eşim benden gizli alışveriş yapıyor!

elevasyon

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Ağustos 2013
462
423
103
eşinde kıyafet alma hastalığı var. durmadan çok pahalı markalardan kendine bişeyler alıyor. eevlendiğimizde bir ton borcu vardı(muhtemelen kıyafet) önce benim maaş kartımı almak istedi vermeyincede ayın 15 inde hemen hemen tüm maaşımı kendine eft yapmaya başladı. bu ne borcu dedğimdede seni ilgilendirmez diyip büyük kavga patlattı. neyse borcu bitsin dedim ses çıkarmadım bi süre yaklaşık8-9 ayda borcu bitti fakat tüm maaşımı almaya devam etti.. yetmiyor kredi kartımız-harcamamız kiramız derken problem çıkmasın diye bir şey demedi. en son bu aysana 200 tl bırakıypormu deyince karın tokluğuna çaılışıyormuşum gibi geldi. çalışmamın ne anlamı varki? ben eşimden 1.5-2 kat fazla kazanıyorum. eve yaklaşık ayda 7-8 bazan 10 milyon para giriyor. hiç az değil. onun hesabını hiç görmedim ama o benim tüm maaş hesaplarımı biliyor. parayla ilgili bişey sorunca sen bana güvenmyormusun. güvenmediğinle evlilikmi olur diyip susturuyor. evlenmeden önce daha çok geziyor. daha çok dışarda yiyipiçiyor harcıyordum. şimdi paramın yüzünü görmüyorum. üstelik eve yada kendime bişey alırken yetmiyor-para yok diyen adam kendisine süper lüks kıyafetler alıyor. ben fark etmeyeyim diye internetten gizli alıyor. bi gün tesadüfen çöpte internetten alınan fatura buldum indirimde bi ceket 350! bi pantol 400!! konuştum bide üste çıktı çömü karıştırıyorsun diye.. geçen gün eşim eve gelirken tesadüfen balkondaydım. elinde 2 takım elbise poşeti gördüm. o da beni gördü. eve gelince elinde yoktu. sordum elimde bişey yoktu yanlış görmüşsün dedi. ben yemin ettim gördüm diye o da yok diye yemin etti... kendimden şüphe duydum. o duşa girince aşaıya indim merdiven boşluğuna saklamış. 2 adet çok pahalı marka takım elbise... o kadar çok elbisesi varki anlatamam... hepsi marka... benle evlenmeden öncekine bişey diyemem.. ama sonra... insan 10-15 milyon maaş alır, evini geçindiriri eşinin maaşını almaz sonra alır bu markaları.. hiçbirşey demedim henüz.. nasıl davranayım ne yapayım bilmiyorum... ama aptal byerine konmak istemiyorum..

10-15 milyon derken nasıl bir para biriminden bahsettiğinizi anlamadım
kendimi yerinize koydum da çekilir dert değil. eşiniz normal değil. bir psikiyatriste gözükmesi gerekiyor. malesef bu bir hastalık. tedavi olması şart.

Benim maaş kartım bende eşiminki de kendisinde herkes yanına parasını alır geri kalanını bana verir hepsi bende durur ihtiyaç olursa alırız ordan
Bu ne böyle canım olmadı o otursun evde sen çalış baştan keşke hiç alıştırmasaydın al kartını ondan kızarsa kızsın küserse küssün boşucak deil yaböle sonu yok gibi gözüküo varlık içinde yokluk çekmek bu olsa gerek

yazık günah değil mi size? bu kadar gereksiz yere israf? lütfen internet bankacılığından vs. eft'yi engelleyen başka bir hesaba biriktirin evle ilgili harcamalarda yardımcı olursunuz.

yazık günah değil mi size? bu kadar gereksiz yere israf? lütfen internet bankacılığından vs. eft'yi engelleyen başka bir hesaba biriktirin evle ilgili harcamalarda yardımcı olursunuz.

