- 24 Ocak 2011
- 21.771
- 35.594
- 798
- Konu Sahibi Hasretimm35
-
Eşine sürpriz yapmış. Adama öncesinde fikrini sormamis.Ben de diyorum ki madem eşi için de bu doğru bişey değildi. Kadın kapanmadan önce kapanmasını istemediğini belirtebilirdi. İstemiyorum hoşlanmıyorum veya bana doğru gelmiyor diyebilirdi.
Ha önceden öyle bişey deseydi şuan onun için adam önceden düşüncesini belirtti kismen haksiz olsa da haklı diyebilirdik.
Ben konu sahibini çok iyi anladım aslında. Allah herkesin yardımcısı olsun
Ben olaya daha genel bakıp eşinizle bu oluşan sıkıntının da imtihaninizin bir parçası olduğunu düşünüyorum. Allah kapanmayi nasip etmiş çok şükür. Şimdi en ufak sıkıntıda geri donecekmisiniz diye deneniyorsunuz belkide...Merhaba bayanlar buradaki ilk mesajım. Moralim çok bozuk. Kafayı yemek üzereyim. Yardımınıza ihtiyacım var bacılarım. Biraz uzun olacak okuyanlar hakkını helal etsin.
Eşimle 2 yıl önce severek evlendik. Ben Karadenizliyim, eşim İzmirli ama göçmen. Evliliğimizin ilk ayları rüya gibiydi eşim anlayışlı, sevecen, kibar bir adamdı hala da öyledir. Ailesi de iyidir. Kayınvalidem Allah razı olsun annemden yakındır. Görümcelerim de keza öyle. Benim derdim yaklaşık 1 yıl önce kapanmaya karar vermemle başladı. Allah rızası için kimsenin baskısı olmadan kendi isteğimle kapandım. Kendi ailemde ve eşimin ailesinde kapalı yok. O yüzden yadırgansam da Allah var eşim dahil kimse ağzını açmadı hatta kayınvalidem destekledi. Ama zamanla eşimle arama soğukluk girdi. Hiçbir şekilde kapanmama karışmadı ama ben soğukluğu hissettim. Bu böyle nereye kadar gidecek derken ilgisi azaldı, yatakta hevesi azaldı. Ben kapanmadan ailecek görüştüğümüz dostlarımızla ailelerin gittiği içkili mekanlara arada sırada giderdik. Ben kapanınca oralara gidemeyeceğim için o eğlencelerden geri kalmadı ve hepsine bensiz gitmeye devam etti. Havuzlardan, denizlerden falan geri kalmadı. Gücüme giden eşinin kapanmasına rağmen eşine uygun şeyler yapmak yerine ben yokmuşum gibi hayatına devam etmesiydi. Ben etmesin demiyorum ama beni kaale asla almadı.
Gelelim konuya geçen gün facebookta bir kadınla konuşurken mesajlarını yakaladım. Kadını tanımıyorum ama bir bulsam saçını başını yolmaya yeminim var. Kocam kadına en çok özlediği şeyin hanımıyla bir kadeh rakı içip sohbet etmek olduğunu onunla karşılıklı rakı içip muhabbet etmek istediğini ben kapandıktan sonra aramıza görüş farkı girdiğini bana saygı duyduğunu ancak hayat tarzımızın artık uymadığını yazmış. Sinir krizi geçirdim evde ne yapacağımı bilmiyorum aldatılmak bir yana asla açılmayı düşünmüyorum. Sizce bu işin sonu boşanmaya gider mi? Eşimi kendime nasıl döndürebilirim? Allah rızası için akıl verin 1 yaşında oğlum var. Onun yüzüne bakamıyorum bu olay yüzünden.
Ben buna katılmıyorum Sephim,Mesele kapanmak açılmak değil aslında burda. Yaşantının tamamen değişmesi. Ben pozitif ayrımcılıktan yana değilim. Ama bunun için izin alınması gerektiğini de düşünmüyorum. Kadın ya da erkek bu tip kararları kendi alabilir ama böyle şeylerle hiç alakası olmayan bir adama da sürpriiiz ben kapandıııım denmez, denmemeli. Hayat arkadaşı olarak hayatımızdaki radikal değişiklikleri ya da aldığımız ciddi kararları paylaşmalıyız diye düşünüyorum. Adam müdahale edebilir mi, bence edemez, etmemeli. Bu konuda da etmemiş zaten. Ama uyum sağlamak zorunda da değil.
