- Konu Sahibi Akuamarin10
-
Niye mi?
Her zaman ki kadınlık vasıflarının bizlere küçük yaşlardan ber empoze edildiği zihniyetten dolayı...
Kadınların çogunlugu böyle düşünürken,
konu sahibinin eşinin böyle düşünmesi ne kadar normal aslında...
konu sahibine bir tek şey söyleyecegim.
Konu sahibi gel sen eşininbu yardım etme sevdasından vazgeç!
Bu konudan en çok muzdarip olan benimdir herhalde.
Üniversiteyi kazanmadan önce rehberlik yapmış , otellerde çalışmış
biri olarak eşim çok güzel tabak hazırlar , süslemeler yapardı, daha tabağı görür görmez
estetiğine hayran kalırdım.Evlenmeden önce kahvaltı tabakları hazırlar getirirdi önüme.
Evlendikten sonra ise benim titizliğim yüzünden her yeri dağıtıyor , kirletiyor diye eşimi mutfağa sokmadım.
O mutfağa girse, eve süpürge tutsa ben peşinden bir daha yaptım.
Şimdi ise hiç bir işe elini sürmez.
Siz siz olun asla böyle yapmayın.
Bırakın istediği gibi elinden geleni yapsın ,dağıtsın kirletsin.
Zamanla kirtletmeden, dağıtmadan yapmayı da öğrenecektir.
arkadaşlar lütfen benim yüzümden birbirinize girmeyin canım sıkılıyor pişman ulıyorum konu açtığıma tartışın die açmadım konuyu katılan olur katılmayan olur ben sizden sadece bu işin üstesinden nasıl gelebilirim die bir soru sordum destek istedim.olayı tartışma haline getirmeyin lütfen hepimiz kadınız hepimiz birbirimizin açığını örtücez destek çıkıcaz birbirmizi lütfen mahalle ağzıyla konuşmayalım birribirmizle yakışmıyor bize üzülüyorum suçlu hissediyorum kendimi seviyorum hepinizi lütfen.....
İşin sırrı bu işte :)
Ben hiççççç ses etmedim, arada uyardıgım olmuştur :),
O da mesela çöpleri tezgaha degil de çöp kutusuna atabilirdin gibi yönlendirme şeklindeydi :)
Mesela bizim evde balık eşimden sorulur,
salatayı vs yapar masayı hazırlar ,
sonra bana seslenir Allahım bir girerdim mutfaga her taraf yag içinde :)
Ses etmezdim sonra sonra sıçratmadan pişirmeyi keşfettti,
sıçrayacak yerlere gazete sermeye başladı :)
birde siz evlimisiniz acaba gerçekten böle rahat davranabiliyormusunuz eşinize.eğer değilseniz inanın bu konuşmak kadar basit bir olay değil.size kızmıyorum aksine katılıyorum ama malesef gerçeklerle hayaller farklı...
Bu sözler banaydı galiba :)
Merak etme arkadaşım ben annemin evinde her işi yaptım,
hem de çok küçük yaşlardan bu yana.
Çünkü annem rahatsızdı,
ayrıntıya girmeyecegim...
Kendimi geçtim, eşim de annesinin evinde her işi yapmış,
kayınvalidem yaptırmış, hala da yapar...
Çünkü kayınpederim de , kayınvalidem ev hanımı olmasına ragmen her işine yardım etmiş..
O nedenle kesinlikle yetiştirilme tarzı diyorum...
Çünkü kayınbiraderim de eltime çok yardım eder...
Bu arada çalışan bayan çalışmayan ayrımı yapmak da yanlış.
Çalışan bayanlara elbette eşleri yardım etmek zorunda,
hele bir de çocuk varsa gerçekten yetişmek imkansız.
2 çocugumuz var her zaman söylerim Allah eşimden razı olsun,
yüzüne de derim, sen bana böyle herşeyde yardım etmesen 2. yi asla yapmazdım diye takılırım :)
Ev hanımlarına ise yine eşleri yardım etmek zorunda.
Aslında biraz da ev hanımlarının pek çogu eşim çalışıyor,
ben bütün gün evdeyim yapacagım mantıgında
oldugu için erkekler de rahat davranıyor.
Her şeyleri önlerine geliyor çünkü.
Eş, annesinin de o şekilde hazırcılıga alıştırdıgı bir eşse bir şekilde kadın patlıyor artık.
Konu sahibi de aynen şu an bu durumda....
Anlayacagınız hayat müşterektir sözünü gerçekçi olarak kullanıyorum,
burada kimseye palavra atmıyorum...
İşin sırrı bu işte :)
Ben hiççççç ses etmedim, arada uyardıgım olmuştur :),
O da mesela çöpleri tezgaha degil de çöp kutusuna atabilirdin gibi yönlendirme şeklindeydi :)
Mesela bizim evde balık eşimden sorulur,
salatayı vs yapar masayı hazırlar ,
sonra bana seslenir Allahım bir girerdim mutfaga her taraf yag içinde :)
Ses etmezdim sonra sonra sıçratmadan pişirmeyi keşfettti,
sıçrayacak yerlere gazete sermeye başladı :)
yap demişsin adamda yapıyor işte daha ne istiyorsun. o bşr iş yaparken sende boş oturmuyorsundu herhalde başka bşr iş yap ne var bunda. bırak yapsın ileride hamileliğinde faydası olur. benim eşimde yapardı ama herşeyi değil şimdi mecburen yapıyor. adam yapsa suç yapmasa suç sizde garipsiniz vallahi. hem ev hanımısınız iş düzeni yapın kendinize.
