yazınızı okuyunca eşinizin nezaketen böyle konuşmuş olabileceği geldi aklıma nedense.. çünkü benim bir erkek arkadasım var ve ne kadar bakımsız olursam olayım,asla dile getirmez. ama ben bu durumdan çok hoşlanmayacağını düşünürüm hep.
bir başka ihtimal daha; bu çiftimiz yeni evli dolayısıyla kuşak farkınız var. günümüz de görsellik çok önemli..dünya güzellik üstüne dönüyor.her ne kadar iyi bir düzen olmasa da durum bu. iş yaşamında bile bakımsız insanlara yer yok artık,çok görüyoruz etrafımızda..
kilo meselesine gelince; doktorlar artık balıketi diye tabir edilen kiloyu bile fazla buluyorlar.sağlık için zayıf olmak çok önemli. ben açıkçası kilolu bir erkekle yapamam. daha doğrusu kilosundan rahatsız olmayan bir erkekle yapamam.kiloluları değil ama kilosundan memnun olan insanları zararın neresinden geleceğini bilmeyen insanlar olarak nitelendiririm çünkü..
naçizane..
benden yaşça büyüksünüz sanırım,saygısızlık etmedğimi düşünüyroum ama öyle gördüyseniz affola..
Kesinlikle katılmıyorum. Evlilik seksten ibaret değildir. Seksle ancak zevk alır ve çocuk yaparsınız. Mutlu bir evlilikte sevk önemli olsada, olmazsa olmazlardan değildir. Kaldı ki, erkekler her kadınla seks yapabilme potansiyeline ve en önemlisi de her seksten zevk alabilme potansiyeline sahiptirler.
Gülsüm'üm, sırf cinsellik için ayrılamayanlar muhtemelen seks hastası olanlardır. Ben öyle düşünüyorum.
Senin yorumunada canı gönülden imzamı şakkadanak atıyorum.
Kesinlikle katılmıyorum. Evlilik seksten ibaret değildir. Seksle ancak zevk alır ve çocuk yaparsınız. Mutlu bir evlilikte sevk önemli olsada, olmazsa olmazlardan değildir. Kaldı ki, erkekler her kadınla seks yapabilme potansiyeline ve en önemlisi de her seksten zevk alabilme potansiyeline sahiptirler.
Gülsüm'üm, sırf cinsellik için ayrılamayanlar muhtemelen seks hastası olanlardır. Ben öyle düşünüyorum.
Senin yorumunada canı gönülden imzamı şakkadanak atıyorum.
hanımlar benimde çok yakın iki arkadaşım var
hani son gelinen yer cinsellikya o konuda bişey söylemek istiyorum
arkadaşlarım evlendiler ve anlaştıkları yani en iyi anlaştıkları konuları cinsellikleri
evliikleri 4 yıllık ve o kadar çok sorun yaşadılarki sevgi var tamam ama saygı hiç kalmamıştı
yani boşanmalara ,dayaklara bile vardı konular yani
ama cinsellikleri o kadar iyiymişki ikisi birbirinden kopmadı,iyikide kopmadı ama, o kadra kavga gürültüye başkası olsa ayrılırdı
diye düşünmemek zor
yani cinsellik evlilikte tamam herşey değil ama % 75 i diye düşünmekten kendimi alamıyorum
yani gördüğüm ve ayrıca şahsi fikrimCADIARZU
cinsellik kesinlikle çok önemli bencede, ama "herşey" değil..
ewlilik bi puzzledır, sewgi, saygı, sadakat, cinsellik, anlayış hoşgörü gibi biçok parçadan oluşur we bunlardan herhangi biri kaybolduğu zaman o puzzle artık "eksik" olarak görülür..
Hay Allah canım ya.......Diğer yorumları okumadan yorum yapıcam ama .....Çok mu bakımsızsın sürekli kot mu giyersin.Hakketen eşinin dediği gibi misin?Bunları bilemiyorum.Anladığım kadarı ile eşini çok seviyorsun.Şüpheleneceğin hiç bir durum oldu mu diye sorup aklına kötü sokmakta istemiyorum ama yinede çok dikkatli ol bence canım.Ama en önemlisi bence şu diyorsun ya her evli kadın gibiyim.Her evli kadın eşiyle mutlu olan kadın eşinin püf noktasını bulmuştur bazısı çok emek vermiştir bazısının eşi çok zordur ama bi şekilde bulmuşturda mutludur.Senin ya bulamadığın bişeyler var ya da naparsan yap bunu göremeyen bi eşin var.Elinden gelen herşeyi yaptığına emin ol.Ama bu da hassa bi durum istemediğin halde uzun saçını kestirmek ya da herşeyi onun istediği gibi yapmaya çalışmak çok yorucu bişey.Öyle yaşaki ilişkini arkana dönüp baktığında pişmanlıkların olmasın canım.Allah yardımcın olsun.opuyorumnanaktan1,5 yıllık evliyim bilenler vardır içinizde çocuk düşürdüm eşimle ayrılma noktasına geldimm gibi gibi biçok sorun yaşadım evliligimdee..eşim benimle ilgilenmiyorr önceligi başkalarıııııı resmennn benden sogumuş gibiii......laf arasında agzından kaçırdı dün akşam...... Evlendigimizden beriiiiiii hep aynısınnnn hep aynııııııı giyimmm tarzıııııı aynıııııı şekil......saçımı kestane rengine boyatmıştımm güzel mi diye sorudmm saçını deiştirecegineee tarzını ve beni diger anlamdaa(anlarsınızz) mutlu etmekle ugraş bence dediiii.çok yıkıldımmmmm dağıldım resmennnn.ben onun en paspal halini bile canımdan çok severkennnn........size ne yapmalıyım?halbuki herkes gibi normal bi kadınım.spor giyinirim..eşimle birlikte olurum her normal evli kadın gibi........eksik neee.??.....