ay Allahim icim sisiyo artik bu sorunlardan sadece elbise harcamasi olduguna eminmisin

Bilmiyorum nasil yaparsiniz ama maasinizi vermeyin. Bu vakte kadar vermekle de hata etmissiniz.
Ayrica 10bin lira cok ciddi meblag, nasil harcamakla bitiyor bilemiyorum. Siz de nereye harcandigini gormek istediginizi soyleyin. Zaten biliyorsunuz ki siz hakli cikacaksiniz. Veya yatirim yapicam, bireysel emeklilik hesabima yatiracagim ne kadar kaldigini gormem gerekiyor deyin. hangi kaleme ne harcaniyor ogrenin.
Apartmana saklasa da bir gun ustunde gormeyecek misiniz? Hep ayni seyleri mi aliyor?
Bakmayin siz ona yavuz hirsiz ev sahibini bastirirmis, o da sizi bastirmaya calisiyor, izin vermeyin.

eşinizin maaşınızı almasına neden izin veriyorsunuz ki anlamadım.vermeyin eşiniz dahi olsa kim olursa olsun sizi kullanmasına izin vermeyin.

Sen de al aynı markalardan kendine kıyafet battı balık yan gitsin aklı başına gelir belki ödeyemeyince

1.5 yıllık evliyiz. ortak olsun istedim hesabımız. eşime güvenmek istedim. ama beni çok parasız bırakınca sordum, ben ekonomiyi yapacağım dedim. bizim bütün huzursuzluk paradan çıkıyor. eşimin para zaafı var ver paranı ondan melek yok. evde para işlerine erkek bakar herşeyi çok soruyorsun. bana güvenmiyorsan niye evliyiz. sen nasıl bana hesap sorarsın gibi şeyler duydum. ben senin böyle biri olduğunu bilsem evlenmezdim, çocuk olmasa boşanırdık gibi şeyler duydum. tamam dedi para idaresini sen yap. ben maaşımdan şu kadar sana veriyorum dedi( kazandığını net bilmiyorum, inanmıyorumda söylediğine. maaş hesabını hiç göstermedi) şu kadar benim özel harcamam var dedi(1.-1.5 milyon) ne özel harcaması deyince seni ilgilendirmez benim özel harcamam dedi. sonra ben 2 aydır çalışmıyorum bebğimizden dolayı, para olayını ona bıraktım. eline yaklaşık 3000-4500 arası bişey geçiyor sanırım. bana zor geçiniyoruz deyipte gizliden alışveriş yapınca artk ne yapacağımı-ne diyeceğimi bilemedim(yüzüne vurmadım üstelik)

Sen de al aynı markalardan kendine kıyafet battı balık yan gitsin aklı başına gelir belki ödeyemeyince

iyi fikir.. ama gizli yapıyor alışverişi benim yakaladığım bikaç tane.. daha neler alıyor kimbilir? o kadar ço ikıyafeti anlatamam giymediği şeyler var.. açıktan yapsa sen şu kadar harcadın bende aynısını harcayacağım derim..

Boşversene az çok biliyorsun işte 350 ceket mi olur!olur da iyi bi markadan olur sen de o markadan takıl gitsin 400 e de bi etek çakıver sanki kadın o erkek sensin

ay Allahim icim sisiyo artik bu sorunlardan sadece elbise harcamasi olduguna eminmisin

çok haklısınız. para mevzuları ve bir erkeğin kıyafet için yalan söylemesi eşinişn parasını kendine harcaması da benim içimi şişiriyor. helal etmiyorum öncelikle.. başkasının hakkını yiyosun insanın vicdanı sızlar biraz.. sadece elbise olmayabilir. evlendiğimizde miktarını bilmediğim borsa hesabı vardı. borsaya kendi hesabına koyuyor gibi hissediyorum

