- Konu Sahibi Akuamarin10
-
katılıyorum canım..hele bir kadının bir erkei savunmasına hiç sağlıklı bakmıyorum.düşünsene sen kendine afedersin "ben eşeğim" dersen peşin peşinkarşındaki amenna der haksızmıyım?.yetişme tarzı evet..bekarda yaşamış yıllarca ama..keyfiyet işte..bende yapabilirm ama eşim yapsa daha hoş psikolojisi var erkekllerde sanırım. bana çay koy demez asla..ama çayınıda koymaz hatta unutur.bu küçük bir örnek sadece..yani birazda üşengeç hani.. emir cümleli asla konuşmaz ama bardak öle boş boş bana bakınca oda üşenince sanki benden bekliyor gibime geliyor..doğru kelimeyi buldum sanırım üşengeç
yap demişsin adamda yapıyor işte daha ne istiyorsun. o bşr iş yaparken sende boş oturmuyorsundu herhalde başka bşr iş yap ne var bunda. bırak yapsın ileride hamileliğinde faydası olur. benim eşimde yapardı ama herşeyi değil şimdi mecburen yapıyor. adam yapsa suç yapmasa suç sizde garipsiniz vallahi. hem ev hanımısınız iş düzeni yapın kendinize.
saol canım umarım..bunun gibi irili ufaklı bir sürü şey işte..ama birleşince evliliğin kaderini belirliyor bu önemsiz gözüken şeyler.ben mi büyütüyorum sizde yokmu böle sorunlar
Sevdiğiniz adama kendi elinizle puding yapmak..
Yemek yapmak,özenmek,sofra hazırlamak
Kokusunun sindiği çamaşırlarını toplamak..
traş köpüğüne buladığı banyo rafını silmek..
Açık bıraktığı çekmeceleri işe geç kalıcam paniğiyle açık unutması..
şuan gece yediği üzümün çekirdekli tabağını laptopun üzerinde unutması
bla bla bla..
Sevdiğim adamın arkasını toplamak,ona yemek sunmak, kahvaltısını vermeden yollamamak, ıslak bornozunu ordan burdan toplamak, pijamalarını aynı özenle her sabah aynı yerine koymak ve geldiğinde onu hazır bulması..
Sevdiğim için yapıyorum sevdiğim adam için..
Varsın dağıtsın ben toplarım..
O istesin ben yaparım..
Çok sevmeye çalışın.. kusurlarını görmiceksiniz..
Sevdiğiniz adama kendi elinizle puding yapmak..
Yemek yapmak,özenmek,sofra hazırlamak
Kokusunun sindiği çamaşırlarını toplamak..
traş köpüğüne buladığı banyo rafını silmek..
Açık bıraktığı çekmeceleri işe geç kalıcam paniğiyle açık unutması..
şuan gece yediği üzümün çekirdekli tabağını laptopun üzerinde unutması
bla bla bla..
Sevdiğim adamın arkasını toplamak,ona yemek sunmak, kahvaltısını vermeden yollamamak, ıslak bornozunu ordan burdan toplamak, pijamalarını aynı özenle her sabah aynı yerine koymak ve geldiğinde onu hazır bulması..
Sevdiğim için yapıyorum sevdiğim adam için..
Varsın dağıtsın ben toplarım..
O istesin ben yaparım..
Çok sevmeye çalışın.. kusurlarını görmiceksiniz..
valla açıkcası eğer çalışmıyosanız,sadece evdeyseniz sizin yaptıklarınız çokda zor gelmemeli..insanlar hem dışarda çalışıp hemde evde bu işleri yapıyor.
eğer ben evde oturuyor olsam,sevdiğim adam için yani eşim için bunları seve seve yaparım (ki hem dışarda çalışıyorum hemde elimden geldiğince evde çalışıyrm )
sizde eğer eşinizi seviyorsanız bırakın kıymayın adamcağıza hem işe gidip hemde evde çalışmasın bence...
bu söylediğiniz karşılıklı olacak şeydir.
o da sevdiği kadın evde kendini parçalarken ' dur hayatım ,kendini bu kadar yorma ver onu da ben yapayım' diyebilmelidir.
yoksa diğer türlüsü romantik komedilerde var sadece
ah canım çok hoşsun okadar uzun boylu değil yani ütü yapmam çamaşır yıkamam değil yani..olurmu hiç öle şey akşama kadar boş boş oturcazmı yani seninkide laf bunları kendimiz için vakit geçsin diye yapcaz ee biz yapmazken, çalışan eşimizmi yapcak o da olmaz tabi bütün gün kimin vakti varsa o yapar doğru olan bu..e biz kadınlar genelde çalışmadığımız için bize kalıyor..sadece ütü yapmakla da olmuyor ki bunun çamaşırı bulaşığı yemeği var bunlar örenek sadece.geçen sölediğini söledi böle birbirmizi yemek yerine iş bölümü yapalım dedi.hoşuma gitmedi desem yalan olur ama bir yapar iki yapar yine bana kalır gibi geliyor duymazdan gelsem p.atak olmazdımki canım bizler hassas insanlarız endişeli,alıngan o yüzden ben duyarsız gamsız olmayı beceremiyom içime oturuyo bişiy sölese ama artık bi orta yol bulmam lazım teşekkürler
''Hayat müşterek'' söylemi, eğer çalışmıyorsanız sadece zırvalama olur sizin durumunuzda kusura bakmayın.