Evet yaşım sizlerden büyük, 43 yaşındayım. Sizlerle aramda kuşak farkı var ama bir fark daha var, o da tecrübe. merak etmeyin benim zamanımda da dış görünüm oldukça önemliydi. Dünya malesefki herzaman için güzellik üzerine dönmüştür.
Yalnız benim yazımda anlatmak istediğimi ya ben anlatamadım, ya da siz anlamadınız.
Şimdi evli çiftlerin sırf görüntü yüzünden evde huzursuzluk çıkarmalarının aslında o evliliği masaya yatırma konusu olduğuna inanıyorum.
Yani şöyle düşünün, biriyle birbirinizi seviyorsunuz, sonra bir ömür birlikte olmak için evleniyorsunuz. Hastalığınız, sağlığınız, iyi ve kötü gününüz vs. vs. hep birlikte omuz omuza geçecek bir ömür bu.
Eğer erkek yada kadın sırf eşi kendine bakmıyor diye bunu sorun ediyorsa işte o evlilik sakata binmiş demektir. Benim anlatmak istediğim budur.
çok doğru söylemişsin canım
kesinlikle bir bayanın bakımlısı olması gerekli
nereye gidersen git görüntüye göre muamele görüyorsun
kilo meselesine gelince gerçekten isteyipte zayıflayamayanlar var
biraz yapıylada alakalı bu
1yıl önce ikiz çocuk doğurdum şuan 56 kiloyum
21kilo almıştım hamileyken hiçbişey kalmadı
ama yapım böyle
herkese göre değil
Bu arada canım, sonradan aklıma geldi, 20 senelik evlilikte malesef nezaket kalmıyor, ayrıca eşim tanıdığım en hödük insanlardan biridir. Son söylenecek lafı en başta söyler.
Eşiminde bir sürü kusuru olmasına rağmen, hem ailelerimizin, hemde dostlarımızın ortak olduğu bir fikir vardır ki bu da eşimin bana olan sevgisidir. Bunu bende bilirim. Yani beni olduğum gibi sevdiğini bilirim. Hiç ama hiç sorun yapmamıştır şimdiye kadar. Evet kilolusun ama seviyorum seni ve kilolu olmandanda çiroz olmandanda çok hoşlanıyorum der.
Ayrıca düşüncelerini saygı çerçevesinde belirtmiş olman asla saygısızlık değildir, bende yorumunu saygısızlık olarak değerlendirmedim.
Benim ve benim gibi uzun evliliği olan ve yaşları ilerlemiş kişilerin tek amacı tecrübelerimizle sizlere ışık tutmaktır.
bu cümle beni çok ürküttü :) hayatta en çok önem verdiğim şeydir nezaket.zarif olmayan bir erkekle yapamam. 20 yıl sonra değişebileceği fikrine kapıldım şimdi.neyse.. konumuza dönersek; sizin 20yıllık köklü,temelli ve anlatıklarınıza bakılırsa başarılı bir evliliğiniz var. ben izlediğim evlilikleri 2ye ayırırım; başarılı evlilikle ve başarısız evlilikler.. bilirsiniz her başarısız evlilik illaki boşanmayla sonuçlanmaz.arkadasların evliliği 1-2yıllık.henüz rüştünü ispatlamıs bir evlilik değil . bence kurumsallaşma aşamasındalar ve çok hassas bir dönemdeler.o yüzden ,(kendi evliliğinizden örnekler vermişsiniz ama )iki evliliği kıyas yapıp,öyle bir değerlendirmeye varamadım ben. her iki evliliği de ayrı kulvarlarda değerlendirdim.
son olarak tecrübelerinizle bizlere yol göstermeniz çok şık bir davranış.
Canım benim, ben gene sana benim evliliğimden örnek vericem. Çünkü kendi tecrüben kendi evliliğimden kaynaklanmaktadır. Buradaki nezaket lafımdan ürkme, anlatmak istediğim evlilikte eşler flört veya nişan döneminde olduğu gibi karşıdakini kırmamak adına susmamak anlamındaydı. Yani eşim bana bol bol tombişim diye hitap eder. Ben zaten kendimle barışık biri olduğum için buna güler geçerim hatta bende ona keltoş derim. Ama flört döneminde ben kilolu olsaydım herhalde tombiş diyemezdi bana. Anlatmak istediğim nezaket bu anlamdadır.
Şimdi gelelim konu sahibi ile benim evliliğimde ki kulvar farkına. Aslında benim şaşırdığım şey 1-2 yıllık yani daha rayına oturmaya çalışan ve cicim aylarını süren bir evlilikte böylesine kaba cümlelerin nasıl kurulmuş olduğudur. Yani daha heyecan dorukta iken, kalpler hala küt küt çarpıyor iken tutup bir erkek böylesine hödükçe bir lafı nasıl söyler. Ben 20 yılda bir kere bile duymadım. Eşlerin birbirlerini böylesine kırmaları da bana hep ters düşer.
Neyse uzun lafın kısası sonuçta bizler burada fikirlerimizi beyan ediyoruz. Benim fikrim böyle konuşan erkek veya kadın fark etmez hatalıdır ve böyle bir evlilikte masaya yatırılıp incelenmelidir.
Zuahahahaha:roflol:
Allah iylinizi versin:roflol:....kim ekledi la kokmus corapli herif etiketini....ay yarildim aksam aksam:roflol:
Yav gülüm, şu etiket nedir, çaylar, kekler gırla gidiyor herkeste ben anlamadım bi anlatın bakem bana.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?