Eşim beni anlamıyor ):

benim yanımda kalan kaynım 27 yaşında diğer kaynımda 30 yaşında bide askerde oda nisanda gelecek oda 24 yaşında

Her zaman boyle mı?
Yanı hep beraber yasamak konusunda dıyorum.
Senın ısın benden de zormus.
Ben bır kac ay dayanamadım, tartıstık.
Ve sanırım bır daha kolay kolay evıme gelmezler.

Valla ne dıyecegım bılemıyorum Sıbel.
Hamılesın, sanırım bu nedenle daha bır hassassın.
Ve ılk adımı esınden beklıyorsun.
ınsallah oyle olur ve senı en kısa zamanda anlar.

benim yanımda kalan kaynım 27 yaşında diğer kaynımda 30 yaşında bide askerde oda nisanda gelecek oda 24 yaşında

Yası da kucuk degıl kı, aklı ermıyor dıyesın.
Yahut yanında ıstedıgın gıbı uzanasın.

Benımde bır tane kaynım var.
Sımdılık gercekten bır tane
ınsallah ablaları gıbı nankor cıkmazsa cok severım kendısını.
Ama yınede bırlıkte yasayalım ıstemem, zor oluyor.

merhaba yaşadıkların ailevi problemler genelde tür kadınlarını yaşadığı şeyler evliliğindeki olaylar benimki gibi aynı ilerliyo giderek soğuyosun eşinin ailesiyle senden kaynaklı durum değil tüm yazılarını takip ettim bende benzer şeyler yaşadım umarım tamamen kopmazsınız oda ayrı huzursuzluk oluyo evlilikte

işte canım artık geçtim herşeyden ve bu sinirle konuşursam eşimle oda eger bir çözüm yolu bulmazsa bir an önce daha fazla katlanmak istemiyorum ve çekip gitmek istiyorum ailemin yanına ben hamileliğimin tadını bile çıkaramadım

sürekli kardeşlerim diyen bir eşim beni önceden beri çok kıskanan şimdi yüzüme bile bakmayan eltim burda ne konuşulsa gidip abisine söyleyen bi kaynım var daha bugüne kadar hiç biri bişeye ihtiyacın varmı demedi sormuyor bile yanımda kalan kaynım sağolsun herşeyi dağıtır yatagını bile toplamaz

bende artık kaldıramıyorum bu yüzden işte fazla geliyor hepsi yaptıkları olanlar sabredemiyorum

Haklısın fakat, ben elımden gelenı yaptıgıma ınanıyorum.
Vıcdanım gayet rahat bu anlamda.
Benım tek kabahatım, esımın kardesını evden kovmak oldu kı,
o raddeye gelene dek cok sabrettım.
Ve bu konudakı hatamı kabul ettım.
Baska ne beklıyorlar benden, anlamıyorum.
O benı evınde gormek ıcın kapımda paspas olmaz-mıs.
Ben kapısında paspas mı olayım.
Tamamen kopup-kopmamak onların keyıflerıne kalmıs artık.
Benım hayatımda olsalar ne olur, olmasa ne!
Hep ben mı fedakarlık edecegım, ben mı alttan alacagım.
Bır seylerın yoluna gırmesını ıstıyorlarsa,
artık onlar adım atmak zorunda.
He, esım ıllada gıdelım derse de,
gıderım, bır yabancı gıbı oturur, kalkarım.
Daha fazla ıyımser olamayacagım onlara karsı.
Kım kı onlar, kım?
Bu kadar burnu havada ınsanlar gormedım hayatımda.
Duyanda dedesı pasa zanneder.
Cok gerıldım nedense su an!

Sıbelcıgım,
madem kaynın o kadar dagınık,
uyar sende, toplasın bı' zahmet.
Koca adam olmus, onun yatagını duzeltmek sana mı duser?
Ustelık hamıle halınle.
Esın soylemıyorsa, sen soyle.
Cok yoruluyorum, lutfen odanı topla, yardımcı ol bana de.
Sen uyarmadıgın surece, daha cok kendını hırpalarsın.

