• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim benı öldürmeyi istediğini söyledi

bosgozler

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2021
4
0
1
34
Merhaba

Sizlere danışmak istedim eşim ile oğlum doğduğumdan beri aşırı problem yaşıyoruz yaklaşık 3 yıldır ondan öncesi tek sorun eşimin ailesiydi eşimin annesi şizofreni hastası biz ilk evlendıgimız ay bize gelip benim eşim yakin arkadaşı ile ilişkim olduğunu söyleyip bu konuda beni sonrası da rahatsiz etmeye devam etti bunu bi şekil de örttüm kadın hasta dedim eşimde yanımdaydı ama oğlum oldu bana her konuda yardım eden yardim etmez anlayışlı adam gitti ve bana kaba konuşan ben türk erkeğiyım sen beni kılıbık mi yapıcaksın diyen biri cikti ortaya sonra dengesiz davranışları bana bisey diyip tahrık edip kavga çıkarıp sonra hic bisey o yapmamış gibi sorunlu benmısın gıbı etrafa beni göstermeler daha sonra kendi yaptığı hareketleri kabul etmeyip ben yapmışım gibi düşünmeye başladı buarada oğlumuz büyüyo ilk bas oğluna kibar olan adam simdi genel de bağırıp sen söyle yaparsan bende böyle yaparım diyerek minicik bebekle tartışıp kavga etmeler tabi buarada benden habersiz arkadaşlarına borç verir alamaz kredi çeker hisselere yatırıp kaybeder vs gibi şeylerde var ben bu dönemde ağır bi lohusa geçirdim eşimden ilgi yerine bunları gördüm ve bunun üzerine 2 kez ayrılmak istedim ailesi kendisi sözler verio af diledi afettimama değişmedi simdi artik ona karşı cok soğudum aynındaki altında bile durmak istemiyorm bunu onla tekrar konuşmak istedim ve boşanma düşüncem hala var dedim ve bana ben onla konuşup derdimi anlatmak isteyince boşanma lafını duyunca beni öldürmek istediğini söyledi ve bu düşüncenin aklına ara ara geldiğini ve boşanmaktan ise bunun daha iyi olduğunu söyledi ve bunu sadece ben öldürdüm kendını sözü vererek yapmak istediğini bu sekilde oğlumun ona kalacağını ve beni oğlumun hatırlamayacagını ve çocuğum ile daha rahat yaşarmış bunu dedi sizce napmalıyım.

Merhaba

Sizlere danışmak istedim eşim ile oğlum doğduğumdan beri aşırı problem yaşıyoruz yaklaşık 3 yıldır ondan öncesi tek sorun eşimin ailesiydi eşimin annesi şizofreni hastası biz ilk evlendıgimız ay bize gelip benim eşim yakin arkadaşı ile ilişkim olduğunu söyleyip bu konuda beni sonrası da rahatsiz etmeye devam etti bunu bi şekil de örttüm kadın hasta dedim eşimde yanımdaydı ama oğlum oldu bana her konuda yardım eden yardim etmez anlayışlı adam gitti ve bana kaba konuşan ben türk erkeğiyım sen beni kılıbık mi yapıcaksın diyen biri cikti ortaya sonra dengesiz davranışları bana bisey diyip tahrık edip kavga çıkarıp sonra hic bisey o yapmamış gibi sorunlu benmısın gıbı etrafa beni göstermeler daha sonra kendi yaptığı hareketleri kabul etmeyip ben yapmışım gibi düşünmeye başladı buarada oğlumuz büyüyo ilk bas oğluna kibar olan adam simdi genel de bağırıp sen söyle yaparsan bende böyle yaparım diyerek minicik bebekle tartışıp kavga etmeler tabi buarada benden habersiz arkadaşlarına borç verir alamaz kredi çeker hisselere yatırıp kaybeder vs gibi şeylerde var ben bu dönemde ağır bi lohusa geçirdim eşimden ilgi yerine bunları gördüm ve bunun üzerine 2 kez ayrılmak istedim ailesi kendisi sözler verio af diledi afettimama değişmedi simdi artik ona karşı cok soğudum aynındaki altında bile durmak istemiyorm bunu onla tekrar konuşmak istedim ve boşanma düşüncem hala var dedim ve bana ben onla konuşup derdimi anlatmak isteyince boşanma lafını duyunca beni öldürmek istediğini söyledi ve bu düşüncenin aklına ara ara geldiğini ve boşanmaktan ise bunun daha iyi olduğunu söyledi ve bunu sadece ben öldürdüm kendını sözü vererek yapmak istediğini bu sekilde oğlumun ona kalacağını ve beni oğlumun hatırlamayacagını ve çocuğum ile daha rahat yaşarmış bunu dedi sizce napmalıyım.
Bu adamla boşansan da seni çok yipratir. Tedavi olmak isteyeceğini zannetmiyorum. Kabul ederse ne ala. Ama aileleri durumdan haberdar et.Yavaş yavaş kendini ondan zarar almadan kurtarmanin yolunu ara. Evde yine o gibi şeyler soylerse kaydet, nebileyim delil topla polise ver. Uzaklaşdirma al. Illaki oldurme noktasina gelince mi polis mudahele etmeli. Eşimin boyle fikirleri var diyip şikayet et. Sonra da hiç bilmediği bir şehre taşin. Of çok zor gibi ama tüm bunlari planlamaya başla. Sonra da uzaklaştirma alip kaç ordan. Onun değişmesini bekleme. Aklina öldurmwk fikrini yerleşdiren biri asla ve asla normal biri olamaz. Hastadir muhakkak. Durum ciddi. Şu an onu fazla kişkirtma. Sakin ol ve nasil kurtula bilirsin onu duşun.

