- 20 Ocak 2008
- 15.266
- 32.190
- 1.123
- Konu Sahibi Hasretimm35
-
Öyle bir eş yok ortada. İstişare de yok. Kadın kafasına göre hareket etmiş." Ben sana saygı duyuyorum, istersen ortunebilirsin " diyen bir eş var ortada. Kafasına göre hareket etmemiş kadın, istişare etmişler .
Öyle bir eş yok ortada. İstişare de yok. Kadın kafasına göre hareket etmiş.
Eşinin haberi bile yokken sürpriz yapmak için bir anda kapalı çıkmış karşısına.
Evlenince nasıl beğendiysem , ölüme kadar öyle olacaksın, öyle kalacaksın diye bir söz mu veriliyormuş. ?
Ayrı iki kafadaki ve karakterdeki insanlar karşılıklı saygıyla bir ömür deviriyorlar.
" Ben sana saygı duyuyorum, istersen ortunebilirsin " diyen bir eş var ortada. Kafasına göre hareket etmemiş kadın, istişare etmişler .
Ha elbette yapabilir sanmış , yapamamış, bu olabilir. Ancak ayrılmadan arayış içine girmek edepsizliktir.
Bir kadınla eşini cekistirmek dertleşmek değildir, meyil etmektir.
..
Siz eşinizle oturup enine boyuna konuşun.
Içini dönmesine izin verin. Orta yolu bulacaksinizdir.
Ayrılmak en son çareniz olsun ama eğer eşiniz hala sessiz çığlıklara sahip olursa yol vermelisiniz artık.
Sonraki mesajlarında yazdı konu sahibi.Himm ben yanlış anladım demek ki ? Haksızlık olmuş eşine.
O zaman tek yol kalmış, konuşup son kararı vermek .
Kapanma kararını tamamen kendim aldım. Kapandığım gün eşime süpriz yapmak için karşısına kapalı çıktım. Desteklediğini, saygı duyduğunu nasıl yaşamak istiyorsam öyle yaşamamı söyledi. Ama hayalkırıklığı vardı. Belki elinde olmadan hayal kırıklığını belli etti. Sorsam asla kabul etmez bunu.
Birincisi kadın istişare falan etmemiş. Kendi karar almış, eşi de o saatten sonra karşı çıkmamış. Ki haberi olsa dahi karşı çıkmayabilirdi. Bu kadının kararı sonuçta, adam müdahale etmek istemeyebilir. Çok müdahale edilebilecek bir konu değil çünkü.
Konu tam tersi olsaydı. Dindar bir adam olsaydı karşıdaki, evlendiğinde kapalı olan karısı aniden sürpriiiiiz diye açılsaydı aynı tepkiyi verecek miydiniz? Muhtemelen kadını suçlu bulacaktınız öyle değil mi?
Ayrıca evet evlilikte üstü kapalı öyle bir söz veriliyor. Eşlerimizi görüşümüze, yaşam tarzımıza uygun seçiyoruz. Kendimize tamamen zıt karakterde ya da hayat görüşüne sahip insanlarla evlenmiyoruz öyle değil mi? Bunun devamlılığını istemek, beklemek tersi durumda evliliği bitirmek ya da eşten uzaklaşmak çok normal.
Bence bu kadın kapanırken kocasından izin alacak falan değil.
Ben kapanmak istesem kapanırım ona da sormam.
Sonuçta bu aslında bir farz olarak görülüyor, kadın kendini yalnızca yaradana sorumlu hissetmeli.
Ama sonumuzun boşanma olacağının bilincinde olarak yaparım bunu.
Kapanmak için neden istişare etsin?
Bazen ben pozitif ayrımcılık yaptığımı düşünüyorum mesela.
Kapalı olarak evlenip açılmak isteyen kadınlar da var.
Ben onlara buna ancak sen karar verirsin beğenmiyorsa gitsin diyorum.
Sana demezsem bu iki yüzlülük olur
Sen bunu seçmişsin, beğenmiyorsa gitsin.
Kapalıyken açılmak için izin alacağız, kapanmak için ayrı alacağız.
Yok ya, açık olup bir anda alkolden tiksinebilirdin.