Son düzenleme:
tatlım kaç kar uyardım ama tınlamıyor beni eşime söylüyorum oda evdesin bi onları yapmakmı zor geliyor diyor

neyse kızlar mektup yazıcam kocama bırakıcam ne tepki verecek bakalım ama son derece kararlıyım artık bir an önce çözülmesi yönünde

neyse ben çıkıyorum gece girerim
allaha emanet olun

Sen elinden geleni değil, bence daha fazlasını yaptın canım.
Artık yapacak birşey yok.
Evlilik yaptık diye, eşimizin ailesine paspas olmak durumunda da değiliz.
İnsanlar birşeyleri söylerken, keşke biraz da karşı tarafı düşünse,
acaba biz onun için neyiz, o bize paspas olmak zorunda mı, ama düşünemezler.
Sen herşeyin en fazlasını yaptın bence en başından beri.
Cahil düşüncelere sahip bir aile var karşında, geline birşey düşmez,
herşey erkeğin elinde, erkeğin egemenliğinde, o yüzden de oğullarını birşey sanıp,
o evi senin evin bile değil, oğullarının evi gören, üstlerine koskoca kızlarını yıkan, abi bakmak zorunda ya, gelinin ne zorunluluğu var diye düşünmeyen,keyiflerine düşkün, cahil insanlar.
İş eşinde bitiyor, bundan sonra aynen yabancı gibi gidip gelmek lazım.
Umarım bu duruşunu bozmaz eşin.
Allah bozmasın huzurunuzu.

bu hamile kadınları üzenlere daha bi ayrı kızıyorum
alsanaalsanasmile
çocuk doğunca da herkesten çok sahipleniolar...

yaptığın davranış eşine çocukça gelecek
benimkine öyle gelmişti
denedim ben işe yaramadı.

Sıbelcıgım,
hamımelıgınını kullan canım.
Fızıksel anlamda sorun yasamıyorsan dahı,
oyle oldugunu soyle.
Mesela yarın kaynının yatagını toplama,
bır kac ısı daha ıhmal et.
Aksam eve geldıklerınde 'bu ne hal?' dıye sorarlarsa,
'mıdem bulanıyordu, basım donuyordu, kendımı cok kotu hıssettım bugun' gıbı laflar et.
Bır kac gun aralıkla bunu tekrar edersen, belkı ıse yarar.

Mektup fıkrı umarım ıse yarar.
Bende zaman zaman yazardım esıme,
tartısmalarımızın ardından.
Sımdılerde yıne yazıyorum ama, ıcerıgı baska
Dılerım sende o baska mektuplardan yazarsın en yakın zamanda.

Tiryandafila,
bu nedenle dedım ya vıcdanım rahat dıye.
Esımle aılesı hakkında konusmuyorum artık.
Elbet bır gun konucu acılacak.
O vakıt 'cozumu yanlıs yerde aradıgını' soyleyecegım.
Ve sakın bır sekılde elımden gelenı yaptıgımı anlatacagım.
Anlayacaktır, hemen degılse bıle zamanla.
Esım durusunu bozar mı, bılmem.
Ama kendımı bılıyorum, asla bozmayacagım.
Gıtmek zorunda kaldıgım her gun gelınlerı olarak degıl,
tanımadıkları bır kadın olarak gıdecegım o eve.
Boylece onlar bu tepkımden verdıgımı yanıtı anlayacaklar,
esım onun ıcın gıttıgımı dusunerek bana baskı yapmayacak,
bende yuvamın huzuru kacmadıgı ıcın mutlu olacagım

Lovelınyacıgım,
Bende neyı merak edıyorum bılıyor musun?
Hamıle kalsam, bunu ılk ogrendıklerınde tepkılerı ne olur?
Bırde uzun vadelı hayaller kuruyorum.
Bebegımı sevmek ıcın bır basına evlerıne goturmek ıstedıklerınde,
mesela oglum olursa 'oglumu sıze vermem ' dedıgımı dusunuyorum,

Sen ıyı mısın artık?
Elıf bebegın saglıgı ne durumda?

