Eşim beni yıldırdı artık

Esim de cok yemek seçer. Tencere yemeği yemez. Illa ızgara et olacak pilav makarna patates kızartması olacak. Restoran porsiyonlarına sunumlarına alışmış. Evliliğin ilk zamanları onun damak tadına uygun seyler yapardim beğensin diye saatlerce uğraşırdım. Ama baktim kilolar aldı başını gitti. Saglikli yiyeceklere döndüm . Şimdi kendızevkime gore pisiriyorym beğendiğini yer beğenmediğini yemez kahvaltılık yer. Keyfî bilir ne kendimi paralayacağım

Eşimde çok yemek seçer, baştan onun istediği gibi onun sevdiği şeyleri yapıyordum.Eşiniz gibi bazen illallah ettiriyordu.Sonra yeter artık dedim ben ne pişirirsem ya tadına bakıp yiyeceksin ve farklı şeylerede açık olacaksın yada kendin takıl.Ne istersem onu yapıyorum artık canı isterse yiyor istemezse tost yapıyor kendine.Bizde kızımla takılıyoruz.İnanın sinirlerinizi ve kendinizi yıpratmaya değmez anlamıyorlar asla.

Gunleri paylasin.
Kendi gunlerinde o yapsin yemegi, siz hic karismayin,
Sizin gunlerinizde de o tutsun cenesini.

En gıcık kaptığım insan türlerinden biridir yemek seçenler. Kuzenimin eşi var et balık olan sofraya oturmaz çorba sevmez çay içmez makarna tost patatesle yaşıyor. Ben yemek yapmam eşim öyle olsaydı kalk kendin yap bugün bu var derim insan evladı bir kendi mi yemek yapma görevi niye kadına yıkılıyor ayrıca o yapsın siz yeyin bundan sonra

Dunya bu yemek için herseyini verecek insanlar olduğunu hatirlarin bulmuş bunuyir edepsiz annesi hiç yokluk öğretmemis heralde

Sizin sucunuz ne istese yapmaya çalışmış ,bide eleştiriye izin vermissiniz. Annesinin evinde öyle olsa bile sizde olmazdı. .yüz bulmuş ondan öyle ileri gitmiş.
Herşeyi 4-4luk yapmak zorunda değilsiniz.

Hatta suan herkes evde, eşiniz evdeyse verin eline salatayı yapiversin.
Yemek güzelmi?ne istersin diye sormayın. O gün ne yaparsanız onu yesin. Sizi sofrada eleştirirse canım daha iyisini yapabiliyorsan sen yap ben bunu yapabildim. Beğenmediysen yemek zorunda değilsin deyin. Trip bir atar iki atar sonra paşa paşa öyle bi yer üstüne bide iltifat eder..

5 yaşındaki çocuk gibi aynı. yemeğin içini didikliyor yok bunu niye koydun içine, karabiber niye koydun...
Benim babam da öyleydi. Dolma yapar annem, babam elinde catal sinirli sinirli didikleyerek niye böyle yaptin niye şöyle yaptın. Eristeli corba yapar kasikla etrafa saça saça didikler niye icine mercimek koydun veya koymadiysa neden koymadin.

Bi gün cocuktuk hic unutmam babam oyle yaparken annem bi carladı bagirdi laf saydi ama hepimiz korktuk sıçradık. Babam basta cevap veriyodu biz annemden yana olunca cevapta veremedi. Annem bas bas bağırdı işten geliyorum yorgun argin önüne yemek koyuyorum gene yaranamıyorum eline saglik demekten acizsin bundan sonra yemekleri sen yapacaksın yemek yaparsam ne olayim falan baya saydirmisti hepsini hatırlamıyorum.
Ondan sonra günlerce işten gelirken kendine ve bize döner aldi hergun. (Babama almadi çünkü huylanir disardan bisey yemez)

Babam bi kac gun gurur yaptı konusmadi peynir ekmek domates vs kendi hazırlayıp yedi.
Günlerin sonunda bi aksam babam menemen yaptı hepimize. Ertesi gün yumurta pişirdi. Bildigi bi yemek yok çünkü.
Sonra annemin gönlünü aldi baristilar. Simdi önüne taş koysan bu ne demez yer kalkar