Merhaba

Soru mu bu, kaç kurtar kendini. Şizofreni genetik bir rahatsızlık ve ne zaman gün yüzüne çıkacağı belirsizdir diye biliyorum. Eşinin kafası çok iyi gelmedi bana

Çocuğu da onunla birlikte hapse almazlar, bunu biliyordur. Böyle soruya böyle cevap.
Muhtemelen sizofreni falansa onu düşünemiyor olabilir. Bence bu konuda uzman biriyle gorusun, annesinin sizofren oldugunu onun söylediklerini ne yapabileceğinizi öğrenin. Uzmandan kasdettigim psikiyatri bölümü avukat degil. Onun söylediği doğrultuda hareket ederek plan yapin

Muhtemelen sizofreni falansa onu düşünemiyor olabilir. Bence bu konuda uzman biriyle gorusun, annesinin sizofren oldugunu onun söylediklerini ne yapabileceğinizi öğrenin. Uzmandan kasdettigim psikiyatri bölümü avukat degil. Onun söylediği doğrultuda hareket ederek plan yapin
Ay herşeyi düşünmüş, polisi mi düşünememiş adam? İnteresting.

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim kalmamı neden çocuk yaptığımı ve hala neden bunu sorduğu mu söylemişsiniz aslinda eşimi tanısanız bu adam senin anlattığın gibi asla olamaz dersiniz ve en başlarda da melek gibiydi her zamanda bu sekilde değil ve psikologa gitcm dedi ve ben böyle git gel olması hangisi özü ve değişebilir mi bilemez oldum sevgi kalmadı ama bir çocuğum var ve acaba daha mi kötü olur psikolog işe yarar mı bilmiyorum yani tabiki öldürmek istediğini dile getirmesi konusunu kesinlikle siz gibi düşünüyorum ve ses kaydı almayı da düşünüyorum tekrar eder mi bilmem suan zaten mesafemi koydum ailelere dedim ama benı bırakmak istemiyo
Eşiniz psikologluk değil psikiyatristlik hemde acilen.Gecmis olsun lütfen dikkatli olun.

Ben okurken korktum , sizi iyi cesaret edip evlenmişsiniz. Şizofreni kalıtsal bir hastalık. Hemen kaçın , bir saniye bile durmayın. Asla normal değil.

Ne yapmalıyım diye sorduğuna göre ayrılmayı düşünmüyorsun. O zaman şimdiden mezar yeri falan ayarla bari, ne diyelim?

