile sizin kartla size msj gelmiyormu ?????????????? şu kadar alış veriş yaptınız diye ????
Seni ilgilendimez ne demektir yahu?
Niye izin veriyorsun ki bu duruma,cocugunuza nasil bakiyorsunuz ki? Adam cocugunda riskini yiyor!
Kendini düsün,bosver o egoisti!
Ah canım ya keşke tespitim de doğru çıkmasaydı da düzelseydi kocan 17:
Onun terbiyesizliği değil de senin terbiyesizliğin mi oluyormuş
Hiç mi vicdan sahibi değil,çalışıyorsun didiniyorsun
Ve emeğinin karşılığını kendi ellerinle bankadan çekme lüksün bile yok
Acaba kp inde aynı kocan gibi miymiş ? Hiç sanmam
Seni susturmak için seni çirkef ilan ediyor
Bence eşiniz sizden gizli sadece alışveriş yapmıyor,
sizden gizli epeyce bir şeyler karıştırıyor...
Böyle adamlara zırnık koklatmamak gerek.
Çünkü bunlar sorumsuz, asalak hayatı yaşamaya alışmış tiplerdir.
Her ne hikmetse de bu tip adamların arkasını toplayan her daim birileri vardır...
evet beni ezmek ve susturmak istiyor. en ufak bi farklı düşüncemi veya eleştirimi isteğimi söylesem hemen hakarete ve tehtide başlıyor. evlendiğimizden beri. ilk zamanlar sen ne biçim insansın, böyle olduğunu bilsem evlenmezdim, kötü niyetlisin,cin fikirlisin,otorite kurmaya çalışıyorsun bana diyordu. biz ççok farklı bakıyoruz hayata acele ettik evlenmek için diyordu. ben kendimden şüphe ettim, kötü bir insanmıyım diye.. daha sonra çocuk oldu, en ufak itirazımda çocuk olmasaydı boşanırdık diyor. beni değersileştirmeye çalışıyor. ben sevilmeye değmezmişimde ne yazık ki evlenmiş, çocuk olmuş mecbur çekiyormuş gibi. bende ona 'benim için lütuf değilsin. boşanmaktan korkmuyorum, çocuk var diye evliliğimi sürdüremem ben. madem öyle boşanalım. sen karşında ezik, aptal birini istiyorsun. diyince dönüş yapıyor. bir şeyleri yıkmak kolay. evlilik konusunda başarısız olmak istemem diyor.
internet hesabını kapattır sorarsa bişeye bakıcaktım şifreyim bikaç defa yanlış girdim bloke oldu dersin ayrıca senine ne biçim konuşma o öyle çocuk olmasa boşanırdım bilmem ne
çocuk varken de boşanabiliriz beim için hiiiiç sorun olmaz de adama bak yaa...
senin paranla sana artislik ne biçim erkek bu yaa..
Aynen öyle bende sinir oldum
Boşanmaz ki deli mi
Bulmuş kafasına vur ekmeğini al kızı,bırakır mı
al bende de o kadar...asla boşamaz ay sindirmiş bir de konu sahibi arkadaşı
benim bi arkadaşımda da var bu tipten bildiğin öküz. kız boğaziçi mezunu ama gel gör ki kendi parasıyla eziliyor
ona da deliriyorum..
yapıcak tek şey tek kuruş vermememek sorunca da özel harcamalarım var demek
3-5 gün kudurur sonra yola gelir gelmezse de kendi bilir..
eşinde kıyafet alma hastalığı var. durmadan çok pahalı markalardan kendine bişeyler alıyor. eevlendiğimizde bir ton borcu vardı(muhtemelen kıyafet) önce benim maaş kartımı almak istedi vermeyincede ayın 15 inde hemen hemen tüm maaşımı kendine eft yapmaya başladı. bu ne borcu dedğimdede seni ilgilendirmez diyip büyük kavga patlattı. neyse borcu bitsin dedim ses çıkarmadım bi süre yaklaşık8-9 ayda borcu bitti fakat tüm maaşımı almaya devam etti.. yetmiyor kredi kartımız-harcamamız kiramız derken problem çıkmasın diye bir şey demedi. en son bu aysana 200 tl bırakıypormu deyince karın tokluğuna çaılışıyormuşum gibi geldi. çalışmamın ne anlamı varki? ben eşimden 1.5-2 kat fazla kazanıyorum. eve yaklaşık ayda 7-8 bazan 10 milyon para giriyor. hiç az değil. onun hesabını hiç görmedim ama o benim tüm maaş hesaplarımı biliyor. parayla ilgili bişey sorunca sen bana güvenmyormusun. güvenmediğinle evlilikmi olur diyip susturuyor. evlenmeden önce daha çok geziyor. daha çok dışarda yiyipiçiyor harcıyordum. şimdi paramın yüzünü görmüyorum. üstelik eve yada kendime bişey alırken yetmiyor-para yok diyen adam kendisine süper lüks kıyafetler alıyor. ben fark etmeyeyim diye internetten gizli alıyor. bi gün tesadüfen çöpte internetten alınan fatura buldum indirimde bi ceket 350! bi pantol 400!! konuştum bide üste çıktı çömü karıştırıyorsun diye.. geçen gün eşim eve gelirken tesadüfen balkondaydım. elinde 2 takım elbise poşeti gördüm. o da beni gördü. eve gelince elinde yoktu. sordum elimde bişey yoktu yanlış görmüşsün dedi. ben yemin ettim gördüm diye o da yok diye yemin etti... kendimden şüphe duydum. o duşa girince aşaıya indim merdiven boşluğuna saklamış. 2 adet çok pahalı marka takım elbise... o kadar çok elbisesi varki anlatamam... hepsi marka... benle evlenmeden öncekine bişey diyemem.. ama sonra... insan 10-15 milyon maaş alır, evini geçindiriri eşinin maaşını almaz sonra alır bu markaları.. hiçbirşey demedim henüz.. nasıl davranayım ne yapayım bilmiyorum... ama aptal byerine konmak istemiyorum..
Durum kötü sanırım ama para birimlerinizden hiçbirşey anlayamadığım için cevap veremiyeceğim. Şöyle ki;1.5 yıllık evliyiz. ortak olsun istedim hesabımız. eşime güvenmek istedim. ama beni çok parasız bırakınca sordum, ben ekonomiyi yapacağım dedim. bizim bütün huzursuzluk paradan çıkıyor. eşimin para zaafı var ver paranı ondan melek yok. evde para işlerine erkek bakar herşeyi çok soruyorsun. bana güvenmiyorsan niye evliyiz. sen nasıl bana hesap sorarsın gibi şeyler duydum. ben senin böyle biri olduğunu bilsem evlenmezdim, çocuk olmasa boşanırdık gibi şeyler duydum. tamam dedi para idaresini sen yap. ben maaşımdan şu kadar sana veriyorum dedi( kazandığını net bilmiyorum, inanmıyorumda söylediğine. maaş hesabını hiç göstermedi) şu kadar benim özel harcamam var dedi(1.-1.5 milyon) ne özel harcaması deyince seni ilgilendirmez benim özel harcamam dedi. sonra ben 2 aydır çalışmıyorum bebğimizden dolayı, para olayını ona bıraktım. eline yaklaşık 3000-4500 arası bişey geçiyor sanırım. bana zor geçiniyoruz deyipte gizliden alışveriş yapınca artk ne yapacağımı-ne diyeceğimi bilemedim(yüzüne vurmadım üstelik)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?