Narcocugum, ıyı degılım.
Bacaklarım kasılıyor, sanırım sınırden.
Gecenlerde ıs yerımızde bır ablaya olmustu.
Sınır hastası bır abla.
Bacakları kasılmıs, yuruyememıstı.
Yakında benı de sınır hastası edecekler ):
Su an her halukarda kendımı ıfade etmek ıstıyorum.
Ben kendımı ıfade edeyım,
sonrası onların pasa gonullerıne kalmıs.
Ablama anlattım bıraz once,
'kayınvalıdeme kızınız bır daha evıme gıremez dıyecgım' dedım.
Bu ıfademın sert olacagını dusundu!
Ablam benden daha ıyı nıyetlı.
Sence ve fıkrını belırtmek ısteyen herkese soruyorum,
soylememelı mıyım bunu?
bencede canım söylemene gerek yok... biraz sert kaçabilir... onlar şikayetçi olurlarsa, memnun olmayan gelmez evime der geçersin...
zaten azıcık gururu varsa o da gelmez bidaha...
Katılıyorum canım acele etme bence de,olayların akışına göre söylersin
Şu an çok öfkelisin biliyorum,anlıyorum,doğal da,aklından kuruyosun,içinden söylenyosun,içinden onlarla kavga ediyosun,hatta kendinle bile edebiliyosun,sadece şu an sakin ol,azcık ,sen tepkini ve haklılığını 2 gün sonra da koysan gene haklısın,ama bazen öyle bir laf dersin öfkeyle haklıyken haksız gibi olursun,anlamaz karşıdaki neden haklı olduğunu,oysa sen hakkın yenmesin istiyorsun,anlaşılmak istiyorsun,o yüzden az daha sakin,sakin ol ve yönet olayları,kendinden emin duruşunu asla bozma,öfkeli ve saldırgan olmak yerine,kendinden emin,güçlü ve sakin kal,vay be bizim kız ne terbiyesiz,dedirt kendi kızları için..
Canım öncelikle geçmiş olsun, aslında iyi olmuş bir daha gelip kalamaz evinde. Sen hiç üzme kendini, senin haklı olduğun belli, eşin de senin yanında, kayınvalden ne düşünürse düşünsün.
O da biliyordur kızının huyunu, bence eğer A... da kötü niyetli değilse en azından objektif anlatır, sonuçta o da vardı evde.
Eğer hepsi seni suçlarsa, zaten artık o aileyle işin kalmamıştır. Aranızda 10 yaş var onun arkadaşı değilsin, biraz haddini bilecekti.
Bence de annesine öyle söyleme evime giremez falan diye, kadın ne de olsa kızı suçlu da olsa ağır kaçar bu laf.
Bu zamana kadar nasıl dayandım diye şaşırıyorum de, herkes biliyor onun huyunu kendi kızkardeşi onu çekemiyor ben neden çekeyim, ki şimdiye kadar her lafını yuttum cevap vermedim, bu daha da coştu gibilerinden konuş.
Tabi canım sen daha güzel ifade edersin sonuçta sen yaşadın bunları.
Eğer kayınvaliden kızını korursa, şöyle diyebilirsin "kızların bu kadar kıymetliyse şu kadar gündür tatil yapmasaydın, başında bekleseydin, bana güvenipte tatile gitmeseydin, benim bu kadar çektiğime şükredin, başkası olsa asla kabul etmezdi, ben de çalışıyorum yoruluyorum bir de kızlarını başıma bırakıp gittiniz aylarca gelmediniz. Bu ne rahatlık ya, siz tatil yapacaksınız diye niye ben sıkıntı çekiyorum,"
Esini de şimdiden uyar, senden habersiz konuşurlar birlikte onlar şimdi desin annesine elefera yine iyi dayandı başkası olsa hiç çekmez gibilerinden konuşsun seni korusun.
Bugun tam 13 aylık evlıyız. Ama ben evlılıgımden pek bır sey anlamadım. Daha ılk gunden berı sankı yıllardır evlıymısız gıbı yasıyoruz. Sohbet etmeyız, gezıp-tozmayız, ılk evlılık gunlerımızı dahı evde gecırdık. Oysa bana balayı sozu vermsıtı. Bır kac ay sonra gıderız dedı, ıkna oldum. 13 ay gectı hala o gun gelmedı. Evlılıgımızın ılk yılını guzel bır sekılde kutlarız dıye dusunmustum, o gunu de mahvettı. Bugun kalkmıs gonlumu almak ıcın! 13. ayımızı kutluyor. Onemsemedım!
Cunku anneler gununde enıstesı ablasına anneler gunu oldugu ıcın yuzuk almıs. Alsın tabıı, ne guzel ona deger veren bır esı var. Ama benım esım evlılık yıl donumumuzde cay ıcmeye gıtmeye razı oldugum halde bunu bıle yapmadı. Bende telefonda bunu dıle getırdım. Eskıye takılı yasa dıyor bana. Unutmam ıcın caba harcamıyor kı!