Burda kadın nasıl orta yolu bulabilirz diye sormuyor, eşimi nasıl kendime benzetebilirim diye soruyor. Doğal olarak bu yanlış yol, doğru bir davranış biçimi değil. O adam nasıl saygı duyup kadının tercihine karşı çıkmadıysa kadının da adamı değiştirmeye çalışmaması gerekir.
Ya ben anlayamıyorum ya bir kadın tesettüre girdi diye bu eşiyle arasında bir problem hatta boşanma sebebi Nasıl olabilir ? Bu kadın ne bir günah işlemiş ne eşine bir yanlış yapmış bunun faturası bu kadar ağır olamaz hele de bir çocuk varken ortada ! İlerde ne diyecek bu kadın çocuğuna oğlum ben kapandım babanla artık onun istediği mekanlara gidemiyoruz karşılıklı içki vs içemiyoruz diye boşandık ne kadar saçma bir sebep . Eşinizin sizi el üstünde tutması gerekirken başka kadınlara bunu bir problemmiş gibi lanse etmesi çok yanlış tabiki! kötü bir zihniyete sahip eşiniz lütfen kusuruma bakmayın . çok sıkıntı ediyorsa o bıraksın içkiyi o size uysun . Eşi kapalı olan aileler beraber güzel vakit geçiremiyor mu ? Güzel vakit kavramı illa karşılıklı rakı içmek mi ? Sizi eşinizin Bu tavrına rağmen açılmayı aklınızdan geçirmediğiniz için tebrik ediyorum güçlü bir nefsiniz var .
Bu insan eğlenmek istiyorsa kendine eşiyle güzel vakit geçirebileceği fırsatlar yaratır. Ve etrafımızda muhakkak kendi kapalı olup eşi alkol kullanan insanlar vardır bunlar Nasıl yürütüyorlar peki evliliklerini ? Gider dışarda arkadaşlarıyla ne içmek istiyorsa içer eşini buna alet etmek mecburiyetinde bırakmamalı . Ve bu aşılamayacak bir problem değil bence konuşarak orta yolu bulabilirler evlilik de herkesden bişeyler gider . eğer eşi ihaneti ilerletmezse boşanmaya gerek kalmaz .Eşinizle birden hiçbir ortak noktanız kalmasa, bir gün önce yaptıklarınızı artık yapamıyorsanız, eşinizle beraber yapmaktan zevk aldığınız şeyleri yapamıyor hale gelseniz boşanmayı düşünmez misiniz?
Niye eşi uysun konu sahibine? Evlendiklerinde eşinin nasıl bir insan olduğu, nasıl bir hayat tarzı olduğu belliymiş, konu sahibi de aynı hayat tarzını yaşıyormuş. Konu sahibi birden değişmeye karar verdi diye eşi niye kendi zevklerinden vazgeçmek zorunda kalsın?
Kadının kapalı olduğu aileler beraber güzel vakit illa ki geçiriyordur, çünkü hayat tarzları ona göre şekillenmiştir zaten. Adam da hayatında kapalı bir kadın istiyordur, görüşleri ona uygundur.
Konu sahibinin mizacı baya yumuşak onunla alakası olabilir belkiBen de şaşkınım. Max 10. sayfada din , peygamber efendimiz, ahiret, İzmir , Allah Allah nidalarıyla insanlar birbirlerine girer demiştim, şaşkınım.
Aaa olur muBelki adam inançsız, belki müslüman değil. Nasıl herkesi aynı kefeye koyabiliriz ki? Adam eşinin kapalı bir kadın olmasından hoşlanmıyor belli ki. Bu adama zorla "hayır hoşlanacaksın, seveceksin, sen de o mıda gireceksin" demek ne kadar doğru.