kızlar ancak girebildim dün akşam neler oldu

ben erken gittim yardım edeyim diye eşim arkadan geldi arkadaşın eşi henüz işten gelmemişti
eşim konuşmadı benimle neyse yemegi falan yedik sonra tvde bişey oldu ben onu konuşuyordum eşim sordu tvdeki olayı ban arkadaşlarda sonunda iki çift laf ettiniz dedi neyse laf sokmalar falan başladı neyse konu öyle kapandı

sonra birden gecen akşam nolmuştu 2 gündür cocukça konuşmuyorsun dedi bende anlattım herşeyi
eşimde altın mevzusunu açtım diye çok kızmış bana neyse
konuşuldu tarafsız olarak arkadaşlarda yorum yaptı dedim evet inatla istiyorum bilezikleri sen o bilezikleri abinin düğün borçları yüzünden harcadın bizim daha borçlarımız duruyor ben onlar için harcamışken onlar koluna takıp gezemez dedim o takıp gezebiliyorsa ve abinde bu kadar borcun içinde onları harcamıyorsa isterim dedim istiyorumda dedim abisi biz sıkıntıdayken kendi bileziklerini başka arkadaşlara borç vermişti arkadaşta dediki ben bile buna çok alındım ve eşinlede konuştuk oda alınmış ama sonucta ailesi dedi
ve eşime haklı oldugumu söyledi hergün onun kolunda bilezikleri görüyor ve kendi bilezikleri onlara harcandı ve bebek geliyor kızda haklı olarak hergün sinirleniyor ve sana çatıyor dedi eşimde almıycam demiyorum alıcam zaten diyorum dedi bende sen abinleri düşünüyorsun onlar hep kendilerini düşüyor onlar neden senin borçların için vermiyorda banane diyor dedim onda oldugu sürece istiyorum alacaksın abini karşına söyleyeceksin dedim ve o evdende biran önce taşınmank istiyorum dedim ardaşlarda bana hak verdi kız doğru söylüyor dedi onun derdi şuan o bilezikler değil onların kendilerini düşünüyor olması dediler sizin biran önce ordan taşınmanız lazım dediler bende dedim ben bu sinir stresle hamileligimi güzel yaşayamadım
bebeğim fazla hareketli ve bu normal değil hep gergin hamilelik geçirdiğim için dedim ve tehlikelide şuanda dedim

ama ben söyleyince başka türlü anlıyor dedim

neyse anladım ki akşam eşimde abisinin yaptıklarına çok içerlemiş ama şuanda bi hareketlerini bekliyormuş

neyse arkadaşlarda şuan yapmanız gereken tek şey evinizi taşımak borçlarınızı ödedikten sonra bilezikler alınır dedi

gözüm yokki bileziklerde olanlara katlanmak istemiyorum dedim neyse

akşam eve gelirken ve uyandığımız saate kadar konuşmadı eşim benimle kardeşiyle kahvaltı yaptı sadece odanın kapısına gelip kahvaltı yapmıcan mı sen dedi HAYIR dedim çünkü davranışına kızdım

hamile olduğum için çok sık acıkıyorum ve bulantılarım çok oluyor oda aslında bunu biliyor ısrar bile etmedi uslubude hiç dogru değildi

gittiler evden daha sonra knt gönderdi bana çok şaşırdım çünkü hep ben isterdim ancak öyle alırdı

kızlar bu kadar ve bundan sonra yorum yapmayacağım sadece ev bulup taşınmak istiyorum yeni evimde mutlu huzurlu sorunsuz yaşayacağımızı biliyorum bebeğimizede yeni evimizde odasını hazırlayacağım

kızlar bu kadar yorumlarınızı bekliyorum....

Sıbelcıgım,
konusmanıza, bırbırınıze hıssettıklerınızı anlatmanıza sevındım.
Esın sana hak verıyor, fakat arkadaslarınızın da dedıgı gıbı aılesı oldugu ıcın sessız kalıyor.
Aslında bılıyor musun, bu sessızlık onun ıcınde ne fırtınalar koparmasına neden oluyor.
Dusunsene, aılesı haksızlık etmıs ona, o bunlardan oturu zor gunler yasıyor.
Ve esıde ona kızıyor, anlamıyor, darılıyor, gunlerce konusmuyor.
Bunlar onun ıcın cok agır, emın ol.
Hele anlasılmamak!
Bence artık uzatmamalısın.
Sorununuzu konusmussunuz, sna bır kac adım atmıs.
Ve sen hala oldugun yerde kalmak ıstıyorsun.
Mutluluk ınsanların elındedır, mutlu olmak ıstıyorsan ne yapman gerektıgını bılıyorsun.
Benım soyleyecegım en son sey;
daha fazla kendıne de, bebegıne de, esıne de haksızlık etme.

