Eşim beni zorla işe soktu sağlık raporundan nasıl kalabilirim ?

Calismak tabii ki zorunda degilsiniz kendinizi nasil mutlu hissedecekseniz onu yapin (ki ben kadinin ekonomik ozgulugunun olmasini savunurum sonuna kadar ) lakin boyle sacma bir adamdan cocuk yapmayi iyi dusunun derim aurica doktora da bnm rahatsizligim var kocam zorliyor vs vs diye konuyu anlattin sonucta binlerce issiz var illa ki yerinizi doldurcak birini bulurlar

Konu sahibinin çalışmak istememesini anlayabiliyorum,emeği sömürelecek ve çalıştığı paraya sahip olamadan kayın ailesinin borcuna gidecek.neticede çalışmak için motivasyona ihtiyacımız var. bir eksiğimizi, bir hayalimizi gerçekleştirebiliriz ayın sonunu sabırla bekleyerek çalışmamızın neticesinde

Yalnız eşiniz sizi dikkate almazken,altınları isteğiniz dışında ailesine verirken,çalışma isteğinize bakmaksızın kendi kararınca sizi işe sokarken, ayrı bir cumhuriyet misali ; neden bebek sahibi olmaya çalışıyorsunuz? Siz dahA kendi sesinizi bulamamışken ve bu kadar uzlaşıdan uzakken bebeğe huzuru , refahı ve mutluluğu verebilir misiniz , bir düşünün

Vajinismus çalışmaya engel değil. O konuda anlaşalım bir kere. Şu durumda çocuk da çocuk diye tutturmanız da mantıklı değil.

Çalışacağım ama emeğim sömürülecek diyorsanız buna yorum yapmak için sorarım önce size. Eşinin ailesinin ne borcu var? Düğün borcu dediğiniz nedir? Zamanında yaptığım fedakarlıklar demişsin. Onlar nelerdir mesela?

Birçok insan ailesinden tek kuruş destek almadan kendi emeği alınteri ile yuvasını kuruyor. Sonrasında da çalışmaya devam ediyor. Hayat müşterek neticede. Bunda abes birşey yok aksine takdir edilesi...

Adam evde oturacak benim kazanacağımı yiyecek diyorsan yine akıllı davranması gereken sensin. Gir işe çalış. İşin inceliğini öğren, piş, yer edin. Birkaç maaş yedirirsin en fazla kocan ve ailesine sonra kaba tabirle gol atarsın kocana ve boşarsın. O da kadını kendi elimle işe soktum özgürlüğü ilan etti beni terk etti diye ağlar.

işi Yavaşlat, beceriksizce davran, zaten seni kapının önüne koyarlar.

Ancak yıllar sonra, eline geçen bu fırsatı değerlendirmediğin için pişmanlık duyabilirsin. Çok az prim günü olup, üzerini kendi ödeyip emekliliği hakedenleri görünce üzülürsünüz

Eğer eşiniz ve eşinizin ailesi ile sorunlarımız varsa, maaşınızın ve sağlık güvencenizin olması, sizin için iyi olacaktır

Eşinizin ailesine de ben sabahtan akşama kadar nefes almadan fabrikada çalışıyorum, emeğimi veremeyeceğim diyebilirsiniz. Bir çok aile altını almayı hak görüyorlar, çünkü altını biz geri takıyoruz getirenlere, altın bizim hakkımız diye düşünüyorlar

Düğün borcunuz bitince maaş elinize kalacak. Ayrıca ben sabahın köründe evden çıkıyorum, kusura bakmayın yardım yapamam diyebilirsiniz

Çocuğunuz da borçlu bir ailede dünyaya gelmez, o doğmadan borçları bitirir, rahatça büyütürsünüz, bu kadar borçla bebek doğsa, maması bezi çok zor olacaktır

Çalışırsanız maaşınızın tamamını mı alacaklar? Eğer öyle olmayacaksa çalışın derim. Hem emekli olabilmeniz için ilerde sigorta yatar hem de kendinize bütçe ayırırsınız. Bir de herkesin söylediği gibi çocuk yapma olayını bir daha düşünün. Eminim yaşınız daha gençtir.