Bu adamla hayat geçmez ki ya,resmen kullanıyor sizi
Maaş kartınızı alabilir ihtiyacı vardır belki deriz ama nedr bu al sana 200 yter
Bütün maaşını almasına nasıl göz yumuyorsun
Eşinde aşağılık kompleksi var sanırım ,sen ondan çok para kazanıyorsun
O da öz güvenini bu şekilde tazeliyor çırpı çaputla
Hala konuşamamış olman da ayrı bi ilginç durum
Kartını hemen al arkadaşımm bi sn bile durma

bir de şu erkeklerin bana güvenmiyorsun deyip kadını suçlayıp zeytinyağı gibi üste çıkmaları yok mu
sana güvenmemi istiyorsan güven ver o zaman
güvenmedik diye de kadını suçlu çıkarıyorlar
biri bana güvenmese ben ne yaptım da bu bana güvenmiyor derim
bu erkeklerin hepsi aynı heralde
güven çok önemli derler güven kazanmak için bişey yapmazlar

ipleri onun elinden almayi dusunmuyormusunuz?
goz gore gore bir haksizlik soz konusu
ustelik goz gore gore yalan soyluyor
posetleri saklamak nedir merdiven altlarina gordugunuz halde
"yanlis gormussun" diyerek sizi kusura bakmayin ama aptal yerine koymasi?

kendinizi ezdirmeyin artik

daha maasini bilmiyorsunuz

cok odun verdiniz bence

Eşinizin bu kadar kıyafet düşkünlüğü ilginç.
Hatta aldıklarını merdiven boşluğuna saklaması dahada ilginç.
Demek ki kendisi de farkında çok kıyafet aldığının, senden saklıyor.
Genelde giyime kadınlar çok düşkün olur erkekler daha sıradan takılır ama
Sizdeki durum baya farklıymış.
Bu erkeklere neler oluyor, nedir bu kadınların sırtında tepinmeleri hiç anlamıyorum.
İnanın aynı şeyleri siz yapsaydınız dünyanın en kötü insanı ilan ederdi sizi.
Maaş kartınızı hemen alın ondan.
Kendi maaşıyla sizi geçindirmek zorunda.
Siz onun kıyafet sponsoru değilsiniz.
Kafasına göre savurmasına izin vermeyiniz lütfen.
Bide çöpümü karıştırıyosun sen diye baskın çıkıyomuş paşa...
Hey Allah ım yaaa...

zaten son damla o oldu, bide baktım ki karın tokluğuna çalışıyorum. nereye gidiyor bu paralar diye sordum elbet.. tek tek ay başında gelir giderimizi hesaplayalım birlikte diyorum . ortak-eşit adil.. buna yanaşmıyor. sanki hakaret etmişim gibi davranıyor ve aşırı tepki veriyor. 'benim ailemde böyle bişey görülmedi, annem bigün babama hesap sormadı' ne saygısızlığım ne paragözlüğüm kalmıyor. ben kötü insan oluyorum. eşimin bu tavrı 'ekonomik şiddet uygulamakmış' hakaretleride^' psikolojik şiddet' ve bu aşağılık kompleksi olanlarda görülüyormuş. tespitiniz doğru! bi kadının daha fazla kazanması sıkıntı oluyor evliliklerde..

Eşinizin tavrı psikolojik şiddet doğrudur ama 10000 lira kıyafet alışverişiylede bitecek bir para değil.
Bu işin içinde başka birşeylerde var,kumar oynuyor olabilir mi?
Biz bahsettiğiniz kadar para ile ev kredisi ödeyip özel okulda 2 çocuk okutuyoruz,kendimizi hiç kısmamıza rağmen üstüne birikimde yapabiliyoruz.
Bence bu işin peşini bırakmayın,harcamalarınızı bir kenara yazın bakalım geriye kalan nereye gidiyor?

10-15 mılyarla
sizin 8-10 mılyar eve gıren paranızla cok fark yok ama
genede cok tuhaf bır durum ergenler gıbı sankı bakkaldan cıps almıs tek basına yesın dıye saklıyor ,hadı saklıyor uzerıne gıyıncedemı gormuceksın ne sacmalık ama yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…