Eşim beni aldatıyor...

Siz kendiniz uhrevi hayata birden yonelme girisiminde bulunup degismissiniz ama esiniz size ayak uyduracak diye bir sey yok.Hele ki farkli iki dunya gorusuyse arkadasina,uzaktan tanidigina tolerans gosterirsin ama eş bu...Bilemedim sonu nasil olur...Ben su an icin 5 vakit namazini kilan,kendini dinin vecibelerine tamamen adamis bir erkekle yapamam cunku ben oyle degilim.Eminim o da benimle beraber olmak istemez.Bu da boyle bir durum.Umarim bir cozum yolu bulursunuz.Allah yardimciniz olsun yuva kolay kurulmuyor..

Evlenince nasıl beğendiysem , ölüme kadar öyle olacaksın, öyle kalacaksın diye bir söz mu veriliyormuş. ?
Ayrı iki kafadaki ve karakterdeki insanlar karşılıklı saygıyla bir ömür deviriyorlar.

" Ben sana saygı duyuyorum, istersen ortunebilirsin " diyen bir eş var ortada. Kafasına göre hareket etmemiş kadın, istişare etmişler .

Ha elbette yapabilir sanmış , yapamamış, bu olabilir. Ancak ayrılmadan arayış içine girmek edepsizliktir.

Bir kadınla eşini cekistirmek dertleşmek değildir, meyil etmektir.
..

Siz eşinizle oturup enine boyuna konuşun.
Içini dönmesine izin verin. Orta yolu bulacaksinizdir.

Ayrılmak en son çareniz olsun ama eğer eşiniz hala sessiz çığlıklara sahip olursa yol vermelisiniz artık.

Benim de eşim bir anda karşıma sürprizz diye sarıklı cüppeli çıksa, gitmeyi sevdiğim hiçbir yere benimle gelmese, eskiden yaptığımız hiçbir şeyi beraber yapamamaya başlasak ben de onun kararına saygı duymakla beraber soğurdum. Karar onun kararı, ben hayatımı üstelik hiç niyetim yokken 180 derece niye değiştirmek zorunda kalmalıyım?

Bütün bu değişiklikler tabii ki yatakta da etkilerdi, genel olarak uzaklaşırdım.

Üstelik siz denize bile gitmem diye kendinizi eşinizden çook uzağa konumlandırıyorsunuz.

" Ben sana saygı duyuyorum, istersen ortunebilirsin " diyen bir eş var ortada. Kafasına göre hareket etmemiş kadın, istişare etmişler .
Öyle bir eş yok ortada. İstişare de yok. Kadın kafasına göre hareket etmiş.

Eşinin haberi bile yokken sürpriz yapmak için bir anda kapalı çıkmış karşısına.

Konu sahibi, esinin cevresi sizin yasam tarziniza uygun olmadigi icin bu durumu yasiyorsunuz. Sorun sen degilsin aslinda.Fatura sana kesiliyor sadece.

Öyle bir eş yok ortada. İstişare de yok. Kadın kafasına göre hareket etmiş.

Eşinin haberi bile yokken sürpriz yapmak için bir anda kapalı çıkmış karşısına.

Himm ben yanlış anladım demek ki ? Haksızlık olmuş eşine.

O zaman tek yol kalmış, konuşup son kararı vermek .

Birincisi kadın istişare falan etmemiş. Kendi karar almış, eşi de o saatten sonra karşı çıkmamış. Ki haberi olsa dahi karşı çıkmayabilirdi. Bu kadının kararı sonuçta, adam müdahale etmek istemeyebilir. Çok müdahale edilebilecek bir konu değil çünkü.

Konu tam tersi olsaydı. Dindar bir adam olsaydı karşıdaki, evlendiğinde kapalı olan karısı aniden sürpriiiiiz diye açılsaydı aynı tepkiyi verecek miydiniz? Muhtemelen kadını suçlu bulacaktınız öyle değil mi?

Ayrıca evet evlilikte üstü kapalı öyle bir söz veriliyor. Eşlerimizi görüşümüze, yaşam tarzımıza uygun seçiyoruz. Kendimize tamamen zıt karakterde ya da hayat görüşüne sahip insanlarla evlenmiyoruz öyle değil mi? Bunun devamlılığını istemek, beklemek tersi durumda evliliği bitirmek ya da eşten uzaklaşmak çok normal.

