Evet kesinlikle elefera huzurun varsa sorun kalmıyor zaten , benim en önemli sorunum eşim çok değişik bi yapıda ayrı kültür ve memleketteniz zaten.. Epeydir yazmak istedim senin benimle ilgili yorumlarını okudum da pek sorununu algılayamadım yazdın hep bana fakat zaman bulamaf-dım bir de hangi birinden bahsedeyim o kadar çok ki problemler kısaca özet yapacam sana ;
1-beni dinlemeyen yaban bir yapısı var
2-her durumda benci kişiliğe sahip
3- ben batılıyım o ise doğu tarafına yakın acaip farklar var
4-her kavgada agzından çok pis kelimeler çıkartan bir insan ( Kaşar vs vs ) sitede ayıp olmasın şimdi
5- benim için yaptıklarını başa kakabilecek bi yapıda ( memleket değiştirip bnm memleketime geldi mesela bu her zaman gündemdir bizim evde ben senin için geldim geldin ama be kardeşim rahat vermiyorsun )
6-ben çalışıyorum zaman zaman mesai yapan bir insanın işim çok aşırı yoğun 9 dan snra çıkacaksam eger tlf açarım gel beni al derim gelir alır 2 gün geçer o gün nerden geliyordun sen der bana???? Gerçekten buna yorumlarınız bekliyorum ( işyeriminde kapısından alır )
7- akşamları şirketi arıyorum 6 da çıkıyormuşun eve 8.30 geliyorsun nerden geliyorsun der bea adam ara cebimden o zaman beni sen nerdesin ayrılma yerinden ben geliyoruım de , bu kadar basit ...
8- İftira hemen agzında yukarda yazdığım gibi...
9- Benim sosyal yaşantım çevrem çok tu 1 seneye yaklaşıo evlilik hepsini bitirmeyi başardı kimine bunun ayağı kaçık dedi kimine bu nasıl konuşuo eve sokmam dedi dışarda yasak görüşmen dedi yani o burda yabancı ya bnm çevrem olması onu sarmadı...Hatta bi kaç arkadaşımla epey bi sorun yaşattı
10- benim tüm arkadaşlarıma iş yeri veya dışarda evli bekar hep evin tüm sorunlarını anlattı ve hala anlatıyor bense dolaylı olarak hepsini duyuyorum .. Kendine bunu ifade ettiğimde ise anlatırım anlattırma o zaman bana sen diyor...
11-çok saygısız evde saygı diye bir şey yok yemek koyarım bana kızdımı kavga edildi sofranın başına gelir '' BEN YEMEK YEMİYORUM '' kendin otur ye der çeker gider ,ben zaten yorgun argın zor yapıyorum akşam yemeği ne tadı kalıo nede tuzu ... Lanet olsun diyorum içimden ya çöpe sallıyorum yemeği yada az kendim yerim sigara üzerine sigara ondan snra ...
12-ailesi asla ii yönde yönlendirmiyor bana 1.5 aylık evli iken itti beni başım duvara denk geldi tomogrofi falan çekildi bunlar falan annesine göre çok normalmiş onlarda yaşamış evli iken olmuş yani arkadaş ben çekmeye sabır etmeye gelmedim evlilik karşılıklı anlayış ya sen bana hem nasıl vurmaya itmeye kalkarsın bu konu zaten tamamen içimde bi kin yarattı...
13-Bne çalışıyorum allaha şükür paraya ihtiyacım yok orta yollu kazanıyorum , ama bana hiç 5 kuruşu geçmedi ilk 7 ay falan bnm maaşım borçlara yetmiyordu babamdan yol parası alıyordum sormazdı sigara ve yol paran var mı diye o kadar ilgisiz davrandı o dönem...Şimdide para alışverişimiz yoktur ben o eve girdim kendi param çıktım çıkıyorum kendi param...
