Yalnız Elefera ben k.valide ya da görümcenin sadece Z. nin dolduruşuyla bu kadar gaza geleceğiniz düşünmüyorum. Z .bana göre cahil,çocuk.20-21 yaşında bir insandan ne bekleyebilirsin ki? Hatta en az ona kızıyorum ben,patavatsız,cevap vermeyi ,ortalığı karıştırmayı marifet sayan bir ergen benim gözümde.
Ancak anne yada abla,seni bile dinlemeden hüküm vermişler,konuşman bitmemiş bile,eğer bir çocuğun ağzına bakarak oğlunun karısına böyle davranıyorsa ben o annenin zekasından ve iyiniyetinden şüphe ederim,diğer seçenek,ki bu benim daha fazla ihtimal verdiğim,zaten dedikodun bir şekilde yapılıyordu,ya da bazı şeyler onlara batıyordu,bu olayda kıvılcımın çakmasına yetti.Yoksa büyük dediğin abla,anne dediğin yapıcı olmalıdır bana göre,''dur bakalım kızım dersin,karşı tarafı dinlersin,orta yolu bulursun,o senin yengen ,büyüğün dersin falan filan,ama bunlar savaş boyalarını sürünüp gelmiş.
Ya hayret bir şey diyelim ki sen onlara kötü davrandın, annesi 15 gündür Tatilde! ne yiyip içtiğini bilememiş, Allah Allah sanki kadını zorla tutuyorlar.
Yok bugün yok yarın gelecem diye oyalanan onlar değil mi.
Sakın kayınvalideni Z'nin dolduruşuna geldiği için böyle davrandığını düşünme, bence o kadın hep öyleydi sen farketmedin.
Ki canım doğru bile olsa insan iki tarafı da dinler öyle karar verir, bunlar seni başında yargılamışlar.
Sen ne anlatsan da bunların fikri değişmez.
Kimi insan çamurdur ya bunlar öyle, sen insan olup gidip anlatmaya kalkıyorsun açıklama yapıyorsun.
Bence canım hepsi kendi suçlarını örtbas etmeye çalışıyor.
Burada tek masum olan sensin canım, eşinde de biraz var.
O yüzden duruşunu bozma.
Haklı olan sensin.
Canm kusura bakma ama bence eşinin suçu var, senin suçun en fazla eşinin ailesi odukları için iyi niyetli davranmış olman. Artık anadım ki iyilikden maraz doğuyor. Eşine de senin ailen oldukları için sen suçlusun demekle iyi yapmışsın. Senin ailen yada senin kardeşin eşine böyle bir tavır yapamazdı ama değilmi? Sen hemen müdahale ederdin, senin olmadığın yerde annen baban sustururdu kardeşini, bırak kavgaya saygısızlığa bile izin vermezlerdi. Eşine söylediklerin yeter, şimdi sana yapılan bu hareketlerin esasında sana değil eşine olan saygısızlık olduğunu anlamasını sağla. Ama direkt söyleme, yavaş yavaş, üstü kapalı bir şekilde, laf çarptırman yada tartışma ortamına girmen hem seni üzer hem huzurunuzu bozar.
aynene katılıyorum arkadaşa boş ver artık canım uzattıkça bu işin sonu kötüye gider eşinle aran açılır zaralı sen çıkarsın bir an önce bu konuyu kapat gitsin normal hayatına dön dediki demişler varya çok yuvalar yıktı canım :1no2:
ınan ben benı dınleyeceklerıne ınanarak gıttım.NAsılsa sen el kızısın;
z.. kendi kızı
ne olsa ne dese onu savunacak bi bahane bulacaktı kendisine...
sanki sen gidip kızlarıne eziyet ettin;
gelip senin evinde kalan zaten onlar,
madme okadar eziyet etmişsin, kalmasalarmış senin evinde...
abisinine viymiş; sanki abisi kalmasını çok istiyor ya!
elefera merhaba arkadaşım, allah kolaylık versin. ama şunu söylemeden edemeyeceğim, bu olaylar aslında ii olmuş,eşinin gözünü açmış.ve ömrün boyunca ailesi ile görüşmemeni öneririm. bebek işine gelince daha yapma tatlım. riskr atma şimdilik ilişkiyi yani kendinize ayırın ilk defa fırsat bu fırsat kocan sadece sana kalsın.
canım burarada benimkide amerikaya gidiyor 17 ekimde 18 gün kalacak. beni geçti herhalde bir daha hiç lafını açmadı benimle gitmek isteyişinin.kuzgun teklifi diyorlar ya...onu yapmış sanırım.ve bugün bombayı patlattı. liseden bir kız arkadaşı da gelecekmiş benimki kardeşi ve o kız aynı odada kalacakmış.
ben hayır izin vermem normal değil dedim.dün bana kardeşiyle aynı odada kalacağımızı, bugün kız arkadaşıyla aynı odada kalacağını söyledi.bende senin hiç ilişki kültürün,aile kültürün yokmu? dedim.zaten kardeşi de sinir olmuş, istememiş.acaba sırf kardeşinin gıcıklığına kalsın mı demeliydim.