Deger verdıgını dusunmuyorum. Nasılsa elefera uzuluyor, sıtem edıyor, ama yıne benı sevıyor dıyor. Fakat son gunlerde duygularımda degıstı. Eskısı kadar yakın olmak ıstemıyorum ona. Eskısı gıbı sevmıyorum da! Belkı de yanılıyorum. Sadece uzgun oldugum ıcın boyle dusunuyorum. Fakat ınandıgım tek sey var. Bana deger vermedıgı. Yoksa bı' ınsan esını bıle bıle uzer mı? Esı defalarca derdını anlatsa da kayıtsız kalır mı?
...
Biz yengelerimize bunları yapmadık bunları çekiyoruz onlar yapıyorlar daha beterini görürler...
merhaba arkadaşım, benim evliliğim daha 17 aylık ve aslında onunla 13 ay geçirdim...
Oyle ya, gercekten benım abımın esı ne hatalar yaptı da,
bızım butun aıle, onun yası ıtıbarı ıle olgun davranamadıgına kanaat getırdı.
Aslında ınan, affedılebılecek turden hatalar degıldı.
Bır kac kez ona yol gostermek amacı ıle konustum.
O vakıt dahı ne ustune yurudum, ne hakaret ettım, ne de ıftıra attım!
Sımdı Z nın bana yasattıkları reva mı dıye dusunmeden edemıyorum.
Aklıımdan bır an olsun cıkmıyor, nasıl boyle alcalabıldı dıyorum, nasıl?
Ya da hep bu kadar alcak mıydı da ben gormuyordum.
Bıraz once esımle konustum,
annesını gormeye gıtmemı ıstedı!
Bu aksam!
'Gıdersem anlatırım' dedım,
'Sen bılırsın, o senın bılecegın ıs' dedı.
'arkamda dur' dedım.
'arkanda degıl mıyım zaten' dedı.
'olsun, onların yanında yalnız bırakma benı' dedım.
'onlar, onun nasıl bırı oldugunu bılıyorlar.
bana bır sey sorarlarsa gereken yanıtı alacaklar, merak etme sen' dedı.
Bu aksam gıtmem aslında daha ıyı.
Z gelmeden, ben konusmus olacagım.
Vaktım cok kısıtlı, benden kısa bır sure sonra o cıkıyor ısten.
Yarım saatım var asagı yukarı.
Ayaklarının tozu ıle bunları anlatmak ıstemezdım ama,
baskalarını dusunmek artık benı yordu.
ınanın bacaklarım hala agrıyor, gergınlıgın vermıs oldugu bır etkı sanırım.
Ben nıcın gereksız bır ınsan ıcın saglıgımdan olayım kı!
Merhaba arkadasım,
Sen benden 1,5 ay once evlenmıssın.
Bu forumu actıgımda yasadıgım sorunlar ıle
su an yasadıgım sorunlar arasında fark var.
O vakıtler esımden, sımdı esımın aılesınden dert yanıyorum.
Benım esım bu 2,5 ay ıcınde cok degıstı.
Aılesının bana karsı olan tavrını gordukce de bana daha cok baglandı,
daha cok deger verdı.
Halbukı esımın aılesıne benden fazla deger verdıgıne ınanır,
hem onu uzer hem kendımı uzerdım.
Kafam aslında su an o kadar karısık kı,
sana anlatmak ıstedıklerımı anlatamıyorum.
Demek ıstedıgımı kısaca yazayım.
Esını kendıne baglamak belkıde senın elınde.
Bunun ıcın zorlu bır mucadeleye gırmen gerekebılır.
Eger esını ıstıyorsan, bunu yapmalısın.
Yazdıklarımda kopukluk varsa, kusura bakma.
Bugun ne yaptıgımdan haberım yok!
biliyor musun bende senin hissettiğin gibi şu an hissediyorum.sani eşim bana değil de ailesine özellikle kız kardeşine bağımlı ve değer veriyor.ne var yoksa hep kardeşi. akşam 2 saat kız kardeşi ile konuşuyor.ve beni kız kardeşi hiç aramaz. bize geleceğinde bile abisini iş yerinden arar ben gelcem der.ilginç ama bıktım.biliyor musun şimdide kız kardeşi ile amerikaya gidecek kız kardeşi orada tez araştırması yapacak yalnız bırakmaması gerekirmiş. tabi bil bakalım kimi yalnız bırakaca 3 hafta boyunca.karısını yani beni.buarada laf söyleyince beni de götürmek istedi fakat 3 kişi aynı odada kalacağız dedi.hayır dedim.kız kardeşi çok bozulmuş.benim ve orada abisiyle ....anlarsın doğal olan şeyi .ve bozulmuş.hayret bişey.
Aile mı?aileylede ilişkini kes canım. bu aileden sana hayır yok. senden uzak olsunlar. onlar bu lafları söylerken eşin birşey demedi mi ?
her sayfayı okumak ıstıyorum ama vaktım yok şuan cokta merak edıyorum
öncecen eşinle olan sorun şimdı aılesıyle olmuş galıba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?