eşim beni kadınlığımla vurmaya kalkıyor:(

eşinizle aranızdaki bu konuyu halledeceğinize eminim :) üşengeçlik illa ki aşılır, siz de gayet mantıklı düşüncelere sahip birisiniz bu konuda.
kafanızı çok takmamaya çalışın ama madem panik atağınız falan da var.. keyfini sürün bu günlerin :)

Böyle konuları okurken darlanıyorum
Arkadaş eşim çalışsın ben evde rahat edeyim, bacaklarımı uzatayım, banane çayını da kendi koysun oh kalkmışken bir bardakta bana doldursun demiyor ki. Niye ısrarla madem çalışmıyorsun yapacaksın tabii ye gidiyor muhabbet:44:

arkadaşım bu nasıl bir usluptur ya bir soru sorduk derdimizi açtık böle çocuk azarlar gibi pardon yargılar gibi kusra bakmayın ama kimsenin haddi değil.. ben size kalbimi açmışım sizin tavrınıza bakın.katılmayabilrsiniz ama böle suçlar gibi hiç yakışmıyor hele ki hem cinslerimiz olarak birbirimize akıl vermek ,yardım etmek ,destek amaçlı bu bölüm.siz olayı hiç anlamamışsınız yada yanlış anlamışsınız olay iş o yapıyor tühh meselesi değil başıma kakıyor yada laf sokuyor yapınca meselesi..neyse anlamaya da uğraşmayın zaten anlayan arkadaşlar anlamış beni teşekkürler yinede yorumunuz için..

saol canım umarım..bunun gibi irili ufaklı bir sürü şey işte..ama birleşince evliliğin kaderini belirliyor bu önemsiz gözüken şeyler.ben mi büyütüyorum sizde yokmu böle sorunlar

ya bence hiç büyütmüyorsun aynen dediğin gibi ufak ufak şeyler büyüyo, insan içerliyo, kaynanamı sevmem ama bu konuda iyi erkek çocukları yetiştirmiş, kendisi temizlik hastası olunca
eve çok faydası olmasada kendi dağınıklık yaratmaz pek, kendi ütüsünü falan hep kendi yapar
ama ben evlenmeden demiştim ona, bak ben ütüyü sevmem hiç bişeyini ütülemem diye

Son düzenleme:

senin bu dediklerin bence erkek de bu düşüncedeyse olur.erkek de karım için herşeyi yaparım zihniyetindeyse 4 4lük bir kocaysa yani bu düşüncelerle yaparsın tabiki işleri.
konu sahibine gelirsek,galba çalışmıyorsun.ev işleri kadının görevi diye düşünmüyorum ama ailede işler paylaşılmalı bence.herkes eşit yük almalı üstüne.eşin çalışıyor,işi ne bilmiyorum ama çalışmak gerçekten yorucu.hele de yarım gün değil de tam gün çalışıyorsa evde de çalışmasını bekleyemezsin.ev işleri de sana kalacak bu durumda.çocuğun da yokmuş üzerinizdeki yük eşit gibi.bence çok birşey bekleme ayrıca böyle inatlaşmalarla bir sonuca da varılmıyor

bu söylediğiniz karşılıklı olacak şeydir.

o da sevdiği kadın evde kendini parçalarken ' dur hayatım ,kendini bu kadar yorma ver onu da ben yapayım' diyebilmelidir.

yoksa diğer türlüsü romantik komedilerde var sadece

bakın ben evdeiş yapsssınd emedim enden herkes yanlış anlıyor beni.yazdıklarımı dikkatle okursanız inanın hak vericeksiniz.ben sadece arada bir benimde dinlenme hakkım olduğunu sürekli bana kendimi hizmetçi gibi hisettirdiğin yazmıştım ve nadirende olsa ufak tefek şeyler için eşine yardım etsin hepsi bu..çamaşır bulaşık yıkasın değil! lütfen okurken dikkat edin yanlış anlaşlmalara sebep oluyor.sizi takdir ederim ben çalışan bayanlarında sözcüsüyüm bi anlamda ama sanırım lafım çok başka yerlere çekilmiş üzüldüm..

ne yazıkki sevgili olmak ile evli olmak aynı şey değil.size katılıyorum ama arkadaşın dediği gibi hep bana olmaz ,hep seven hep efedekar olan siz olursanırz kaybedersiniz..değer verdiğin sürece değer görürsün..

