Eşim beni aldatıyor...

P Pembeay32 ,eğer dine yatkinliginiz varsa bu muhteşem gelebilir ancak dine yakınlığı olmayan bir adam için zevklerinden mahrum kalmak olarak görülebilir, çok doğal.

Eğer istişare yapılsaydı , fikrini paylassaydi eşiyle, zaten o zaman anlayabilirdi bu fikre uzak olduğunu.
 
Eşine sürpriz yapmış. Adama öncesinde fikrini sormamis.
 
Ben eşinize hak verdim.
Yorumları okumadım ama objektif değil dini açıdan yaklaşanlar olmuştur muhakkak,objektif bakılması taraftarıyım.
Mesela bende tesettürlüyüm,evlenirin kocam birde %180 derece dönerse benim ondan soğumam boşanmak istemem bocalamam çok normal,kendi hayat yaşam tarzıma uygun birini isterim,ortak aktivitelerde buluşacağım birini isterim.
Eşinizde öyle bocalamaya düşmüş,ne desem bilemedim,hakkınızda hayırlısı olsun
 
Ben olaya daha genel bakıp eşinizle bu oluşan sıkıntının da imtihaninizin bir parçası olduğunu düşünüyorum. Allah kapanmayi nasip etmiş çok şükür. Şimdi en ufak sıkıntıda geri donecekmisiniz diye deneniyorsunuz belkide...

Eşinizin özledigi sohbeti rakı icmedende yapabilirsiniz. Bu konuyu mesajlardan haberiniz yokmuş gibi konuşun bence ama takipte kalın.
 
Ben buna katılmıyorum Sephim,
Bence burada eşini değiştirmeye çalışan yani dindarlarştırmaya çalışan bir kadın yok. Yani ben bunu hissetmedim. Yazmış mı bunu?
Aksine, kendini zayıf hisseden bir kadın var.
Eşinin artık onu arzulamadığını ve başka kadınlara gidebileceğini düşünüyor.
Bu kadar basit bir konuşmayı aldatmak olarak nitelemesi de bunun bir alameti.
Onu nasıl kendime benzetebilirimden ziyade, kocam beni nasıl arzular, nasıl bana döner bakış açısıyla yazılmış bir konu.
Kocasının onsuz içmeye gitmesini de, zihniyetten değil kendinden uzaklaşması olarak görüyor.
Yani kocası onun yerine alkolü tercih ediyor.
Alkolü daha çok seviyor.

Yöntem yanlış evet, boşanmalı. Bu kadar radikal bir karar alırken sonuçlarını düşünmeli.
Ama izin almak. Fikir danışmak.
Bu da yanlış bir yöntem.
 

Belki adam inançsız, belki müslüman değil. Nasıl herkesi aynı kefeye koyabiliriz ki? Adam eşinin kapalı bir kadın olmasından hoşlanmıyor belli ki. Bu adama zorla "hayır hoşlanacaksın, seveceksin, sen de o moda gireceksin" demek ne kadar doğru.
 
Bu insan eğlenmek istiyorsa kendine eşiyle güzel vakit geçirebileceği fırsatlar yaratır. Ve etrafımızda muhakkak kendi kapalı olup eşi alkol kullanan insanlar vardır bunlar Nasıl yürütüyorlar peki evliliklerini ? Gider dışarda arkadaşlarıyla ne içmek istiyorsa içer eşini buna alet etmek mecburiyetinde bırakmamalı . Ve bu aşılamayacak bir problem değil bence konuşarak orta yolu bulabilirler evlilik de herkesden bişeyler gider . eğer eşi ihaneti ilerletmezse boşanmaya gerek kalmaz .
 
Aaa olur mu
Bu ülkede inancsiz olma lüksü yok.
Inanclarini ve türbana girmelerini takdir etmek ZORUNDAYIZ
Doğru bir tek bunlarin doğrusu
İnanmıyorsan da gelir kafanı keserler.
Çünkü niye? Çok hoşgörülüler
 
Yanlış hatırlamıyorsam eğer yorumlardan birinde artık onunda içmesinden rahatsız oluyorum bunu istemiyorum demiş, eğer eşine de bu şekilde belli ediyorsa değişmesini istiyordur sanırım. Yalnız direkt olarak bunu söylediğini de sanmıyorum sadece içten içe istiyordur.
 

İzin almak fikir danışmak değil de adamın bir şeylerden haberi olsaydı bari. Benim karım bu yöne gidiyor diye aklının bir köşesinde olsaydı. Bir akşam işten dönüp karını karşında bambaşka biri olarak görmek travma sebebi resmen.

Endişeleri onlar evet haklısın ama orta yola gitmek de istemiyor. Adam alkolü daha çok sevmiyor, sadece yaşam tarzını değiştirmek istemiyor, değiştirmiyor. Bu da en doğal hakkı. Kadın ise kendini tamamen soyutlamış eşinin dünyasından. Bu iki insanın paylaşacak bir şeyi kalmamış ki.
 
Eşinin dine bu kadar uzak olduğunu bilen bir bayan kapanmaya cesaret ediyorsa tabiki sonuçlarına katlanmalı
 
Ben de bu kadar radikal bir değişimi kaldıramazdım sanırım. Ben şimdiden ilerde eşimle içeceğim rakının, hazırlayacağım masanın hayalini kuruyorken, o bana evlenince artık ben istemiyorum bana göre değil dese ciddi anlamda hayal kırıklığı yaşardım..
 
Hanımefendi siz konuyu okuduğunuza emin misiniz?

