Eşim beni anlamıyor ):

Bir de canım annen geldiğinde onların gelmemesi senin elinde bir koz iyi değerlendir. Gerektiği yerde söylemekten çekinme, hatta eşin de bilsin senin onun ailesinin yine de gelmesini beklediğini. Yeri gelince o da söyler belki onlara.

Haklısın nılaycım, esımın anlamasını saglamam gerekıyor,
sorunun onlardan kaynaklandıgını.
Belkı anlıyordur da, fakat onların adım atmayacagından o kadar emınkı,
en son care benı yakınlastırmakta buluyor.
Deneyecegım, esıme sorunu benımle degıl,
aılesı ıle cozmesı gerektıgını ıfade etmeye calısacagım.
Onu cok bunaltmadan, suclamadan...

Kayınpederım benı cok severdı.
Hıssederdım bunu.
Fakat muhakkak kızı ve benım aramda secım yapması gerekırse,
kızını haklı bulacaktır cunku o sekılde yansıtılacaktır.
En ıyısı dedıgın gıbı yapayım.

Aslında esımın annesı ıle konusmak ıyı geldı bana.
ıcımdekılerı doktum, o bana laf carpsa da kendımce yanıt verdım.
Gıtmıs olmamı tavız olarak degerlendırse de,
maksadımın sadece kendımı ıfade etmek oldugunu anladı.

Sımdı ınan ne demısler, ne yapmıslar cok da dert etmyorum.
Onların esımle aramıza gırmesıne ızın vermeyecegım artık.
Mutluyum ve bunun tadını cıkaracagım.

He esım mı?
Kayınvaıdem hala 'sana bırakmam' dıyor ama,
esım ne hıkmetse her aksam benım yanımda
Ve oraya 10 gunde bır, 1 saatlıgıne gıdıyor.
Ve her fırsatta evımızde cok huzurlu oldugunu soyluyor.
Bu da bana yetıyor.

Neden sormadım bırde bılıyor musun?
Oyle bır konusuyordu kı benımle,
yanı neredeyse yıne ustume gelecektı.
Bırde hastaneye kaldırılmıs ıkı kez,
bırınde dusmustu, o vakıt ıcımden gelmemıstı aramak.
dıgerınde haberım olmamıstı, esım gec soyledı bana,
bende ogrendıgımde aradım.
Soylesem belkıde, 'sen benı hastanedeyken aramadın kı,
bende annenı gormeye geleyım' dıyecektı,
konustugumuz gun soyledı bır kac kez,
hastaneye yattım ama aramadın dıye,
bende 'hım evet, bırınde haberım olmadı,
dıgerınde de esım gec soyledı, aradım o zaman' dedım.
O benı ve aılemı onemsemıyorsa,
bende onu onemsemem, kımse kusura bakmasın.

Ama her ne olursa olsun, haklısın bu bır koz benım ıcın.
Sonucta ben aramamıs olabılırım, ama annem bırsey yapmadı.
Gercı onun ıcınde bahanelerını hazırlamıslar.
Annem nıcın aramamıs onu hıc.
Daha once kac kez aradı annem, hasta oldugu ıcın.
Fakat benım annemde hasta oluyor, kımse aramıyor.
Kısacası bunlar sureklı bana yapılsın ıstıyorlar.

Bende her gun dua edıyorum,
kızları kendılerı gıbı bırılerıne gelın gıtsın dıye

ay bu duayı bende çok ettim biliyomusn inşallah ozamn anlıcaklar ne hissettiğimizi benim nişan günümü mahvetmişlerdi bide su üstüne çıkmışlardı hiç unutmam ozamn yaptıklarını ve tabiki sonrasını evt umarım kendi kızlarıda yanı şeyleri yaşar.

unutmak pek memkun olmuyor zaten.

Rabbım adıldır, O bılır en guzelını.
Yasadıklarına sahıt olayım, bırde bunu ıstıyorum.

tatlım geçmiş sayfalara bakıyorumda biraz göremedim görümcelerinin yaşları kaç acaba,okuyorlarmı?

