Eşim beni aldatıyor...

Valla kardes ben de kapaliyim.
Esim 18 yasinda alkol kullanmaya baslamis. Guzel iciciymis yalnız. Ortama kendinden once girip el sallayan bira göbeği var :/
Gittigi mekanlari,arkadas ortamini da taniyodum.
Fakat evlendikten sonra bıraktı. Zaten artık cazip gelmediğini kendi söylüyordu. Benim baskim falan soz konusu olmadi.
Simdi düşündüm de onca senelik alışkanlık kolay kolay bırakılamaz. Kendi istemeseydi eminim ki büyük bir boşluğa düşer,eve gelirken adımları geri geri giderdi.
Yani demem o ki eşiniz sıkılmakta,bunalmakta haklı. Yanında kendi gibi birini istemekteyse sonuna kadar haklı.

Malesef eşin kendine gore hakli. Sen bisiye karar verirken sonuclarini da düşünmüş olmalisin. Girdigin yol mesakkatli ve sonucunu belki de bu dunyada alamayacagin bir yol. Sabir gerek. Ihlasli ol. Sadece Allahin rizasini gozet gerisini sallama. O zaman herkes senin ayagina gelicek. Ama hem imanim tam olsun hem dunyam dersen boylesini sadece tam ihlas sahiplerinde gördüm. Cunku onlar kocam da evim de cocugum da barkim da malim da sana feda olsun Allahim dedikce Allahin ikram olarak tüm bu nimetlerle kusattigi insanlar. Onlardan olursun insallah.

Eşinizin daha önceden kapanmaya sıcak baktığını bilseydiniz işte o zaman "süpriz " olurdu. Ancak ona yaşattığınız "şok" olmuş maalesef.
Eğer kapandığınız için eşinizin yaşam tarzına müdahale denecek boyutta eleştiri söz vs ettiyseniz baskı hissetmiştir doğal olarak.
Alıştırarak yavaş yavaş tarzınızı değiştirseydiniz belki böyle olmazdı.
Bana tek sorun bu değil bu belki bahanesi gibi de geldi.
İçki içmem içmeyide düşünmüyorum. Eşim özel günlerde arada sırada içer. Bekarken her bahaneden içermiş. Rakı sofrasında karı kocanın muhabbeti ne olabilir ki. Muhabbet etmek isteyen çay içerken de eder.
Adamın tipik aldatmaya meyli varmış sizi suçlayacak bahanesi yokmuş içkiyi tesettürüç bahane ediyor.

Ama konu sahibinin aldatıldığını düşünmesini sağlayan eşinin karşı cinsle bu dertleşmeyi yapması . Konu sahibi hemcinsleriyle yapıyor bu dertleşmeyi. Kaldı ki eşi bunu direk konu sahibiyle konuşsa daha doğru bir yol olurdu. Rahatsız olduğu konu hanımından kaynaklı niye açık açık onunla konuşmayı tercih etmez ki ?

bence ikisininde bir farkı yok..
şimdi kalkıp ben kapanıcam dersem eşim hangi hakla benim kararıma karşı çıkabilir ki.. saygı duyacak ama bu saygı duyma meselesi kendi hayatını da bana göre değiştireceği demek anlamına gelmez..
eşim kalkıp ben bundan sonra şalvar giyip sakal bırakıp cübbeli dolaşıcam derse ben hangi hakla hayır yapamazsın diyebilirim ki .. tamam derim ama bende adamı yanımda kendi çevreme sokmaya utanırım yani..

esinizi siz bu haliyle kabul ettiniz,degismis halinizle esinizin sizi her anlamda kabul etmesini bekliyorsunuz..
bu zor ve bencilce..
adam eskisi gibi muhabbetlerinizi ozlemekte hakli ama siz karsinizda raki icmesine dahi tahammul edemiyorum diyorsunuz.

işte o noktada bile hayat görüşü farkı ortaya çıkıyor..
karşı cinsten arkadaş olmaz mı ? kaldı ki erkekler eşlerini hemcinslerine çekiştirmezler ayıptır..

Konuşmuyor, konuşmayı erteliyor çünkü biliyor ki bunlar dile getirilirse ipler kopacak. Korkuyor konuşmaya, ne kadar uzatabilirse kar sayıyor.

Eşiniz sizin tercihinize müdahale etmemiş. "hayır istemiyorum, bu ne böyle, yapamazsın" dememiş tercihi size bırakmış. Ne kadar güzel bir davranış. Fakat siz aynısını kocanıza yapıyor musunuz? Değişen sizsiniz aynı şeyi neden kocanızdam bekliyorsunuz? İçki içmesine, içkili mekanlara gitmesine müdahale ediyorsunuz. Hele bunları adama da söylüyosanız adamın uzaklaşması bence çok normal. Sizin tercihleriniz kocanızı etkileyemez, etkilememeli. O sizin tesettürünüze karışmamış ama siz onun gezmesine, gittiği yerlere karışıyosunuz mantıklı değil

Bunu yapmayın lütfen, insanları görüntüleriyle yargılamak kompleksli insanların işidir. Bu türden insanlar çevrenizde olmasın zaten. Tartışmak için söylemiyorum ama şu kelimeyi okuyunca içim cız etti. Bu şekilde yaşam tarzı olan biri okusa ne kadar kötü hissederdi kendini.

