- Konu Sahibi Akuamarin10
-
yok öle değil tam olarak abartmayı seviyor işte her şeyde huyu böle ilginç ama.yardım et diyorum ben yaparsam abartırım kendi düzenimi kuararım herşeyin yeri değişir rahatsız olursun diyor bu lafın altında hem tehdit hem sitem yatyor sanki birde öle konuşmayı çok seven çok net konuşan biri değildirki eşim nereye çeksen oraya gider lafı şeffaf değil hiçbizaman.anla anlayabilrsen..Nasıl yani ya?Abartmazsa yapamıyor da nedir?Ne yani tabağını,bardağını masadan alınca "Yok böyle olmaz,ben gideyim de ütü yapayım." mı diyor eşiniz?
Hiç inandırıcı değil.
arkadaşım saol ya çok güzel özetledin herkes nerelere çekti tşk ederim.sölemek istediğim tamda buydu..iyice izah ettim örnekler verdim ama bazı arkadaşlar hep anlamak istediği gibi anladı..
Konu sahibi şimdi de oturup, kocam beni sevmiyo diye ağlasın. Bu mu istediğiniz?
Ne kadar kolay yazıyorsunuz ya. Lütfen biraz sağduyulu olun
Canım aslında olay senin durumundan çok, çalışan kadın- çalışmayan kadın olayına döndü.
Aslında her iki durumda da erkeklerin eşlerini, kendilerine tahsis edilmiş bir hizmetçi gibi görmelerine izin verilmemeli.
Erkek evine geldiğinde, çamaşırını, bulaşığını yıkayan, yemeğini hazırlayan vs. tüm bu işlerini gören eşine saygı ve minnet duymalı.
Ama ev işlerinde yardımcı olmuyor diye de erkeğin eşine değer vermediğini, eşini sevmediğini düşünmek te çok yanlış.
Senin durumuna gelince de, evet anladığım kadarıyla eşinden minik, süprizler ve kendi bardağını kendi doldursun gibi ufak tefek işler bekliyorsun.
Ama, eşin bu beklentilerine karşılık vermiyorsa, bunu kabullenmeni öneririm.Çünkü Bunu büyütüp eşinin, seni sevip sevmediğinin göstergesi olarak görürsen mutsuz olursun.
ve bu anneler bi de erkek çocuklarını kayırmadıklarını idda ederler ne kadar komik
yani şuan benim yaşıtım arkadaşlarım bile daha küçükten bu ayrımı yapıyorlar ve hayır ayrım yapmıyoruz diyorlar,
kız çocuk, baba evinde çeksin koca evinde çeksin
dur bakalım canım yavaş yavaş düzelcek gibi hatasını anlıyor bazen ama bir yapıp iki gün yapıp üçüncü gün salıyor ama buna da şükür en azından denemesi bile bişeydir.o yüzden zaman göstercek diyorum
,,Uzun olduğu için okumadım...
Valla Chescim eğer böyle ise konu sahibinin hakkı var. Bazı adamlar abartıyor.
Kadın evde çalışmıyor diye adam çöpünü de yere atsın o zaman kadın toplar nasıl olsa...
canım bende bir öle bir böle davranamk istemiyorum ki haliyle böle oluyor çünkü nasıl davrancağımı şaşırdım kendi haline bıraksam olmuyor iyice alıyor kızssam kendime ediyorum görmezden gel diorum olmuyor hastayım p.atağım en ufak şeyi takarım büyütürüm bunlar ufak sorunlar biliyorum ama dediğin gibi sen bile ayrılık aşamasına gelmiişin beni anlamana sevindim üst üste binince birikiyor işte.. evliliğin gidişatını belirliyor.canım bak ben diğer yorum yapan arkadaşlar gibi düşünmüyorum.
ben evleneli 3 yılı geçti. benim eşimde tıpkı seninki gibi evlendiğimizde hiçbi işe elini sürmez herşeyi benden beklerdi.
hatta çayı biter koyayım diye bardağını uzatırdı bana.
bu sebeplerden öyle kavga ettik ki ayrılık aşamasına geldik resmen.
ailem yanımda oldu. hem çalışmasını istiyorsun hem de hiç yardı etmiyorsun dediler.
onun ailesi de onun tarafını tuttu tabi ama ailesinden kaynaklanan bi sorun bu.
onlar çocuklarına hiç iş yaptırmamışlar. alışmamış. askerdeyken bile eşyarını parayla katlatırmış arkadaşlarına.
bak mesela ramazan ayıydı o evdeydi o dönemde (3 yıl önce) ben işten döndüğümde bir çorba bile yapmamış oluyordu iftar sofrası için.
ve daha neler neler anlatmakla bitmez. sonra barıştık ve ben ne yaptım peki biliyor musun?
her işi yaptım ama her işi ...
kalk yap demedim ona bi kere bile o kavgadan sonra.
bi kere de bana yardım et demedim. ama yüzüne bile de bakmadım.
sonra baktı bana hep izledi hep izledi.
ve hiç bişey demeden geldi bana yardım etmeye başladı. çamaşır katladı yemek sofrasını kurup kaldırdı
bulaşığını sudan geçirdi ve bulaşık mak.ne koydu.
