Esim benden sadece "huzur" istiyormuş...

Eski konularınızı bilmiyorum ama beyefendiye bence o istediği huzuru verin, çıkın hayatından... Yani zaten söylenmemeyi öğrenmişsiniz, fevrilik etmiyorsunuz, daha ne yapacaksınız, robot musunuz siz, sizi kursun bari, ne istiyorsa onu yapın Muhtemelen yaşadıklarınız yüzünden terapi görüyorsunuz, yine de yaranamıyorsunuz. Bazıları hem hasta eder adamı, sonra da sen hastasın der ya, işte o noktada çok tehlikeli bence. Yeniden özgüven ve özdeğerinizi kazanamazsınız ki böyle bir ortamda.
Sosyal rollere hiç inanmam, adam da zaman zaman işsiz kalabilir, siz de zaten belli ki böyle düşünmüşsünüz ama hem çalışma hem canının istediğini yap, ele güne rezil olmamak için taşınma, tasarruf etme, vs vs... Bu işin sonu ne olur?
O huzur dediği de karışanım olmasın, canım ne isterse istesin yapayım! E o zaman bekar kalacaktı. Sizin ne suçunuz var? O hiç kendini düzeltmesin, siz ailesine kadar her şeyi alttan alın, olacak şey mi?
Kavga etmeyin, aynen bu tavrınıza devam edin derim, açıklama yapmaya da çalışmayın ama kafanızda bir ayrılık planı oluşturun bence. Hazır olduğunuzda da konuşun. benim huzurum ne olacak demişsiniz ya, alın huzurunuzu eşinizden de kvnizden de, kendi yolunuza bakın, eminim 6 ay, olmadı bir yıl içinde her şeyi yoluna koyarsınız, tedavinizi de gölgeleyen olmadığından daha rahat ayağa kalkarsınız.

Sizi anlıyorum ama unutmayın ki konu sahibi depresyonda, teşhisi de var. Depresyon bazen kendiliğinden bile ortaya çıkar, bazen genetik, bazen çevre etkisinden. Depresyondaki insan nedensiz yere de ağlar, günlerce yataktan çıkamayabilir de, dışarıdan kolay görünür ama yaşayan bilir... "Hadi bir silkelen kendine gel, ağlama dik dur" ile olsaydı bu işler, ruh ve sinir hastalıkları hastanelerinin hepsi boş olur, hatta kapanırdı teker teker. Depresyon beyin kimyasını değiştirir, düzeltmesi zaman alır. Hem hastalıkta destek olmayacak kocayı ne yapsın insan. Konu sahibi depresyonda değil de atıyorum ülser olsaydı, kocası sen de bir iyileşemedin, diyebilir miydi? Ne farkı var o da hastalık bu da. Ülser yüzünden insan kusar, öğürür, o da itici gelir insana, depresyon yüzünden de ağlar. O da itici. Ama hastalık bu neticede. Bir taraf düşer düşmez tekme yiyecekse onun adı evlilik olmaz. Çıkar ilişkisi olur. Hem adam depresyon atlatsa konu sahibi böyle mi yapacaktı? Hiç sanmıyorum, muhtemelen etrafında dört dönerdi..

Bu örnekte de belli ki çevresel koşullardan, konu sahibi bu adamla yaşamaya inat ettiği için de düzelemiyor. Bir çıksın o evden, 6 ay sonra dimdik, her şeye ağlamayan, değerini yeniden keşfetmiş, özgüvenli bir kadın olacak zaten, çünkü onu sindirmeye, pasifize etmeye ve kişiliğini değiştirmeye çalışan bir adam olmayınca tedavisi daha kolay sonuç verecek.

Ah ah ah Bence en tehlikeli tiplerden eşiniz, üzgünüm. Nasıl kendinizi böyle bir kendini bilmeze feda edersiniz? Muhtemelen siz zaten ona çok çok fazlasınız da, bu yüzden sizin özgüveninize oynuyor hep. Böyle erkekler hep kompleksten yapıyor bunları, inanın. Böyle bir insanla en sağlıklı, en güvenli kadın 6 ay yaşasa, depresyonun dibini görür. Yapmayın ne olur...Ne demek kadın gibi ol. Hadsizlik! Ne olur kavga etmeyin, didişmeyin, inatlaşmayın, çünkü düzelmez, siz daha da kötü ilan edilirsiniz, siz beyefendinin yok etmeye çalıştığı öz değerinize tutunun. Unutmayın, önce can, sonra canan. Onu memnun etme mecburiyetiniz yok sizin. Ayrılın ve bir daha ağzıyla kuş tutsa şans vermeyin lütfen. Fazla fazla tüketmiş şansını

Ya acıkcası hepsını okuyamadım, ama siz yeniden deneyelim demişsiniz de ortada yeni bi başlangıc yok. Anladıgım kadarıyls esın aklınca bu ayrılıgın seni yola getırdıgını! düşündü ve hersey kendı ıstedıgı gibi sekıllenecek sandı. Canım ya sen bu adama fazlasın. Nıye gerseyı sen dusunecekmıssın ayrıca!!! Bırak ugrasma desem kötü mü etmiş olurum:/