çocuk eğitir gibi dimi bende yapıyorum bazen
oğlumuda şimdiden eğitiyorum bazen kendi kahvaltısını kendi hazırlıyor mesela, ömrübillah peşinden koşamam ki
kendi işini kendi görmeyi öğrensin
aslında doğru anlamşsın ama yanlış yönler var yani aslında çelişki yok sözlerimde ama sanırım en başta sölemem gereken şeyi en son sölediğim için öle anlaşılmış haklısınız.yani bana iş bölümü teklifini çook sonralar yaptı yani biz bu haddeye gelince ben zaten bazı yönlerden şanlı olduğumu eşimin uyumlu olduğunu sölüyorum ama lütfen bunu siz haklısınız yada kocanız haklı olayına getirmeyin çünkü amacım sadece sizden düşüncelerinizi talep etmekti tartışmak değil niyetim kimseyle .çalışma mevzusuna gelince işten kaçmak değil elbette niyetim aksine çalışınca daha yorucu olcak biliyorum hafilicek demedim zaten hayal alamindede gezmiyorum neyse saolun yorum için..
tartışmak, mahalle agzı,
pardon anlamadım?
Şahsen burda bir tartışma oldugunu düşünmüyorum ben,
herkes fikrini yazıyor
Gel öpcem seni Cudanam
Aynen durum bundan ibaret...
Kadın kadına "çalışmıyorsan yapacaksın tabi adam yorgun eve geliyor" muhabbeti yaparsa adamlar da eşlerine "bütün gün evdesin yiyip içip yatıyosun" muhabbeti yapar...
Keşke zamanında ben de öyle yapsaydım Cudana'm
arkadaşım yanlış anlama beni fikrinizi söleyin elbet ama birbirinize sataşınca benim yüzünden kavga etmeyin dedim.bakın burda bile sizi düşünüyorum çünkü konuyu ben açtım
hayır siz de yanlış anlamayın.hayal alemiyle ne alakası var..hayallere saygım var ve düşünceleriniz hayal olacak kadar zor değil.her kadının beklentileri var.siz haksınız kocanız haklı falan muhabbeti değil bu.kimse %100 haklı değildir zaten.bu konu hepimizin yarası .benim genel olarak düşüncem belli.kadın çalışıyorsa,erkekle ev işlerini paylaşacak ama bu neredeyse çoğunlukla mümkün olmuyor.o zaman ağır işlerde kadın tutulacak, ve yükü azalmış kadın daha mutlu olacak.yani bi yemeğini yapıp evin tertip düzenini sağlamak kalacak ona.oturup keyif kahvesini içecek.kadın ev hanımı ise gücünün yeteceği kadarını yapacak bahsettiğiniz ufak tefek şeylerde de erkek yine yardımcı olacak.he maddi durumu iyiyse yine biricik karısı için kadın tutar.yani gördüğünüz gibi çok güzel..her şey güllük gülistanlık öyle değil mi?ama ben konunun genelliğinin yanısıra sizin mesajlarınızdaki bi takım ayrıntılara yorum yapmak istedim kendi algıladığım ölçüde...buradan okuyunca çelişkili ifadeler de göründü gözüme sadece...
Ama ben kimseye sataşmıyorum ki.
Kendi düşüncelerimi,
kendi aile biçimimi göz önünde bulundurarak ortaya bir fikir,
hatta olmasını gerekeni koyuyorum...
cnm seni çok iyi anloyorum.yorumların hepsini okumadım fakat bende bir dönem panik atak yaşadım ve ne demek olduğınu ne hissettiğini çok iyi anlıyorum.senin istediğin sana yardımcı olması ve bunu istemen çok normal şuanki ruh halinle çünkü benimde kolum kıpırdamıyordu panik atak geçirdiğim dönemlerde öyle yorgun öyle berbattımki değil iş yapmak özel hayatımız bile kalmamıştı uzun bir süre ama ben şanslıyımki eşim ev işinden tut yemeğe kadar yapıyordu hiç şikayet etmeden bir gün surat astığı görmedim aksine iyiliği bile batıyordu ezik gibi görüyordum halbuki öyle değildi o anki psokolojim öyleydi.2 ay sürdü bu halim benim sonra doktorlar falan derken atlattım.seni o kadar iyi anlıyorumki sana tavsiyem bırak yapsın sen kendini düşün başkalarını düşündüğün sürece hastalığında geçmesi uzun sürer.elbet sende toparlanırsın.
cnm seni çok iyi anloyorum.yorumların hepsini okumadım fakat bende bir dönem panik atak yaşadım ve ne demek olduğınu ne hissettiğini çok iyi anlıyorum.senin istediğin sana yardımcı olması ve bunu istemen çok normal şuanki ruh halinle çünkü benimde kolum kıpırdamıyordu panik atak geçirdiğim dönemlerde öyle yorgun öyle berbattımki değil iş yapmak özel hayatımız bile kalmamıştı uzun bir süre ama ben şanslıyımki eşim ev işinden tut yemeğe kadar yapıyordu hiç şikayet etmeden bir gün surat astığı görmedim aksine iyiliği bile batıyordu ezik gibi görüyordum halbuki öyle değildi o anki psokolojim öyleydi.2 ay sürdü bu halim benim sonra doktorlar falan derken atlattım.seni o kadar iyi anlıyorumki sana tavsiyem bırak yapsın sen kendini düşün başkalarını düşündüğün sürece hastalığında geçmesi uzun sürer.elbet sende toparlanırsın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?