eşim beni kadınlığımla vurmaya kalkıyor:(

Ben bu konuda kayınvalidemi tek geçerim.
3 çocugu var , bir kız 2 erkek,
cahil, hiç okula gitmemiş ama çocuklarını öyle bir yetiştirmiş ki :)
Kızına degil, işleri ogullarına yaptırmış :)

Benim kızım da şu an 1,5 yaşında, eşim ilerde kızımız büyüyünce sana yardım eder diyor,
hayır yaptırmam dedim, garip garip yüzüme baktı,
niye dedi?
Zaten hayatı boyunca yapacak, o yüzden yaptırmam,
Ama o zaman da evlenince zorlanır dedi,
ben de yapamazsa kadın tutar dedim :)

annenin izinden gidecegim, oglumuz yapsın ki, ilerde eşi rahat etsin dedim :)

Şok oldu :)

Son düzenleme:

o kadar katı ve sert bi tavrım yok canım saol ama katılıyorum sana herşey karşıklı olduğu sürece anlam bulur içinden gelen erkekler ne güzel yapıyor sölemeden karısnı gerçekten seven erkek, iki tatlı lafı iki yardımı çok görmeyen erkektir..kadının görevi diye bir olay yoktur kadın kocasına ikramda bulunur baskıcı ve klişe sözler günümüzde hala gçerliliğin koruyor malesef

benim eşimde başak burcu

Canım ne alaka diyebilirsin ama aslında insan psikolojisi o kadar karmaşık değildir. Hele de onlara bişey yaptırmak istiyorsan bir kaç yolla rahatlıkla sonuca ulaşabilirsin.Dale Carnegie okumanı oneririm. Eşinden bir isteğin var, eşine bu durumu açıklarken"senin beni sevdiğini, onemsediğini biliyorum. Aynı şekilde sen de benim için cok onemlisin. Fakat şu aralar rahatsızlığımdan da dolayı bazı şeyleri kolaylıkla yapamıyorum ve sana daha cok vakit ayıramıyorum. Eğer birazcık bana destek olursan ikimizde yaşamımıza kolaylık katmış oluruz. " gibi bir konuşma yapabilirsin. Unutma, karsında ki ister yakın ister uzak olsun, herşeyden once insandır ve egosu her zaman herkesten ağır basar. Başka insanların isteklerinden once kendi istekleri dusunurler. Eşine sana yardım ederse neler kazanabileceğini söyle. Bu yontem onu ikna etmek için daha yararlı olabilir :)

odun demeyelim de üşengeç ve hazırcı desek daha doğru sanırım.hastayım ama yatalak değil elbette ama bazen çok yorgun ve uykusuz oluyorum biraz vurdumduymaz bir tarafı var be hastayım demesem hasta olduğumu zor farkeder beni seviyor ama göstermeyi bilmiyor işte

Ayrıca sevgiyle konuşmanın eritemeyeceği buzlar, çözemeyeceği sorunlar yoktur. Ona sitem eder gibi konuşmaktansa ona gercekten onun yardımına ihtiyacının olduğu gibi konuşmak olumlu karşılıklar verecektir. Zaten erkekler ihtiyaç duyulan kişi olmayı severler, özellikle kadınlarına karşı :)

konuştum canım hemen savunmaya geçiyor ben yardım etmiyormuyum sana ne yapsam yaranamıyom diyor ama ortada bişiy yok icraat yok yani laf..ederse yardım söleniyor başakakıyor buda benim zoruma gidyor diyorum böle yapcaksan hiç yapma diorum kırılıyom haliyle

Yazdıklarım, ard arda yazılan benzer yorumlaraydı aslında.
Ve önceki mesajımda da belirttiğim gibi, hayat müşterekse eğer, iş bölümü yapılmalı.
Bu durumda eğer kadın çalışmıyorsa, erkek çalışıyorsa, ev işlerini idare etmek kadının görevidir.
Yok eğer kadın da çalışıyorsa, ev işlerini eşler birlikte üstlenmelidirler.
Haa eğer ki eşiniz sizi bir hizmetçi gibi görüyorsa da asla buna izin vermeyin diye de belirtmiştim.
Elbette ki bunu kabul etmek zorunda değilsiniz fakat, yine söylüyorum ki, gerçekçi olmakta fayda var

yüz yüz katılıyorum

arkadaşım saol ya çok güzel özetledin herkes nerelere çekti tşk ederim.sölemek istediğim tamda buydu..iyice izah ettim örnekler verdim ama bazı arkadaşlar hep anlamak istediği gibi anladı..