Sonra tekrar çocuk yapacak işte. Hayatı böyle çürüyüp gidecek.
Bu hikayede tek üzüldüğüm taraf daha doğmamış çocuklar malesef.

Eski konularınıza şöyle bir baktım da geçen ay ki vajinusmus tedavinize 11.000 tl harcamışsınız. E düğün borçlarınız da var. Daha da 1 yıllık evlisiniz, karı-koca düzgün cinsellik yaşamaya başlayalı 1 ay olmuş. Şu noktada hemen çocuk düşünmektense hem bir süre başbaşa kalmak hem aile bütçenizi oturtmak daha iyi sizin için.

Sizi sallamayan adamdan çocuk yapma ısrarınızın sebebi ne? Üstelik cinsel hayatınız daha yeni başlamış.
Eski konunuza bakılırsa kayınpederiniz bile 43 yaşında. Siz kaç yaşındasınız acaba?
Daha ne yaşadınız, ne gördünüz, neye doydunuz ki oturmamış bir evliliğe çocuk getirme peşindesiniz?

Okula gitmek istemediği için "karnım ağrıyor" diyen çocuklar gibi eşinize bahane bulmaya çalışıyorsunuz.
Kendinizi eşinize karşı bile savunamazken çocuğu ne yapacaksınız allah aşkına? Önce kendinizi savunmayı öğrenin.

Bence aileler çocuklarının düğün borcunu ödemek zorunda değiller. Ama nerede çalışacağınıza eşiniz karar veremez. Ortada sağlıklı bir ilişki yok.
Yine de işe girin bence. Para borçlara gitsin, önemli değil. Borç bir gün biter ama en azından sigortanız yatmış olur.
Çocuktan bağımsız kendi geleceğinizi düşünün biraz.

Yok illa çocuk yapacak önce, acelesi bu. Sonra o çocuk için bu kocaya katlanacak... Uzun hikayenin henüz başında.
Kadın evli cocuk yapma istegide en dogal hakkı. Ki kadının istedigi soruyu cevaplamak yerine uslupsuz sekilde dalga gecmek haddinize degil sonucta o bir gebe. Duyarlı olun biraz duyarlı. Magdurken magdur olmak istemiyor hamile hamile baskalarının düsüncesizliklerinin bedelini cekmek istemiyor buda hakkı. En fazla 5alıp 3aldım derse bu sekilde kırpabilirse maasından bir kazancı olurda kendi ayakları üzerinde bile duramaz yinede bu sekilde. Sizi duyarlılıga davet ettim.

Bence çalışın kendi ayaklarınızın üstünde durun bu saydığiniz rahatsızlar hiç biride çalışmaya engel değil bizdede tersi ne zaman calisacam desem bnmkidehayır diye kavga çıkarıyor küçük çocuklarım var diye ustelemiyorum yoksa kendi paranı kazanmaktan daha ne olabilir

Size istemeden bir iyilik yapıyor bence şuan :) neden çalışmak istemiyorsunuz? Zamanla hoşunuza bile gidebilir para kazanıcaksınız. Ben bebek sahibi olmasam gider çalışırdım bu dan daha güzel birşey yok.özgüveninizi kazanırsınız.

Okuduğunu anlayamayan insanların davetine icabet etmiyorum, üzgünüm.
Konu sahibinin sorusunu bir önceki mesajımda cevapladım. Ayrıca kendisi hamile olmadığını, bu işe girerse de bebek işinin öteleneceğini, kocasının onu oyalayacağını söylemişti bir mesajında.
Gebelik bir hastalık değildir, kritik durumlar hariç gebeler de gebe olmayan kadınlar gibi çalışabilir.

E düğün borclarınızı kım odeyecek sız calısmazsanız?

Çalışmak iyidir hoştur ama çalıştırıp paraya el koyucaklarsa onun adı gasp oluyor. Sen altınlarını vererek zaten üzerine düşeni yapmışsın. Gerisini de onlar halletsin. Evlenirken ben çalışacağım gibi bir söz vermemişsen onlar da böyle bir talepte bulunmamışlarsa seni zorla çalıştırmaya hakları yok. Kendi borçları için hem altınları alıp hem zorla çalıştırmak isteyen aileye çocuk verilmez. Bunu bilir bunu söylerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…