beni çocuğumla kabul etseler zaten 1 dk durmazzdımgeri dönün annenize.. lütfen. bir köşede yatsanız bile hayatınız daha kıymetli. aynı şeyin olmayacağı ne malüm. ve bu sefer bıçağın kalbinize girmeyeceği...
arkadaşım polisi arayan kadınları da görüyoruz kadın korkudan şikayetçi olamıo ki???Polisi arasaydınız...
Gelip kapıyı kırarlardı..
kimse istemez bu durumda olmayı kadın sığınma evine gitmeyi düşünüyorum ama raporum yok ne yapcamı bilmiyorum.canımya elleri kırılsın inşallah çok üzüldüm inn bıçaklamak ne demek bir daha insan o kişiyle aynı evde nasıl uyur sadistmidir nedir bizde eşimle çok öfkelendiğimiz oldu ama allah korusun kimse kimseyi bıçaklamadı hiç normal değil
işten çıkarttı maalesefAh ahhhh annenizde çok büyük hata var...İnsan yavrusunu kaç yaşında olursa, olsun...Gözünü kırpmadan bıçak çeken bir adamın yanına nasıl bırakır? Sonra nasıl geceleri rahat uyur....Off şu elalem ne derler yüzünden kaç kişinin hayatı sönüyor...Çalışıyorsun sanırım ...Maaşın kendi ayaklarının üzerinde duramayacak kadar azmı ?
kesinlikle katılıyorum doğru tespit.vereliniortakgeri dönün annenize.. lütfen. bir köşede yatsanız bile hayatınız daha kıymetli. aynı şeyin olmayacağı ne malüm. ve bu sefer bıçağın kalbinize girmeyeceği...
çok tşk ederim bende internette araştırdım ama raporum yok ve beni eve kitliyo elimden bişey gelmiyo kadın sığınma evlerine rapor olmadan gidilirmi acabaKadın danışma merkezleri ,sığınma evleri telefonları ve hak arama süreci Mesaj Linki
--------------------------------------------------------------------------------
Kurtarıcı telefonlar
Kadın danışma merkezleri ve sığınmaevleri telefonları:
İstanbul
Küçükçekmece Belediyesi Kadın Sığınmaevi (0212) 624 31 15
Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı (0212) 292 52 31
Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü (0212) 522 36 97
İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Anabilim Dalı (0212) 635 11 79
İstanbul Barosu Kadın Hakları Uygulama Merkezi (0212) 292 77 39
İstanbul Barosu Kadın Hakları Hukuki Danışmanlık (0216 414 68 53)
SHÇEK ALO ÇOCUK (Sokakta kalan ve gidecek yeri olmayan çocuklar için)
(0212) 534 86 72
Cinsel Suçlar Birimi (0212) 522 08 80
Ankara
Kadın Dayanışma Vakfı (0312) 435 00 70-430 40 05/06
Ankara Barosu Kadın Dayanışma Merkezi (0312) 311 51 15
Ankara Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü (Sığınak) (0312) 418 66 62
İzmİr
Karşıyaka Kent Meclisi Kadın Dayanışma Merkezi (0232) 330 58 18
İzmir Barosu Kadın Hakları Danışma ve Uygulama Merkezi (0232) 463 27 88
İzmir Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü (0232) 445 71 83
Dİyarbakır
KAMER (Kadın Danışma Merkezi) (0412) 224 23 19
SELİS Kadın Danışmanlık Merkezi (0412) 224 77 28 224 68 99
Diyarbakır Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi (0412) 228 56 84
Antalya
Antalya Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi (0242) 248 07 66
Antalya Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü (0242) 243 44 75
DİĞer İller
Mersin Bağımsız Kadın Derneği (0324) 336 50 92
Adana Kadın Sığınmaevi ve Koruma Derneği (322) 351 51 12
Eskişehir Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü (Sığınak) (0222) 217 46 05-06
Bursa Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü (Sığınak) (0224) 327 76 45
Samsun Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü (Sığınak) (0362) 435 59 45
Denizli Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü (Sığınak) (0258) 262 27 17
Çanakkale Kadın El Emeğini Değerlendirme Derneği Kadın Danışma Merkezi (0286) 217 06 03
Hak arama süreci
En yakın karakola şikâyet edin. Şikâyetinizin tutanağa geçirilmesinde ısrarcı olun, yazılanları okuduktan sonra imzalayın. Tutanaktan bir örnek de siz alın ya da tarih ve numarasını edinin.
