eşim beni kadınlığımla vurmaya kalkıyor:(

arkadaşlar lütfen benim yüzümden birbirinize girmeyin canım sıkılıyor pişman ulıyorum konu açtığıma tartışın die açmadım konuyu katılan olur katılmayan olur ben sizden sadece bu işin üstesinden nasıl gelebilirim die bir soru sordum destek istedim.olayı tartışma haline getirmeyin lütfen hepimiz kadınız hepimiz birbirimizin açığını örtücez destek çıkıcaz birbirmizi lütfen mahalle ağzıyla konuşmayalım birribirmizle yakışmıyor bize üzülüyorum suçlu hissediyorum kendimi seviyorum hepinizi lütfen.....

İşin sırrı bu işte :)

Ben hiççççç ses etmedim, arada uyardıgım olmuştur :),
O da mesela çöpleri tezgaha degil de çöp kutusuna atabilirdin gibi yönlendirme şeklindeydi :)

Mesela bizim evde balık eşimden sorulur,
salatayı vs yapar masayı hazırlar ,
sonra bana seslenir Allahım bir girerdim mutfaga her taraf yag içinde :)
Ses etmezdim sonra sonra sıçratmadan pişirmeyi keşfettti,
sıçrayacak yerlere gazete sermeye başladı :)

tartışmak, mahalle agzı,
pardon anlamadım?

Şahsen burda bir tartışma oldugunu düşünmüyorum ben,
herkes fikrini yazıyor

çocuk eğitir gibi dimi bende yapıyorum bazen
oğlumuda şimdiden eğitiyorum bazen kendi kahvaltısını kendi hazırlıyor mesela, ömrübillah peşinden koşamam ki
kendi işini kendi görmeyi öğrensin

Hayır ben evli değilim ama erkek arkadaşıma daha ilişkiye başlamadan hemen önce "gözünü korkutmak gibi olmasın ama böyle böyle"diye anlattım düşüncelerimi ve asla taviz vermeyeceğimi.

"Seni sevdiğim ve ilerde seninle bir hayat kurmak istediğim ileride senin kulun kölen olacağım anlamına gelmiyor,özellikle ev işlerinde bana hizmetçi gibi hissettirmeyeceksin-hissettiremezsin" dedim,"işine geliyorsa ne ala gelmiyorsa kendine çalışmayan bir eş ya da hem çalışıp hem hizmetini görecek birini bulursun dışarıda gırla nasıl olsa" dedim.

Kendisi mantı ve içliköfte dışında tüm yemekleri layığıyla yapar,ev işi deseniz de öyle.Mesela kimseye ütülettirmez kıyafetlerini çünkü beğenmez(tipik başak burcu...)

Kendisine "ev ve mutfak işlerinden anlıyor ve yapıyor olman bunları ileride de yapacağın anlamına gelmiyor,dayım da çok beceriklidir ama yengemle evlenince tüm işi yengeme yıktı,öyle olacaksan hiiiiiç boşuna hayal kurma"dedim.

Evde annesi ve kızkardeşi varken yemek pişirip sofrayı toplayan bir insan zaten

Ondan istediğim şimdiki bekar evi gibi tüm işleri yapması değil,zaten ileride her şeyi yarı yarıya paylaşacağız.

Biz kadınların tek istediği eşlerimizin bize köle gibi hissettirmemeleri,gerektiğinde işten kaçmamaları,e o halde isteklerimizi en baştan belirtmekte fayda görüyorum

Erkek arkadaşım benim ne kadar feminist bir insan olduğumu bile bile lades dedi,gerçeklerle hayaller söylediğiniz gibi çok farklı evet ama bu tip şeylerin evlilik öncesi mutlaka kesin bir dille belirtilmesi gerektiğine inanıyorum,zira ben hazmedemiyorum

Son düzenleme:

Gel öpcem seni Cudanam
Aynen durum bundan ibaret...

Kadın kadına "çalışmıyorsan yapacaksın tabi adam yorgun eve geliyor" muhabbeti yaparsa adamlar da eşlerine "bütün gün evdesin yiyip içip yatıyosun" muhabbeti yapar...

Keşke zamanında ben de öyle yapsaydım Cudana'm

Tek bi'şey söyleyeceğim.
Eşin çalışıyor, tabii ki sen yapacaksın diyen arkadaşlar; neden işe gidip bi'de eve gelince ütü, çocuk bakımı vs uğraşıyorsunuz ozaman. İki kişi de ellemesin hiç bi'yere dışarda çalışıyolar zaten:103:Hayır herkesin görüşü kendine, saygı duymak lazım ama... Anlamaya çalışıyorum oyüzden soruyorum, mantık hatası yok mu sizce de?

Bir bardak çayını koymaya söylenen erkek işte taş taşıyor olsa gerek.

olayı saptırmayın lütfen bu nasıl bir üsluptur çocuk azarlar gibi pardon yargılar gibi.. burda derdimize derman arıyorız kendimize düşman değil!lütfen yardımcı olmadığınız gibi gereksz ve kırıcı kelamlar edip tansiyonu yükseltmeyin katılmayabilrsiniz sölediklerime yazdıklarımı dikkatle okusaydınız eminim anlardınız ama anlayan arkadaşlar anladı anlatmaya uğraşmıcam yinede saolun yorum için..

