- Konu Sahibi Akuamarin10
-
eşinin annesine sinir oldum.
evt hiç bahsetmemişsin ondan ama böyle evlat yetiştirdiği için tabikide..
işte ben onu yapamıyorum kızlar çünkü kendimi kötü onu kullanıyorum gibi hissediyorum.zaten o da öle hissetmemi sağlamaya çalışıyor.o yüzden kendimi suçlu hissediyom.fırsatçı gibi hissediyom.ben sadece arada sırada yardım etsin. yorgunsam canım istemiyosa o yapsın falan hepsi bu.oturda çamaışır yıka bulaşık yıka diyecek kadar acımasız değilim.elbette görev değil ama kadının sorumluğu elbette evin dişi kuşu olarak ama hepbana da olmuyooo biizmkide can
benimkide senin gibi hem çalışıyorum hem de eve gelince 4-4 lük ev hanımlığı bekliyor, beyimiz annesinden öyle görmüş e annesi ev hanımı haliyle daha rahat yetişebiliyor çalışan bayanlara göre... Baba evinde yumurta dahi kırmayan ben yapmadığım yemek kalmadı gecelere kadar ütü ve temizlikle uğraşıyorum yine yaranamıyorum. geçen gün eline fırça almış halı tüyleniyor diye halıyı fırçalıyo bunlar benim işim değil sen ne biçim kadınsın dedi , bende aybaşında maaşımdan harcarken sen ne biçim adamsın elimden para alıyorsun dicem dedim 2 gündür küsüz ama o lafı da diycem ay başında görsün laf söylemek nasıl oluyormuş, bırak seninkide yapsın pes edicek salcak kendini nasılsa uzun süre dayanamazlar...
eger calisiyorsan haklisin ama calismiyorsan cocugunda yokmus kusura bakma ama bunlari senin yapman gerekir bence adam hem iste hem evdemi calisacak hayatin kurali bu herkesin bi gorevi var esine hizmet etmek niye bu kadar zoruna gidiyorki hizmetcilikle ne alakasi var o senin kocan
Hiç kötü hissetmeyin kendinizi erkeği kadını yok artık herkes bir işin ucundan tutmak zorunda, en azından dediğiniz gibi tabağını alıp makinaya yerleştirmek, çayını koymak ya bunlar dile bile gelmemesi gereken küçük şeyler. Çiğnemeden lokmayı yutabiliyormuyuz elbetteki biraz çabalıycaz, lokanta değil garsona bir el hareketi yapınca gelsin servisimizi yapsın orası yaşadığımız evimiz ve ve evdede işler ortak yapılmalıdır. Abartmasını önemsemeyin sıkılır ilerde bırakır ama geri adım atmayın yapsın üzülcek birşey yok.
teşekkür ederim ikilemde kalmıştım çok.zaten benimki hemen pes eder onun amacı "ben seni kullanmıyorum hizmetçi gibi görmüyorum istesem herşeyi başarabilirim ütümüde yemeğimide bak gör" şeklinde mesaj vermek.ama bunu yaparken amacı benim yanlış düşündüğümü ortaya koymakmı yoksa böle düşündüğün için utanmalısın bal elimden geliyor demek mi ayrımını yapmak çok zor gerçekten
Görev derken?
Arkadaş arada bir yardımcı olsun demiş. İşe gidiyor diye kahvaltıda çayını koymayıp, karısını beklemesi normal bir durum mu? Ee çalışan bayanlar ellerini bi'şeye sürmesin ozaman niye ütü yapıp, çocuk bakıyorlar, işten gelip bi'de ev işiyle mi uğraşacak?
Valla bazı yorumları okurken şaştım kaldım. Eskidenmiş o erkek işe gider, kadın evi derler, toplar kalıbı yapmayın Allah aşkına.
Bi'arkadaş da sevdiğim adamın ütüsü severek yaparım vs demiş. Bence o düşünceler ya sevgiliyken olur ya da yeni evliyken... Şahsen şu an sevgilime kurabiye, kek yaparken mutlu oluyorum, o da seviniyor diye. Ama yıllarca aynı evi paylaşacak insanların birbirine yardımcı olması gerekir. Çalışıyor diye bir çayını koyamayan kaç bayan vardır burda?
Seviyoruz diye şımartıyoruz işte sonra yıllar geçiyor, cicim ayları bitince eşim bana hiç yardımcı olmuyor diyoruz.
Sevdiğim adamın bulaşığı, ayy aşkım benim seve seve yaparım tabii'lerden, hangi türk erkeği övünüyor karısından acaba ben hiç göremedim. Aksine "zaten o onun görevi, tabii yapacak" mantığı var.
