- Konu Sahibi Akuamarin10
-
Ben kendim de başak burcuyum,artık bir yeri o siliyorsa ben beğenmem silerim gelir bir de o siler,sil babam sil işin yoksa
erkekse erkek...bana kalirsada yedigi tabagi kaldirip makinaya koyabilmesi gerek, kirlilerini sepete atmasi gerek...yeri geldiginde utude yapacak camda silecek evide supurecek...yani bu konuda nedense toleransli davranamiyorum bende
Bahsi geçen yorumun neresinde "çalışmıyorsan yapacaksın tabi adam yorgun eve geliyor" denmiş merak ettim.
Evet hayat müşterektir. Eşler arasında iş bölümü yapılır ve çalışmayan kadına yani ev hanımına düşen görev de ev işleridir. Bu '' gerçekçi'' yorumum neden bu kadar rahatsız etti sizleri anlamış değilim...
Evet denemesi ve gayret göstermesi bile güzel
Umarım bu tür sorunları aşarsın canım. Ayrıca PA olduğunu da yazmıştın, arada kaynadı gitti. Allah şifa versin. İnşallah herşey gönlünce olsun
KADIN: ......................................................................................... ERKEK:
evini temizler ............................................................................ evini kirletir
bulasık yıkar .............................................................................bulasık cıkartır
camasır yıkar .............................................................................kirli camasır cıkartır
etrafı toplar ............................................................................... etrafı dağıtır
kocasının coraplarını kirli sepetine atar .............................................coraplarını itinayla salonda cıkarır
kocasının kıyafetlerini giymek için hazırlar.......................................... eve dönünce kıyafetlerini salonun bas kösesinde cıkarır
ütü yapar ...................................................................................ütü bekler
kocası banyodan cıkınca banyoyu siler...............................................banyoyu su kıl içinde bırakır
bebeği rahmine düşünce 9ay boyunca zor bir süreç onu bekler...............o gece oturup keyif sigarasını tüttürür
doğum yapar................................................................................kapıda dokuz doğurur dimi
yemekleri pişirir............................................................................göbeğini şişirir
............ böyle kocaman bir liste yaparız hepimiz, kızlar calısalım ya da calısmayalım biz eşlerimizin kölesi değiliz, çalısan kadın eve gelince eşinden yardım bekler haklıdır günboyu calısır(bende calısıyorum bu arada), ama calısmayan kadın da gün boyu evinde zaten calısmıstır, o da aksam ayagını uzatıp dinlenmeyi hakeder, biz önce kendimize değer verelim ki erkeklerden aynı değeri bulalım.
konu sahibi arkdasa gelince uzatıcak bir konu değil bence,hayatta ne dertler var bunlarra gül gec sadece, hatta eşin sürekli ev işine takmıssa kafayı sen de gazla helal olsun canım ben böyle yapamıyorum de, bir laf var ya erkekliğin 10da 9u kacmak diye öyle değil aslında erkekliğin 10da 9u gaz yemektir.
CANIM KUSURA BAKMADA SENINKI ABARTMIS YANLIS ANLAMADIYSAM SEN DE calısan bı ınsansın en az onun kadar sende yoruluyorsun bı bardak cayını suyunu alması yada sen yemek hazırlarken sofrayı kurması gerekır ufak tefek seyler ama gereklı seyler bunlar yoksa yemek yemesıde gecıkır halıyle senın ısınde bıtmez onun ısteklerıde olmaz:))bunda ne varkı ya herseyı ben yaparım sana gerek kalmaz yada hızmetcı gıbı sen don etrafımda falan ıs sende bıtıyo senınde calıstıgını aynı onun gıbı yoruldugunu anlat evde otursan ev hanımı olmasan anlarım tabıkı ondan boyle seyler ısteyemezsın ama durum farklı yanıı
ah cnaım benim sölemeyi unuttum böle bir durum karşısında eşimin bana söleyeceği şeyi aynen yazıyorum:
BEN:aşkımmmm ben duşa giriyorum sen kahvaltıyı hazırlayadur canım bebeğim vss..
