- 10 Kasım 2013
- 6.312
- 13.007
- 298
- Konu Sahibi Hasretimm35
-
Ama konu sahibinin aldatıldığını düşünmesini sağlayan eşinin karşı cinsle bu dertleşmeyi yapması . Konu sahibi hemcinsleriyle yapıyor bu dertleşmeyi. Kaldı ki eşi bunu direk konu sahibiyle konuşsa daha doğru bir yol olurdu. Rahatsız olduğu konu hanımından kaynaklı niye açık açık onunla konuşmayı tercih etmez ki ?Mesele tesettüre girmek ya da girmemek değil. Yaşanan değişimi giyilenen, içilene indirgeyip üstüne de sos olarak bi çocuğun vicdan yükünü serpiştirmek gerçek sorunu saklamaya yetmiyor, konu sahibesini de haklı çıkarmıyor.
Değişim -hele ki bu seviyede, bu denli köklü bi değişim- doğası gereği zamana bağlıdır, bi anda ortaya çıkmaz. Bi doğumu noktası vardır, gelişim süreci vardır, hayatınıza ortak ettiğiniz insanlarla fikir alışverişi safhası vardır. Bu da onu kabul edilebilir, uyum sağlanabilir hale getirir.
Eşim dediğiniz adamın/kadının karşısına ne bi haber ne bi sinyal vermeden bi anda bi yabancı gibi 180 derece değişmiş olarak çıkıp sonra da doğacak sorunların faturasını ona yükleyemezsiniz. Hele hele "çok sıkıntıysa sen bana uy, senin zihniyetin kötü" hiç diyemezsiniz.
Konu sahibesi ha bi gün eşine süpriz yapıp "Hayatım harika bi iş teklifi aldım yalnız 1 ay içinde Ugandaya taşınmamız gerekiyo, artık ben buyum hayat amacım bu. Sana da haber vermedim ama olur o kadar. Lütfen aileni, çevreni, işini, alışkanlıklarını terk edip bana uy çünkü karı-koca olmak bunu gerektirir" demiş ha olayda yaptıgı gibi bir akşam ansızın bambaska biri olarak eşinin karşısına dikilmiş.
İnsanlara bunu yapamazsınız. Ben bi karar aldım bedelini sen öde diyemezsiniz. Kişi her kararı almakta sonuna kadar özgürdür tabi aldığı kararların sonuçlarını taşıyabilecekse.
Konu sahibesi degişmeye ne kadar hakkı varsa konu sahibesinin eşinin de olduğu gibi kalmaya, hayatını eski düzeninde devam ettirmeye o kadar hak var. Degişimin karşısında durmamış, inancının karşısında durmamış, mutlu olduğu yolda devam etmesine saygı duymuş destek vermiş. Bundan bi adım ötesini istemek bencillikten başka bi şey değil, hele de uzlaşmaktan bu kadar uzakken. Kendini anlatmaya bile zahmet etmeden böylesine degismisken.
Son olarak konu sahibesi kadar eşinin de dertleşmeye ihtiyacı var. Konu sahibesi bize anlatmayı seçmiş, eşi o kadına anlatmayı. Karımla iki kadeh icmeyi derdimi anlatmayı özledim pek de iyi bi aldatma cümlesi degil takdir edersiniz ki, bildiginiz iç dökme kadın gözünden fikir alma durumu var şu aşamada. Yani "bu bi problemmiş gibi başka kadınlara lanse etmek" dediginiz seyi iki taraf da yapıyor.
İşte burada asıl soru şu: konu sahibi bu kararı eşiyle konuşarak mı almış? Yani adam önce onay verip tamam orta yolu buluruz deyip sonra mı çark etmiş
Yoksa bir gün ansızın konu sahibi kocasının karşısına kapalı olarsk mı çıkmış? Eger ikincisi ise şikayet etmeye hakkı yok
Eğer birincisi ise adam haksız.
Ama konu sahibinin aldatıldığını düşünmesini sağlayan eşinin karşı cinsle bu dertleşmeyi yapması . Konu sahibi hemcinsleriyle yapıyor bu dertleşmeyi. Kaldı ki eşi bunu direk konu sahibiyle konuşsa daha doğru bir yol olurdu. Rahatsız olduğu konu hanımından kaynaklı niye açık açık onunla konuşmayı tercih etmez ki ?
konu sahibesi değişen sizsiniz eşiniz değil..
kendi isteğinizle yaptığınız bu değişikliklerin elbet sonuçları olmuş eşiniz saygı duymuş olsada kabullenememiş belli ki.
bence alın karşınıza açık açık konuşun..