Karakol sizi hekime gönderir. Hekimden şiddeti belgeleyen raporu alın.
Bu raporla koca aleyhine dava açılması, şikâyetinize bağlıdır. Şiddet nedeniyle kalıcı iz kalmış veya günlük işinizi yapamayacak durumdaysınız savcı kamu davası açar. (TCK 456)
Cinsel davranışlara şiddet kullanılarak zorlanmışsanız, boşanma davası açabilirsiniz. Şiddeti ispatlarsanız, manevi tazminat da isteyebilirsiniz.
Şiddete uğruyorsanız, kocanızı evden uzaklaştırmak için 'koruma emri' talep edebilirsiniz. Aynı evde yaşadığınız herhangi bir aile bireyinin şiddetine uğrarsanız karakol, jandarma, savcılık veya Sulh Hâkimliği'ne başvurarak koruma kararı aldırabilirsiniz. Bunu komşunuz, akrabalarınız da yapabilir.
Dava açmak için imkânlarınız yeterli değilse, muhtarlıktan alacağınız 'yoksulluk kâğıdı'yla barolardan ücretsiz avukat talep edebilirsiniz
alıntıdır
bunu okuyun. kadın sığınma evlerine başvurun.
sizin ve bebeğinizin hayatı tehlikede çünkü...
arkadaşım polisi arayan kadınları da görüyoruz kadın korkudan şikayetçi olamıo ki???
olsa da çıktığı gibi kadını buluo(
malesef kadınların hakları kısıtlı bu ülkede.
bilgilendirilmiolar bu konuda..
geçen sene bi kadın vardı haberlerde çıkmıştı kocası hastanelik etti die
karakoldaki polisler kocandır git evine diye diye evine gönderdiler kadını
1 sene sonra tekrar hastanelik oldu kadıncağızbilmiyorumkismile
yazıktır ya kadına el kalkar mı ya???
klavye bozuk üzgünüm.
kesinlikle katılıyorum doğru tespit.vereliniortak
ama aileler o kadar katı fikirli ki!!!!
gitsen bi türlü gitmesen bi türlü...
aile baskısından kaçmak için yanlış evlilikler yapılıyor
biraz rahat etme unuduyla
sonra boşanmak ayrı dert
sürekli kafasına kakılan bi çocuk faktörü
off off
ne zaman daha anlayışlı olacak aileler bilmiyorum
Düzeltmişsin ama :))
tabikidew gitsin gitmesin demiyorum kiEeee ne yapalım?
Aile istemiyor
Polise giderse korkuyor..
Devam mı etsin bıçaklanmaya?
Yoksa sığınma evi talebinde mi bulunsun polise gidip de?
çok tşk ederim bende internette araştırdım ama raporum yok ve beni eve kitliyo elimden bişey gelmiyo kadın sığınma evlerine rapor olmadan gidilirmi acaba
bu yorumlardan bu mesajı aldıysanız ne diyim ben size...Konuyla ılgılı yorumlarınız cok enteresan.
Sankı yemegın tuzunu fazla koymusum da esım bagırdı sorununa yorum yapar gıbı....
Arkadas sıze gerekecek tum bılgılerı sıralamıs.Arayıp ulasabılırsınız.Sorunu hıc degılse cozmek ıstedıgınızı once kendınıze anlatın.Olan cozumlerı yapamamkı dıyerek gormezden gelmeyın...
tabikidew gitsin gitmesin demiyorum ki
bahsettiğim ailelerin bu tutumu..
aile arkasında dursa gerek kalmazdı bile bu kadar şeye...
ama malesef:gitme:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?