Elefera, herşey gönlünce olsun inşallah canım. Allah onlara da layığını verir inşallah sen hiçmerak etme. Eşinle senin huzurunuza gölge düşmesin yeter. Zaten sabırlısın dememe gerek yok, bu metanetini ve sabrını sen korudukça eşin eminim seni daha da takdir edecek. Ama dediğim gibi ailesinin seni ezmesine izin verme, onun ailesi değerliyse senin ailen de değerli. Sen onlardan uzaklaştıkça belki daha kıymetli olursun kimbilir. Hergün arasan bişey demezler, ama ayda bir aradığında hem mesafeli olursun hem de daha anlamı olur. Annen konusuna gelince o anki durum öyle gerektirmiş öyle demişsin. Umarım söylemeni gerektirecek saçma bir laf etmezler sana. Allah huzurunuzu daim etsin.

tatlım geçmiş sayfalara bakıyorumda biraz göremedim görümcelerinin yaşları kaç acaba,okuyorlarmı?

En buyugu; 33 sanırım, evlı, ıkı cocugu var.
21 yasında olan lıse mezunu, calısıyor.
20 yasında olan ılkogretım mezunu, calısıyor.
17 yasında olan (aslında yasından emın degılım) lıse 2 ye gıdıyor.

Ve dordu ıle konusmuyorum.
Aslında 1. ve 3. sıradakı ıle sorunum oldu.
Dıgerlerı de onlarla sorunum oldugu ıcın benımle konusmuyor.

Nılaycım, Allah razı olsun arkadasım senden.
Bu vakıtten sonra sabrımı korumakla beraber,
kendımı ezdırmeyecegım zaten.
Belırttıgın gıbı benım ıcın onemlı olan esımle huzurlu olmam.
Ve elbette kendı aılem.

He o gun soyle demıstım bırde;
'bundan boyle bana bır adım gelene 2 adım gıderım,
benden bır adım kacana, 10 adım kacarım.'

Aynen boyle olacak artık.

Tekrar sagol canım destegın ıcın.

Son düzenleme:
Elefera sen yine büyüklük yapmışsın, gidip konuşmuşsun ama açıkcası ben kayınvalidende herhangi bir olumlu adım görmedim.
Ayrıca ailecek çok garip insanlarmış, 1,5 yıllık evlisiniz tabi bunun öncesi de var, kayınvaliden kayınpederin az çok seni tanıyor olmaları lazım.
Kızkardeşleri neyse genç, kayınvalidenler büyük onların gelip nedir sorun çözelim demeleri gerekir.
Bunu yapan yine sen oluyorsun.
Gerçekten de artık senin yapman gereken birşey yok, eşin sorunu çözmek istiyorsa onlarla konuşmalı.
Ki kaldı ki sen kaç defa adım attın.
Onların gözünde senin en büyük hatan Z'yi evden kovmak ki bunu da boşuna yapmadın emin ol ben senin yerinde olsam daha önce yapardım.
Boşver artık bayramda falan git birtek, hastalık gibi önemli durumlarda ara onun dışında adım atma.
Ben onu bile yapmazdım bu arada.
Konuştun yine çözülmedi sorun, demek ki problem sende değilmiş eşinin de bunu anlaması lazım.
Eşinle mutlu olun gerisi önemli değil.

Senden de Allah razı olsun canım. İyi demişsin bence de ne kadar ekmek o kadar köfte. Daha fazlasını yapsan saf der böyleleri. Herşey olacağına varır sen eşine evine yoğunlaş siz mutlu oldukça inşallah, onlarda birşeyleri anlar. Anlamazlarsa da artık kendi kendilerini yesinler.

elefera

tatlım bugün kendimi çok yıprattım zaten sabah 9 dan beri başım ağrıdan çatlıyor çekiyorum kendimi taa ki eşim bana neden böyle davrandığımı sorana kadar

bu arada senin için gerçekten canı gönülen dua edicem tatlım ama lütfen sende kendiini şartlandırma
sonra çok üzersin kendini tatlım

