eşim beni kadınlığımla vurmaya kalkıyor:(

eşinin annesine sinir oldum.
evt hiç bahsetmemişsin ondan ama böyle evlat yetiştirdiği için tabikide..

kızlar annesi aksine yani kaynanam bile demiyorum annem gibidir benide çok sever takdir eder aslında eşimde öledirçok uysal sakindir sesini yükseltmez bana uyumludur ama nöle rahat keyfine düşkün bir tarafı var işte...farkettiyseniz ben hepimizin muzdrip olduğu bir konuyu ele (eşe yardım)aldım.evet haklınsız eşim biraz hazırcıdır yada ben öle zannedirum yada daha tanıyamadım bilemiyorum çünkü fazla tanımadan evlendik birbirmizi.bir yıl oldu..annesi beceriklidirsofralar donatır herzaman ..ama eşimde en az üç yıl bekar yaşamış evini bile gördüm dağınıktı ama mecburen her işini yapıyodu.yine yapsın isterim en azından bazen kahvaltı hazırlasın beni mutlu etsin ki ne değişti? istese yapar elinden gelir ama biaz bencil kendisine süper hazırlar tostlar,krepler falan...bıraksam ama ben sitem edince canım ben senin neyi sevip sevmediğini bilmiyorum ki koyayım sofraya gibi konuşur ama insan eşinin artık ne, yediğini bilmeli zaten peynir, ekmek zeytin değilmi kahvaltı yanlışmı düşünüyorum bana hep bahane gibi geliyor iş yapmamak için.. ama sorsam yok ben sensiz yiyemem yemez de ama beni beklediği içinmi yoksa gerçekten tembelliğindenmi girişmiyor erken kalktığı halde anlayamıyorum.. işine karışmak istemem falan diyor.bende diorum sene bekarken nasıl her işi yapıyodun tüm erkekler bölesiniz sırf ev işnden kurtulmak için benimle evlenmişsin diorum kızınca napayım zoruma gidiyo bazen.içinden gelsin istiyom söleyince, çalışırsan işte ben yardım ederim ozaman zorlanırsın hem iş hem ev dior..ama şimdilik gerek yok zaten akşama kadar evdesin yaparsın ne varki dior yaw aynı şeymi.?sanki evde boş duruyoz iş bitmiyoki

Hiç kötü hissetmeyin kendinizi erkeği kadını yok artık herkes bir işin ucundan tutmak zorunda, en azından dediğiniz gibi tabağını alıp makinaya yerleştirmek, çayını koymak ya bunlar dile bile gelmemesi gereken küçük şeyler. Çiğnemeden lokmayı yutabiliyormuyuz elbetteki biraz çabalıycaz, lokanta değil garsona bir el hareketi yapınca gelsin servisimizi yapsın orası yaşadığımız evimiz ve ve evdede işler ortak yapılmalıdır. Abartmasını önemsemeyin sıkılır ilerde bırakır ama geri adım atmayın yapsın üzülcek birşey yok.

bencede sırf suçluluk psikolojisine düşürmek için yapıyolar yoksa yapcaklarından değil güya bizi utandırcaklar ama yemezler..

Görev derken?

Arkadaş arada bir yardımcı olsun demiş. İşe gidiyor diye kahvaltıda çayını koymayıp, karısını beklemesi normal bir durum mu? Ee çalışan bayanlar ellerini bi'şeye sürmesin ozaman niye ütü yapıp, çocuk bakıyorlar, işten gelip bi'de ev işiyle mi uğraşacak?

Valla bazı yorumları okurken şaştım kaldım. Eskidenmiş o erkek işe gider, kadın evi derler, toplar kalıbı yapmayın Allah aşkına.

Bi'arkadaş da sevdiğim adamın ütüsü severek yaparım vs demiş. Bence o düşünceler ya sevgiliyken olur ya da yeni evliyken... Şahsen şu an sevgilime kurabiye, kek yaparken mutlu oluyorum, o da seviniyor diye. Ama yıllarca aynı evi paylaşacak insanların birbirine yardımcı olması gerekir. Çalışıyor diye bir çayını koyamayan kaç bayan vardır burda?

