- Konu Sahibi Akuamarin10
-
Anladım ben seni... Burada millet yok efendim ev işleri kadının görevidir, yapmak zorundadır gibi nahoş ifadeler kullanmış... Kadın kadının kurdu diye boşuna denilmemiş, neyse. Sen yapman gerekenleri, evin düzenini mümkün mertebe sağlıyorsun ama eşin kirlililerini kirliye atmaktan aciz, her şeyi senden bekliyor vs. Bu kesinlikle uzun vadede tüketici bir şey.
Erkek anneleri falan diyorsunuz da ne anneler var kızlarının elini de sıcak sudan soğuk suya sokmuyorlar... Erkeklerin canı can da bizim canımız patlıcan mı? Hadi oradan... Ben her bir halta koşturacak, yorgun düşecek, uykusuz kalacağım beyimiz keyif yapacak... Oldu... Çok bekler. Nasıl ki kadınların erkeği sömürmesine karşıysam erkeklerin de gönüllü olarak yapılan şeyleri birer angarya haline getirerek kadınlarını sömürmesine ölümüne karşıyım... Eşek olduktan sonra semer vuran çok olur.
Hayır ben evli değilim ama erkek arkadaşıma daha ilişkiye başlamadan hemen önce "gözünü korkutmak gibi olmasın ama böyle böyle"diye anlattım düşüncelerimi ve asla taviz vermeyeceğimi.
"Seni sevdiğim ve ilerde seninle bir hayat kurmak istediğim ileride senin kulun kölen olacağım anlamına gelmiyor,özellikle ev işlerinde bana hizmetçi gibi hissettirmeyeceksin-hissettiremezsin" dedim,"işine geliyorsa ne ala gelmiyorsa kendine çalışmayan bir eş ya da hem çalışıp hem hizmetini görecek birini bulursun dışarıda gırla nasıl olsa" dedim.
Kendisi mantı ve içliköfte dışında tüm yemekleri layığıyla yapar,ev işi deseniz de öyle.Mesela kimseye ütülettirmez kıyafetlerini çünkü beğenmez(tipik başak burcu...)
Kendisine "ev ve mutfak işlerinden anlıyor ve yapıyor olman bunları ileride de yapacağın anlamına gelmiyor,dayım da çok beceriklidir ama yengemle evlenince tüm işi yengeme yıktı,öyle olacaksan hiiiiiç boşuna hayal kurma"dedim.
Evde annesi ve kızkardeşi varken yemek pişirip sofrayı toplayan bir insan zaten
Ondan istediğim şimdiki bekar evi gibi tüm işleri yapması değil,zaten ileride her şeyi yarı yarıya paylaşacağız.
Biz kadınların tek istediği eşlerimizin bize köle gibi hissettirmemeleri,gerektiğinde işten kaçmamaları,e o halde isteklerimizi en baştan belirtmekte fayda görüyorum
Erkek arkadaşım benim ne kadar feminist bir insan olduğumu bile bile lades dedi,gerçeklerle hayaller söylediğiniz gibi çok farklı evet ama bu tip şeylerin evlilik öncesi mutlaka kesin bir dille belirtilmesi gerektiğine inanıyorum,zira ben hazmedemiyorum
Kusura bakmayında eşiniz de çok odunmuş. Sizin panik atak hastalığınızın olduğunu bildiği halde size bu kadar yüklenmesi çok sinir bozucu. Erkeklerden genellikle ev işlerine yardımı beklemiceksin ama gerektiğinde de kendi çayını kendisi koymayı bilecek.. Siz hasta yatakta olsanız allah korursun, ozaman ne yapıcak. Kadın mı tutuacak ewe... Erkek dediğin ewdeki sorumluluklarınında farkına varıcak arkadaş. Ozaman adam derim ben ona.!
ben ev hanimi olmama ragmen esim evdeki bir cok isi yapiyor
bebekle beraber bir evin cekip cevirmek cok zor
birak esin yapsin abartsin bosver
ama sana sunu sormak istiyorum
esine yardimci ol derken tatli tatli konustun mu
yoksa kavga edasinda mi?
erkeklerin cogu odun olmakla birlikte bazilari tatli dilden anliyor
ve hayat kesinlikle müsterek
ev isleri vs bunlar sadece kadinin görevi degil
Evli ciftler birbirlerinin hayatlarini kolaylastirmali paylasmali
konu sahibi ev hanımı mı çalışıyor mu yazmamış sanırım?
Yazdıklarım, ard arda yazılan benzer yorumlaraydı aslında.Bu sözler banaydı galiba :)
Merak etme arkadaşım ben annemin evinde her işi yaptım,
hem de çok küçük yaşlardan bu yana.