14-gider araba almaya kalkar bnm haberim yok ev alalım derim senin üzreine hayatta yapmam der güvenim yok der ya benm hiç güvenim kalmadı ki zaten avukata bile verdim boşanmak istemiyorum dedi söylüyorum neden tmm demedin boşanma konusunda diyorum ben boşanmak istemiyorum demedim sen yalnış biliyorsun diyor eee avukatın yanındayım bende dinliyorum onun tlf da ne dediğini .. Kısacası böyle işte
15-ha birde çok baskıcı artık evden işe işten eve gidip gelmekten yakında bunalıma gireceğim , bu arada ona sinirimden zona oldum şükür geçti smnrasında acaip baş agrısı dadandı bayılıyordum sokaklarda ...
16- küser bide konuşma aylarca konuşmaz evde yardımcı da değil arada bir canı istecekte yemek yapacak elinde kumanda tv karşısında be adam koltuğu gece 11 de görüyorum çoğu zaman ben,yardım etsene ...
17Ha bu aralarda sık içiyor içincede agzından çıkanı kulağı duymuyor ...
Daha aklıma gelirse yazarım bunlar bnm 10 ay içinde gözlemlediklerim bakalım yorumlarınız bekliyorum arkadaşlar .....
Elefera; canım inş iftira çağırarak sıkıntıya sokmazlar canım ya
Sevda ; Canım anlattıkların bir kadının yaşamk istemediği şeyle maalesef.
Böyle bir insanla hayat geçirmek kolay değildir.Peki seni ona karşı tutan şey ne?
Sevgisimi ayakta tutuyor? Yada çözümsüzlüğün mü ona bağlıyor?
Maalesef ki evlilik ne kadar zorda olsa kesip atma kararı bile çok zor.
Çaresizliğinde kalıp devam ettiriyor çok insan bi umutla.
Allah sonunuzu hayretsin inş...
Peki yaptığı hiç iyi birşey yok mu?
Candasım,
ıftara cagırmıslar.
Esımde 'annem sana adım attı,
olene kadar aılemle gorusmeyecek mısın?' dedı ve telefonu kapattı.
Gıtmezsem sorunlarımız hep golge gıbı bızı takıp edecek,
gıtsem, ıcımden gelmıyor.
Kendımı yabancılasmıs hıssedıyorum.
bır yandan da merak edıyorum,
bana nasıl davranacaklarını.
Ne yapmalıyım, lutfen fıkır verın.
EVET Lovelinya 10 malesef
Dk 1, gol 1.
Çelişki yaratmak istemem ama ;
Ben gitmezdim.Bugün değil daha sonra gidelim derdim.
Sonuçta problemi çözdüğünüz ilk gün onlarla beraber olmak çok mantıklı değil.
Ya elefera keşke direk söylemeseydin, eşinin böyle diyeceğini tahmin ediyosundur sonuçta.
Rol yapmak derken kastım buydu.
Benim eşimin aileside hep bunu yaptı.
Ben olsaydım olmaz demezdim.
Canım çok uykusuzum yorgunum bugün dinlenmeye ihtiyacım var derdim.
Haftasonları çuvala girmedi ayrıca.
Ama artık içindekileri söylemişsin.Gitmezsende eşinle yeniden huzursuz olabilrsin.
Hoş gidersende ortamdaki gidişattanda huzursuz olacaksın.
Ben bu durumda kararsız kalırım sonrada paşa paşa giderdim gibi.
Kendimi ve onları tanıdığım içinde devamında da kavga ederdik muhtemelen...
İnş huzursuz olmazsınız..
Canım birde bişey diyeceğim.Eşin ailesiyle çok bağlantılı sanırım.
BNeden kavgalıyken davet gelmedi de barışınca geldi?
Eşin muhtemelen demiştir.Tamam buda normal ama,
senin yerine eşin diyebilrdi anne daha yeni barıştık bikaç gün geçsin diye.
Bence sen asıl bu sorunu çözmelisin.Her teklife evet demek zorunda değil ki...
Çünkü aynı sorun bizdede vardı.Eşime yılmadan usanmadan anlatarak en sonunda aştık bu konuyu.