Ben ilk yıl atanmamıstım evlendıgımde gercekten ev işi hiiiiç bitmiyor çekilir gibi değil.
Eşim o zaman rahattı işi ve 3te damlıyordu ,doğal olarak ona da yaptırıyordum.İşe
başladım sonra da genelde birlikte yaptık.Bence eşini alıştırmalısın ,sen söyleme direk.
Ama mesela yemek tabaklarını mutfaga götururken bardakları getırır mısın askım falan
de ya da salata yapar mısın de yani çaktırmadan yaptır.Annesi gibi olmanı beklemesin.
İlerde çocuk olunca çok zorlanırsın.Tüm gün bile yetişilmeyen bir iş ev hanımlığı 48 saat
çalısma gerektırır;1 gun 24 saat olduguna göre ıkı kısı yapınca bıter işte:)

canım benim eşimin bir huyu var her konuda abartır yapısı bu isteyerek yada istemeyerek ona haksızlıkda etmek de istemiyorum.zaten sölüyor kendiside ben yaparsam ya hepsini yaparım kendi düzenimi kurarım dedi yaaa sırf ben bu düşünceden vazgeçmemi ister gibi ohaaa falan oldum yani çüşbu nasıl bir anlayış ya hep ya hiç ortası yok adamda

erkekse erkek...bana kalirsada yedigi tabagi kaldirip makinaya koyabilmesi gerek, kirlilerini sepete atmasi gerek...yeri geldiginde utude yapacak camda silecek evide supurecek...yani bu konuda nedense toleransli davranamiyorum bende

saol canım sanada..ama bu hastalık sinirli yapıyor insanı tahamülsüz yapıyordeğil iş yapmak evde kalmak bile bunaltıor bazen beni.. En ufak hatası göze batıyor ee üstüne birde kendi işinide benden bekleyince kavga kopuyor istemeden cnaım sıkılıyooo

Bahsi geçen yorumun neresinde "çalışmıyorsan yapacaksın tabi adam yorgun eve geliyor" denmiş merak ettim.
Evet hayat müşterektir. Eşler arasında iş bölümü yapılır ve çalışmayan kadına yani ev hanımına düşen görev de ev işleridir. Bu '' gerçekçi'' yorumum neden bu kadar rahatsız etti sizleri anlamış değilim...

KADIN: ......................................................................................... ERKEK:
evini temizler ............................................................................ evini kirletir
bulasık yıkar .............................................................................bulasık cıkartır
camasır yıkar .............................................................................kirli camasır cıkartır
etrafı toplar ............................................................................... etrafı dağıtır
kocasının coraplarını kirli sepetine atar .............................................coraplarını itinayla salonda cıkarır
kocasının kıyafetlerini giymek için hazırlar.......................................... eve dönünce kıyafetlerini salonun bas kösesinde cıkarır
ütü yapar ...................................................................................ütü bekler
kocası banyodan cıkınca banyoyu siler...............................................banyoyu su kıl içinde bırakır
bebeği rahmine düşünce 9ay boyunca zor bir süreç onu bekler...............o gece oturup keyif sigarasını tüttürür
doğum yapar................................................................................kapıda dokuz doğurur dimi
yemekleri pişirir............................................................................göbeğini şişirir

............ böyle kocaman bir liste yaparız hepimiz, kızlar calısalım ya da calısmayalım biz eşlerimizin kölesi değiliz, çalısan kadın eve gelince eşinden yardım bekler haklıdır günboyu calısır(bende calısıyorum bu arada), ama calısmayan kadın da gün boyu evinde zaten calısmıstır, o da aksam ayagını uzatıp dinlenmeyi hakeder, biz önce kendimize değer verelim ki erkeklerden aynı değeri bulalım.

konu sahibi arkdasa gelince uzatıcak bir konu değil bence,hayatta ne dertler var bunlarra gül gec sadece, hatta eşin sürekli ev işine takmıssa kafayı sen de gazla helal olsun canım ben böyle yapamıyorum de, bir laf var ya erkekliğin 10da 9u kacmak diye öyle değil aslında erkekliğin 10da 9u gaz yemektir.

Son düzenleme:
Nasıl yani ya?Abartmazsa yapamıyor da nedir?Ne yani tabağını,bardağını masadan alınca "Yok böyle olmaz,ben gideyim de ütü yapayım." mı diyor eşiniz?

Hiç inandırıcı değil.

yazdıklarım çok uzun olsun okumak sıkıcı olur die fazla uzakmak istemedim ev hanımı olduğumu yazmayı untmuşum ki bunun ne önemi var ev yada iş kadını olmak erkeğin karısını her konuda yüz üstü bırakıp tüm sorumlulukları ona yüklemesi anlamına mı geliyor.ne farkeder önemli olan ufak tefeş şeyler hayatı palylaşmak değilmş nedne bunlara takılıp da konunun özüne inemiyorsunuz benim derdimden farklı çıkarımlar yapıyorsunuz üzldüm açıkçası

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…