Bak işte senin sorunun bu; sen yalnizliktan korkuyorsun. Ama inan bana bu geçici bir his. Sakın sakın bu hisse aldanma. Sen tedavine devam et. Ne düşünüyorum biliyor musun? Esin kompleksli. Bu güven nereden geliyor ne demek? Bu adam pisligin teki. Artik kendine değer ver lutfen:-(

Pişman oldum seninle başka bir şehire geldigime dedi. Hiçbir isim rast gitmiyor iş bulamıyorum diyor. Ama tanıdık iki üç yere sordu sadece.baska çabasını göremedim. Annemle babam tanıdık vasıtasıyla birkaç iç buldular.begenmedi.idareten yap dedim onuda istemedi. Şimdide sen çalışmayı sevmiyorsun en fazla kaç ay çalıştın sen diyor bana. Dedim benim çalışmayacak im zamanlarında hesaba kalmalıdır çocuk vs olduğunda. İş bulmalısın dedim. En azından daha ucuz eve gireriz gene rahat ederiz dedim. Maaşının üçte ikisi kiraya gidiyor.kit kanaat geçiriyoruz. Hala eve taşınmaya cam diyor. Anlamadim gitti. Annemle babam beni destekliyorlar. Ama ben hayatımda bir dikis tutturamadım. İkinci üniversiteyi bitiremedim.simdi onu yapmayı planlıyordum biraz maaşımı kenara koyarak. Ama evden taşınmam diyor. Neymiş şuanda oturduğumuz ev yeni. Diğer ev eski bir daire. Ben artık böyle dünyayı şeylere değer vermiyorum.vermiyordunda. öyle bir şeyin içindeyim ki sanki çıkamıyorum hapsolmuş gibiyim. şüncelerine vardı. l

Onların ilaç alıp tedavi görmesi gerek, senin değil. Sen bu ailede oldukça daha çok delirirsin. Akıl ve ruh sağlığın için vazgeç bu adamdan

O kadar doluyum ki. Hala salak gibi ben nerde hata yaptım diyorum. Hala kendime bu soruyu soruyorum? Kime yanlış yaptım. Görümcem le konuştuğunda herşeyi o kadar çarpışması kulaklarıma inanamadım. Görümcem beni aradı. Eğer benim yüzümden ayriliyorsaniz görüşmeyiz olur biter dedi. Ama çoğu şeyi uydurmussun dedi. Bana çok kırılmış. Allah yukarıda diyorum başkada birşey demiyorum. Kimin ahını aldım bilmiyorum ki. Oda bizi şık şık aramıyor ki geleyim yanınıza demiyor ki. Biz onu arayalım demiş esime görümcem. Valla ben başka şehirdeyken çocuğunun doğumunun hatırlayıp hediye paketi yolluyorum. O derece ince düşünüyorum. Şimdi gelmiş uyyduruyormusum herşeyi. Ne bilim ya artık şaştım gerçekten. Kendimde şüphe ediyorum resmen!

O kadar doluyum ki. Hala salak gibi ben nerde hata yaptım diyorum. Hala kendime bu soruyu soruyorum? Kime yanlış yaptım. Görümcem le konuştuğunda herşeyi o kadar çarpışması kulaklarıma inanamadım. Görümcem beni aradı. Eğer benim yüzümden ayriliyorsaniz görüşmeyiz olur biter dedi. Ama çoğu şeyi uydurmussun dedi. Bana çok kırılmış. Allah yukarıda diyorum başkada birşey demiyorum. Kimin ahını aldım bilmiyorum ki. Oda bizi şık şık aramıyor ki geleyim yanınıza demiyor ki. Biz onu arayalım demiş esime görümcem. Valla ben başka şehirdeyken çocuğunun doğumunun hatırlayıp hediye paketi yolluyorum. O derece ince düşünüyorum. Şimdi gelmiş uyyduruyormusum herşeyi. Ne bilim ya artık şaştım gerçekten. Kendimde şüphe ediyorum resmen!

T turkuaz86 canım belliki açtığın konuyu kişisel blog ya da günlük niyetine kullanıyorsun, yazılan cvplar öneriler falan umrunda değil gb görünüyor.
Önceki konularına da bu konuna da yazıyoruz yazıyoruz duvardan çarpıp geri sekiyor sanki...
Allah gözündeki perdeyi kaldırsın ne diyeyim...

T turkuaz86 canım belliki açtığın konuyu kişisel blog ya da günlük niyetine kullanıyorsun, yazılan cvplar öneriler falan umrunda değil gb görünüyor.
Önceki konularına da bu konuna da yazıyoruz yazıyoruz duvardan çarpıp geri sekiyor sanki...
Allah gözündeki perdeyi kaldırsın ne diyeyim...

