eşim beni kadınlığımla vurmaya kalkıyor:(

Ben kendim de başak burcuyum,artık bir yeri o siliyorsa ben beğenmem silerim gelir bir de o siler,sil babam sil işin yoksa

burçlar da çok önemli ya bu işin yüzde 70 ini oluşturuyor nerdeyse uyum abicim uyum..herzaman derim..kalbin değil beynin uyuşacak önce, yaşam tarzın hayata bakşın birbirine göz kırpacak.. aşk hikaye değil ama eviliğe girizgah olur sadece.. aşk evlilikte çok yetersiz yüzde 20 lik bir kısım belki gerisi mantık ve ufak teferruatlardan oluşun bir piramit..vay be evllilik neymiş:26:

erkekse erkek...bana kalirsada yedigi tabagi kaldirip makinaya koyabilmesi gerek, kirlilerini sepete atmasi gerek...yeri geldiginde utude yapacak camda silecek evide supurecek...yani bu konuda nedense toleransli davranamiyorum bende

okadarına gerek yok bende sevmem pek kılıbık gibi gelir banaben evde yokmuşum gibi hissederim öle abartı.ama mesela atıyorum ben makinaya bulaşıkmı koydum abicim düğmesine bas çalışsın.yada bittim makine bas açılsın havalansınay bu kadar basit ya bakıyorumda ben çok masum şeyler istemişim

rahat ol birak abartsin, och ne güzel sende gec karsisina oje sür veya fön cek veya devirl dizi izle, sen onun yaptigi cok normalmis gibi davran...

salla, yakinda zaaten bikar birakir.
Birakmayip devam ederse ne mutlu sana :)

canım bunu bir görev olarak adledmen yanlış sanırım.sorunda burda zaten.bazı şeyler doğaçlama olabilmeli oanlık durma göre şı iş senin bu iş benim mantığıda yanlış bence an neyi kimin yapması gerekiyorsa yada kim yakınsa vs o yapabilir..kadının yeri evi erkeğinki işi olayına giriyor bu.sorun sadece erkeğin biraz eşine yardım etmesi tutup ev işi yapması değil elbette sadece eşi yordunda yada işi varsa bi işin ucundan tutabilmesi kadını biraz rahatlatır olay bu..

Evet denemesi ve gayret göstermesi bile güzel
Umarım bu tür sorunları aşarsın canım. Ayrıca PA olduğunu da yazmıştın, arada kaynadı gitti. Allah şifa versin. İnşallah herşey gönlünce olsun

teşekkür ederim canım kusra bakma yukarda bi yorumunda çelişmişsin o yüzden yazma gereği duydum kızma bana sadece o görev kısmına katılımıyorum

Bazı kızlar demişki işte kocanız yapçaksınız tabi falan filan.
Arkadaşımız demişki panik atak hastasıyım.
Bu hastalığı yaşamamış olduğunuz için bilmiyor olabilirsiniz.
Uykusuzluk, halsizlik, gerginlik yapar.
Eşi de bu süreçte yardım etmeli bence.

ay cnaım çok tatlısın yaailahii katılıyorum aynen sana çok iyi özetlemişsin acı gerçekelr bunlar malesef.ve eminimki bu dertten her evde bir tane var(koca)bu arada bunlar elbette dert değil ama can sıkıyor işte dile getirmek istedim.kadın evde diye sanki kahve yapıp keyşf yapıyor.yok böle bişey işler bitmiyorki hiç ben anca akşam vakit buluyom bazı şeylere.erkeklerin canı kıymetliyse kadındaöle olmalı.sonuçta insanız kadın bile olsak hayvan değiliz robot hiç değiliz.bir yardım beklemekde hakkımız bunu bu kadar büyütmenin anlamı yok.eşine severek yapana da saygım var varsın onlar yapsın hizmet etsin sonuna kadar tercih meselesi..