Şimdi şu mesajınızdan ben şöyle bir çıkarım yaptım:Tamam ev işlerinin çoğunu ben yaparım o ufak tefek şeyler yapsın.kalksın mesela çayını döksün.tabağını masadan kaldırsın..vs..vs
Ama mesajda bu konular yüzünden tartışma yaşadığınız anlaşılıyor.sanırım biraz bu konunun üstüne çok düşmüşsünüz.dert etmişsiniz.ve belki de yanlış taktik kullanmışsınız.birbirinizi yememek için en sonunda eşiniz iş bölümü bile teklif etmiş.
peki kuzum adam daha ne yapsın?ben anlamadım hem böyle bir teklif alıyorsunuz ve hoşunuza gidiyor,ama sonra ''bana kalır ''endişesiyle bunu da kabul edemiyorsunuz.yani bir çelişki var sanki sizin durumunuzda.eşim uyumlu diyorsunuz ama birşeyler sizi hala memnun etmiyor.iş bölümü teklifi alan kaç kadın var acaba forumda bi düşünün.ev işleri kadının görevidir diye bir şey yok ama Türk toplumunda erkeklerin genel olarak yetiştirilme tarzı bu ve bunun sorumlusu da yine kadınlar maalesef.canım oğlum,paşa oğlum çorabını giydireyim,sana ne meyve soyayım?su ver anne.al canım.
ayrıca çalışmayı düşünüyorum diyorsunuz da..o zaman işiniz daha da zorlaşacak..ancak çalışıp da kadın tutarsanız öyle rahat edersiniz.çalışan kadınlar da ev hanımlarına imreniyor.çünkü bizler çok daha fazla yoruluyoruz,sinirlerimiz bozuluyor.çalışmak ev işlerinin hafifleyeceği anlamına da gelmiyor.emin olun çok da fazla değişen bir şey olmuyor.hatta tespitlerim şu ki:ev hanımları daha çok pohpohlanıyor.daha rahat ediyor.çalışanın kıymeti çok mu biliniyor sanıyorsunuz?bizi baş tacı mı yapıyorlar?çoğu erkek bencil.hem çalışsın hem ev işi yapsın isterler.yardım etmeye gelince mızmızlanırlar.işte ACI GERÇEKLER bunlar ve hep mücadele eden taraf yine kadınlar...

ortalama olarak 25 yıl peşinde hizmetçi gibi dolanan anası varken sızden de aynı şeyı beklemesı normal değil mi böyle alışmış böyle yetişmiş

kadın kadının düşmanı kız çocuğunun canı cıksada erkek çocuğu kolunu kıpırdatmasın

paşa oğluşları yorulmasın bi bardak su almaya anneeee desin anası da topukları vura vura koşsun getirsin

sizce anormal mı eşinizin böyle olması bence değil

iş annelere düşüyor

ayıp artık yemek yapmayı bilmeyen yatağını toplamayan lavaboyu banyoyu kıl tüy içinde bırakan çocuk yetiştirmek yuh yani.

Bu sözler banaydı galiba :)

Merak etme arkadaşım ben annemin evinde her işi yaptım,
hem de çok küçük yaşlardan bu yana.
Çünkü annem rahatsızdı,
ayrıntıya girmeyecegim...

Kendimi geçtim, eşim de annesinin evinde her işi yapmış,
kayınvalidem yaptırmış, hala da yapar...
Çünkü kayınpederim de , kayınvalidem ev hanımı olmasına ragmen her işine yardım etmiş..
O nedenle kesinlikle yetiştirilme tarzı diyorum...
Çünkü kayınbiraderim de eltime çok yardım eder...

Bu arada çalışan bayan çalışmayan ayrımı yapmak da yanlış.
Çalışan bayanlara elbette eşleri yardım etmek zorunda,
hele bir de çocuk varsa gerçekten yetişmek imkansız.

2 çocugumuz var her zaman söylerim Allah eşimden razı olsun,
yüzüne de derim, sen bana böyle herşeyde yardım etmesen 2. yi asla yapmazdım diye takılırım :)

Ev hanımlarına ise yine eşleri yardım etmek zorunda.
Aslında biraz da ev hanımlarının pek çogu eşim çalışıyor,
ben bütün gün evdeyim yapacagım mantıgında
oldugu için erkekler de rahat davranıyor.
Her şeyleri önlerine geliyor çünkü.
Eş, annesinin de o şekilde hazırcılıga alıştırdıgı bir eşse bir şekilde kadın patlıyor artık.

Konu sahibi de aynen şu an bu durumda....

Anlayacagınız hayat müşterektir sözünü gerçekçi olarak kullanıyorum,
burada kimseye palavra atmıyorum...

Son düzenleme:
annem çalışıyordu çocukluğumda her işimi kendim halletmeye çalıştım,malum annem her zaman yanımda değildi acıktığımda sucuklu yumurta pişirmeye çalıştım sucukları yaktım ama mecbur onu yedim öyle öyle iş yapmayı ev toplamayı öğrendim

sevgilimin annesi çalışmıyor oğlu değil kızınında her işini hala o yapar bunlar gelmiş 23 25 yaşına kızı yatak bile toplamıyor

bunlar elini bişeye uzatsa annesı atmaca gibi atlıyor sen dur ben yaparım sen beceremezsin edemezsin ben yapayım sen otur

e bu çocuklar hiç birşey yapmayı bilmiyor garip mi şimdi bu? evlenince ne yapcam hiç bilmiyorum.