Yanlış hatırlamıyorsam eğer yorumlardan birinde artık onunda içmesinden rahatsız oluyorum bunu istemiyorum demiş, eğer eşine de bu şekilde belli ediyorsa değişmesini istiyordur sanırım. Yalnız direkt olarak bunu söylediğini de sanmıyorum sadece içten içe istiyordur.Ben buna katılmıyorum Sephim,
Bence burada eşini değiştirmeye çalışan yani dindarlarştırmaya çalışan bir kadın yok. Yani ben bunu hissetmedim. Yazmış mı bunu?
Aksine, kendini zayıf hisseden bir kadın var.
Eşinin artık onu arzulamadığını ve başka kadınlara gidebileceğini düşünüyor.
Bu kadar basit bir konuşmayı aldatmak olarak nitelemesi de bunun bir alameti.
Onu nasıl kendime benzetebilirimden ziyade, kocam beni nasıl arzular, nasıl bana döner bakış açısıyla yazılmış bir konu.
Kocasının onsuz içmeye gitmesini de, zihniyetten değil kendinden uzaklaşması olarak görüyor.
Yani kocası onun yerine alkolü tercih ediyor.
Alkolü daha çok seviyor.
Yöntem yanlış evet, boşanmalı. Bu kadar radikal bir karar alırken sonuçlarını düşünmeli.
Ama izin almak. Fikir danışmak.
Bu da yanlış bir yöntem.
Ben buna katılmıyorum Sephim,
Bence burada eşini değiştirmeye çalışan yani dindarlarştırmaya çalışan bir kadın yok. Yani ben bunu hissetmedim. Yazmış mı bunu?
Onu nasıl kendime benzetebilirimden ziyade, kocam beni nasıl arzular, nasıl bana döner bakış açısıyla yazılmış bir konu.
Kocasının onsuz içmeye gitmesini de, zihniyetten değil kendinden uzaklaşması olarak görüyor.
Alkolü daha çok seviyor.
Yöntem yanlış evet, boşanmalı. Bu kadar radikal bir karar alırken sonuçlarını düşünmeli.
Bu da yanlış bir yöntem.
Eşinin dine bu kadar uzak olduğunu bilen bir bayan kapanmaya cesaret ediyorsa tabiki sonuçlarına katlanmalıBelki adam inançsız, belki müslüman değil. Nasıl herkesi aynı kefeye koyabiliriz ki? Adam eşinin kapalı bir kadın olmasından hoşlanmıyor belli ki. Bu adama zorla "hayır hoşlanacaksın, seveceksin, sen de o mıda gireceksin" demek ne kadar doğru.
Hanımefendi siz konuyu okuduğunuza emin misiniz?Bu insan eğlenmek istiyorsa kendine eşiyle güzel vakit geçirebileceği fırsatlar yaratır. Ve etrafımızda muhakkak kendi kapalı olup eşi alkol kullanan insanlar vardır bunlar Nasıl yürütüyorlar peki evliliklerini ? Gider dışarda arkadaşlarıyla ne içmek istiyorsa içer eşini buna alet etmek mecburiyetinde bırakmamalı . Ve bu aşılamayacak bir problem değil bence konuşarak orta yolu bulabilirler evlilik de herkesden bişeyler gider . eğer eşi ihaneti ilerletmezse boşanmaya gerek kalmaz .
Ben kapanmadan ailecek görüştüğümüz dostlarımızla ailelerin gittiği içkili mekanlara arada sırada giderdik. Ben kapanınca oralara gidemeyeceğim için o eğlencelerden geri kalmadı ve hepsine bensiz gitmeye devam etti. Havuzlardan, denizlerden falan geri kalmadı. Gücüme giden eşinin kapanmasına rağmen eşine uygun şeyler yapmak yerine ben yokmuşum gibi hayatına devam etmesiydi. Ben etmesin demiyorum ama beni kaale asla almadı.
Bütün mesajları tek tek okuyorum bacılarım. Hepsini kulağıma küpe yapıyorum. ALLAH hepinizden binlerce kez razı olsun. Herkesin kimbilir ne derdi varken gelip En büyük keyfi bana arada içki sofra kurdurup derdini tasasını anlatmasıydı. Ha diyorsunuz ki sen de meyve suyu iç, olmuyor işte eşimin karşımda rakı yuvarlaması artık hoşuma gitmiyor... Ayrıca haşemayla da olsa inancım gereği havuza denize girmeyi doğru bulmuyorum. :'(
Evet eşinin yaşam tarzını değiştirmesini istiyorBen buna katılmıyorum Sephim,
Alkolü daha çok seviyor.