elefera cok gecmis olsun..insallah bunlar bir daha yasanmaz..
dusunmemeye calis..eger ailesiyle ilgili yine problem olursa sen kesinlikle arka planda kal ne olursa olsun..esine birak o halletsin..ogullari konusursa ona tavir alamazlar fazla,seni de rahat sekilde kotuleyemezler ama sen araya girersen cok daha kotu olur diye dusunuyorum.moralini bozacak laf mi ettiler sende icine atmadan o an saka adi altinda gulumseyerek soyle lafini:)tipki gorumcenin yaptigi gibi..bi arkadasta demis katiliyorum olaylarin buralara kadar gelmesine sebep esin..umarim bir daha gec olmadan yapmasi gerekeni yapar,kendi hayatindan sonuna kadar taviz vermez..
Cok gerılere gıtmene gerek yokbaştan okuycam meseleyi
Duzelecek ınsallah.Düzelecek herşey merak etme,dua et sadece,çok iyi gelecek emin ol,ağla,rahatla,ama acıma kendine sakın.
Umudunu kaybetme.. kac kez yorumlarda yazdim bu cumleyi cunku cidden umut tukenmez.. bitmeyecek arkasi kesilmeyecek dertlerimiz bitti kimi zaman izini birakarak ruhumuzda yuregimizde hatta bedenimizde... ama mutlaka bitti yada zaman asimina ugradi..
aglayabildigin kadar agla icine atma ama dedimya umudunu kaybetme cunku duzelecek hersey....
Bütün yazdıklarını okumaya çalıştım . Canım haklıyken haksız konuma düşmenden korktum açıkçası... çünkü o kadar çok dolusun ki ....bunu bu konuya yorum yapan herkes anlamıştır....ama bence artık susma zamanı... artık eşine fazla yüklenme bak o da çok bunalmış...oklar birden sana çevrilebilir ne olduğunu bile anlamazsın....Benimde seninkine benzer bir olay başıma geldi ve bende senin gibi içime ata ata sonunda patlamıştım ve sonunda.... ama sende az değilsin baksana başımın etini yedin yeter dedi bana... hatta sana tavsiyem eşinden git özür dile sarıl..teşekkür et..senin annen, kız kardeşin, şuyun buyun demekten vazgeç...bu olay hiç yaşanmamış gibi davran...nihayetinde öyle bir ailesi olması eşinin suçu değil...dünyaya gelirken ailemizi seçemiyoruz...yaptığın hatadan dolayı girdiğin borcada çok üzüldüm canım boşver buda benim başımın gözümün sadakası oldu de...hiç takılma ...allah sağlık sıhhat versin ...hepsi ödenir... yeterki huzurun bozulmasın...
çok geçmiş olsun canım off neler olmuş ya birde işte olan onlarla uğraşmaktan işine yoğunlaşamadın başına bu gelmiş olsun canım sağlık olsun canınız sağ olsun çalışıp ödersin belki sessiz olan patronun insaflı davranırda senin üstüne kalmaz.eşinin ailesinede diyecek bişey bulamıyorum canım bence Allaha havale edilmeli hepsi hadi z çocuk onlardamı çocuk ablası koskoca kadın ne yırtınıyoki ne var ortada bi oturup dinle bakalım bu kız ne anlatıyo bi dinle sonra çağır z yi bide onu dinle kim suçlu kim haklı gör ama bunların geçinmeye niyeti yokki hemen seni haksız çıkarıyolar boşver canım sen insanlığını yaptın insan gibi konuşmak için gittin iyi olmuş nası bi insan olduklarını eşinde sende görmüş oldun bundan sonra hayatınızda olmazlar sende eşinle rahat edersin
ruhappy sanirim sizinde bir konunuz vardi.. lafa karismis gibi olmasin ama siz neden gitmiyorsunuz? liseden bir kiz arkadasi dahi olsa evli bir erkekle ne curetle tatile gidiyor yada ayni odada kaliyor.. kiz kardesini anlarimda
Sultancıgım, cok haklısın.
Esımın ustune cok gıdıyorum.
Ya ben sunu arzulardım.
Anası oyle yırtındı ya 'oglumu sana vermem' dıye.
Esım bır sure gorusmesın ısterdım, hasret kalsın,
oglu kımınmıs gorsun ısterdım.
Ama sanırım abartıyorum, ofkemden kaynaklanıyor bu da!
Dur ben gıdıp bebısıme bır sırnasayım
Mutlulugumla anasını da, dıgerlerını de catlatayım!
elafera çok üzüldüm ya göz gezdirdim yazdıklarına da çok dikkatli ol arkadaşım bnm evliliğim çok sorunlu allahtan kayınvalidemle aynı ilde dğeilim ama şimdi artık tlf denilen bi şey var pat die yanında oluveriolar ...kötükedihüso
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?