Ben sizi anlıyorum haklı olarak şüpheci yaklaşıyorsunuz fakat anlayamadığım şey hippilikle ne alakası var?

Konuşmuyor, konuşmayı erteliyor çünkü biliyoor ki bunlar dile getirilirse ipler kopacak. Korkuyor konuşmaya, ne kadar uzatabilirse kar sayıyor.

bilemedim yani bu kadar radikal bir karar alıp üstüne de adamında kendisi gibi olmasını beklemek biraz fazla iyimserce bir yaklaşım..
korkunun ecele faydası yok.. ben buyum ve böyle kalacağım diyen insan karşısındakini yok saymanın bedelini öyle yada böyle öder elbet..

kötü hissettirecek bir durum yok bence..
ben böyleyim herkes böyle olmak zorunda değil..
o tarz insanlarda benim gibi biriyle dolaşmaktan utanabilirler benim için bir sakıncası yok öyle düşünmelerinin..

Hanımı kapanırken onunla konuşmayı tercih etmiş mi ki adam onunla konuşmayı tercih etsin? Bir gece ansızın Ali Ağaoğlu gibi çıkmış karşısına yaptım olacak diye. Konuşmaya açık bi profil göremiyorum ben burada, adam da görememiştir büyük ihtimalle. Ipleri koparmaktan kaçınmaya çalışıyodur. Ki tahminimce denemiştir de. Bi canlandırın kafanızda.

-"Hayatım yarın bilmemkimler davet etti denize gidelim, serinleriz, bi tatil havası olur" "Yok ben inancım gereği haşemayla bile denize girmeyi dogru bulmuyorum." "Peki hayatım sen bilirsin nasıl rahat edeceksen"

-"Hayatım hadi bi sofra kur iki muhabbet edelim. (Ki adam bunu dertleşme vesilesi olarak görüyomus konu sahibinin dedigine göre, en sevdigi sey esiyle bu sekilde konusup dertlesmekmis) Gelirken ne alayım sana ne içersin kola, meyve suyu, limonata" "Yok kurmayalım ben istemiyorum"

Baksanıza aynı ortama sokamadık ki daha çiftimizi. Daha konuşacaklar da bu yolun sonu kavgaya ayrılığa çıkmayacak yani. Ölme eşeğim ölme durumu.

Neden bi kadınla dertlesmisse gelirsek. Pek çok nedeni olabilir.

Genelleme yapmak istemem ama erkekler hemcinslerine pek açmazlar bu mevzuları, bi nevi kültür öğesi yani sevdigi kadını erkek muhabbetine meze etmemek. Ayıp sayılır genelde. O sebeple olabilir. Ki erkekler daha ayarsız yorumlar yapabilir böyle bi durumda.

Kadın fikrine güvendigi bi insandır, olayı kadın gözünden anlamak icin onun görüsüne basvurmus olabilir.

Kadın gecmisinde böyle bi sey yasamıs olabilir beni anlar diye dusunmus olabilir.

Ki mesele arkadaslarla dertlesmekse kadın erkek fark etmez mesela bana. Belki onun icin de öyledir.

Ya da yaşadığı şokun etkisiyle yanlış limanlara yelken açmanın ilk basamagındadır. Ama bu sadece kötü niyetli bi varsayım olur şu anki bilgilerle.

Bu görüntüyle yargılamak değil ki. Yaşam tarzına uymayan, yanına yakıştıramadığın birini ortamına sokmaya utanır insan.
Dindar, çevresi kapalı kadınlardan oluşan bir adam nasıl ailesinin ya da arkadaş çevresinin içine mini etekli dekolteli bir kadın sokamaz, sokmaya utanırsa bu da aynı şey.

Böyle söyleyince anladım ne demek istediğinizi ben farklı bir utanma aşağılama şeklinde hissettim önce. Merakımdan soruyorum sadece sarıklı cüppeli bir tanıdığınız var mı ya da böyle biriyle sohbet etmişliğiniz.

Yok. Çevremde bu kadar radikal insanlar olmadı hiç.

Ben sizi anlıyorum haklı olarak şüpheci yaklaşıyorsunuz fakat anlayamadığım şey hippilikle ne alakası var?

Onu sadece örnek olarak verdim. Farklı bir değişim de yaşayabilirdi. Adamın haberi var mı? Yok. Böyle bir durumda uyum göstermiyor diye yakınması abes. Anlatmaya çalıştığım şey bu.

Bu goruntuyle yargilamak degil bence. Salvarli cuppeli bir adami hem ben begenmem, yanimda gezdirme istemem, hem de sosyal cevreme sokmaya utanirim. Bu yuzden insanlar sosyoekonomik duzeyi benzer insanlarla evleniyor, kendilerine yakin hayat tarzinda insanlari seciyor. Bu yargilamak degil, insanin kendi sosyal ortamina uygun biriyle olmasi gayet normal. Ayni sekilde sarikli cubbeli biri de beni begenmez zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…