çamaşır serdi ve hatta ütü yaptı biliyor musun.
her işi yaptı her işi.
bence sen hiçbişey yap deme ona bırak zamana biraz. ısrarcı olma. erkekler bundan hoşlanmıyorlar maalesef.
zamana bırak hatasını anlayacaktır.
deneyim konuşuyor burda.
benden çok büyük ablalarımın tecrübelirini dinledim ben de.
canım bak ben diğer yorum yapan arkadaşlar gibi düşünmüyorum.
ben evleneli 3 yılı geçti. benim eşimde tıpkı seninki gibi evlendiğimizde hiçbi işe elini sürmez herşeyi benden beklerdi.
hatta çayı biter koyayım diye bardağını uzatırdı bana.
bu sebeplerden öyle kavga ettik ki ayrılık aşamasına geldik resmen.
ailem yanımda oldu. hem çalışmasını istiyorsun hem de hiç yardı etmiyorsun dediler.
onun ailesi de onun tarafını tuttu tabi ama ailesinden kaynaklanan bi sorun bu.
onlar çocuklarına hiç iş yaptırmamışlar. alışmamış. askerdeyken bile eşyarını parayla katlatırmış arkadaşlarına.
bak mesela ramazan ayıydı o evdeydi o dönemde (3 yıl önce) ben işten döndüğümde bir çorba bile yapmamış oluyordu iftar sofrası için.
ve daha neler neler anlatmakla bitmez. sonra barıştık ve ben ne yaptım peki biliyor musun?
her işi yaptım ama her işi ...
kalk yap demedim ona bi kere bile o kavgadan sonra.
bi kere de bana yardım et demedim. ama yüzüne bile de bakmadım.
sonra baktı bana hep izledi hep izledi.
ve hiç bişey demeden geldi bana yardım etmeye başladı. çamaşır katladı yemek sofrasını kurup kaldırdı
bulaşığını sudan geçirdi ve bulaşık mak.ne koydu.
çamaşır serdi ve hatta ütü yaptı biliyor musun.
her işi yaptı her işi.
bence sen hiçbişey yap deme ona bırak zamana biraz. ısrarcı olma. erkekler bundan hoşlanmıyorlar maalesef.
zamana bırak hatasını anlayacaktır.
deneyim konuşuyor burda.
benden çok büyük ablalarımın tecrübelirini dinledim ben de.
Zaten eminim ki hiç bir kadın eşine puding yaparken söylenmez. Taaa ki hizmetçi muamelesi görmediği sürece. Şimdi bi' aşkım ya canım puding çekti yapsan ya yesek hıdemek var bi'de puding aldım eve gidince yap onları demek var görevmiş gibi yani.
valla açıkcası eğer çalışmıyosanız,sadece evdeyseniz sizin yaptıklarınız çokda zor gelmemeli..insanlar hem dışarda çalışıp hemde evde bu işleri yapıyor.
eğer ben evde oturuyor olsam,sevdiğim adam için yani eşim için bunları seve seve yaparım (ki hem dışarda çalışıyorum hemde elimden geldiğince evde çalışıyrm )
sizde eğer eşinizi seviyorsanız bırakın kıymayın adamcağıza hem işe gidip hemde evde çalışmasın bence...