Sevdiğim adam ben apartopar sofra kurarken bir tuz koyamayacaksa masaya ben niye özeneyim bu kadar eşim de eşim diye:44:
eger calisiyorsan haklisin ama calismiyorsan cocugunda yokmus kusura bakma ama bunlari senin yapman gerekir bence adam hem iste hem evdemi calisacak hayatin kurali bu herkesin bi gorevi var esine hizmet etmek niye bu kadar zoruna gidiyorki hizmetcilikle ne alakasi var o senin kocan
size katılıyorum erkek yapana kadar bayan o işi bitirir musluk lavabo tamiri ona kalsın boya badana ya da alışveriş
isterseniz boya badana yada musluk tamirini d ebiz bayanlar üstlenelim ne dersiniz?anlamadığımız halde belkimkursuna falan gider öğreniriz nede olsa her işi yapmaya programlanmışız..yapmayın arkadaşlar o dedikleriniz senede bir bilemedin iki kez erkeğe iş çıkarır.ben nelerden bahsediyorum siz ne anlıyorsunuz bayan becrikli bile olsa erkeğin karısına lütfuta bulabilme ,ona ara sıra bende burdayım desteğini vermesinden bahsediyorum hiç değilse kendi özel zevklerini benden beklememesini neticede allah ona da el vermiş pekala kendi çayını doldurup kendi tabağını kaldırabilir hepsi bu ya..bu kadar ufak tefek şeyler bile birleşince kadının yükünü epey hafifletiyor hepsi bu..
ya canım deli misin divanemisin bırak abartsın ya, evlendiğimden beri bi kere eşimin bişeyini ütülemedim, sizin düşünce tarzınıza göre kadın değilim o zaman, ütü yapmakla kadınlıkmı olurmuş, ya kusura bakma canımda avrupa yakasında burhan altıntop, ütü yapıp temizlik yapıp, bu hanımlıktır bu bi kadınlıktır derdi o geldi aklıma
bırak yapsın zaten ne kadar yapabilir, sana yardım etmemeli, işleri bölüşmelisiniz, yardım başka işe ortak olmak başka yani
zaten panik atağın varmış, takma kafana bu basit şeyleri, sana laf sokuyorsa duymazdan gel, tabii başka türlü bi psikolojik baskı yapmıyorsa
kadınlar işlerine karışılmasını sevmez annemden biliyorum falan nasıl bir laf ya, şu annesine bakıp karısına göndeme yapan erkeklere de deli oluyorum ha
ah canım çok hoşsun okadar uzun boylu değil yani ütü yapmam çamaşır yıkamam değil yani..olurmu hiç öle şey akşama kadar boş boş oturcazmı yani seninkide laf bunları kendimiz için vakit geçsin diye yapcaz ee biz yapmazken, çalışan eşimizmi yapcak o da olmaz tabi bütün gün kimin vakti varsa o yapar doğru olan bu..e biz kadınlar genelde çalışmadığımız için bize kalıyor..sadece ütü yapmakla da olmuyor ki bunun çamaşırı bulaşığı yemeği var bunlar örenek sadece.geçen sölediğini söledi böle birbirmizi yemek yerine iş bölümü yapalım dedi.hoşuma gitmedi desem yalan olur ama bir yapar iki yapar yine bana kalır gibi geliyor duymazdan gelsem p.atak olmazdımki canım bizler hassas insanlarız endişeli,alıngan o yüzden ben duyarsız gamsız olmayı beceremiyom içime oturuyo bişiy sölese ama artık bi orta yol bulmam lazım teşekkürler
katılıyorum.. ama herkesin evlilikten, kadın erkek ilişkisinden ne anladığına göre değişiyor. bu konu uzar da uzar, kadın - erkek eşitliğine girmeye başladı bile. maalesef ki çoğu insan bu eşitliğe inanmıyor ki bu başlıkta bile neler neler denilmiş..
bence bi evde yükümlülükler paylaşılmalı, erkek işten eve gelsin cam silsin kimse demiyor. ama o camı silmek kadının "yükümlülüğü" de hiç değil. veya kadınlar cam, kapı, yer silmek için de evlenmiyor. kim daha boşsa o yapıyor. ev hanımlılığının sorumluluğu olarak ev işlerini kadınlar yapıyor genelde, ama çalışan kadınlarda olay daha farklı. bence bu çalışan kadına kocası yardım etmeli, evde oturanın kocası hiç bir şey yapmamalı demek hiç değil.
kadınlar neden bu derece kendini aşağı hissediyorlar anlam veremiyorum. herkes kendi işini yaparsa evde sorun olmaz. kadın yemek hazırlıyorsa, erkekte bir zahmet yedikten sonra tabağını çalkalayıp bulaşık makinesine koymalı. koymuyorsa bunda sorun vardır. çay demlenmişse, erkeğin çayı bittiği gibi karısına "bana çay koy" dememeli.
evlilik veya aynı evde yaşamak kimsenin kölesi olmak demek değil.
insanın ailesinden gördüğüne göre, büyütülme stiline göre değişiyor bu anlayış tamamen
canım ben o mesajı çalıştığını düşünerek yazmıştım aslında
ama ev hanımısın diyede eşin vurdum duymaz olmamalı tabii, ufak tefek kendi dağınıklığını toplamak, hafta sonları karısına güzellik olsun diye kahvaltıyı hazırlamak zor olmamalı, ilişkinizi güzelleştirecek küçük masrafsız şeyler, umarım aşarsınız bu sorunu:13:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?