EŞİM:yok canım ya benim acelem yok beklerim seni sen giyin çık hazırlarsınadam anlamadığı gibi bencilliğini burdada da ortaya koyuyor
bu genel bir sorun bence...ben eşimden yaaptıklarım için teşekkür bekliyorum o bile gelmiyo :))bırakyapsın tüm işleri keyfine bak neden üzülüyorsun anlamadım..zaten o işteyken temizlik yemek sana kalıyo...ne kadar dayanacak acaba :)
sen oyalandikca oyalan ozaman,
e ise gecmi kalacak, mecbur koyacak cayini oturup yiyecek :))
o olmasa bile, masadan kalkarken, tutustur ellerine bosalan tabaklari, kendi tabagini,
ay hayatim hemen sunlarida götür cok sagol mucx de :))))
yok götüremem demiyecek ya herhalde,
yada mesela otururken, canim bana meyve soyarmisin senin elinden yemek istiyorum de :)
azcik cilveles, ama iste dedigim gibi erkeklere net olcaksin, sunu yap diceksin onu yapcak,
yoksa kendiliginden anlamazlar :)) kolay gelsinn
o olmasa bile, masadan kalkarken, tutustur ellerine bosalan tabaklari, kendi tabagini,
yada mesela otururken, canim bana meyve soyarmisin senin elinden yemek istiyorum de :)
azcik cilveles, ama iste dedigim gibi erkeklere net olcaksin, sunu yap diceksin onu yapcak,
ay canım çok tatlısın yaaütü sevmem mi valla bende nefret ediyorum ama yinede yapıyorum keşke bende evlenmeden önce böle böle deseydim baştan tavır alsaydım ama insanı basireti bağlanıyor işte kısmet..en büyük hatam bu sanırım..ama yinede çabalar yapmaya çalışıyor bu aralar tamamen olmaz oldurulamaz bir durum değil elbette zzaman göstercek peki sana ütü yapmadığın için küsmüyor yada kızmıyormu sitem demi etmiyor ne biçim kadınsın vss.ben bu lafları kaldıramam ayrılırım valla çok hasassım
canım bunu bir görev olarak adledmen yanlış sanırım.sorunda burda zaten.bazı şeyler doğaçlama olabilmeli oanlık durma göre şı iş senin bu iş benim mantığıda yanlış bence an neyi kimin yapması gerekiyorsa yada kim yakınsa vs o yapabilir..kadının yeri evi erkeğinki işi olayına giriyor bu.sorun sadece erkeğin biraz eşine yardım etmesi tutup ev işi yapması değil elbette sadece eşi yordunda yada işi varsa bi işin ucundan tutabilmesi kadını biraz rahatlatır olay bu..
teşekkür ederim canım kusra bakma yukarda bi yorumunda çelişmişsin o yüzden yazma gereği duydum kızma bana sadece o görev kısmına katılımıyorum
yazdıklarınızdan şahsen ben buradan negatif elektrik aldım,eşiniz de belki böyle hissetmiştir.yani böyle eşinize bilenmiş ya da çok gıcık kapmışsınız ondan gibi geldi.bilmiyorum belki de yanılıyorumdur.iş konusuna gelince; evet erkeklerin de eşinin yorulmaması için çaba göstermesi lazım,hayat müşterektir.ama ben bu konuda fazla beklenti içine girmeme taraftarıyım.böyle ikide bir bu konuyu açıp açıp söyledikçe kıymeti kalmaz.sonra istemeye istemeye yapan yarın başa kakar.yapmak istemiyorsa söylemekten vaz geçin.bunun yerine onun da dışarıda eve alışveriş yapmasını,ne bileyim çöp poşetini falan atmasını,kuvvet gerektiren işlerde faaliyet göstermesini bekleyin.mesela ''canım bu vilede kovası çok ağır ben kaldıramıyorum,sen kaldırır msın?''gibi tatlı bir şekilde rica edin.ama size herşey batmaya başlamış buradan anladığım bu.bir şey daha.. çalışan bir bayan mısınız yoksa ev hanımı mı bilmiyorum ama,bu konuda ister istemez şöyle bir düşünceye sahibim..burada zorunlu ayrımcılık yapmak durumundayım çünkü arada bariz bir fark var.kocası çalışan ev hanımları evdeki işleri yapabilir rahatlıkla.çünkü vakitleri var ve evin düzenini sağlamak da biraz kadının işi gbi maalesef.yani istisnalar hariç kadın erkek ilişkileri böyle.benim gözlemim bu.mesela ben tatillerde hiç gocunmadan işlerimi yapıyorum ama yaptıracak bir şeyler oldu mu da yaptırabilmek lazım.yani evde otursam bunları böyle sorun etmezdim diye düşünüyorum hele ki onu seviyorsam.bu da müşterek bir paylaşımdır.fazla kasmaya gerek yok...