Çünkü annem rahatsızdı,
ayrıntıya girmeyecegim...
Kendimi geçtim, eşim de annesinin evinde her işi yapmış,
kayınvalidem yaptırmış, hala da yapar...
Çünkü kayınpederim de , kayınvalidem ev hanımı olmasına ragmen her işine yardım etmiş..
O nedenle kesinlikle yetiştirilme tarzı diyorum...
Çünkü kayınbiraderim de eltime çok yardım eder...
Bu arada çalışan bayan çalışmayan ayrımı yapmak da yanlış.
Çalışan bayanlara elbette eşleri yardım etmek zorunda,
hele bir de çocuk varsa gerçekten yetişmek imkansız.
2 çocugumuz var her zaman söylerim Allah eşimden razı olsun,
yüzüne de derim, sen bana böyle herşeyde yardım etmesen 2. yi asla yapmazdım diye takılırım :)
Ev hanımlarına ise yine eşleri yardım etmek zorunda.
Aslında biraz da ev hanımlarının pek çogu eşim çalışıyor,
ben bütün gün evdeyim yapacagım mantıgında
oldugu için erkekler de rahat davranıyor.
Her şeyleri önlerine geliyor çünkü.
Eş, annesinin de o şekilde hazırcılıga alıştırdıgı bir eşse bir şekilde kadın patlıyor artık.
Konu sahibi de aynen şu an bu durumda....
Anlayacagınız hayat müşterektir sözünü gerçekçi olarak kullanıyorum,
burada kimseye palavra atmıyorum...
benim eşimde başak burcu
esim ev hanimligi hakkinda hep söyle der
sende calisiyorsun benim gibi aslinda ama sen maas almiyorsun sadece der
mantik bu bence
o yuzden elinden geldigince yükümü hafifletiyor
mesela erkek calisiyor sonra eve gelip dinlenmek icin cok vakti oluyor ama
ev haniminin evde isi bitmiyorki
sürekli hep is cikyior
heleki bebek varsa zaten dinlenmek cok zor
esler anlayisli olmali
olmayanada ögretilmeli
başlık sahibi geldiğinde şok olcak
ya hanımlar ilk mesaja bakarsanız zaten başlık sahibi genel ev işlerini yapıyor bunu kadınlık olarak görüyor gocunmuyor, baksanıza eşinin ütü yapmasından nasıl rahatsız olmuş, onun istediği eşinin yediği tabağı lavaboya koyması gibi basit şeyler
ama erkek çocukları anaları küçük prensler olarak büyüttüklerinden çoğu erkek, kendi tabağını kaldırmaktan, çorabını kirliye atmaktan aciz
kadıncağız demiyorki ev işlerini ortak yapalım
valla abartmasın, lazım değil onun işi, seni ezecek derecede yapıyorsa, bıraksın ya,
hiç çekemem, anlayışsız adama bak ya,ne o öyle ütü bilmem ne herşeye sarılmış..
kendi çayını doldurmak, eşine özel bişey hazırlamak sanki çok zamanını alır, bence sevgiden kaynaklı, seni sevse böyle davranmazdı.. elinden geleni yapardı,
canım geçmiş olsun bende p.a hastasıyım hatta 2 yıl antidepresan kullandım geçen yıl bıraktım doktor kontrolünde
uyku ve yorgunluk çok oluyo ama ev işi yaparken bile unutabilirsin p.a 'yı en azından kafanı o an başka şeylerle meşgul ediyo olursun..
Gel öpcem seni Cudanam
Aynen durum bundan ibaret...
Kadın kadına "çalışmıyorsan yapacaksın tabi adam yorgun eve geliyor" muhabbeti yaparsa adamlar da eşlerine "bütün gün evdesin yiyip içip yatıyosun" muhabbeti yapar...
Valla ben sevdiğin adama yemek yapmakla, hizmetçilik yapmak farklı diyenim.
Hiçte öyle prenses falan değilim olsam olsam ana kraliçe olurum :)) Sabahta akşama kadar haftanın 6 günü eşek gibi çalışıp, birde kimsenin peşinden döküntü toplayamam.
Ama tepki alan mesajınızı lütfen tekrar okuyun, evhanımı olduğunuz yazıyor mu ? Yoksa gayet romantik romantik yazılmış bir mesaj gibi mi duruyor.
Evhanımıyım tabi ki bunları yaparım eşim gelip işmi yapacak deseniz, herkes sizi anlardı. Siz ne olduğunuzu çok sonra yazmışsınız ki, o arada gelen tepkilerde gelmiş.
Aslına bakarsanız yazdıklarınıza istinaden evli falan değil, yeni sevgili bulmuş bir genç kız sanmıştım sizi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?