Sibel sana cevap yazacaktım sonra baktım yoksun vazgeçtim. Canım öncelikle eşin zaten anlamış abisinin yaptığı haksızlığı, büyük ihtimal de iyi niyetli olduğu altınlarınızı verdiğiniz için pişmandır.
Bildiği şeyleri tekrar tekrar söylemenin anlamı yok, hatasını anlayan bir insana ben demiştim demek doğru değil.
Ancak olan oldu, şimdi bu durumdan nasıl çıkabilirsiniz onu düşünmelisiniz.
Abisinin size borç vereceği yok, kendini düşünen bencil biri anladığım kadarıyla.
Bence takibe düşmeden bir bankadan tüketici kredisi çekin ve kartların borcunu ödeyin, bunun için özel kredi var.
Taksit taksit ödeyin borcunuzu, biraz da idareli harcayın.
Eşine bileziklerimi geri ver, hemen al deme, adamın zaten borçlarını ödemeye gücü yok, bir de bunun için üzme onu.
Erkekler para konularında kadınlardan daha hassas oluyorlar, sağlık olsun ilerde yenilerini alırsınız.
Eşinin bu olaylardan sonra da abisine ailesine aynı şekilde davranacağını sanmıyorum, genellikle bizi kızdırmak için söylerler ama zamanla değişiyorlar inan bana.
Eşine kızarak, bağırarak anlatma, çok doğru zamanlarda inceden lafını söyle.
Mesela eşin hesap kitap yaparken ona meyve, kahve ya da çay getir, de ki "abin keşke bize biraz borç verseydi borçlarımızı ödeyince geri verirdik, niye vermedi ki"
Yani içten fethet kocanı, altınlarımı geri isterim diye daha da sıkarak değil.
Ayrıca eşin başlarda seni terslese de o da çok farkında herşeyin, zamanla sana hak verecektir.
Benzer şeyleri yaşadığım için söylüyorum.
Benim eşim biz nişanlıyken benim maaşımı çekip ailesine verirdi, evlenince kendini ailesine adadı.
Sonra baktı ki birbirimizden başka kimsenin bizi düşündüğü yok, şimdi bir şey istiyorlar tersliyor, yapmıyor, bazen gelip bana dert yanıyor.
O yüzden ümüdini kaybetme. Ben de eşimin değişeceğini düşünmezdim.

Labelcıgım;
ınan o kadar rahat kı gonlum,
hem kendımı ıfade ettıgım ıcın,
hemde artık benden sorumluluk cıktıgı ıcın.
Benı ıstese 'anne sızın benı ıstedıgınızı dusunmuyorum.
Istenmedıgımı hıssettıgım surece gelmeyecegım' dememe karsılık,
'gelene kapım acık, gelmeyenın kapısında paspas olamam' der mı?
Ayrıca ben belırttım, 'benım tek hatam Z yı evden kovmak, fakat zaten esım yapacaktı bunu' dıye.
Ayrıca sunu da soyledım, 'esım ılk tanıstıgımız gunden berı,
A nın sınsı, Z nın ıse yalancı oldugunu soyler, onlardan uzak durmam ıcın benı ıkaz ederdı.
Bunu yapmadım, ama keske yapsaydım' dedım.
Bu yazdıgımda gercektır, esım soylerdı bunları daıma.
Aman neyse, ınan cok dert etmıyorum.
Sadece o gun aklıma gelmeyen sozlerı soyleyemedıgım ıcın bıraz burukluk var.
Yoksa, onların ne yaptıgı, ne dedıgı zerre umurumda degıl.
Bız esımle gayet mutluyuz ve artık onların adını anmıyorum.

Nılaycım;
onlar zaten alısmıstı benım saflıgıma,
hıc kuskum yok bır cok kısı benım yaptıgımıda yapmazdı.
Ama bugun pısman degılım gıttıgım ıcın.
Kendımı ıfade etmıs olmak gercekten rahatlattı benı.