Adam zaten gidip dışarıda arkadaşlarıyla içiyor. Konu sahibi bundan da rahatsız.

Evde sofra kurun, eşin rakı içsin sen soda iç dediler. Eşimin içki içmesinden de rahatsızım dedi.
Denize haşemayla, sakin uzak bir yerde girin dediler. Denize girmeye de karşıyım, haşemayla da girmem dedi.
Eşinin arkadaşlarıyla sen de çık dediler. Kadın erkek ayrı eğlence anlayışları yok dedi.

Kim kimi mecbur bırakıyor acaba?
Konu sahibinin orta yolu bulma derdi yok. Eşini kendi yaşam tarzına çekme derdi var.
 
Evet eşinin yaşam tarzını değiştirmesini istiyor
 
Bu arada benim tam tersi bir çift arkadaşım var.

Kocası mutassıp, karısı değil.
Evlenirken de kocasının bu yönünü biliyordu. Eşi bizimle içkili sofralara oturur, biz şarap içeriz o kola içer. Biz dans pistinde dans ederken o gider namazını kılar gelir. Biz kız kıza çıkar konsere gideriz, eşi evde kalır bilgisayar oyunu oynar.
Baştan biliniyorsa ve uzlaşı varsa zaten sorun yok.
 
İlk başlardaki msjları okuyup sürekli boşanmaya yönelik akıllar verildiğini görünce konunun tamamını okumadan mesaj yazma isteği duydum. ama hata etmişim anlaşılan . Konu sahibi kendi değişmiş olabilir eşinden buna saygı duymasını beklemesi de çok doğal ama eşini de aşırı derece de değiştirmeye kalkması ilk etapta eşine ağır gelebilir ama zamanla değişmeyecek huylar değil.
 
Mesele tesettüre girmek ya da girmemek değil. Yaşanan değişimi giyilenen, içilene indirgeyip üstüne de sos olarak bi çocuğun vicdan yükünü serpiştirmek gerçek sorunu saklamaya yetmiyor, konu sahibesini de haklı çıkarmıyor.

Değişim -hele ki bu seviyede, bu denli köklü bi değişim- doğası gereği zamana bağlıdır, bi anda ortaya çıkmaz. Bi doğumu noktası vardır, gelişim süreci vardır, hayatınıza ortak ettiğiniz insanlarla fikir alışverişi safhası vardır. Bu da onu kabul edilebilir, uyum sağlanabilir hale getirir.

Eşim dediğiniz adamın/kadının karşısına ne bi haber ne bi sinyal vermeden bi anda bi yabancı gibi 180 derece değişmiş olarak çıkıp sonra da doğacak sorunların faturasını ona yükleyemezsiniz. Hele hele "çok sıkıntıysa sen bana uy, senin zihniyetin kötü" hiç diyemezsiniz.

Konu sahibesi ha bi gün eşine süpriz yapıp "Hayatım harika bi iş teklifi aldım yalnız 1 ay içinde Ugandaya taşınmamız gerekiyo, artık ben buyum hayat amacım bu. Sana da haber vermedim ama olur o kadar. Lütfen aileni, çevreni, işini, alışkanlıklarını terk edip bana uy çünkü karı-koca olmak bunu gerektirir" demiş ha olayda yaptıgı gibi bir akşam ansızın bambaska biri olarak eşinin karşısına dikilmiş.

İnsanlara bunu yapamazsınız. Ben bi karar aldım bedelini sen öde diyemezsiniz. Kişi her kararı almakta sonuna kadar özgürdür tabi aldığı kararların sonuçlarını taşıyabilecekse.

Konu sahibesi degişmeye ne kadar hakkı varsa konu sahibesinin eşinin de olduğu gibi kalmaya, hayatını eski düzeninde devam ettirmeye o kadar hak var. Degişimin karşısında durmamış, inancının karşısında durmamış, mutlu olduğu yolda devam etmesine saygı duymuş destek vermiş. Bundan bi adım ötesini istemek bencillikten başka bi şey değil, hele de uzlaşmaktan bu kadar uzakken. Kendini anlatmaya bile zahmet etmeden böylesine degismisken.

Son olarak konu sahibesi kadar eşinin de dertleşmeye ihtiyacı var. Konu sahibesi bize anlatmayı seçmiş, eşi o kadına anlatmayı. Karımla iki kadeh icmeyi derdimi anlatmayı özledim pek de iyi bi aldatma cümlesi degil takdir edersiniz ki, bildiginiz iç dökme kadın gözünden fikir alma durumu var şu aşamada. Yani "bu bi problemmiş gibi başka kadınlara lanse etmek" dediginiz seyi iki taraf da yapıyor.
 

Adamın değişmek isteyip istemediğini hiç önemsemiyorsunuz ama. Evet değişmeyecek şeyler değil ama istemiyorsa değişmez. Değişecek, değişebilir gözüyle bakılmaz bu duruma. Adam zamanla kabullenirim ya da değişirim gibi bir şey söylememiş.
 
Evet eşinin yaşam tarzını değiştirmesini istiyor
Evet, bunu yazmış gerçekten.
Hiç görmemiştim.
Bence gerçekten boşanmalılar.

Kocam bir anda upuzun sakal bırakabilir. Bana soracak değil. Fikrimi niye alsın ki, bundan nefret ettiğimi biliyor. Ama bir günde verilmiş bir karar olamaz değil mi? Yani hiç mi sinyal vermemiş?
Orta yolu bulmam, zaten orta yollu bir hayat da sürmem, niye sürekli ayak uydurmak zorunda kalacağım bir evliliğim olsun?
Boşanır önüme bakarım.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…