Seviyoruz diye şımartıyoruz işte sonra yıllar geçiyor, cicim ayları bitince eşim bana hiç yardımcı olmuyor diyoruz.

Sevdiğim adamın bulaşığı, ayy aşkım benim seve seve yaparım tabii'lerden, hangi türk erkeği övünüyor karısından acaba ben hiç göremedim. Aksine "zaten o onun görevi, tabii yapacak" mantığı var.

Sevdiğim adam ben apartopar sofra kurarken bir tuz koyamayacaksa masaya ben niye özeneyim bu kadar eşim de eşim diye:44:

teşekkür ederim ikilemde kalmıştım çok.zaten benimki hemen pes eder onun amacı "ben seni kullanmıyorum hizmetçi gibi görmüyorum istesem herşeyi başarabilirim ütümüde yemeğimide bak gör" şeklinde mesaj vermek.ama bunu yaparken amacı benim yanlış düşündüğümü ortaya koymakmı yoksa böle düşündüğün için utanmalısın bal elimden geliyor demek mi ayrımını yapmak çok zor gerçekten

Zaten eminim ki hiç bir kadın eşine puding yaparken söylenmez. Taaa ki hizmetçi muamelesi görmediği sürece. Şimdi bi' aşkım ya canım puding çekti yapsan ya yesek hı demek var bi'de puding aldım eve gidince yap onları demek var görevmiş gibi yani.

bencede "görev" kelimesi eskilerin zihinlere kazınmış yanlış bir kelime "ikram" desek sanırım daha doğru olur.kadının eşine ikramı görevi yada illa yerine gelcek bir kuralı değil..eviliin olmazsa olmaz kural hiç değil.nasıl başlarsa öle gider..kadın -erkek bir evde ,bir hayatı paylaşıyorsa bunun adı evlilikse ,yani evinin olması yuvanın olması ise bu yuvada herşey ortak olmalıdır.bakınız erkekler sadece işe gidyor akşam olunca eve dönüyor.hepsi bu..bu süre zarfında kadın evde zaten sorumluklarını yerine getiriyor bulaşık,ütü,temzlik,yemek,çocuk bakımı,çocuk sesi,bağıtrtısı,hep kadın maruz kalıyo ya erkek gün boyu evde olup bitenden bi haber.akşam eve geince bunca iş yapan kadına bir gülümsemeyi iki tatlı sözü çok görüyor sizce bu bencillik değil de nedir?benim eşim böle değil allahtan ama olan çok bu durumda. sırf erkekler para kazanıyor eve para getiiriyor die kadının kendini ezdirmesi herşeyine koşması ne kadar doğru? ki kadınlar kendini bu konuda ıspatladı çalışan bayanları tebrik ediyorum..ozaman çalışan bayanlarda var ee şimdi nolcak ?bayanlar çalışıyor da işi kim yapcak gene kadın.hem işte hem evde ayrıca.. varın siz düşünün.her yere yeten yetişen öle olması gereken. birkadın..bütün sağlık problemleri ile karşı karşıya kalması elbette bu duumda çok normal..böle dşününce erkeklerin yaptığı şeyin kadının yaptığını yanınca "çerez" olduğu kanısına rahatlıkla varıyoruz...sizcede kadına haksızlık olmuyormu kadına bu kadar yüklenmek ne derece adaletli bir yaklaşım.?

erkekleride egitmek lazim kadinlar artik ev kadini deyil hem ev hem is kadini olunca erkeklerde hem ev hem is adami olmali yoksa bir yerden sonra kadinlar delirir
yada kadinlar akilli olacak evde günlük isleri yemek yapan birirni bulacaklar yoksa kadin cöker erkek ayni kalirrrr sonrada sen yaslandin demeye baslar daha neler neler
erkekleri isin ucundan tutmaya alistirmaliyiz bizden gectide yeni nesil öyle alistirmali