bu genel bir sorun bence...ben eşimden yaaptıklarım için teşekkür bekliyorum o bile gelmiyo :))bırakyapsın tüm işleri keyfine bak neden üzülüyorsun anlamadım..zaten o işteyken temizlik yemek sana kalıyo...ne kadar dayanacak acaba :)

ben çalışmyorum canım yanlış okudun sanırım ama mesele çalışıp çalışmama meselesi değil ,her durumda erkek eşine yardım edebilecek düşünceye ve mantığa sahip olmalıdır.

sen oyalandikca oyalan ozaman,
e ise gecmi kalacak, mecbur koyacak cayini oturup yiyecek :))

o olmasa bile, masadan kalkarken, tutustur ellerine bosalan tabaklari, kendi tabagini,
ay hayatim hemen sunlarida götür cok sagol mucx de :))))
yok götüremem demiyecek ya herhalde,
yada mesela otururken, canim bana meyve soyarmisin senin elinden yemek istiyorum de :)
azcik cilveles, ama iste dedigim gibi erkeklere net olcaksin, sunu yap diceksin onu yapcak,
yoksa kendiliginden anlamazlar :)) kolay gelsinn

neden mi üzülüyorum ?yaptığın yardımın faydası yerine zararı dokunacağı için,bana tenkit edici bakışlarla bakması ve bu benim işim mi der gibi bakması yada başıma kakması zoruma gider elbette ben içinden gelsinde yapsın istiyorum benim zorumla ne anlamı var sölermiisniz okadar rahat olamıyorum maelsef kendimi suçlu hissediyorum bana birkere öle bişiy ima etmişti çok zoruma gitmişti ütüyü bile ben yaparsam sen necisin falan gibi.. abartınca sanki beni cezalandırıyork aklısıra yada ben bi böle takıntılı düşünüoum offf

aynen canım sen baya tecrübelisin kanımca çünkü eşim bi keresinde senin kurduğun cümleyi kurdu bana ."bana ne yapcaksam söle ima etme anlamıyorum" falan gibi bişler dedi şaşırdımm okurkenhaklısın sanırım emir cümlesi ile konuşmalı bunlarla

ay canım çok tatlısın yaaütü sevmem mi valla bende nefret ediyorum ama yinede yapıyorum keşke bende evlenmeden önce böle böle deseydim baştan tavır alsaydım ama insanı basireti bağlanıyor işte kısmet..en büyük hatam bu sanırım..ama yinede çabalar yapmaya çalışıyor bu aralar tamamen olmaz oldurulamaz bir durum değil elbette zzaman göstercekpeki sana ütü yapmadığın için küsmüyor yada kızmıyormu sitem demi etmiyor ne biçim kadınsın vss.ben bu lafları kaldıramam ayrılırım valla çok hasassım

valla canım haklsın sen bya tecrübeliisin sanırım ..bir kere eşim senin kurduğun cümleyi kurmuştu bana.aynen "bana ne istiyosan direk söle onu yapayım ima etme laf sokma anlamıyorum" gibi bişiy dedi şaşırdım okuyunca

pardon yanlış yere yazmışım saat geç olunca

Aslında, yorumlarıma bakıldığında biraz keskin ifadeler kullanmışım. Ama hayat müşterek dendiği zaman, işin içine görev dağılımı giriyor işte. Bunu da başka türlü ifade etmem pek mümkün değildi
Fakat, evilik bambaşka birşey olmalı. Eşler arasında şevkat, merhamet, anlayış olmazsa, olay sadece al gülüm ver gülüme döner ki, bu şekilde ne kadar sağlıklı bir evlilik yaşanır tartışılır:26:

