eşim benden habersiz arabayı satabilir mi ?

Ayrıca sinirle söylenmiş bişey besbelli. Araba benim,ev benim hepsini satıcam... iki günde kalkıp satamaz ya hepsini! Biraz sakin olmakta fayda var sinirle söylemiştir.

Ayrıca sinirle söylenmiş bişey besbelli. Araba benim,ev benim hepsini satıcam... iki günde kalkıp satamaz ya hepsini! Biraz sakin olmakta fayda var sinirle söylemiştir.

peki eşyalarını toplayıp gitmesine ne demeli. hani onlar sinirle olsun

peki eşyalarını toplayıp gitmesine ne demeli. hani onlar sinirle olsun

Artistlik yapıyor işte. bişeye kırımıştır bir sözünüze takılmıştır böyle şeyler anlık sinirle yapılır. Hal ve tavırlarından belli oluyor zaten çok ani hareketler yapıyor..

bide ben bu eve masraf yaptım yeniledim kredı cektım esımden daha fazla ödemekle birlikte beraber ödedik. burdan hakkımı ısteyebilir miyim

Anlayabilmek için şöyle dusunun:

"Evliyken kazanılan paralar" ortak, dogal olarak o paralarla yapılanlarda ortak. Extra bi hak olmaz.. fifty fifyt...

Siz iyi niyetli davranmissiniz verici olmuşsunuz ama eşiniz pek kıymet bilmemis. bundan sonra 1 lira verirken bile 2 kere düşünün eşinize karşı:)

Anlayabilmek için şöyle dusunun:

Evliyken kazanılan paralar ortak, dogal olarak o paralarla yapılanlarda ortak. Extra bi hak olmaz..

ama onun evi sonuçta satsa ben bi hak alamıcam. bende inat için masraflarımı istiyorum. cektıgım krediyle yaptığım masraflar evin değerini artırdı.

Siz iyi niyetli davranmissiniz verici olmuşsunuz ama eşiniz pek kıymet bilmemis. bundan sonra 1 lira verirken bile 2 kere düşünün eşinize karşı:)

maalesef oyle yapmışım yenı anlıyorum daha neler neler var ama kıymet bilmeyen olunca görmuyor

Canım arabayı annenin üzerine yap hemen. Boşandığın zaman hiç bir hak talep edemesin..
Annesinin üzerinede yapsa eşi satış iptal davası açabilir.Mal kaçırdı der boşanma anında.Satışı iptal oluyor.

Araba kimin uzerineyse o satar. Başka birinin satabilmesi için sahibin o kişiye vekalet vermesi gerekir. Bu işler noter aracılığı ile olur. Alıp satmak o kadar kolay değil,imza gerekir evraklar gerekir

maalesef oyle yapmışım yenı anlıyorum daha neler neler var ama kıymet bilmeyen olunca görmuyor
Anlamayan birine iyilik yapıyorsun, sen de yapma
yapma Istemiyorum, yapmayacağım, param yok, bu konuda konuşmak istemiyorum, zitlasmadan, normal bir dil ile.

yine de hak talep edebiliyomus oyle dıyolar
Mal kaçırma oluyor çünkü.Benim kayınvalidem boşanmadan 2 sene önce üzerine olan evi kardeşinin üzerine geçiriyor.Çünkü boşanmaya yakın geçirseydi mal kaçırmadan dolayı o evin yarı parasını kayınpederime ödeyecekti.Kadın öyle uyanıkmış ki evi geçirdikten sonra 2 yıl durumu çaktırmadan evli kalmaya devam etmiş.

boşanma davası açmadan arabayı satarsam yine de aynısı mı oluyor? bide şu anda arabamı aldı gitti yani kaçırdı benden polise gidip sikayet edeceğim.
Arabanın alındığı tarihe bakılıyor sonuçta alındığı tarih belli evlendikten sonra alındığı ispatlanır. evlendikten sonra alındığı için ortak oluyor ha sizin altınlarınız gitmiş kredi kapandıktan sonra siz bir miktar yüksek alabilirsiniz.30-20 gibi ama eşiniz satış iptal davasıda açabilir.

akıllı kadınmış geleceği görmüş diyelim gülümsedim :)

ama onun evi sonuçta satsa ben bi hak alamıcam. bende inat için masraflarımı istiyorum. cektıgım krediyle yaptığım masraflar evin değerini artırdı.
Buradan bisey çıkarabileceğini sanmiyorum... Kaldiki evin Nesine harcadiniz.. diyelim mutfağı tadilat ettiniz... Mutfak ile ev ayrımını adalet nasil yapacak.. veya cektiginiz kredi büyük ihtimal ihtiyaç kredisi dir, onun da karşılığı evde olmaz... (Çünkü ipotek yok. Ev veya araç kredisi gibi)

Eğer herşeyi kafaya koyduysaniz ve geri dönüşü yok diyorsanız, yapacağınız şey boşanma davası acip, borçları da ekleyip kredileri odememek.. dolayısıyla borcda ortak olduğundan paranın geriye kalaninin yarısını kurtarirsiniz

Kayınvalideniz evi 2002 den önce mi almıştı acaba alındığı tarihte önemli çünkü.

akıllı kadınmış geleceği görmüş diyelim gülümsedim :)
Evet hem kendi evi kendine kaldı hemde kayınpederimin evini sattırıp parasını yedi kayınpederim tek kuruş almadı annesiyle yaşıyor şimdi:) Hem de ne uyanık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…