eşim benden gizli alışveriş yapıyor!

eşim devamlı yetmiyor modunda. bu çok sinir bozucu. ayda minimum 7500 tl oluyor. ek gelirlere göre bu miktar10u bile geçebiliyor. ona inanıp neredeyse kendimden şüpelenecek hale geldim gerçektende yetmiyomu diye. borsada kendi hesabına aktarıyor olabilir. bu konu açıldığında gösterdiği sert tepki beni sindirmek için-bir daha sormayayım diye. ailede hesapların ortak yapılması gerekmezmi

o merdiven boşluğuna sakladığı kıyafet varya ben olsaydım alır atardım veya saklardım bakalım bulamayınca ne yapacaktı soramazdıda inkar etmiş çünkü hem güvende bahsediyor hem gizli gizli alışveriş yapıyormuş :44: bence maaşinizi kendiniz alın

elevasyon okuyunca yazdıklarını acaba "erkek misin"?? diye düşündüm:)) normal de bayanlar bu kadar çok para yatırır kıyafete.. her neyse canım bence paranı eşine kesinlikle verme ve mutlaka bir birikim yap ve o birikimden eşine de bahsetme. Ha eğer sorun çıkartırsa bnm de borcum vardı bu ay ona gitti de, o sana ne borcu diye sorarsa bana güvenmiyormusun de sen kavga çıkart. Yani 10 bin giren evde millet ev alır araba alır, lütfen paranı boşa harcama çarçur etme, borcum var de birikim yap sende..

eşiniz ne iş yapıyor? nerelerde giyiyor bu kıyafetleri? sezon sonu indirimden alalım yarıya iniyor fiyatlar falan deyin bakalım. siz kızınca o da kızıyor anladığım kadarıyla üste çıkıyor. bir de farklı bir üslup deneyin.

Bence maaş kartınızı eşinizden alın, böyle yapıyorsa kullanmasına da izin vermeyin.

Benimki de başka bir tür. Geçenlerde kuzenim nişanlandı, nişanında düğününe gidemeyeceğimiz için düğün hediyesi olarak bir çeyrek taktık. Sonra bayramda nişanlısıyla bize geldiler ve eşim de onlara düğün hediyesi olarak ta evdeki fırınımızı verdi. (Bir kaç ay kullandık-çok ta sık değil- ankastre fırın olan bir eve taşınınca nasılsa 6 sene daha bu evdeyiz diye fırını düğün hediyesi olarak bana sormadan onlara verdi) Keşke sorsaydın dedim. Zira ucuz da bir şey değil en az 1000 -1500 liradır.

Neyse evlenmeden kendi parasıyla almış, bir şey demeye de hakkım yok güle güle kullansınlar, kuzenimi çok severim zira. Ne var ki benim sorunum bu değil, aynı hassasiyeti, bana-kızımıza göstermeyen bir kocam var. 60 liraya biberon sterilizatörü aldım diye 'parayı boşa harcıyoruz' diyebiliyor bu adam, bebeğimizin sağlığını düşünmeden. Konuşurken mangalda kül bırakmaz ama icraata geldi mi iş yok. 2 ay önce pencerelere sineklik taktırılacaktı, ses seda yok. Evde sivrisinekler cirit atıyor. Beni yemeleri bir şey değil de kızımı yerlerse diye korkum. Evde led tv miz var, kızım emekleyip yürüyünce duvara monte etmek gerek dedim (silerken bile çok sallanıyor- Allah muhafaza kızımın üzerine düşerse diye korktum) bana söylediği ''ne gerek var, düşüremez'' Düşürdükten sonra hayrını gör. Kızım Rabbime emanet...