Bu da yanlış bir yöntem.
Bu arada benim tam tersi bir çift arkadaşım var.Bu insan eğlenmek istiyorsa kendine eşiyle güzel vakit geçirebileceği fırsatlar yaratır. Ve etrafımızda muhakkak kendi kapalı olup eşi alkol kullanan insanlar vardır bunlar Nasıl yürütüyorlar peki evliliklerini ? Gider dışarda arkadaşlarıyla ne içmek istiyorsa içer eşini buna alet etmek mecburiyetinde bırakmamalı . Ve bu aşılamayacak bir problem değil bence konuşarak orta yolu bulabilirler evlilik de herkesden bişeyler gider . eğer eşi ihaneti ilerletmezse boşanmaya gerek kalmaz .
İlk başlardaki msjları okuyup sürekli boşanmaya yönelik akıllar verildiğini görünce konunun tamamını okumadan mesaj yazma isteği duydum. ama hata etmişim anlaşılan . Konu sahibi kendi değişmiş olabilir eşinden buna saygı duymasını beklemesi de çok doğal ama eşini de aşırı derece de değiştirmeye kalkması ilk etapta eşine ağır gelebilir ama zamanla değişmeyecek huylar değil.Hanımefendi siz konuyu okuduğunuza emin misiniz?
Adam zaten gidip dışarıda arkadaşlarıyla içiyor. Konu sahibi bundan da rahatsız.
Evde sofra kurun, eşin rakı içsin sen soda iç dediler. Eşimin içki içmesinden de rahatsızım dedi.
Denize haşemayla, sakin uzak bir yerde girin dediler. Denize girmeye de karşıyım, haşemayla da girmem dedi.
Eşinin arkadaşlarıyla sen de çık dediler. Kadın erkek ayrı eğlence anlayışları yok dedi.
Kim kimi mecbur bırakıyor acaba?
Konu sahibinin orta yolu bulma derdi yok. Eşini kendi yaşam tarzına çekme derdi var.
Mesele tesettüre girmek ya da girmemek değil. Yaşanan değişimi giyilenen, içilene indirgeyip üstüne de sos olarak bi çocuğun vicdan yükünü serpiştirmek gerçek sorunu saklamaya yetmiyor, konu sahibesini de haklı çıkarmıyor.Ya ben anlayamıyorum ya bir kadın tesettüre girdi diye bu eşiyle arasında bir problem hatta boşanma sebebi Nasıl olabilir ? Bu kadın ne bir günah işlemiş ne eşine bir yanlış yapmış bunun faturası bu kadar ağır olamaz hele de bir çocuk varken ortada ! İlerde ne diyecek bu kadın çocuğuna oğlum ben kapandım babanla artık onun istediği mekanlara gidemiyoruz karşılıklı içki vs içemiyoruz diye boşandık ne kadar saçma bir sebep . Eşinizin sizi el üstünde tutması gerekirken başka kadınlara bunu bir problemmiş gibi lanse etmesi çok yanlış tabiki! kötü bir zihniyete sahip eşiniz lütfen kusuruma bakmayın . çok sıkıntı ediyorsa o bıraksın içkiyi o size uysun . Eşi kapalı olan aileler beraber güzel vakit geçiremiyor mu ? Güzel vakit kavramı illa karşılıklı rakı içmek mi ? Sizi eşinizin Bu tavrına rağmen açılmayı aklınızdan geçirmediğiniz için tebrik ediyorum güçlü bir nefsiniz var .
İlk başlardaki msjları okuyup sürekli boşanmaya yönelik akıllar verildiğini görünce konunun tamamını okumadan mesaj yazma isteği duydum. ama hata etmişim anlaşılan . Konu sahibi kendi değişmiş olabilir eşinden buna saygı duymasını beklemesi de çok doğal ama eşini de aşırı derece de değiştirmeye kalkması ilk etapta eşine ağır gelebilir ama zamanla değişmeyecek huylar değil.
Evet, bunu yazmış gerçekten.Evet eşinin yaşam tarzını değiştirmesini istiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?