Eşim beni şaşırttı

İstemem yan cebime koy olmuş bu :) Beklentiniz var bence. Lakin eşinizde her ortamda birilerinin gazıyla çalışıyorsa eyvah. Hiç sevmem her konudan etkilenip hemen kendisinde de olsun düşüncesiyle konuşanı. Aileniz takıyı taksın takmasın onlar için mi yaptınız çocuğu?
 
Arkadaş çevreniz de bir garip . Türkiye geneli mi bu zihniyette acaba çünkü ben yalnızca bu forumda böyle şeyler duyuyorum da . Hadi beşik hediyesi filan duydum da direkt nakit almak çok ayıp anne babadan. Ben üzülüyorum ülkemizin ebeveynlerine . Çocukları bir rahat ettirmiyorlar . Sürekli beklenti üstüne beklenti. Başkasının emeklisi gezer tozar , bizimkiler de anca torun bakar ona para biriktirir .
 
benim de oğlum var henüz 1,5 yaşında ilerde bana böyle söylese ne tepki veririm acaba diye düşündüm de “ bana güvenip de mi çocuk yaptınız oğlum” derim herhalde çok ayıp değil mi ya eşinizin bu şekilde konuşması annesiyle. Kocam annesiyle böyle konuşsa onun yerine ben utanır kızardım
 
Ellerinizden öper 1,5 yaşında oğlum var yemin ederim bu tarz konuları bana ders olsun ilerde nasıl davranmamalıyım diye okuyorum
 
Çocuğu iki yetişkin karar verip birlikte yapıyorsunuz. Anne baba olan sizsiniz. Onlar ne sizin çocuğunuza bakmak zorundalar ne de birikim yapmak zorundalar. Siz düşüneceksiniz.
 
Eşimin böyle söylemesine şaşırdım açıkçası bi andan da sevindim , beklemiyordum .

Ne kadar ayıp buna sevinmeniz diye düşündüm bunu okuyunca. Ben olsam utanırdım.

Doğru söylemek gerekirse eşim ilk defa böyle söyleniyor ailesine arkadaşından aldığı gazla herhlde . Sevindim değerli olduğumuzu söylemesine açıkçası .

Açıkçası peşine bunu okuyunca çok üzüldüm. Eşinizin annesinden zorla para istemesi ile değerli olduğunu hissediyorsunuz. Böyle değerinizi hissettiremeyen adamları keşke baba yapmasanız.
 
Demek sizin çevreniz böyle. Arkadaşlarınızda ailesinden beklentide sizde beklentidesiniz. Bir kesim böyle anladığım. Ben çok utanirdim bu konuşmaların geçtiği ortamda. Yok annem kayinannen ne yaptı demek ardında anne bayramda hazırla demek. Bana çok uzak kavramlar
 
Başkalarına güvenerek mi yaptınız çocuğu? Ne diye daha dogmadan insanları darlıyorsunuz , para koydun mu kenara hazır ettin mi bişeyleri vs vs. Doğunca gereken yapılmazsa söylersiniz içinizdekileri , kayınvalideniz sinirlenmekte haklı. Dünyada tek çocuğu olan sizmişsiniz gibi davranıyorsunuz.
 
İstenem yan cebime koy der gibisiniz, benim iki çocugum var kimseden bisey beklemedim, hediye alirlar almazlar onlari darlara mam, sizinki biraz darlamak olmuş
 
Sizde az değilsiniz mesafeliyim ama istemem yan cebime koyun diyorsunuz..

Bırakın yaşlı insanları, ellerine azıcık para geçiyor onu da size vererek mi bitirsinler.

Koca koca insanlar da akil yokmu ki torunlarına ne yapacaklarıni bilmiyor?

Siz gelin olarak onlara ne verdinizde şimdi istiyorsunuz.. Yok hoşuma gitti falan.. Kocanızı da gazlayıp durmayın. Bari insanlar evlatlarından soğumasın.
 
Vallahi ya.. Bir de kayınvalideye mesafeliymiş de bilmem ne! Doğuracağı çocuğu da kendisine benzetecek baba tarafını saymayan, bir bardak su vermeyen bir tip olacak..
 
Kadına laf sokuşturup durmuşsunuz da ne mecburiyeti var?Düğünde bişey yapmadılar diyorsunuz çıkın şu kalıplardan. Evlilik yaşına gelmiş iki yetişkin evleniyor,kv şunu almadı kp şunu yapmadı. Ne itici. Aileler birbirine destek olmalıdır ama sizinle evlenmek için imza atan kocanız. Ne düğün ne çocuk ne başka bir şey. Kimse mecbur değil.
 
Hmmm beklentiniz yok ama esiniz öyle söyleyince yukarida yazmissiniz ses cikartmadim hasumada gitti diye… yani bal gibide beklentiniz var. Bu nasil kafa yapisi ben anlamiyorum. Hamileyim kayinvalidemler para yardimi yapsin altin taksin derdindesiniz. Cocuk yaparken onlarami güvendiniz? Ben kayinvalidenizin yerinde olsam hicbirsey yapmam. Cok cirkin muhabbetler bunlar. Birde yazmissiniz annem altinda takicak diye, yani altinda bekliyorsunuz. Ailelerinizi para vermesi icin zorlicaginiza gidip calisin kendi paranizi kazanin kimseninde para vermesini masraflari karsilamasini bekleyip durmazsiniz calisirsaniz.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…