Himm ben yanlış anladım demek ki ? Haksızlık olmuş eşine.

O zaman tek yol kalmış, konuşup son kararı vermek .
Sonraki mesajlarında yazdı konu sahibi.

Bence bu kadın kapanırken kocasından izin alacak falan değil.
Ben kapanmak istesem kapanırım ona da sormam.
Sonuçta bu aslında bir farz olarak görülüyor, kadın kendini yalnızca yaradana sorumlu hissetmeli.
Ama sonumuzun boşanma olacağının bilincinde olarak yaparım bunu.

Kapanmak için neden istişare etsin?
Bazen ben pozitif ayrımcılık yaptığımı düşünüyorum mesela.
Kapalı olarak evlenip açılmak isteyen kadınlar da var.
Ben onlara buna ancak sen karar verirsin beğenmiyorsa gitsin diyorum.
Sana demezsem bu iki yüzlülük olur
Sen bunu seçmişsin, beğenmiyorsa gitsin.

Kapalıyken açılmak için izin alacağız, kapanmak için ayrı alacağız.
Yok ya, açık olup bir anda alkolden tiksinebilirdin.
Ben bir kere vodkadan öyle tiksindim ki, sadece bir gecede
Hayatta içmem onu.
Eşim çok sever. Benimle içemediği içi bunu dert edecekse çok da umrum yani.

Ya ben anlayamıyorum ya bir kadın tesettüre girdi diye bu eşiyle arasında bir problem hatta boşanma sebebi Nasıl olabilir ? Bu kadın ne bir günah işlemiş ne eşine bir yanlış yapmış bunun faturası bu kadar ağır olamaz hele de bir çocuk varken ortada ! İlerde ne diyecek bu kadın çocuğuna oğlum ben kapandım babanla artık onun istediği mekanlara gidemiyoruz karşılıklı içki vs içemiyoruz diye boşandık ne kadar saçma bir sebep . Eşinizin sizi el üstünde tutması gerekirken başka kadınlara bunu bir problemmiş gibi lanse etmesi çok yanlış tabiki! kötü bir zihniyete sahip eşiniz lütfen kusuruma bakmayın . çok sıkıntı ediyorsa o bıraksın içkiyi o size uysun . Eşi kapalı olan aileler beraber güzel vakit geçiremiyor mu ? Güzel vakit kavramı illa karşılıklı rakı içmek mi ? Sizi eşinizin Bu tavrına rağmen açılmayı aklınızdan geçirmediğiniz için tebrik ediyorum güçlü bir nefsiniz var .

Ne guzel kapanmissiniz bazi erkekler bunu sart kosarken bazilari hayal kirikligna ugruyor demekki esiniz daha moodern acik bayan seviupr ama gercektn isin zorr ilerde daha fazla aci cekersin gibi geliyo bencee fikir ayriligi ve sogukluk baslayan bi evlilik bosanmaya dogru gidiyordur ama bi sartla kurtulur oda sen fedakarlik yapip esine ayak uydurup acilirsan

Evliyken bu şekilde değilmişsiniz evlendikten sonra değişnce bazı şeyler o da kendi içine kapanmış.birine dert dökmüş evlenmeden önce hayat tarzınızın değişceeğinden bahsetmiş miydiniz

Evet , eğer konuşarak anlasilirsa aynı tepkiyi veririm.
Inanç farkliliklarimiz var diye önyargılı davranmamalisiniz sephoraa.

Bu tür durumlar sürpriz yapılacak konular değildir. Istişare ile yola cikilmali.
Eğer es kabul etmiyorsa ve gerçekten isteniyorsa ayrılmak olmalı işin başında.

Hayır , çoğu evlilik bu şekilde değil. Hayat görüşü, zevkler, kültürel yapılar v.s tamamen zıt olsa bile aşk adı altında evleniliyor. Sağlıklı bir evlilik değil elbet ancak çoğunluk bu şekilde.
Ve yine hayır " degismeyecegim " diye bir söz verilmiyor.
Bu şekilde olsa zaten evlilikler en başta biter. Hem kadın hem erkek kesinlikle değişiyor.

Esin haklı malesef. Sonuçta seninle aynı hayat tarzindaymispaylastiklariniz varmış ve şimdi bunlar azalmış. Belki oda arkadaşlarıyla tek değil sizinle buluşmak istiyor yada farklı şeyler paylaşmak istiyor. Farklı hayat tarzı olan insanların bir arada yaşamaları çok zor ama ben ayrılacağını düşünmüyorum. aldatma teşebbüsu dahi olsa pişman olacaktır.