Sıbelcıgım;
Senın psıkolojını anlamam zor olabılır,
fakat az cok tahmın edebılıyorum.
Bu sekılde davrandıgın surece sonucunu da az cok kestırebılıyorum.
Bence yanlıs yontem uyguluyorsun.
Bak Label sana ne guzel onerılerde bulunmus.
Bence onu dınlemelısın,
faydasını gormesen bıle ınan bulundugun durumdan daha kotu olmaz.
Gercekten erkekler maddı konularda bız bayanlardan daha hassas
ve her hangı bır konuda dayatma yapıldıgında hem gururları kırılıyor,
hemde ınatlasma yontemıne bas vuruyorlar.
Tatlı dıl! Bu bır cok sorunu cozer, ınan.
Kımı zaman sert cıkıslarda etkılı olabılır ama,
hassas ve henuz gercegı kavrayamadıgı mevzularda etkılı olmaz.
Oyle olsaydı ınan, ben basarırdım bunu.
Kendıne dıkkat et lutfen, hem kendın ıcın hemde bebegın ıcın.

teşekkür ederim cnm benim tek zoruma giden olay şudur ki hesapları bir yani ayıralım hesapları herkes kendi harcamasını bilsin yok o yüzden ben de kızıyorum işte buna ve bu konuda abisi eşimede birsürü laf söylemiş ama genede eşim hiç birşey demiyor ve beraberler şöyle bi olayda var cnm
bekar kayınlarımız var biri bende biri abisinde kalıyor ve abisi o kardeşlerinide yanına çekmiş durumda eşim bununda farkında ama alın size sorumluluk alın size iş ben çekiliyorum demiyor kardeşlerim öncelikli diyor ve heramanda kardeşleri yüzünden hakaret ediyor bana 2 gündür çektim kendimi kenara hamileyim üstelik biraz yaklaşsın diye ama yok oda çekti kendini benden
ayrıca biz altlı üstlü oturuyoruz taşınmak istedigimi defalarca söyledim eşime taşınmayıda kabul etmiyor istemiyor ben daha çok bunalıyorum

ama artık karar aldım bu saatten sonra ne eşime birşey söylemekten yanayım nede bir başkasına çünkü evlendiğimden buyana kardeşleri 1.ben 2. oldum hep şimdi bundan sonrada çocugumla ben ikinci sırada olacağız öncelik hep kardeşlerine onlardan birşey kalırsada kızımla bize...mafoldumbenmafoldumben

teşekkür ederim eleferacım işte son durum bu buarada akşam yemeğine arkadaşlarımıza davetliyiz bakalım bişeyler olacakmı

bişiy daha yazıcam eşim iş konusunda hep işleri ayarlar yani ağzı laf yapan içlerinde bi tek odur ve çok sabırlıdır nekadar tutacak nekadar para alınacak hep eşim yapar kardeşleride çalışır işler çok yoğunken eşim çalışmıyor sürekli iş almak için teklif vermeye gidiyordu kışın işler duruldu sadece ve allaha şükürde yeni başladı ama şuanda eşim onlarla çalışıyor ama ypgun oldugunda işler çalışmıyor bunu bile abisi söylemiş biz çalıştık sen gezdin tozdun parayı yedin diye eşim bunu çok dert etti kendisine iki gün boyunca
işte kızlar bende bukadar şeyin üstüne diyorum sorumluluk ver kendileri yapsın biraz
inanın kızlar bileziklerden falan geçtim artık
ama onlar öyle yapınca bende inatla söylüyorum eşim farkına varsın bişeylerin diye

Sıbelcıgım, konusmayı denemekten baska yapacak bır seyın yok.

Kendımden ornek vereyım.
Yaz ayında, kayınvalıdem ve kayınpederım yazlıga gıttıler.
Esım, kardeslerını yalnız bırakmamak ıcın orada kalacagımızı soyledı.
Yaklasık ıkı ay kaldık, bu zaman ıcınde cok bunaldım.
Esımle cok tartıstım,
Evımde kalmak ıstıyordum.
Esım ıse, 'onlar benım kardesım' dıyor, baska laf etmıyordu.
Sonra evımıze gectık, kardeslerı bızde kalmaya basladı.
Ve bır cok sorun yasadık.
Bugun esım, kardeslerıın evımıze gelmesını ıstemıyor artık.
Onlarla konusmuyor ve kardeslıkten red ettıgını soyluyor.

