- 30 Mayıs 2015
- 14.299
- 13.970
- 298
- Konu Sahibi benmesela01
-
Mal kaçırıyor diye satış iptal davası açabiliyor kocası o zaman çünkü araba evliyken alınmış.Satış iptal olur o zaman.
Yazildi mi bilmiyorum ben avukatim avukat arkadaslar da var belki yazmislardir.
Normalde takilar filan sizin kisisel maliniz bunlar ustunde hak iddia edemez daha kredi borcu odememissiniz o yuzden ordan da katilim payi olmaz kredi de sizin ustunuze. Siz arabayi satabilirsiniz esinizin izni olmadan. Arabayi geri almak icin polise gidip arabam calindi diyebilirsin veya yedin iadesi davasi acabilirsin. İki durumda da araba sana iade edilir. Hizlica satabilirsin.
Ama tavsiyem bosanmaya kararliysan hizlica bir avukatla gorusmen bu isler burda yazmakla olmaz. Allah yardimcin olsun.
Mal kaçırıyor diye satış iptal davası açabiliyor kocası o zaman çünkü araba evliyken alınmış.Satış iptal olur o zaman.
Bunu nerden duydunuz? Ben öyle birşey yok diye biliyorum hani sadece evlendikten sonra alınan mal ikisinin olur evlenmeden önce alınan bir eve hak talep edemez.
Kaynağınız nedir? Link paylaşabilir misiniz?
eşinin evinde oturuyorsanız eğer aile şerhi koydurabilirsin ve onu senden izinsiz satamazaraba sadece senin üzerineyse satamaz, ikinizin üzerineyse sorun cikabilir. ev konusu karisik, evi kesinlikle senin onayin olmadan satabilir, ama esyalar, özellikle evlendikten sonra ortak alinan esyalar ortak paylasilmali..
canım çok yakınım devlet kurumunda çalışıyor bu işle ilgili bizzat ona sormuştum , ögrenmek için ,
özelliklede evlenmeden önce alınan mallara ortak olabiliyormu diye , o da evet ortak olabliyorsun dedi ,
link paylaşamam çünkü devlet kurumunda çalışan bir yakınımdan aldıgım bilgi ,
eşinin evinde oturuyorsanız eğer aile şerhi koydurabilirsin ve onu senden izinsiz satamaz
canım çok yakınım devlet kurumunda çalışıyor bu işle ilgili bizzat ona sormuştum , ögrenmek için ,
özelliklede evlenmeden önce alınan mallara ortak olabiliyormu diye , o da evet ortak olabliyorsun dedi ,
Normalde takilar filan sizin kisisel maliniz bunlar ustunde hak iddia edemez daha kredi borcu odememissiniz o yuzden ordan da katilim payi olmaz kredi de sizin ustunuze. Siz arabayi satabilirsiniz esinizin izni olmadan. Arabayi geri almak icin polise gidip arabam calindi diyebilirsin veya yedin iadesi davasi acabilirsin. İki durumda da araba sana iade edilir. Hizlica satabilirsin.
Ama tavsiyem bosanmaya kararliysan hizlica bir avukatla gorusmen bu isler burda yazmakla olmaz. Allah yardimcin olsun.
Süper o zaman :) evden de yararlanabilir demek ki..
oyle bir şey yok diye biliyorum. forumda bi avukat hanıma sordum umarım cevap verır. bılgı karmasasından kurtuluruz
bir avukat olarak size sormak istiyorum. konumda arkadaşlar ıkıye bolundu. evlilikten once alınan evde eş hak sahibi olabiliyor mu ? butun borcları evlilkten once odenmiş evin bu arada.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?