- 4 Mayıs 2019
- 3.482
- 6.195
- 78
- 32
- Konu Sahibi leylosvemecnun
-
Calismasin cocuk yapip evde otursun kocasiyla borc harc icinde mutlu mesut yasasinlar Cokta dertçok güzel akıl veriyosunuz da sizce bu adam bu maaşı bu kadına bırakır mı
Canım benim bu mevzular dediğin gayet ciddi meseleler. Çocuk için acele etme derim.Eşimle aramda bu mevzulardan hariç bir sorun yok.Ama artık ben eşimin ailesine bir şeyler vermekten yoruldum az da kendileri oğlan evlendirmiş gibi davransınlar lüks yaşamasınlar
Kocanın zihniyeti değişmez. Sizinde bir aile olduğunuzu farkında değil belli ki. Tabi ki evlenince ailelerimizi bir köşeye fırlatıp atmayacağız ama kendi eşimizi yuvamızı çekirdek ailemizi de düşüneceğiz. Kocanın ailesi de değişmez. Yemeğe alışmış onlar. Ayrıca böyle savruk harcama yapanlara yardım etmeye mecbur değil kimse. Ayaklarını yorganlarına göre uzatmayı bilecekler.Artık bir şeyleri ertelemek istrmiyorum fedakar olmak istemiyorum borcu biraz da onlar düşünsün istiyorum.Ailesine karşı bu kadar yumuşak ise o da çeksin gerçekten umrumda değil benim son kolyemi kredi kartı kapatmaya aldılar şu an yine kart borcu var kayınpederimin yani bitmiyor sonu gelmiyor.Eşim anlıyor kızıyor ama ailem napıyım mecbur yardım edicem diyor
Çünkü tekrar çalışsam da o borç bitmeyecek 1 yıldır yerinde saydığı gibi...Artık bunaldım anlıyor musunuz hep aynılar
Ben yeteri kadar yardım ettim ailesi üstlensin artık kendilerinin evi var biz hem kiradayız hem borç ödüyorduk onlar sadece kredi kartına yüklenmeyi bildi mobilya sadece bize alınmadı onlara alınan şeyler de var her yerde düğün yaptım demeyi biliyor ya gerisini onlar halletsin kayınpederin kredi kartı borcunu kapatmaktan gına geldi görümcem eşim biz kapattıkça o karta girdi bıktım artık altınlar gitti emeğim gitti benden bu kadar pes ettim aylardır hep aynıBebek olduğunda borç olmayacak mı sanıyorsunuz? Tedaviden sonra çocuk istiyoruz demişsiniz de tedavi+hamilelik ile 9 ay çoktan biterdi yani zaten 9 ay daha çalışabilirdiniz hemen yarın hamile kalmıyorsunuz ya. Gebelik çalışmaya engel değil. Sorun böyle bir evliliğe ısrarla çocuk doğurmak istemeniz. Aklınıza kim soktuysa soktu onun bir önemi yok. Borç harç içinde çocuk doğuracaksınız tek maaş ile hem kendiniz hem çocuğunuz geçinebilecek misiniz?
Ben yeteri kadar yardım ettim ailesi üstlensin artık kendilerinin evi var biz hem kiradayız hem borç ödüyorduk onlar sadece kredi kartına yüklenmeyi bildi mobilya sadece bize alınmadı onlara alınan şeyler de var her yerde düğün yaptım demeyi biliyor ya gerisini onlar halletsin kayınpederin kredi kartı borcunu kapatmaktan gına geldi görümcem eşim biz kapattıkça o karta girdi bıktım artık altınlar gitti emeğim gitti benden bu kadar pes ettim aylardır hep aynı
size diyorum ya çalışsam yardım etmek zorunda kalacağım istemiyorum.Çalıştığım bebek için birikim olarak kalsa zaten durmam çalışırımBen ne diyorum siz ne diyorsunuz
size diyorum ya çalışsam yardım etmek zorunda kalacağım istemiyorum.Çalıştığım bebek için birikim olarak kalsa zaten durmam çalışırım
Zorlama varsa eğer bence doktora açık açık söyleyin. Ama şu var. Neden çalışmak istemiyorsunuz? Kendi ayaklarınız üzerinde durmanız sizin için iyi olmaz mı?Eşim beni zorla bir fabrikada işe soktu ben orayı kesinlikle istemiyorum girersem de ruhen yıpranacağıma eminim yarın fabrikanın kendi bünyesinde sağlık kontrolü var kontrolü geçeni alacaklar ve hemen işbaşı olacak benim gözlerimde 3.75 numara miyop ve 0.75 astigmat var lens takmazsam körüm gibi bişey ben doktora bu durumumu söylesem eşim zorluyor beni sağlık kontrolünden işe alınamaz diyerek geçirmeyin desem kabul eder mi? Ben vajinismus hastadıydım tedaviden sonra çalışmamaya başladım çocuk istediğimiz için eşim bana hep çocuk konusunda baskı yaptı beni umutlandırdı bu fikre alıştırdı şimdi de çalış hamileyken de çalışırsın herkes çalışıyor nolmuş diyor çalışacağım yer fındık fabrikası...Ne yapacağımı bilmiyorum kontrolden nasıl kalabilirim ne olur fikir verin istememe sebebim de eşimin ailesinin ödeyemediği benim altınlarımın da gittiği borçları benim altınlarımla ödendi benden aldılar şimdi sırada düğün borçları var ben düğün borçları için çalışacakmışım zamanında yaptığım fedakarlıklar görünmüyor bu yüzden istemiyorum
Asıl bu devirde karı koca çalışmalılar. Zaman bizim zamanımız değil. Sizler bizden farklı yaşıyorsunuz.Bence soz cocuk meselesini birdaha düşününne demek esiniz sizi zorla ise sokuyo şaka gibi hangi devirdeyiz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?