Aslında, yorumlarıma bakıldığında biraz keskin ifadeler kullanmışım. Ama hayat müşterek dendiği zaman, işin içine görev dağılımı giriyor işte. Bunu da başka türlü ifade etmem pek mümkün değildi
Fakat, evilik bambaşka birşey olmalı. Eşler arasında şevkat, merhamet, anlayış olmazsa, olay sadece al gülüm ver gülüme döner ki, bu şekilde ne kadar sağlıklı bir evlilik yaşanır tartışılır:26:
Başlığı yersiz buldum
Bunun kadınlıkla ne ilgisi var onu da anlamadım
Kadınlığımla vuruyor nedir ? Ev işi yaptı diye mi ? Eee bunu istememiş miydiniz zaten..
Abarttığına göre zaten amacı size tamam vazgeçtim yapma dedirtmek, işten yırtmak..
Ev işleri kadınlara tapulu birşey değildir.. Zira binlerce bekar ya da öğrenci erkekler kendi evini kendi temizliyor..
Üslubunuzu , yakıştırmalarınızı da itici buldum.. Nice çalışan kadınlar ( ki siz evdesiniz ) eşlerinden yardım almamasına rağmen sizin kadar dümdüz konuşmuyor..
[/QUOTE evet kronik bir vaka daha.:".başlığı anlamadım.gereksiz buldum" konuya böyle yaklaşırsanız anlamamanız pek tabidir.şaşmamal lazım..
siz olayı hiç anlamışsınız kusra bakmayın da burda yargılayın yada eleştirin die derdimizi açmıyoruz.ayrıca bu sorgu sual niye? hesap sorar gibi.siz neyin kafasındassınız anlamadım gerçekten.herneyse sizin ne şekilde anladığınızla ilgillenmicem ki siz başlığa takılıp kalmışsınız konunun özüne inseydinz yada yazdıklarımı dikkatli okusaydınız eminim ne demek istediğimi pekala anlardınız..bende aynı şeyleri sölüyorum zaten kendisine iş yapabilir eli kolu tutuyor yardım edebilir..ayrıca neyi üzerinizi alındız onuda hiç anlamadım.aynı şeyleri sölüyoruz farkındaysanız bir kere önyargılısınız.bu sinir bu öfke niye? sizn eşinizden değil kendi eşimden bahsediyorum.. dert yanıyorum..bakın ev işi yaptı diye değil bana yardımcı olmadığı için bunu gündeme getirdim yardım etmesini ,her işe benim yetişemeyecğimi söledim.bazı ufk tefek şeyleri kendisi halledebileceğini söledim.bana yaparsa abartacağını hepten ev işine soyunacağını söledi.yani ona göre yardım etmek kadının işine karışmak demikmiş bana bu şekilde tarif ediyor yardım olayını.ve bunu beni utandırmak için yapar gibi yapıyor.sölediğime pişman etti ona sadece yardım et dedim ütü bulaşık yıka demedim bu durumda sizlere neler yapabilceğimi sordum danıştım.sizin üslubunu bakın!! herneyse ben sadece yediği tabağı lavaboya,elindeki çöpü çöpe atmasını herşeyide benden beklememesini söledim.olay bu yani.kaldıki bilerek yapıyor olsun.yırtmak için yapıyor olsun..siz olaylara böle öfkeyle yargısız infazlamı yaklşırsınız hep böyle?kadınlık mevsuzuna baya takılmışsınız kadınlık bununla bitmiyor elbette aksine kadınlık bu hiç değil ama ben erkekelerin bizi gördüğü pencereden bakmak istedim olaya daha iyi anlaşılabilmek için.. asıl verilmek istene mesajı görememiş olayın çok dışına çıkmışsınız.üzüldüm doğrusu sizin için yzdıklarımı bir daha izah etmek zorunda bıraktınız beni.mecbur değilken .ama asıl sizin üslubunuz ve yaklaşımınız okadar çirkin ki size cevap vermekten bile utandım şimdi.bir kere önyargılısınız daha neyi anlatmak istediğim bile anlamamışsınız.saldırıya geçiyosunuz kim içn ne için.?komik buldum gerçekten tepkinizi.burada ne sölemye çalıştığımı anlayan ve bana hak veren bir sürü arkadaş var onlar pekala anladıysa sizde anlayabilrdiniz .yada katılmıyorsanız üslubu bozmadan yorum yapabilrdiniz ama ne acı nki siz bei üslupsuz olmakla suçluyorsunuz tuhaf gerçekten..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?