eşime hizmet etmek değil benim zoruma giden.. lütfen dikkatli okuyun.yanlış anlaşılmalara sebebiyet vermeyin.arada bir yardımcı olmasını çocuk olduğunda buna çok ihityacım olacağını ,ayrıca hsta olduğumu kendisine söledim.şimdiden bazı şeylere alışmasını,.hayatın müşterek olduğunu.günümüzde kadınlarda çalışıyor artık ki kadın çalışmasa bile kadının görevi herşey deyip işin içinden sıyrılan erkek psikolojisi zalimdir..içinde vicdan merhamet yoktur.çünkü karısına acımıyor.sevmiyordur..yaptıklarını küçümsüyordur ki en tehlikelisi de budur.bu tipler ayrıca nankördür ki kadının uğruna yaptığı herşey boşa gider çünkü onların gözünde kadın bir makinadır...durumunu kabullenip bunlar kadının görevi diyen kadınların olması, erkeklerin işini daha da kolaylaştırıp ipleri kendi ellerimizle onlara verdiğimizin canlı kanıtıdır!ve bunu yapan yine bir kadındır..

bir hafta abartsın bakalım kuru sıkı mı atıyor yoksa titiz ev hanımımı oluyor. bir hafta bişeye elini sürmezsin sen de oh miss

size katılıyorum erkek yapana kadar bayan o işi bitirir musluk lavabo tamiri ona kalsın boya badana ya da alışveriş

isterseniz boya badana yada musluk tamirini d ebiz bayanlar üstlenelim ne dersiniz?anlamadığımız halde belkimkursuna falan gider öğreniriz nede olsa her işi yapmaya programlanmışız..yapmayın arkadaşlar o dedikleriniz senede bir bilemedin iki kez erkeğe iş çıkarır.ben nelerden bahsediyorum siz ne anlıyorsunuz bayan becrikli bile olsa erkeğin karısına lütfuta bulabilme ,ona ara sıra bende burdayım desteğini vermesinden bahsediyorum hiç değilse kendi özel zevklerini benden beklememesini neticede allah ona da el vermiş pekala kendi çayını doldurup kendi tabağını kaldırabilir hepsi bu ya..bu kadar ufak tefek şeyler bile birleşince kadının yükünü epey hafifletiyor hepsi bu..

Kadınlığımla vuruyor deyince başka şey anladım.
Evin bütün yükünü taşımak kadınlık görevimidir?
Bırakın yapsın bütün işi her zaman hepsini yapıcak değil ya.
Zamanla iş paylaşımına başlarsınız.

katılıyorum.. ama herkesin evlilikten, kadın erkek ilişkisinden ne anladığına göre değişiyor. bu konu uzar da uzar, kadın - erkek eşitliğine girmeye başladı bile. maalesef ki çoğu insan bu eşitliğe inanmıyor ki bu başlıkta bile neler neler denilmiş..

bence bi evde yükümlülükler paylaşılmalı, erkek işten eve gelsin cam silsin kimse demiyor. ama o camı silmek kadının "yükümlülüğü" de hiç değil. veya kadınlar cam, kapı, yer silmek için de evlenmiyor. kim daha boşsa o yapıyor. ev hanımlılığının sorumluluğu olarak ev işlerini kadınlar yapıyor genelde, ama çalışan kadınlarda olay daha farklı. bence bu çalışan kadına kocası yardım etmeli, evde oturanın kocası hiç bir şey yapmamalı demek hiç değil.

kadınlar neden bu derece kendini aşağı hissediyorlar anlam veremiyorum. herkes kendi işini yaparsa evde sorun olmaz. kadın yemek hazırlıyorsa, erkekte bir zahmet yedikten sonra tabağını çalkalayıp bulaşık makinesine koymalı. koymuyorsa bunda sorun vardır. çay demlenmişse, erkeğin çayı bittiği gibi karısına "bana çay koy" dememeli.

evlilik veya aynı evde yaşamak kimsenin kölesi olmak demek değil.

insanın ailesinden gördüğüne göre, büyütülme stiline göre değişiyor bu anlayış tamamen

kadınlık işle olsaydı ooo... aldatılan tüm kadınlar becerikli, temiz olanlardır

onun için acımayın, söylenerekte olsa yapsın. e arada işi bitince bi yorgunluk kahvesi yapın

madem annesinin evinde rahattı orda kalsaydı

valla açıkcası eğer çalışmıyosanız,sadece evdeyseniz sizin yaptıklarınız çokda zor gelmemeli..insanlar hem dışarda çalışıp hemde evde bu işleri yapıyor.
eğer ben evde oturuyor olsam,sevdiğim adam için yani eşim için bunları seve seve yaparım (ki hem dışarda çalışıyorum hemde elimden geldiğince evde çalışıyrm )
sizde eğer eşinizi seviyorsanız bırakın kıymayın adamcağıza hem işe gidip hemde evde çalışmasın bence...