Bir de allah rızası için noktalama işareti kullanın. Zaten rezalet bir Türkçe ile yazıyorsunuz mesajları, bir de noktalama işareti yok, anlamak için aynı cümleyi 5 kere okuyoruz.

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim kalmamı neden çocuk yaptığımı ve hala neden bunu sorduğu mu söylemişsiniz aslinda eşimi tanısanız bu adam senin anlattığın gibi asla olamaz dersiniz ve en başlarda da melek gibiydi her zamanda bu sekilde değil ve psikologa gitcm dedi ve ben böyle git gel olması hangisi özü ve değişebilir mi bilemez oldum sevgi kalmadı ama bir çocuğum var ve acaba daha mi kötü olur psikolog işe yarar mı bilmiyorum yani tabiki öldürmek istediğini dile getirmesi konusunu kesinlikle siz gibi düşünüyorum ve ses kaydı almayı da düşünüyorum tekrar eder mi bilmem suan zaten mesafemi koydum ailelere dedim ama benı bırakmak istemiyo
Sizofreni sonradan çıkabilir. Son dönem klinik calismalarda hep 26 yaşı işaret ediyorlar. Esin kac yasinda degisti. Cocugun dogmasi da düzenini sarstigi icin etkili olmustur. Psikiyatra gitmediniz mi?

Bir hastanenin bas hekimi dersimize giriyordu. Şizofrenlerle ilgili soyle birsey anlatti. Yüzünüze cok ıyidir dedi, asla arkani donmeyeceksin ona zarar vereceğinizi dusundugu icin arkanı döndüğünde fırsat bulursa zarar verir dedi
Yani hoca insanlarin genelini söylemiş bence :) iyiyken herkes iyidir, sen severken karsidaki gidicem diye göbek atarsa zarar veresin de gelir evet. Kim ne kadar yapar bunu tartisilir. Bas hekim diye değişik bi laf etmis gibi hissetmissiniz sanki ya :D

Merhaba

Sizofren bir anne tarafından yetiştirilmiş...tabiki sorunları olacaktı diye düşünüyorum. Söylemlerini eyleme geçirirmi en iyi sen bilirsin. Boşanmayı kafana takmışsın gibi yazmışsın ama aynı zamanda ne yapmalıyım diye soruyorsun??? Eyleme geçmeden suç duyurusunda bulunsan bir faydası olurmu bilmiyorum

Ilk mesajın ve yazdıkların korkunç. Gerçekten çok zor bir durum. İkinci mesajında ise burda sana fikir sunanlara karşılık. Aslında öyle biri değil, çok iyi biridir diyip kocanı savunmussun.
Gerçekten çok hayret.
Bir daha aynı şeyi söylerse harekete geçerim demişsin. Ama çocuğum var demişsin. Demişsin de.
Ya bu adam bir daha hiç bir sinyal vermeden aniden seni öldürürse. Ve nasılsa aile geçmişinde şizofreni var diyip bunun arkasına saklansa. Ve hatta hatta cinlere perilere baglasa konuyu... belki de arastiriyordur, şizofrenide cezai ehliyetinin olmaması durumunu.. nolcak ki iki numara bir rapora bakar her sey. Nasıl göze alabiliyorsun tüm bunları.

Yakınıma hafif şizofreni tanısı kondu ilaç kullanmiyo doktor kullanmazsan ilerler demiş hayal kurma vs yok ama çok hırçın aşırı derecede umursamaz iki çocuğu var sorumluluk almaz kalk su iside sen yap desen kavga yada hiç sebep yokken satasir şaşırır kalırsın kahvaltı hazırlarken peynir tabağini alirsin ben sevmem böyle işime karışmasını diye parlar hep gezsin çocuğuna bakılsın hiç düşünmez açmı yokmu pismi çocuklar çocuk anne diye ağlamıyo düşünün umudu kesmiş anneden acıkınca anane diyo bunlar şizofreni belirtisi mi yakını olanlar varmı bu şekilde ben çok ileri halini biliyorum gördüm iftira atar hayal kirardi bu öyle değil