Bır kez sormustum, 'secım yapman gerekırse ben mı, kardeslerın mı olur?' dıye.
O vakıt hıc bır sorun yoktu, oylesıne sormustum.
'onlar benım kardesım, sende karımsın' demıstı.
Ama bununla yuzlesmesı gerekınce, secımı benden yana kullandı.
Cunku aslında cok seyın farkındaydı, sadece aılesı oldugu ıcın susuyordu.

Senın yapman gereken bıkmadan ama onu da bıktırmadan anlatmak.
Cozum bulmaya calısmak.
Bu sekılde konusmayarak cozume ulasamazsınız.

Aksam davete gıtmeden once, en azından ortam geregı yakınlasmalısınız.
Sorunlarınızı etrafınızdakı ınsanlara yansıtmamaya gayret edın.
Hakkınızda hayırlısı olsun.

tatlım biz tatrtışmalıyken bi ortama girdiysek kimse bişey anlamaz belli etmeyiz ya barışır sonrasında yada küslüğümüze devam ederiz

bizim en büyük problemimiz yanımızda bekar erkek kardeşi kalıyor olması evliliğimizi yaşayamadık biz çünkü kardeşide sağolsun çok düşüncesiz yaz boyunca evden dışarı çıkmadı bizle oturdu hep biz dolaşmaya gitsek bizle geldi bizim asıl sorunumuz

bende sordum bi gün kavgada onlar kardeşim sen karımsın hepinizin yeri ayrı ama öncelik yok hiçbirzaman olmazda bunu böyle sok kafana dedi artık sormuyorum bile

tatlım artık bundan sonra kızımla ben varım sadece konuşmak için eşimi bekleyeceğim

stres yaptım hamileligimi ögrendiğimden beri onun ailesi yüzünden ve şuanda bebeğim inanılmaz hareketli ve tehlikeli bu kadar fazla hareketli olması doktorum stresten uzak durmalısın diyor herzaman
kızıma zarar gelmesin diye ve bende bu dünyaya birkere geldim ne eşimin nede ailesinin sorumsuzluklarını çekmek için değil boşverdim o yüzden

bundan sonra sadece annemlere altınların gerçekten ne olduğunu söyleyeceğim okadar çünkü annemler ev alacaklar bizden boç istemişlerdi bilezikleri
ilk kez birşey istediler ama eşim ve ailesi sağolsun beni herzamanki gibi aileme rezil ediyorlar gene.....

Kaynın kac yasında pekı?
Esının anne-babası hayatta degıl anladıgım kadarı ıle?

Hem hamılelıgın rısklı, hemde sen bu kadar sıkıntı yapıyorsun kendıne!
Bıraz gamsız olmakta fayda var sanırım.

Kızın bır tek senın sorumlulugunda olmayacak unutma.
Onun gelecegını, saglıgını dusunmesı gereken bır de babası var.
Kardeslerıne bu kadar onem veren bır adam,
sanmam kı kızını onemsemesın.
Belkı su baska konulara oncelık verıyordur.
Sen sabırla beklemeye devam et.

tatlım annesi ve babası sağ memleketindedeler onlar ayrı bir düşüncesiz zaten 1 ay sonra onlarda geliyor 5 ay boyunca yanımızda kalacaklar hep beraber yani

ya eşimle konuşmam gerek biliyorum çünkü evde her dakika aglıyorum kendi kendime bitiriyorum kızıma zarar veriyorum artık eşimden bile geçmiş durumdayım inan bana ama eşimle konuşulmuyo her yolu denedim konuşamayıncada onunla ben daha kötü oluyorum kızım için sabırlı olmam gerek ama olmuyor artık hamileliğin etkisinden eskisi gibi kabullenemiyorum hiçbişeyi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…