Aslinda calismiyorsan biraz evisleri senin üzerine daha cok düser ama ben senin ne demek istedigini anladim,
sorun aslinda ev isleri degil,
sorun erkeklerin fazla umursamaz olmasi,
mesela kahvalti masada hazir dururken, cay ocakta hazirken,
oturupta kahvalti masasinda seni beklemesi, cayini kendi koymamasi insani cilgina cevirebilir, katiliyorum :)
yada yemegini yedikten sonra masadan tabagini bile mutfaga götürememesi, katil olma sebebi :))
bunlari kardeslerimden biliyorumm ondan konusyorum
ama erkekler tripten felan anlamaz,
mesela haftasonu,birgünde onun kahvaltisinimi hazirlamasini istiyorsun
"hayatim ben dusa giriyorum sen kahvaltiyi hazirliya dur canimin ici" de
hazirlamak zorunda kalsin :)
haftaici sen kahvaltiyi hazirladin cayi demledinmi,
icerde is yaparken,
"hayatim sen cayini koy basliyadur ben geliyorum birazdan, sunu yapiyim daha" de mesela,
erkeklere net olmak gerekiyor, cünkü anlamiyorlar :)

ah canım çok hoşsunokadar uzun boylu değil yani ütü yapmam çamaşır yıkamam değil yani..olurmu hiç öle şey akşama kadar boş boş oturcazmı yani seninkide laf bunları kendimiz için vakit geçsin diye yapcaz ee biz yapmazken, çalışan eşimizmi yapcak o da olmaz tabi bütün gün kimin vakti varsa o yapar doğru olan bu..e biz kadınlar genelde çalışmadığımız için bize kalıyor..sadece ütü yapmakla da olmuyor ki bunun çamaşırı bulaşığı yemeği var bunlar örenek sadece.geçen sölediğini söledi böle birbirmizi yemek yerine iş bölümü yapalım dedi.hoşuma gitmedi desem yalan olur ama bir yapar iki yapar yine bana kalır gibi geliyor duymazdan gelsem p.atak olmazdımki canım bizler hassas insanlarız endişeli,alıngan o yüzden ben duyarsız gamsız olmayı beceremiyom içime oturuyo bişiy söleseama artık bi orta yol bulmam lazım teşekkürler

canım ben o mesajı çalıştığını düşünerek yazmıştım aslında
ama ev hanımısın diyede eşin vurdum duymaz olmamalı tabii, ufak tefek kendi dağınıklığını toplamak, hafta sonları karısına güzellik olsun diye kahvaltıyı hazırlamak zor olmamalı, ilişkinizi güzelleştirecek küçük masrafsız şeyler, umarım aşarsınız bu sorunu
:13:

Son düzenleme:

katılıyorum canım..hele bir kadının bir erkei savunmasına hiç sağlıklı bakmıyorum.düşünsene sen kendine afedersin "ben eşeğim" dersen peşin peşinkarşındaki amenna der haksızmıyım?.yetişme tarzı evet..bekarda yaşamış yıllarca ama..keyfiyet işte..bende yapabilirm ama eşim yapsa daha hoş psikolojisi var erkekllerde sanırım. bana çay koy demez asla..ama çayınıda koymaz hatta unutur.bu küçük bir örnek sadece..yani birazda üşengeç hani.. emir cümleli asla konuşmaz ama bardak öle boş boş bana bakınca oda üşenince sanki benden bekliyor gibime geliyor..doğru kelimeyi buldum sanırım üşengeç

saol canım umarım..bunun gibi irili ufaklı bir sürü şey işte..ama birleşince evliliğin kaderini belirliyor bu önemsiz gözüken şeyler.ben mi büyütüyorum sizde yokmu böle sorunlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…