Avrupa ülkelerinde pek yok haklısın da Türkiye'de tecavüzü savunan dahi gördüm üstelik okumuş kesimdendi, o yüzden Ortadoğulu erkekleri tenzih ederek konuş bence.
Demekki tecrüben cok bu konuda!!! Surekli erkekleri savunur haldesin her yorumunda bu cok belli veeeeee sende bir erkek oldugun icin onlari savunman cok normal sana aşiri derecede sinir oluyorum!!! Birgun bu forumdan defolup gidersin insallah!!!! Merve ismi ya hanimiyin yada kizinin ismi istersen annenin ismiyle gir bir bayan olduguna asla inandiramassin kimseyi!!!! Bana cvb yazabilirsin sonucsuz kalicak
orada da var burada da. her ikisinden de. tecavüzü savunan kim ben bilmiyorum.
Herkes kendi bakış acısına göre değişir sorunları çözmek için şiddete başvurmuş sonuç olarak eşi.. Kendi haklılığını kanıtlamanın yolu birisinin boğazını sıkmakmıdır...
belki kadın susmamıştır? belki yarım saat boyunca bir saniye bile susmamıştır? adam başka odaya gitmiş peşinden gidip yine devam etmiştir? bu durumda ne olması gerekiyordu peki? öncelikle kadının susması gerekmiyor muydu? hadi diyelim susmadı... bu kadın nasıl susturulabilirdi başka türlü? adam sussa cevap vermese bir dert, kalkıp cevap vere başka bir dert. ne yapılabilirdi böyle bir durumda? hadi fikirlerini bekliyorum.
dedigim gibi olayı anlatmamış, bilmiyorum o yüzden kesin yorum yapamam
belki kadın susmamıştır? belki yarım saat boyunca bir saniye bile susmamıştır? adam başka odaya gitmiş peşinden gidip yine devam etmiştir? bu durumda ne olması gerekiyordu peki? öncelikle kadının susması gerekmiyor muydu? hadi diyelim susmadı... bu kadın nasıl susturulabilirdi başka türlü? adam sussa cevap vermese bir dert, kalkıp cevap vere başka bir dert. ne yapılabilirdi böyle bir durumda? hadi fikirlerini bekliyorum.
Herkes kendi bakış acısına göre değişir sorunları çözmek için şiddete başvurmuş sonuç olarak eşi.. Kendi haklılığını kanıtlamanın yolu birisinin boğazını sıkmakmıdır...
Kadin susmadi diye erkegin hemen bogazini sikmasimi gerek ?
Yani siz esinizle tartisirsaniz ve esiniz bogazinizi sikarsa bu sizin sucunuz oylemi ?
Mervecim evden gitseydi evi terk etseydi..bence karısının burnu sürçerdi..haytında şiddete maruz kaldınmı bilmiyorum..burada mağdur kalanlarındaa atıp tutup kocalarına koştuğunuda biliyorum..
ben şimdiye kadar dırdırla kimsenin canını sıkmadım. fevri davranışlarıma çeki düzen veririm, kntrol ederim kendimi. erkekte fiziksel güç varsa, kadında da çene var trip var dimi? iki taraf da kendilerine çeki düzen verse sanki daha iyi olmaz mı? ve çogu zaman fiziksel şiddet, çene şiddetinden sonra geliyor. bu yüzden kadınlar başlatıyor aslında şiddeti.
bunun dışında durduk yere dövenlere hatta durduk yere bagırıp hakaret edenlere ben de karşıyım.
sureklı kadına sıddet konularında yer alıyorsun yorum yapma hakkına elbet sahıpsın kımsenın buna karıstıgı laf etıgı yok edemezler edemyızde
fakat sureklı esıne sıddet uygulayan bır erkegı savunmak nedır anlayamıyorum ?
sustu yada susmadı bız bılemeyız ama bu bogazına sarılmak ıcın bır sebep gerektırmıyor kı daga gecenlerde bır konuda bır bayan esım cenemı yumruklarıyla sıktı dıye bır konu vardı bılenler bılır ordada aynı yorumları yapıyordun yok kadın susmamıstır cıledne cıkarmıstır vs.
bızlerde eslerımızle , cevremızle vs. tartısmada sınırlenıyoruz pekı neden karsımızdaının bogazına yapısmıyoruz bızde sınır yokmu ?
karsındakı acız gucsuz bır ınsana el kaldıran erkegı SAVUNMAYIN bıze merve hanım !
sureklı oyle yapmıstır cok konusmustur bılmem tuhaf tuhaf yorumlar ordamıydınız nerden bilıyorsunuz ki oyle olsa bile bunun adı tartısma dıye sıddet uygulanacak bır durum yok
evet tabi evi terk etmesi de bir seçenek ama kadın böyle bir durumda neden susmaz ki? niye zorlar yani durumu insanlar bu kadar? sonuçta ben düşünüyorum da başıma birisi durmadan dırdırıdrırı konuşsa kafayı yerdim herhalde.
ben şimdiye kadar dırdırla kimsenin canını sıkmadım. fevri davranışlarıma çeki düzen veririm, kntrol ederim kendimi. erkekte fiziksel güç varsa, kadında da çene var trip var dimi? iki taraf da kendilerine çeki düzen verse sanki daha iyi olmaz mı? ve çogu zaman fiziksel şiddet, çene şiddetinden sonra geliyor. bu yüzden kadınlar başlatıyor aslında şiddeti.
bunun dışında durduk yere dövenlere hatta durduk yere bagırıp hakaret edenlere ben de karşıyım.
İki tarafta cenesıne sahıp olmalıaslında erkegi savunmuyorum, erkekleri direkt suçlamadıgım için öyle zannediyorsunuz. size göre ben hemen ''vay hayvan herif, vay şerefsiz adam nasıl döver karısını'' gibi direkt adamı suçlamalıyım degil mi? öyle yapmayınca da kadın düşmanı oluyorum nedense.
sinirlenen kadın da çene şiddeti uyguluyor, dırdır yapıyor, eline en geçerse fırlatabiliyor hatta vura da biliyor. ama erkek karşılık verince mi kabahat oluyor? hiç kusura bakma burada hakkaniyetle davranmıyorsunuz kesinlikle.
kimse sırf kadın oldugu için bütün sorumluluklardan kurtulma lüksüne sahip degil. eger kavga istemiyorsan, çeneni tutacaksın biraz, uzlaşacaksın, karşındakini bunaltmayacaksın. yok eger yaparsan da sorumluluk sendedir ve adamdan tokatı da yersin. bu kadar basit. o kadar yap yap yap... sonra da ''ay ben narin bi kadınım ama....'' buna çocukluk derler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?