eşim benden habersiz arabayı satabilir mi ?

bi avukattan yardım alıcam. sizede çok teşekkür ederim

Mal kaçırıyor diye satış iptal davası açabiliyor kocası o zaman çünkü araba evliyken alınmış.Satış iptal olur o zaman.

bi avukat hanım cevap vermıs takılarım ve kredı benım uzerıme oldugu ıcın ayrıca taksıdını bıle odememıs oldugum ıcın satabılırmısım

Bunu nerden duydunuz? Ben öyle birşey yok diye biliyorum hani sadece evlendikten sonra alınan mal ikisinin olur evlenmeden önce alınan bir eve hak talep edemez.

canım çok yakınım devlet kurumunda çalışıyor bu işle ilgili bizzat ona sormuştum , ögrenmek için ,
özelliklede evlenmeden önce alınan mallara ortak olabiliyormu diye , o da evet ortak olabliyorsun dedi ,

araba sadece senin üzerineyse satamaz, ikinizin üzerineyse sorun cikabilir. ev konusu karisik, evi kesinlikle senin onayin olmadan satabilir, ama esyalar, özellikle evlendikten sonra ortak alinan esyalar ortak paylasilmali..
eşinin evinde oturuyorsanız eğer aile şerhi koydurabilirsin ve onu senden izinsiz satamaz

canım çok yakınım devlet kurumunda çalışıyor bu işle ilgili bizzat ona sormuştum , ögrenmek için ,
özelliklede evlenmeden önce alınan mallara ortak olabiliyormu diye , o da evet ortak olabliyorsun dedi ,

link paylaşamam çünkü devlet kurumunda çalışan bir yakınımdan aldıgım bilgi ,

O bilgi doğru olsa, internette hukukla ilgili sitelerde bu bilgiyi destekleyen bir sayfa olurdu. Ama ben siz yazdıktan sonra her ihtimale karşı baktım ve tahmin ettiğim gibi yok. Siz de "evlilik öncesi edinilen mallar" diye ararsanız göreceksiniz zaten.

Tüm hukuk sitelerinde yazan şu: Evlilik öncesi mallar kişisel kaldır ve boşanma halinde karşı taraf bu mallar üzerinde hak talep edemez. Sadece bu mallardan kira, faiz, tarımsal gelir vb gelirler varsa bu gelirlerin evlilik içinde gerçekleşen kısımlarında hak iddia edebilir.

Diyelim adamın evlenmeden önce alınmış evi var. Boşanma halinde kadın hak iddia edemiyor. Hatta adam evliyken o evi satsa ve onun parasıyla o değerde yeni ev alsa, kadın o yeni evde bile hak iddia edemiyor. Çünkü kişisel mal kullanarak alındığı yeni ev de kişisel mal kabul ediliyor.

Tüm sitelerde yazan bu. Bunlar zaten bilinen şeyler. Ancak siz çok emin bir biçimde yazdığınız için tekrar kontrol ettim. Sizin söylediğiniz yönde hiçbir bilgi yok. İstemeden de olsa konu sahibini yanlış yönlendirmiş oluyorsunuz.

Son düzenleme:

bir avukat olarak size sormak istiyorum. konumda arkadaşlar ıkıye bolundu. evlilikten once alınan evde eş hak sahibi olabiliyor mu ? butun borcları evlilkten once odenmiş evin bu arada.

bir avukat olarak size sormak istiyorum. konumda arkadaşlar ıkıye bolundu. evlilikten once alınan evde eş hak sahibi olabiliyor mu ? butun borcları evlilkten once odenmiş evin bu arada.

oyle bir şey yok diye biliyorum. forumda bi avukat hanıma sordum umarım cevap verır. bılgı karmasasından kurtuluruz

Herkes farklı bişey söylüyor bende karıştım valla. Kamuda görevliye sordum diyor. Bende öyle biliyorum yok diye biliyorum ama belki bizim bildiğimiz yanlıştır.. her gün birşeyler değişiyor..

Araba ruhsatında kimin adı yazıyorsa satım işlemini o yapabilir noterden özellikle vekaletname verilmiş olması durumunda vekil de yapabilir.esiniz kendi evini satabilir eğer siz tapuya gidip bu ev bizim aile konutumuz deyip aile konutu şerhi işletirse siz izin vermedikçe satamaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…