En sonunda patladım. Sorun yemek. Yaptığım her şeye bir kusur buluyor yok sulu olmuş, yok susuz olmuş, yok çayın içinde toz varmış, yok fırında tavuk yemezmiş kebap yermiş anca. Çorba sevmez, pilavda yemezdi yeni yeni yemeye başladı. Şu zamana kadar uğraştım durdum çevremde hep güzel yemek yaptığımı söyler. Gerçekten özenerek yaparım. Değişik şeylere hiç açık değil zaten... en sonunda dedim yeterrr bıktım bir insan yemek yaparken diken üstünde olur mu ya. Bir eline sağlık de, şükür bil ya. Ben kebapçı hasan usta değilim ki sana kebap, mangal yapayım evde. Ev yemekleri işte ne bekliyorsun. O zaman dışarı götür dışarda yiyelim. Çok üzüldüm artık sinirlendim. Yarın bir gün çocuğumuz olsa onadamı böyle örnek olacaksın sen dedim. Bundan sonra artık yemek yapmama kararı aldım. Hiçbir şeyi eksik etmedim bugüne kadar ama artık bardağın son damlası oldu... ilkten geldi öptü falan tamam dedi.. yapıyorsun zaten dedi. Ne yapayım sen söyle dedim. Bilmem aklıma gelmiyor şuan dedi. Tabi gelmez dedim bir şey beğendiğin yok ki ! Sonunda bende patlıycam artık yeter şiştim dedi. Zaten karantina yüzünden dışarda yiyemiyoruz eskiden haftada bir de olsa yerdik her gün her gün ne yapsam diye düşünmekten gına geldi bide adamın kahrını çekiyorum ya. Ne yapayım sizce artık kendimi enayi gibi hissediyorum
Galıba Adana lısınız hasan usta deyince 🤗neyse konuya gelirsek sız haklısınız tabi ki birazda kendisi yapsın

Ayy kesin başak burcu bu🤦🏻‍♀️ bu adamlar benim en tahammül edemediğim tür bak tüylerim tiken tiken şu an 😣

Bir arkadaşin eşi böyle kızı delirtiyor. Etsiz sofraya oturmaz, sabah krepsiz kahvaltı yapmaz. Ama kendi bir tabağını bile kaldırmayan uyuz bir tip. Öyle adama bırak kebap yapmayı yumurta bile kirmam. Babasının uşağı yok.

O kadın evin hizmetçisi ya da mutfağın aşçısi değil, senin hayat arkadaşın. Hayat arkadaşın şef profesyonelliginde yemek yapmak zorunda değil. O kadar damak tadına düşkünsen, elinden telefonu kumandayı bırakıp kaldiracaksin poponu koltuktan bir zahmet kolları sivayip mutfağa girip bir işin ucundan tutacaksın.

VVallahi aşırı uyuz oluyorum böyle miyminti tiplere, Allah sana kolaylık versin canım H Hilde_

anasının evinde her gün kebap yemiyordu.. çok beklenti içine girmiş evlenirken, yazııık....

Bence saçmalamış eşiniz.Bu başımıza gelen felaketler zaten şkürsüzlükten.Rabbim yardım etsın hepımıze

En sonunda patladım. Sorun yemek. Yaptığım her şeye bir kusur buluyor yok sulu olmuş, yok susuz olmuş, yok çayın içinde toz varmış, yok fırında tavuk yemezmiş kebap yermiş anca. Çorba sevmez, pilavda yemezdi yeni yeni yemeye başladı. Şu zamana kadar uğraştım durdum çevremde hep güzel yemek yaptığımı söyler. Gerçekten özenerek yaparım. Değişik şeylere hiç açık değil zaten... en sonunda dedim yeterrr bıktım bir insan yemek yaparken diken üstünde olur mu ya. Bir eline sağlık de, şükür bil ya. Ben kebapçı hasan usta değilim ki sana kebap, mangal yapayım evde. Ev yemekleri işte ne bekliyorsun. O zaman dışarı götür dışarda yiyelim. Çok üzüldüm artık sinirlendim. Yarın bir gün çocuğumuz olsa onadamı böyle örnek olacaksın sen dedim. Bundan sonra artık yemek yapmama kararı aldım. Hiçbir şeyi eksik etmedim bugüne kadar ama artık bardağın son damlası oldu... ilkten geldi öptü falan tamam dedi.. yapıyorsun zaten dedi. Ne yapayım sen söyle dedim. Bilmem aklıma gelmiyor şuan dedi. Tabi gelmez dedim bir şey beğendiğin yok ki ! Sonunda bende patlıycam artık yeter şiştim dedi. Zaten karantina yüzünden dışarda yiyemiyoruz eskiden haftada bir de olsa yerdik her gün her gün ne yapsam diye düşünmekten gına geldi bide adamın kahrını çekiyorum ya. Ne yapayım sizce artık kendimi enayi gibi hissediyorum
[/QUOTE
Dört dörtluk yap yine begendiremezsin böylelerine .. geçmişte bu konularla alakalı yaşanmamış kılları olduğunu düşünüyor.muhtemelen annesinin evinde o kadar çeşit yemeği aynı anda görmemiştir ezikligini bu şekilde telafi ediyor

Aynı sorun bendede var peki sizi eleştiriyormu yemek yaparken gelip mutfaga o daha bi sinir bozucu işime karısılmasındanda emek saygısızlıgındanda nefret ederim beğenmiyosan yeme yada kalk kendin yap bu cevapları veriyorum genelde ben ve cok sinirleniyorum siz gibi en son Masaya vurdum fırlattım catalı bağırdım baya bir ondan sonra kesti sesini gercekten b.k yesinler artık

Back
X