Bunu yapmayın lütfen, insanları görüntüleriyle yargılamak kompleksli insanların işidir. Bu türden insanlar çevrenizde olmasın zaten. Tartışmak için söylemiyorum ama şu kelimeyi okuyunca içim cız etti. Bu şekilde yaşam tarzı olan biri okusa ne kadar kötü hissederdi kendini.bence ikisininde bir farkı yok..
şimdi kalkıp ben kapanıcam dersem eşim hangi hakla benim kararıma karşı çıkabilir ki.. saygı duyacak ama bu saygı duyma meselesi kendi hayatını da bana göre değiştireceği demek anlamına gelmez..
eşim kalkıp ben bundan sonra şalvar giyip sakal bırakıp cübbeli dolaşıcam derse ben hangi hakla hayır yapamazsın diyebilirim ki .. tamam derim ama bende adamı yanımda kendi çevreme sokmaya utanırım yani..
Ben sizi anlıyorum haklı olarak şüpheci yaklaşıyorsunuz fakat anlayamadığım şey hippilikle ne alakası var?Pardon üslubumun nesi saygısızca ve neresi ayıp? Ben kesinlikle gerçek değil demedim tuhaf geldi sorguluyorum dedim. Ayıbın ne olduğunu sizden mi öğreneceğim? Konu açıyorsanız bakılan her açıya da katlanacaksınız.
Konuşmuyor, konuşmayı erteliyor çünkü biliyoor ki bunlar dile getirilirse ipler kopacak. Korkuyor konuşmaya, ne kadar uzatabilirse kar sayıyor.
Bunu yapmayın lütfen, insanları görüntüleriyle yargılamak kompleksli insanların işidir. Bu türden insanlar çevrenizde olmasın zaten. Tartışmak için söylemiyorum ama şu kelimeyi okuyunca içim cız etti. Bu şekilde yaşam tarzı olan biri okusa ne kadar kötü hissederdi kendini.
Hanımı kapanırken onunla konuşmayı tercih etmiş mi ki adam onunla konuşmayı tercih etsin? Bir gece ansızın Ali Ağaoğlu gibi çıkmış karşısına yaptım olacak diye. Konuşmaya açık bi profil göremiyorum ben burada, adam da görememiştir büyük ihtimalle. Ipleri koparmaktan kaçınmaya çalışıyodur. Ki tahminimce denemiştir de. Bi canlandırın kafanızda.Ama konu sahibinin aldatıldığını düşünmesini sağlayan eşinin karşı cinsle bu dertleşmeyi yapması . Konu sahibi hemcinsleriyle yapıyor bu dertleşmeyi. Kaldı ki eşi bunu direk konu sahibiyle konuşsa daha doğru bir yol olurdu. Rahatsız olduğu konu hanımından kaynaklı niye açık açık onunla konuşmayı tercih etmez ki ?
Bunu yapmayın lütfen, insanları görüntüleriyle yargılamak kompleksli insanların işidir. Bu türden insanlar çevrenizde olmasın zaten. Tartışmak için söylemiyorum ama şu kelimeyi okuyunca içim cız etti. Bu şekilde yaşam tarzı olan biri okusa ne kadar kötü hissederdi kendini.
Böyle söyleyince anladım ne demek istediğinizi ben farklı bir utanma aşağılama şeklinde hissettim önce. Merakımdan soruyorum sadece sarıklı cüppeli bir tanıdığınız var mı ya da böyle biriyle sohbet etmişliğiniz.Bu görüntüyle yargılamak değil ki. Yaşam tarzına uymayan, yanına yakıştıramadığın birini ortamına sokmaya utanır insan.
Dindar, çevresi kapalı kadınlardan oluşan bir adam nasıl ailesinin ya da arkadaş çevresinin içine mini etekli dekolteli bir kadın sokamaz, sokmaya utanırsa bu da aynı şey.
Böyle söyleyince anladım ne demek istediğinizi ben farklı bir utanma aşağılama şeklinde hissettim önce. Merakımdan soruyorum sadece sarıklı cüppeli bir tanıdığınız var mı ya da böyle biriyle sohbet etmişliğiniz.
Ben sizi anlıyorum haklı olarak şüpheci yaklaşıyorsunuz fakat anlayamadığım şey hippilikle ne alakası var?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?