Bu konuda size gaz veren, eşin kendi işini kendi görmeli diyen arkadaşlara da sormak isterim; Kaçınız bekarken işten eve geldiğinde, annesiyle ev işlerini paylaştı. Bunu bile yapmayanlar gelip burda ahkam kesmesin lütfen.
Konu sahibesi eğer ev hanımıysanız kusura bakmayın ama ev işi sizin işiniz. Evi geçindirmek, yaşamınızı idame ettirmek için para kazanmak ta eşinizin işi.
Hayat müşterektir sözü, işte bu şekilde, herkes üstüne düşen görevi kabul ettiğinde anlam kazanıyor.
Gerçekçi olun lütfen!
Böyle konuları okurken darlanıyorum
Arkadaş eşim çalışsın ben evde rahat edeyim, bacaklarımı uzatayım, banane çayını da kendi koysun oh kalkmışken bir bardakta bana doldursun demiyor ki. Niye ısrarla madem çalışmıyorsun yapacaksın tabii ye gidiyor muhabbet:44:
Şimdi şu mesajınızdan ben şöyle bir çıkarım yaptım:Tamam ev işlerinin çoğunu ben yaparım o ufak tefek şeyler yapsın.kalksın mesela çayını döksün.tabağını masadan kaldırsın..vs..vs
Ama mesajda bu konular yüzünden tartışma yaşadığınız anlaşılıyor.sanırım biraz bu konunun üstüne çok düşmüşsünüz.dert etmişsiniz.ve belki de yanlış taktik kullanmışsınız.birbirinizi yememek için en sonunda eşiniz iş bölümü bile teklif etmiş.
peki kuzum adam daha ne yapsın?ben anlamadım hem böyle bir teklif alıyorsunuz ve hoşunuza gidiyor,ama sonra ''bana kalır ''endişesiyle bunu da kabul edemiyorsunuz.yani bir çelişki var sanki sizin durumunuzda.eşim uyumlu diyorsunuz ama birşeyler sizi hala memnun etmiyor.iş bölümü teklifi alan kaç kadın var acaba forumda bi düşünün.ev işleri kadının görevidir diye bir şey yok ama Türk toplumunda erkeklerin genel olarak yetiştirilme tarzı bu ve bunun sorumlusu da yine kadınlar maalesef.canım oğlum,paşa oğlum çorabını giydireyim,sana ne meyve soyayım?su ver anne.al canım.
ayrıca çalışmayı düşünüyorum diyorsunuz da..o zaman işiniz daha da zorlaşacak..ancak çalışıp da kadın tutarsanız öyle rahat edersiniz.çalışan kadınlar da ev hanımlarına imreniyor.çünkü bizler çok daha fazla yoruluyoruz,sinirlerimiz bozuluyor.çalışmak ev işlerinin hafifleyeceği anlamına da gelmiyor.emin olun çok da fazla değişen bir şey olmuyor.hatta tespitlerim şu ki:ev hanımları daha çok pohpohlanıyor.daha rahat ediyor.çalışanın kıymeti çok mu biliniyor sanıyorsunuz?bizi baş tacı mı yapıyorlar?çoğu erkek bencil.hem çalışsın hem ev işi yapsın isterler.yardım etmeye gelince mızmızlanırlar.işte ACI GERÇEKLER bunlar ve hep mücadele eden taraf yine kadınlar...
aslında doğru anlamşsın ama yanlış yönler var yani aslında çelişki yok sözlerimde ama sanırım en başta sölemem gereken şeyi en son sölediğim için öle anlaşılmış haklısınız.yani bana iş bölümü teklifini çook sonralar yaptı yani biz bu haddeye gelince ben zaten bazı yönlerden şanlı olduğumu eşimin uyumlu olduğunu sölüyorum ama lütfen bunu siz haklısınız yada kocanız haklı olayına getirmeyin çünkü amacım sadece sizden düşüncelerinizi talep etmekti tartışmak değil niyetim kimseyle .çalışma mevzusuna gelince işten kaçmak değil elbette niyetim aksine çalışınca daha yorucu olcak biliyorum hafilicek demedim zaten hayal alamindede gezmiyorum neyse saolun yorum için..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?