he he heAslinda calismiyorsan biraz evisleri senin üzerine daha cok düser ama ben senin ne demek istedigini anladim,
sorun aslinda ev isleri degil,
sorun erkeklerin fazla umursamaz olmasi,
mesela kahvalti masada hazir dururken, cay ocakta hazirken,
oturupta kahvalti masasinda seni beklemesi, cayini kendi koymamasi insani cilgina cevirebilir, katiliyorum :)
yada yemegini yedikten sonra masadan tabagini bile mutfaga götürememesi, katil olma sebebi :))
bunlari kardeslerimden biliyorumm ondan konusyorum
ama erkekler tripten felan anlamaz,
mesela haftasonu,birgünde onun kahvaltisinimi hazirlamasini istiyorsun
"hayatim ben dusa giriyorum sen kahvaltiyi hazirliya dur canimin ici" de
hazirlamak zorunda kalsin :)
haftaici sen kahvaltiyi hazirladin cayi demledinmi,
icerde is yaparken,
"hayatim sen cayini koy basliyadur ben geliyorum birazdan, sunu yapiyim daha" de mesela,
erkeklere net olmak gerekiyor, cünkü anlamiyorlar :)
ah cnaım benim sölemeyi unuttum böle bir durum karşısında eşimin bana söleyeceği şeyi aynen yazıyorum:Aslinda calismiyorsan biraz evisleri senin üzerine daha cok düser ama ben senin ne demek istedigini anladim,
sorun aslinda ev isleri degil,
sorun erkeklerin fazla umursamaz olmasi,
mesela kahvalti masada hazir dururken, cay ocakta hazirken,
oturupta kahvalti masasinda seni beklemesi, cayini kendi koymamasi insani cilgina cevirebilir, katiliyorum :)
yada yemegini yedikten sonra masadan tabagini bile mutfaga götürememesi, katil olma sebebi :))
bunlari kardeslerimden biliyorumm ondan konusyorum
ama erkekler tripten felan anlamaz,
mesela haftasonu,birgünde onun kahvaltisinimi hazirlamasini istiyorsun
"hayatim ben dusa giriyorum sen kahvaltiyi hazirliya dur canimin ici" de
hazirlamak zorunda kalsin :)
haftaici sen kahvaltiyi hazirladin cayi demledinmi,
icerde is yaparken,
"hayatim sen cayini koy basliyadur ben geliyorum birazdan, sunu yapiyim daha" de mesela,
erkeklere net olmak gerekiyor, cünkü anlamiyorlar :)
ya bence hiç büyütmüyorsun aynen dediğin gibi ufak ufak şeyler büyüyo, insan içerliyo, kaynanamı sevmem ama bu konuda iyi erkek çocukları yetiştirmiş, kendisi temizlik hastası olunca
eve çok faydası olmasada kendi dağınıklık yaratmaz pek, kendi ütüsünü falan hep kendi yapar
ama ben evlenmeden demiştim ona, bak ben ütüyü sevmem hiç bişeyini ütülemem diye
bakın puding sadece bir örnekti sorun yapmak yapmamak değil hazır olan şeyin bile o an işim varsa k..devirip yatması canım tatlı çekti die gönderme yapması üşeniyor adam yani mutfağa gircek ben onun özel zevklerini yerine getirirken aptal gibi hissediyorum elime yapışmaz ama sürekli tatlı alıor yaptımaya çalışıyor puding dediğin nedirki ocakta süt ekle karıştır bitti yani sorun zevk al.arada mutga gir karına kendine zaman ayırması hakkını tanı.her şeyede ben yetişemem ki lütfen bunada görevin demeyin bana işi zaten masabaşı.. yemek yiyip ,abartmıyorum hemen yatıyor uzanıyor yani sadece sigara içemek için kalkar yerinden ,balkona çıkar yada bişler atıştırmak bitti.ondan sonra tekrar yat sonra ordan kalk yatağa yat bu nedir ya resmen tembellik..
ya bence hiç büyütmüyorsun aynen dediğin gibi ufak ufak şeyler büyüyo, insan içerliyo, kaynanamı sevmem ama bu konuda iyi erkek çocukları yetiştirmiş, kendisi temizlik hastası olunca
eve çok faydası olmasada kendi dağınıklık yaratmaz pek, kendi ütüsünü falan hep kendi yapar
ama ben evlenmeden demiştim ona, bak ben ütüyü sevmem hiç bişeyini ütülemem diye
Yazdığımı yanlış anlamışsınız yalnız. Ben zaten size hak verdiğimi belirtmek istedim orda[/QU
pardon canım biraz sitem eder gibi olmuş farkettim özür dilerim bende sana katılıyorum
Canım ne alaka diyebilirsin ama aslında insan psikolojisi o kadar karmaşık değildir. Hele de onlara bişey yaptırmak istiyorsan bir kaç yolla rahatlıkla sonuca ulaşabilirsin.Dale Carnegie okumanı oneririm. Eşinden bir isteğin var, eşine bu durumu açıklarken"senin beni sevdiğini, onemsediğini biliyorum. Aynı şekilde sen de benim için cok onemlisin. Fakat şu aralar rahatsızlığımdan da dolayı bazı şeyleri kolaylıkla yapamıyorum ve sana daha cok vakit ayıramıyorum. Eğer birazcık bana destek olursan ikimizde yaşamımıza kolaylık katmış oluruz. " gibi bir konuşma yapabilirsin. Unutma, karsında ki ister yakın ister uzak olsun, herşeyden once insandır ve egosu her zaman herkesten ağır basar. Başka insanların isteklerinden once kendi istekleri dusunurler. Eşine sana yardım ederse neler kazanabileceğini söyle. Bu yontem onu ikna etmek için daha yararlı olabilir :)
Ayrıca sevgiyle konuşmanın eritemeyeceği buzlar, çözemeyeceği sorunlar yoktur. Ona sitem eder gibi konuşmaktansa ona gercekten onun yardımına ihtiyacının olduğu gibi konuşmak olumlu karşılıklar verecektir. Zaten erkekler ihtiyaç duyulan kişi olmayı severler, özellikle kadınlarına karşı :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?