çocuk eğitir gibi dimi bende yapıyorum bazen
oğlumuda şimdiden eğitiyorum bazen kendi kahvaltısını kendi hazırlıyor mesela, ömrübillah peşinden koşamam ki
kendi işini kendi görmeyi öğrensin

Aynen öyle :)
Ama bu dediklerim evlendğimiz ilk yıldaydı,
şimdi işlerin piri oldu :)

Oglum da babasını örnek alıyor :)

hayır siz de yanlış anlamayın.hayal alemiyle ne alakası var..hayallere saygım var ve düşünceleriniz hayal olacak kadar zor değil.her kadının beklentileri var.siz haksınız kocanız haklı falan muhabbeti değil bu.kimse %100 haklı değildir zaten.bu konu hepimizin yarası .benim genel olarak düşüncem belli.kadın çalışıyorsa,erkekle ev işlerini paylaşacak ama bu neredeyse çoğunlukla mümkün olmuyor.o zaman ağır işlerde kadın tutulacak, ve yükü azalmış kadın daha mutlu olacak.yani bi yemeğini yapıp evin tertip düzenini sağlamak kalacak ona.oturup keyif kahvesini içecek.kadın ev hanımı ise gücünün yeteceği kadarını yapacak bahsettiğiniz ufak tefek şeylerde de erkek yine yardımcı olacak.he maddi durumu iyiyse yine biricik karısı için kadın tutar.yani gördüğünüz gibi çok güzel..her şey güllük gülistanlık öyle değil mi?ama ben konunun genelliğinin yanısıra sizin mesajlarınızdaki bi takım ayrıntılara yorum yapmak istedim kendi algıladığım ölçüde...buradan okuyunca çelişkili ifadeler de göründü gözüme sadece...

cnm seni çok iyi anloyorum.yorumların hepsini okumadım fakat bende bir dönem panik atak yaşadım ve ne demek olduğınu ne hissettiğini çok iyi anlıyorum.senin istediğin sana yardımcı olması ve bunu istemen çok normal şuanki ruh halinle çünkü benimde kolum kıpırdamıyordu panik atak geçirdiğim dönemlerde öyle yorgun öyle berbattımki değil iş yapmak özel hayatımız bile kalmamıştı uzun bir süre ama ben şanslıyımki eşim ev işinden tut yemeğe kadar yapıyordu hiç şikayet etmeden bir gün surat astığı görmedim aksine iyiliği bile batıyordu ezik gibi görüyordum halbuki öyle değildi o anki psokolojim öyleydi.2 ay sürdü bu halim benim sonra doktorlar falan derken atlattım.seni o kadar iyi anlıyorumki sana tavsiyem bırak yapsın sen kendini düşün başkalarını düşündüğün sürece hastalığında geçmesi uzun sürer.elbet sende toparlanırsın.

tartışmak, mahalle agzı,
pardon anlamadım?

Şahsen burda bir tartışma oldugunu düşünmüyorum ben,
herkes fikrini yazıyor

arkadaşım yanlış anlama beni fikrinizi söleyin elbet ama birbirinize sataşınca benim yüzünden kavga etmeyin dedim.bakın burda bile sizi düşünüyorum çünkü konuyu ben açtım

Mucuk mucuk
Öyle tabi diyorum ya o yüzden konu sahibinin bu sevdadan vazgeçmesi gerek :)

Keşke zamanında ben de öyle yapsaydım Cudana'm

Ah keşke ahhh

arkadaşım yanlış anlama beni fikrinizi söleyin elbet ama birbirinize sataşınca benim yüzünden kavga etmeyin dedim.bakın burda bile sizi düşünüyorum çünkü konuyu ben açtım

Ama ben kimseye sataşmıyorum ki.
Kendi düşüncelerimi,
kendi aile biçimimi göz önünde bulundurarak ortaya bir fikir,
hatta olmasını gerekeni koyuyorum...

peki saolun saygı duyarım elbette ama neticede aynı görüşleri paylaşıyoruzçünkü kadının halini ancak başka bir kadın anlar..kadın tutulması meselesine girmiyorum bile ki çalışan kadınların kendi tercihidir saygı duyarım..

Anladım ben seni... Burada millet yok efendim ev işleri kadının görevidir, yapmak zorundadır gibi nahoş ifadeler kullanmış... Kadın kadının kurdu diye boşuna denilmemiş, neyse. Sen yapman gerekenleri, evin düzenini mümkün mertebe sağlıyorsun ama eşin kirlililerini kirliye atmaktan aciz, her şeyi senden bekliyor vs. Bu kesinlikle uzun vadede tüketici bir şey.

Erkek anneleri falan diyorsunuz da ne anneler var kızlarının elini de sıcak sudan soğuk suya sokmuyorlar... Erkeklerin canı can da bizim canımız patlıcan mı? Hadi oradan... Ben her bir halta koşturacak, yorgun düşecek, uykusuz kalacağım beyimiz keyif yapacak... Oldu... Çok bekler. Nasıl ki kadınların erkeği sömürmesine karşıysam erkeklerin de gönüllü olarak yapılan şeyleri birer angarya haline getirerek kadınlarını sömürmesine ölümüne karşıyım... Eşek olduktan sonra semer vuran çok olur.

Son düzenleme:
Ama ben kimseye sataşmıyorum ki.
Kendi düşüncelerimi,
kendi aile biçimimi göz önünde bulundurarak ortaya bir fikir,
hatta olmasını gerekeni koyuyorum...

ahh canım arkadaşım ben sana sataşma kimseye demiyorumki ben sadece hepinizi seviorum kırgınlık olmasın die öle yazdım senle aynı fikirleri paylaşıoz farkındaysan ama sen ona takıldın kaldın

tşkler canım..panşk bölümündede yaıyorum arada gelebilirsin

saol canım panik bölümünde de yazıyorum istersen gelebilrsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…