Elefera sana katılıyorum, biz eşlerimize yükleniyoruz ama onlar için de zor bir durum.
Sibelciğim bizi dinle eşine fazla yüklenme, onun da yapabileceği fazla şey yok, şimdilik durumunuzu düzeltmeye bakın bir daha da onlara borç vermeyin.
Bebeğini düşün, bu tür şeylere takılıp onun psikolojisini de altüst etme, para dediğin tekrar kazanılır, huzur ve sağlık en önemli şeyler hayatta.
Hepimizin eşleri ailelerine gereksiz yere para harcıyor, inan benim eşim benden alır onlara verir, bir ay hiç kendi maaşımı almadığımı bilirim.
Bunları dert etme, umarım zamanla çözülür.

bunları okuyunca aklıma babamla annem geldi

34 yıllık evliler

ilk evlendikleri yıl küçük bir kasabadalarmış.büyük bir şehirde kooperatife girmişler amcam orda oturuyomuş banka hesabı falanda yokmuş elden yatırılıyomuş taksitler neyse yatırsın diye amcama para göndermişler her ay.aradan 1 yıl geçmiş eve bir mektup.taksitlerinizi yatırmadığınızdan üyelikten çıkarıldınız diye.meğer amcam her ay gönderilen parayı yemiş.üstelik babamların baştan verdiği toplu parada yanmış.anneme sordum kızmadınızmı diye.annem yooo dedi amcam babamdan büyüktür babam bişey diyememiş.küsmemişler bile.

şimdi annemle babam elbirliğiyle yine bir ev sahibiler ve çok mutlular.çünkü etraflarından etkilenip birbirlerini kırmamışlar aksine kenetlenmişler.annem hep birlik olan yerde dirlik olur der.önemli olan para değil gerçektende eşlerin uyumlu ve birlikte hareket etmeleri

amcam mı? valla aldığı paraları hep yeme huyundan dolayı annemle babama gıptayla bakacak durumda.acıyamıyorum bile ona

valla kızlar dün o arkadaşlarımız bizi gene bir araya getirdi hala tavırlıyız birbirimize diye arkadaş alışveriş yapacaktı eşim götürdü onu bende gittim tabi neyse biz inerken GEL Bİ ÖPEYİMDE ÖYLE GİT DEDİ neyse biz alışverişi yaptık sonra eşim amaya geldi bizi (rahat gezelim diye oda başka yere gitmişti) konuyu bi yerden sanırım gene eşim açtı arabada giderken neyse bende dedim ki seni şuanda hiç birşey için zorlamıyorum ama en geç 7.ayım dolana kadar taşınmak istiyorum inan psikolojim bozuluyor hem seninle huzursuz oluyor hemde bebeğimiz huzursuz oluyor dedim ve bana bu konuda söz vermeni istiyorum 7.ayımıza kadar taşıyacaksın evimizi dedim tamam söz dedi ve konu kapandı ve üstünede gitmeyeceğim artık beni anlamasına çok sevindim çünkü

valla mirkacım inan verdiğin örnek gibi olmalarını istemem abisinin bize bulaşmasınlar ama kendileri iyi olsunlar

lebelle ve elefere artık yüklenmicem takmıcam veeeeee kocişimle çokkk mutlu olucam ide kızımızla tabiiiiiiiiiiiiiii :ecrin_bebek: isteyen hepinize ALLAHım bir an çnce nasip etsin bebişi
kendinizi çok şartlandırmayın en hayırlı zamanda sağlıklı bebişler olsun
çekim yasasını da unutmayın kızlar (bu ara ona taktım da)kaydirigubbakcemile3

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…