Kızına karşı son derece hassastır kendileri. :) Anca sevmeyi bilir çocuk dururken gülerken,ama uyurken azıcık daha sessiz olayım diye düşünemez çoğu kez. Uyuyan çocuğu uyandırır. Kaç defa şu kapıyı yavaş aç kapat dedim ama dinleyen kim?Neyse yaa ben de dertlenmişim azıcık dert yanayım dedim. :)

ben olsam bankamı arar kartlarım çalındı iptal edin ve yenisini istemiyorum derim.
maaşım hesabıma yatar ve ihtiyacım olanını hesap cüzdanımda bizzat çekerim.
bu ne ya çalış çalış 200 tl versin eline.
tamam ev alınır araba alınır kredi ödenir o zaman tamamını bile verirsin.
ama adam 400 tl lik ceket alıcak diye 200 tl parayla gezicem oldu canım.

bence kesin borsada falan kaybediyor.

aynı eşim o hastalık bir erkekte varsa çok zor düzeliyor canım.

faturalara ayırdığın parayla gider ayakkabı gömlek vs alır. nasılsa karım bi yerden bulur getirir diye düşünüyor çünkü. salaklık bizde.

karşına al konuş tatlım, üzülür kırılır diye düşünme sakın. konuş ve kurtul.

bence bu da olabilir, yazık walla ya lütfen verme paranı kocana çok üzüldüm ( yrn öbür gün Allah korusun birşey olsa ortada kalırsın canım bak paranı biriktir ihtiyatlı ol, sonra çok üzülürsün...

O sana şuan haksızlık ve hainlik yapıyor öyleyse sende baska bir hesap daha açıp usul usul ara ara eftyle yolla paranı. Bigün farkederse hesapta açık var bişey yapmıyorum çocuğum için veya araba istiyorum vs. Gibi nedenlerden birini söylersin birikim yapıyorum dersin:)

Normal değil durumunuz,bizde eşiminde benimde üstlendiğimiz bazı ödemeler var,eşimin geliri daha yüksek olduğu için çoğu ödemeyi o yapar,bende faturaları,mutfak giderlerini karşılarım.Eşim aylık gelirinden kalan parayı bana gönderir ,ama o benim tam maaşımı sormaz bile.

Ben anlamıyorum bir kere maaş kartınızı alamamış sizin maaşınız bankaya yatıyor eğer siz çekip ortak hesaba yatırmasanız paranızı sizin paranızı kullanamaz. Eğer otomatik geçiyorsa da iptal ettirin yattığı gibi sizin hesabınızda kalsın ortak hesapta olmasın herkes kendi özel şeylerini kendi parasıyla harcayacak bundan sonra işine gelirse deyin evin bir ihtiyacı varsa da ortaklaşa öderiz deyip kim neyi ödeyecek paylaşın ayrıca saklıyor benden aldıklarını diyorsunuz 10.000 e her ay alınan kıyafet nasıl başka yerde saklanır ki mutlaka eve getirecek nerede giyinip soyunuyor bu adam gardoroba hiç bakmıyor musunuz bu kıyafetler elbet kirleniyor kim yıkayıp ütülüyor sizden saklaması mümkün değil o kadar paradan 200 tl bırakması filan inanası gelmiyor insanın dediğim gibi şikayet etmek yerine olaya el koymalı ortak hesaba yatırmaktan vazgeçmelisiniz işine gelirse işiniz gücünüz var ona muhtaç değilsiniz ki. Bu kadar para da kıyafete harcanmaz bence araştırın izleyin nereye gidiyor bu paralar.

Onu bilir onu söylerim, bazı erkek tipleri vardır ki, o tip erkeklere asla taviz verilmemeli, eşinizde bu erkeklerden biri, kaç para kazandığını söylemeyen, hesap kitap işlerine eşini karıştırmayan, cebinde kaç parası var, neyi nereye harcıyor bilmediğin erkekten uzak duracaksın, bir erkekle bir kadın evlenmişse, kadın çalışsın veya ev hanımı olsun, erkek kazancını, nereye borcu var, kimden alacağı var tüm para işlerini eşine söylemeli, evin geçimi, kişisel harcamalar gibi para konularında eşler oturup birlikte hesap yapmalı, bütçelerini planlamalı.

Ama erkek aldığı maaşı bile söylemiyor üstelik eşinin maaşına kendi özel harcamaları için el koyuyor, birde onlar benim özel harcamalarım, seni ilgilendirmez vs deyip zeytinyağ gibi üste çıkıyorsa o adamın her harcamasını tek tek hesaplayıp gözüne sokmalı bir güzel.