Tamamen değil ama kısmen.Eşin bunu anlayamaz çünkü ailesi.
Onun için mücadele senindir...
iftara git bence...
ama eşini yanlız göndermemek için gittiğini de belli et tavırlarınla... gayet resmi davran...
yemeğinizi yiyin, bi bardaç çayınızı için kalkın...
emin ol ailesi sırf eşinin gözünü boyamaya çalışıyor, yoksa adım atmak filan değil dertleri...
gitmezsen konuşacaklar, bak biz davet ettik elefera gelmedi iftara diyecekler...
Canım ozaman eşinle anlaşarak git madem.
Eğer beni sıkıntıya sokacak bir durum olursa savunmamı sen yapacaksın de.
Çünkü seni alt ederler ama eşin savunursa bişey yapamazlar.
Sende gittiğinde yüzeysel konuş.
Aynı ortamda onlarla yalnız kalmamaya çalış çünkü eşinden gizli laf sokabilirler.
Geç gidip erken kalkabilrsiniz.
Yine dediğim gibi çok yorgunum dinlenmeye ihtiyacm var bahanesinide devreye sok derim benim.
Çünkü gitmezsen yine gerileceksiniz sanırım...
bu ne yaaa vallaaa senin bu eşin bir arkadaşında dediği gibi ailesiyle iç içe her ne kadar seninle aynı evi paylaşsada olanları onlara aktarıyor bence.. çok dikkatli ol ama senin yerinde olsam gitmezdim barışmanın hemen ardından çok gereksiz bence
Ya inanmıyorum ne yüzsüzlük, bari üzerinden bir vakit geçsin.
Canım gitmezsen sen suçlu olursun, eşin sana sitem eder, onların suçu örtülür bütün suç sende kalır.
Ablasına ben de olsam asla gitmezdim ama kayınvalidene eninde sonunda bir gün gideceksin.
Bari bugün git büyüklük sende kalsın.
ozman ilk eve git bir güzel duşunu al giyin son model elbiselerini süslen püslen eşinde evden alsın seni öyle git
Anladım canım ama yinede bir şekilde ona evet dememsi gerketiğini anlatmak sana düşüyor.
Esım hemen her gun annesı ıle konusur.
Ama sanmıyorum kı dargın oldugumuzu soylesın.
Aramızda ne olursa olsun kımse bılsın ıstemez.
Bakmayın, son olayların aılelere yansımasına.
Ofke ıle yapıldı hepsı.
Bırde yazlıktaydılar, Carsamba gunu donduler.
Bır dun bos gectı yanı.
bugunde davet ettıler.
Ben rol yapmayı ogrenene kadar cok zaman gececek sanırım.
Bugun oyle desem, ınanmayabılırdı hem.
Evet, canım gıtmezsek gerılecegımız asıkar.
Esım, kardeslerınden ve babasından zıyade annesıne cok duskun.
Sebebı de; kanser hastası kendısı.
Seker, kolestrol ve daha nıcesı de mevcut.
Aslında o gun benı dınleseydı,
bana oyle cıkısmasaydı sevıyordum onu.
Sımdı kalbım kırık.
Yıne de anne o dıyorum.
Ustelık o yasına ragmen yıne de ozur dıledı benden.
Ben affetmedım ama, aslında o bılıyor hata yaptıgını.
ıcımdekı ıyı ses bunları soyluyor.
Sonra bırden baska ses,
'elefera onlar senın hakkında neler konusuyor bır bılsen,
bakma kayınvalıdenın oyle gorundugune,
senden ozur dıledıgıne, o gızlıce senden nefret edıyor' dıyor.
of oyle bır ıkılemdeyım kı!
Anlatamam.
Yaptığı iyi şey sessiz kalması işte küsmesi biraz banada iyi geliyor bıktım çünkü....
Diğer anlamda ise evine bakar mutfak alışverişi konusunda kendi boğazına düşkün çünkü başkada düşünüyorum da çok ele avuca gelecek bişey yok ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?