Eşiniz şizofreni falan değil. İnsanların bilir bilmez böyle damgalanmasına sinir oluyorum. Şizofreninin öldürme isteği ile hiç alakası yoktur. Sanrılar ,içe kapanma ,yalnız kalma ,çevre ile iletişim koparma, sesler duyma ,şüpheler duyma, anlamsız donuk hipnoz olmuşçasına bakışlar belirtiler arasında sayılabilir. Evet şizofreni için tam genetik bir hastalıktır demek doğru olmaz ama genetik bir yatkınlık olduğu ispatlıdır. Şiddet eğilimleri çok azdır ve genelde kişinin kendine yöneliktir (intihar gibi) Şizofreni hastası yakınıyım ; hastaları ve yakınlarını bu yaftalamalar çok zor durumda bırakıyor hanımlar. He bir şey daha ekliyeyim zeka problemleri de yoktur hastalık tamamen beyin kimyasından kaynaklanır . Depomin adlı hormonunun az salgılanması sonucu ortaya çıkar.

Lütfen daha fazla bilgi için bıraktığım linki okuyun.

Konu sahibi arkadaş 2 kez şans vermişsiniz ve düzelme olmamış. Bu evlilik sizi mutlu etmiyor belli ki. Aynı şeyi yapıp farklı sonuç beklemeyin bu sefer affetmeyin derim.
Evet sizin yakınınız şiddete meyilli olmayabilir ama hastaneye eşini bicaklayan şizofreni hastası gelmişti ve bunun gibi çok örnek var bu tür rahatsızlıklarda kesin birşey söylemek doğru değil,benim de tanıdığım şizofreni hastamız var o da sizin dediğiniz gibi sakin içe kapanık zararsız ama bu şekilde kesin birşey yazmanız doğru değil, adam şizofreni değilse bile normal hiç değil kadına öldürmek istedigini söylemiş daha ne yapsın

Benim unide bir arkadasim vardı çok iyi birisiydi gecrekten insan olarak görebileceğim en iyi arkadaşlarimdan birisidir ailesinde şizofreni ve başka psikolojik rahatsızlıklar var yani anlatıyordu ciddi derecede ağır tablolar,kendisinin de bipolar bozukluk tanısı vardı ve çok fazla ilaç kullanırdı ben hiç kriz anına denk gelmedim kendi anlatırdı ve bazen tehlikeli olabileceğini söylerdi beni sürekli uyarirdi seni atarsam yardıma ihtiyacım var gel ya da farklı şeyler söylersem sakın gelme zarar verebilirim derdi ,biz de dışarda cafelerde falan gorusurduk ama dediğim gibi aşırı iyi niyetli birisiydi

Evet sizin yakınınız şiddete meyilli olmayabilir ama hastaneye eşini bicaklayan şizofreni hastası gelmişti ve bunun gibi çok örnek var bu tür rahatsızlıklarda kesin birşey söylemek doğru değil,benim de tanıdığım şizofreni hastamız var o da sizin dediğiniz gibi sakin içe kapanık zararsız ama bu şekilde kesin birşey yazmanız doğru değil, adam şizofreni değilse bile normal hiç değil kadına öldürmek istedigini söylemiş daha ne yapsın

Benim unide bir arkadasim vardı çok iyi birisiydi gecrekten insan olarak görebileceğim en iyi arkadaşlarimdan birisidir ailesinde şizofreni ve başka psikolojik rahatsızlıklar var yani anlatıyordu ciddi derecede ağır tablolar,kendisinin de bipolar bozukluk tanısı vardı ve çok fazla ilaç kullanırdı ben hiç kriz anına denk gelmedim kendi anlatırdı ve bazen tehlikeli olabileceğini söylerdi beni sürekli uyarirdi seni atarsam yardıma ihtiyacım var gel ya da farklı şeyler söylersem sakın gelme zarar verebilirim derdi ,biz de dışarda cafelerde falan gorusurduk ama dediğim gibi aşırı iyi niyetli birisiydi
Yazdıklarım kendi görüşüm değil. Linki okuyun oradaki uzmanı da ben ayarlamadım. Ben bilemem adam sağlıklı mı değil mi? Her cinayet işleyene hasta sağlıksız denir mi? Şizofreni hastaları şiddet uygulasa da anlık alevlenme ile uygular planlı cinayet işlemez gayet kesin.

Back
X