Bebeğinizde varmış, Allah bağışlasın bebeğinizin ve sizin hiç mi birşeye ihtiyacı olmuyor, siz kendi maaşınızdan 400 TL'lik etek, bluz almayı bilmiyor musunuz da eşiniz düşüncesizce harcayabiliyor, eşinizin harcamalarını öğrenmek için gerekeni yapar mısınız bilemem ama şahsen ben olsam banka hesapları ortaksa hemen kendi hesabımı ayırırım.

En güzeli karı koca ortaya dökersin hesapları harcama planı yapar ona göre harcar biriktirirsin...Az evvel bizde kavga ettik eşimle gitti dışarı...Kızım engelli ben diş teknisyeniyim ama çalışamıyorum ona katkım yok ya benden habersiz bankadan krediyle aldığı arabayı satıp mehdi diye inandığı hocası cafer iskenderoğlu na vermiş nerdeyse bir yıl olacak o gündür bu gündür oyalıyor...En son ağustos sonu vereceğini söylemiş oğluma hala yok, eşimde bugün yok vermeyecek dedi...Tartıştık...Yalan söyleyen ,oyalayan,engelli bir kızın araba parasını ailede huzur kalmayacağını bilerek alan adam mehdi olabilir mi...

borçlanın eğer yüklü bir borcunuz yoksa.ev ya da araba alın bir şeyler belki daha farklı olur.ödemeler var dıye belki kısıtlar kendini benim de bıldıgım tum maaşını kıyafete yatıran arkadslar var ama kızlar daha düşkün dıye bılıyordum.belkı bı doktora gorunse ıyı olur ama onu ıkna etmek asıl mesele

Böyle şeymi olur özel harcamam var seni ilgilendirmez ne demek senin paranı alacak sanane diyecek bence epey kazancınız var nasıl yetmezki onca para bir erkek nasıl o kadar kıyafet alır bence çok taviz vermişsiniz bir an önce oturup konuşmalısınız bu durumdan rahatsız olduğunuzu anlatın beraber planlayın harcamalarınızı bebeğiniz için birikim yapın mesela bunları söyleyin siz ona güveniyorsanız oda size güvenmeli açıkça herşeyi paylaşmalı değilmi

Erkegin boylesi de hic cekilmez ya, o ne oyle bir sey soylesen ay bosanirim ay bilseydim evlenmezdim.
Neden yuzune soylemiyorsunuz ki? Cok mu rencide olacak sanki? Diyecek ki nerden cikartiyorsun, yok oyle bir sey vs.
Annesi babasina karismiyormus, sor bakalim annesi calisiyor muymus? Gunumuzde hicbir kadin boyle al parayi ne yaparsa yap demez. Verir ama 10bin de bitiyorsa nereye gitti filan der, bunun govenmemekle filan alakasi yok.
Sen ona tum parayi yolla, onun OZEL borsa hesabi olsun. Niye ozel? Ortak olmasi gerekmez mi? Oyle ozel hesaplar olabiliyorsa sen de ac bir tane. Benim de borsa hesabim var de.
Evliliginiz nasil bilmiyorum ama, sanki para kaciriyor gibi. Zaten oyle 3yuze 5yuze bir seyler almasi da hani sanki enayi parasi harciyor, nerde giyiyor ki bu kadar pahali seyleri?
Ayy sistim, Allah kolaylik versin bu kocayla

Ha bir de adamin bin, bin500 lira ozel harcamasi olmaz. Onu gec ozel harcama diye bir sey olmaz. Nedir?
O zaman bu ailesine filan da alip alip gonderiyor demek ki. (diger konunuza baktim) Nasilsa kadin calisiyor.

suçlu insan güçlü olur arsızlığından..karşıdakini sindirip onu bastırmaktır amacı..bence senin bu koca senle maaşın için evlenmiş..senden alıp ciciye biciye yatıracak parayı..aç gözlü bu adam..çejkilmez seni sıfıra indirir..hem ne yapıyor bu kadar kıyafeti karıya kıza havamı atıyor?..

ben szin para birimlerinizden pek birşey anlamadım ama esınızın sorunu bence psıkolojık, alısverıs hastalıgı dıye bır se y var bence psıkologa gıtmeye ıkna edın, ayrıca maasınızı nasıl alır yahu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…