Yok öyle algılamayın lütfen yazdıklarınız bir aklımın köşesinde. Ama buraya yazmam beni bir nevi rahatlatıyor. Yoksa çoğu arkadaş aynı cevabı vermiş. Ve anlasilan sonumuz belli bizim. Beni rahat bırak huzur ver diyen birine. Benliğimle huzursuzluk yaratmamaliyim.

şu cümleden sonra taş kesildim: ''Onlar kesin eli yüzü tipi düzgün bakimli bir bayan arıyorlar kesin dedi. O yüzden sana yok demişlerdir dedi.'' bir adam karısına böyle bir hakaret ediyorsa, seni seviyorum mesajına ''o nerden çıktı'' diyorsa o evliliğin yürütülecek bi nedeni kalmamıştır gibi geldi bana. kendinizi bu kadar ezdirmeyin. kimse vazgeçilmez değildir. bu şekilde yürümeyeceği belli. ayrıldığınızda belki senin için her şey çok daha güzel olacak, belki karşına seni çok seven biri çıkacak. hiç belli olmaz. ama böyle devam edersen her şeyin daha kötü olacağı belli

Bu adam seni psikolojikman eziyor hatta tüm ailesi birine 40 kere sen delisin de o kişi kesin delirir. Allah yardımcın olsun canım benim herşey gönlünce olsun

Rabbim yardımcın olsun seninki çekilecek çile değil hakkında hayırlısı ne ise o olsun inşallah

Bu adam seni hasta ediyor, psikolojik baskı, psikolojik şiddet sana yaptığı şey .. Özgüvenini yerle bir ediyor ..
Sen bu adamla olduğun sürece hiçbir hayat planını hayata geçiremezsin, hep ona uymak zorundasın çünkü ..
Ayakları üstüne basan ailesinin yanına dönmek zorunda olmayan bir kadınsın, çocuğun yok ..
Niye bu kadar zorluyorsun .. İstesen kendine yepyeni bir hayat kurabilirsin ..
Bak bu adamın sana verdiği hiçbirşey yok sadece istemeyi biliyor .. Ve senden alıp götürdükleri çok fazla ..
Ayrıcada sen eşinin gözünde elde birsin bu çok apaçık belli ... Eğer senin yeri geldiğinde kestirip atabilceğini bilseydi bu kadar sınırlarını aşamazdı ..

Esimle boşanma kararı aldığımızda ben tekrar anne evine döndüğümde millete ne derim diye vazgeçmiş o yüzden tekrar deneyelim dedi.

Sen dedi hep dedi insanlarla ilişki kuramıyorum bu yüzden hayatın boyunca zorluk yaşayacaksın. Öncesinde sevgililerin olmadığına çok üzülüyorum keşke öncesinde ilişkilerle tecrübe edinseydin dedi. Ona göre herseyin suçlusu ben. Ailem adına senden özür diliyorum dedi. Ama hep ailem hakkında konuşarak beni tüketiyorum dedi. Benimle problemin varsa söyle dedi. Ama ailemi katma dedi. Çok saçma sebeplerden boşanma aşamasına geldik dedi. Kaç kere asıl sorunu anlattim ama anlamak istemiyor sanırım. Hatayı sadece bende görüyor. Ben seni görüşünden dolayı evlenmedim. Ben huyundan karakterinden dolayı evlendim. Annemle yaşamayı bile kabul etmiştin. Laflarına sözlerine tahammül bile edemedin dedi. Aynı evde zor olur diye başka ev tuttum seni rahat ettirmek için dedi. O bile sana yetmedi dedi. Seninle başka şehre geldim oda yetmedi. Biz sürekli kavga linken benden ne gibi bir yakınlaşma bekleyebilirsin dedi. En küçük şeyde ailemi öne sürüyorsun dedi.

Ama sürekli evde oyun oynayıp ekmek almaya bile gitmiyordu. Çiçek bile almıyordu.

Benden para istemesin gururuna yedirmez diye ben gider komedinin üstüne koyardım. Bir akrabası geldiğinde gittim para verdim misafirin yanında vermedim dedim sen verirsin biryerde gittiğimizde. Ama o misafirin yanında bağırarak ne diyosun lan diye bana bagirabiliyir. Şimdi yazdıkça anlıyorum ki hiç saygısı yok. Sadece onun dediklerine itaat ettikçe mutlu.

Bak mutlaka senin de hataların olmuştur ama eşinin tavrı insanı gerçekten hasta eder ..
Senin mutsuzluklarını, rahatsızlıklarını ciddiye almıyor, sen de eşini tanıdığın halde fazla beklenti içine girip beklentin karşılanmayınca huzursuzluk çıkarıyorsun ..
Şu yorumunda eşinin de haklı yanları var diye düşündüm ama sorun eşinin sana tavrı..
Bu adam seni eziyor asıl sorun bu ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…