Mesele kapanmak açılmak değil aslında burda. Yaşantının tamamen değişmesi. Ben pozitif ayrımcılıktan yana değilim. Ama bunun için izin alınması gerektiğini de düşünmüyorum. Kadın ya da erkek bu tip kararları kendi alabilir ama böyle şeylerle hiç alakası olmayan bir adama da sürpriiiz ben kapandıııım denmez, denmemeli. Hayat arkadaşı olarak hayatımızdaki radikal değişiklikleri ya da aldığımız ciddi kararları paylaşmalıyız diye düşünüyorum. Adam müdahale edebilir mi, bence edemez, etmemeli. Bu konuda da etmemiş zaten. Ama uyum sağlamak zorunda da değil.

Burda kadın nasıl orta yolu bulabilirz diye sormuyor, eşimi nasıl kendime benzetebilirim diye soruyor. Doğal olarak bu yanlış yol, doğru bir davranış biçimi değil. O adam nasıl saygı duyup kadının tercihine karşı çıkmadıysa kadının da adamı değiştirmeye çalışmaması gerekir.

Bence bu konuyu eşinizle konuşmanız gerekir. Kapanma kararı aldığınızda onun fikrini ve nasıl karşılayacağını sormamışsınız. Ve o da size karışmamış ama siz hayat tarzınızı değiştirdiniz diye onun da hayat tarzını size göre ayarlamasını bekleyemezsiniz. Olaya bir de şöyle bakalım; eşiniz günün birinde dinini değiştirmeye karar verse ve hristiyanlığı seçse sizin tepkiniz ne olur. Eşiniz hristiyan oldu diye islami yaşantınızdan taviz verir misiniz? Yoksa eşinize rağmen kendi benimsediğiniz yaşam tarzına mı devam edersiniz.

Eşinizle birden hiçbir ortak noktanız kalmasa, bir gün önce yaptıklarınızı artık yapamıyorsanız, eşinizle beraber yapmaktan zevk aldığınız şeyleri yapamıyor hale gelseniz boşanmayı düşünmez misiniz?

Niye eşi uysun konu sahibine? Evlendiklerinde eşinin nasıl bir insan olduğu, nasıl bir hayat tarzı olduğu belliymiş, konu sahibi de aynı hayat tarzını yaşıyormuş. Konu sahibi birden değişmeye karar verdi diye eşi niye kendi zevklerinden vazgeçmek zorunda kalsın?

Kadının kapalı olduğu aileler beraber güzel vakit illa ki geçiriyordur, çünkü hayat tarzları ona göre şekillenmiştir zaten. Adam da hayatında kapalı bir kadın istiyordur, görüşleri ona uygundur.

" Konunun gerçekliğine inanmıyorum " diye bir cumle kuruldugunda aşırı tepki vermissiniz.

Himm kafam karıştı.. Tepkiniz beni şüpheye düşürdü.

Bunun kararını tabi ki kendisi verir haklısınız ama eşinin hiç haberi olmadığı halde bambaşka bir yaşam tarzıyla karşısına çıkıyor ve eşinin de tüm yaşam alışkanlıklarını etkiliyor bu karar. Üstelik konu sahibi eşinin kendisine ayak uydurmamasını, eski yaşantısına devam etmesini de yadırgıyor. Nasıl ben olmadığım halde alkollü mekanlara gider, niye bana soğuk davranıyor oysa kararıma saygı duyduğunu söylemişti gibi söylemleri var. Evet karar kendisinin ama sonuçlarına da katlanması gerekiyor. Eşinin saygı duyması bu karardan hoşlanmasını gerektirmiyor

Değişmek başka bir şey radikal değişiklikler bambaşka bir şey. Burda hayat tarzının tamamen değişmesi söz konusu.
Ben de dört sene öncekiyle aynı değilim tabi ki ama bu benim evliliğimi etkileyecek kadar radikal bir değişim değil. Tolere edilebilir bir durum. Ama bu konudaki tolere etmeye çok müsait bir durum değil.

Ben kendimi koyuyorum yerine dediğim gibi. Eşim bu kadar ani ve radikal bir değişim geçirse ben o evliliği sürdürmem. Benim evlendiğim, sevdiğim adam olmaz o çünkü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…