Son düzenleme:

burada mağdur olan ben değilim de eşim gibi konuşmuşsunuz.fikrinize saygı duyayım ne diyeyim.kadınlığı hala görec gibi adleldilen bir toplumda yaşıyoruz bir derdimi bir sitemimi dile getirdim insanlar yargılasın yada eleştirsin die değil.çünkü bu çok basit.ahkam kesmekde öle..ama gel gelelim bu benim skıkıntılarımdan sadece bir tanesi.belki önemsiz ama hayatımı evliliğim etkileyen bişey.hadi onu geçtim ben çalışmıyorum evet.ama bu benim gün boyu evde devirip yattığım anlamına gelmiyor ne yazıkki gün boyu iş eşler dönene kadar bitmiyor malesef ayrıca.p.atak be boyun fıtığım var gerçi olmasaydı bile bir erkeğin eşine yardım etmek ufak tefek şeylerde yardımı olmak bende burdayım dercesine destek olması ne derece ayıpsanır eleştirilir oldu anlamadım.dikkatli okursanız ben ev işi yapsın ütü bulaşık girişsin demedim arada elini bazı şeylere sürsün suya sabuna dokunsun babında evdeki varlığını hissettirsin herşeyi benden beklemesin üşengeç davranması dedim.bundan şikayet ettim sadece.erkekler çalşıyor bütü işin kadından beklenmesi ne derece doğru o zaman çalışan bayanlar ne yapacak?o bayanları takdir ediyorum zaten.hem işe hem eve yetebildikler için..hayat müşterektir evet bende tam bundan bahsediyorum.bir erkek çöpünü bile bana attırıyorsa çorabını banyoya,tabağını tezgaha kaldırmaktan acizse bunun adı tembelliktir başka bişey değildir kusra bakmayın.ve hazırcılıktır.kadının görevi die de bi olay yoktur.kadının sorumluluğu sadece gün boyu evde boş oturmaması ve haliyle işlerin ona kalması olayıdır ve yapmalıdır elbette ama bu bir görev yada zorunluluk olmamalıdır.eşler iş bölümüne gidebilir.zaman zaman.bunu başarıyla uygulayanda çok çift vardır.onlar yanlışmı yapıyor o halde?mesele budur.sevip sevmeme meselesi hiç değildir.sevgi böle şeylerle ölçülmez beni seviyorsa yapar sevmiyorsa yapmaz denecek kadar kesin ve basit bir olay da değildir. doğrusu "eşini düşünüyorsa yapar" şeklinde olmalıdır, bencillikle yada fazla rahatlıkla ilgilidir bu durum.yazımı dikkatle okuyan arkadaşlar ne anlatmaya çalıştığımı çok iyi anladılar ama bazı arkadaşlarda yazdığım konunun özünü anlamayıp aralardan kendilerine seçtikleri cümlelerle işi ele almaya çalıştılar ki konunun özüne inilse sölemek istediklerim gayet açık ve net.sadece ufak yardımlardan bahsettim eşi yorgun yada hasta olduğunda yada canı istemediğinde illada kadınsın bu senin görevin şeklindeki yaklaşımı doğru bulmadığmı anlattım.ama ısrarla konu başka yere çekilmeye çalışılıyor.sizden de ricam konuyu bir bütün olarak değerlendirmeniz bazı cümlelere takılmak yanlış sonuca varmanıza neden olur..aslında bazı şeyleri anlamışsınız ama neden kendinizle çeliştiniz onu anlamadım mesela çöp poşeti atmak örneğinde ki gibi bende tam bunun gibi şeyleri kasdettim.yani bun yapması için illa benim çalışıyor olmam mı gerek?evde yaptığımız onca iş çamaşır, bulaşık,yemek,ütü vs sadece hobi olsun diyemi.üzgünüm ama bir kadın olarak kadına bakış açınızı üzülerek okudum...

aslında aynı şeyleri düşünüyoruz fakat ifade etme biçimimiz farklı diyelim.yoksa konu özünde aynı.tepkiler aynı problem yok bu açıdan.şefkat merhamet evliliğin temeli zaten içinde acıma duygusu geliştiren erkek eşine de bağlı olur ve biçok konuya duyarlı olur al gülüm ver gülüm de nerden çıktı kim kullandı öle bi kelime yada kimi öle bişiy kasddeti anlamadım.iş dağlımından bahsettim bende konumuz bu zaten yoksa evlilik çook başka şeyler barındırıyor içinde yazsam 30 ciltlik ansiklopedi olur ayrı konu ama konumuz bu "yardım"

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…