şimdi sevgililiğin verdiği gazla en fazla salata falan yapmaya çalışıyor yaptığı o basit salatayı bile yemezsiniz bu adam bi salatayı 1 saatte yaptı o surede ben iki çeşit yemek pişirdim ortalığı dağıtıp mutfağı batırması da cabası

peşine masayı toplar ama bulaşığa hayatta el sürmez tüyer...

yaparsada altı üstü bulaşıkları makıneye dizecek ama ben mahvolurum yaptığı iş elle tutulmaz...

msnde konuşurken yatağını görüyürom diyorum ki bugun yatağını annen toplamış hayır diyor ben yaptım,ama o kadar belliki onun yapmadığı sonra diyor evet annem yaptı nasıl anladın

e belli senınkıyle onun yapışı...

böyle yetişen adam nasıl yardım etsin ki eder mi bence etmez

haklısın canım eşin sana yardım etmek zorunda dışarda çalışıyormuş en fazla masa üstü iş yapıyor kadın panik atak hastalığım var diyor birde çok dağınıkmış ya o kadar dağıtmasın dağıtıyorsada toplasın erkektir dışarda çalışıyor evde rahat etsin mantığı saçma kadınların evdeki işi saymakla bitmez sonuna kadar haklısın canım bırak yapsın

Niye mi?

Her zaman ki kadınlık vasıflarının bizlere küçük yaşlardan ber empoze edildiği zihniyetten dolayı...

Kadınların çogunlugu böyle düşünürken,
konu sahibinin eşinin böyle düşünmesi ne kadar normal aslında...

konu sahibine bir tek şey söyleyecegim.

Konu sahibi gel sen eşininbu yardım etme sevdasından vazgeç!

Son düzenleme:

aslında doğru anlamşsın ama yanlış yönler var yani aslında çelişki yok sözlerimde ama sanırım en başta sölemem gereken şeyi en son sölediğim için öle anlaşılmış haklısınız.yani bana iş bölümü teklifini çook sonralar yaptı yani biz bu haddeye gelince ben zaten bazı yönlerden şanlı olduğumu eşimin uyumlu olduğunu sölüyorum ama lütfen bunu siz haklısınız yada kocanız haklı olayına getirmeyin çünkü amacım sadece sizden düşüncelerinizi talep etmekti tartışmak değil niyetim kimseyle .çalışma mevzusuna gelince işten kaçmak değil elbette niyetim aksine çalışınca daha yorucu olcak biliyorum hafilicek demedim zaten hayal alamindede gezmiyorum neyse saolun yorum için..

Bu konudan en çok muzdarip olan benimdir herhalde.
Üniversiteyi kazanmadan önce rehberlik yapmış , otellerde çalışmış
biri olarak eşim çok güzel tabak hazırlar , süslemeler yapardı, daha tabağı görür görmez
estetiğine hayran kalırdım.Evlenmeden önce kahvaltı tabakları hazırlar getirirdi önüme.

Evlendikten sonra ise benim titizliğim yüzünden her yeri dağıtıyor , kirletiyor diye eşimi mutfağa sokmadım.
O mutfağa girse, eve süpürge tutsa ben peşinden bir daha yaptım.
Şimdi ise hiç bir işe elini sürmez.
Siz siz olun asla böyle yapmayın.
Bırakın istediği gibi elinden geleni yapsın ,dağıtsın kirletsin.
Zamanla kirtletmeden, dağıtmadan yapmayı da öğrenecektir.

Arkadaşım sen dua et de inşallah çalışmaya başlayınca yardım eder.

İşte o zaman bu günleri çok ararsın :)

Kusura bakmayında eşiniz de çok odunmuş. Sizin panik atak hastalığınızın olduğunu bildiği halde size bu kadar yüklenmesi çok sinir bozucu. Erkeklerden genellikle ev işlerine yardımı beklemiceksin ama gerektiğinde de kendi çayını kendisi koymayı bilecek.. Siz hasta yatakta olsanız allah korursun, ozaman ne yapıcak. Kadın mı tutuacak ewe... Erkek dediğin ewdeki sorumluluklarınında farkına varıcak arkadaş. Ozaman adam derim ben ona.!

oda bişeymi benimki bekarken ne zaman arasam çubuk kraker aldım yada menemen yaptım yiyorum diyodu.şimdide anlatmayım yaaaaa yetmezz(bu arada evde 2 abla ve anne mevcutken)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…