Ben bir kere vodkadan öyle tiksindim ki, sadece bir gecede
Hayatta içmem onu.
Eşim çok sever. Benimle içemediği içi bunu dert edecekse çok da umrum yani.
Ya ben anlayamıyorum ya bir kadın tesettüre girdi diye bu eşiyle arasında bir problem hatta boşanma sebebi Nasıl olabilir ? Bu kadın ne bir günah işlemiş ne eşine bir yanlış yapmış bunun faturası bu kadar ağır olamaz hele de bir çocuk varken ortada ! İlerde ne diyecek bu kadın çocuğuna oğlum ben kapandım babanla artık onun istediği mekanlara gidemiyoruz karşılıklı içki vs içemiyoruz diye boşandık ne kadar saçma bir sebep . Eşinizin sizi el üstünde tutması gerekirken başka kadınlara bunu bir problemmiş gibi lanse etmesi çok yanlış tabiki! kötü bir zihniyete sahip eşiniz lütfen kusuruma bakmayın . çok sıkıntı ediyorsa o bıraksın içkiyi o size uysun . Eşi kapalı olan aileler beraber güzel vakit geçiremiyor mu ? Güzel vakit kavramı illa karşılıklı rakı içmek mi ? Sizi eşinizin Bu tavrına rağmen açılmayı aklınızdan geçirmediğiniz için tebrik ediyorum güçlü bir nefsiniz var .
Bunun kararını tabi ki kendisi verir haklısınız ama eşinin hiç haberi olmadığı halde bambaşka bir yaşam tarzıyla karşısına çıkıyor ve eşinin de tüm yaşam alışkanlıklarını etkiliyor bu karar. Üstelik konu sahibi eşinin kendisine ayak uydurmamasını, eski yaşantısına devam etmesini de yadırgıyor. Nasıl ben olmadığım halde alkollü mekanlara gider, niye bana soğuk davranıyor oysa kararıma saygı duyduğunu söylemişti gibi söylemleri var. Evet karar kendisinin ama sonuçlarına da katlanması gerekiyor. Eşinin saygı duyması bu karardan hoşlanmasını gerektirmiyorBence bu kadın kapanırken kocasından izin alacak falan değil.
Ben kapanmak istesem kapanırım ona da sormam.
Sonuçta bu aslında bir farz olarak görülüyor, kadın kendini yalnızca yaradana sorumlu hissetmeli.
Ama sonumuzun boşanma olacağının bilincinde olarak yaparım bunu.
Kapanmak için neden istişare etsin?
Bazen ben pozitif ayrımcılık yaptığımı düşünüyorum mesela.
Kapalı olarak evlenip açılmak isteyen kadınlar da var.
Ben onlara buna ancak sen karar verirsin beğenmiyorsa gitsin diyorum.
Sana demezsem bu iki yüzlülük olur
Sen bunu seçmişsin, beğenmiyorsa gitsin.
Kapalıyken açılmak için izin alacağız, kapanmak için ayrı alacağız.
Yok ya, açık olup bir anda alkolden tiksinebilirdin.
Ben bir kere vodkadan öyle tiksindim ki, sadece bir gecede
Hayatta içmem onu.
Eşim çok sever. Benimle içemediği içi bunu dert edecekse çok da umrum yani.
Evet , eğer konuşarak anlasilirsa aynı tepkiyi veririm.
Inanç farkliliklarimiz var diye önyargılı davranmamalisiniz sephoraa.
Bu tür durumlar sürpriz yapılacak konular değildir. Istişare ile yola cikilmali.
Eğer es kabul etmiyorsa ve gerçekten isteniyorsa ayrılmak olmalı işin başında.
Hayır , çoğu evlilik bu şekilde değil. Hayat görüşü, zevkler, kültürel yapılar v.s tamamen zıt olsa bile aşk adı altında evleniliyor. Sağlıklı bir evlilik değil elbet ancak çoğunluk bu şekilde.
Ve yine hayır " degismeyecegim " diye bir söz verilmiyor.
Bu şekilde olsa zaten evlilikler en başta biter. Hem kadın hem erkek kesinlikle değişiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?