Eşim beni zorla işe soktu sağlık raporundan nasıl kalabilirim ?

Size birkaç soru sormak istiyorum.
Eşinizin sizi zorla işe sokması size karşı ne kadar saygısız olduğunu gösteriyor. Gerçekten bu adamdan çocuk yapmak istiyor musunuz?
İkinci olarak bu kadar borcunuz varsa çocuk doğunca hangi parayla büyüteceksiniz?
Üçüncü ve son olarak yarın öbür gün eşiniz veya ailesi size bir şey yapmaya kalksa, ayrılmak isteseniz elinizde bir meslek olmadan bir de yaparsanız eğer çocukla nasıl ayrılacaksınız??

Arkadaşlarhaklısınız çalışmam konusunda doğru diyorsunuz fakat benim elimde bir mesleğim zaten var.Ben çalışıyordum vajinismus tedavimden sonra sözleşme yenilemem gerekti 9ay daha işten çıkma durumum olamayacaktı sözleşmeyi imzalasaydım biz de tedaviden sonra çocuk istediğimiz için işten çıktım.Ben zaten yeteri kadar yardım ettim birikimim düğünde takılanlar kendi taktıkları ne varsa borç diye aldılar ama hep yerinde saydı borçlar benden önceki başka borçlarına gitti altınlarım ama yine de borç var diye kenara kimse atmadı herkes bugün bulduğunu yedi lüks yaşadı eşimle beyaz eşyayı bitirdik zaten kiradayız bu kadarını yapabildik.Ben daha bu insanlara neye yardım edeyim ki ? Ultra lüks düğün de istemedim benim kimseden maddi beklentim olmadı düğünü de onlar istedi diye yaptık bem düğün meraklısı değildim ama yaptığım fedakarlıklar yetti bana. Artık benden bu kadar borç umrumda değil dedim.Eşime bu mevzudan önce borç varken çocuk nasıl olacak diye kendim diyordum o Allah verir kolayını diyordu bana folik asit içirip yumurtlama günüme kadar kendi takip ediyordu birden u dönüşü yaptı çalış diye çocuk konusunda beni heveslendiren aklıma sokan kendisiydi hiç aklımda yokken.Size yemin ederim ailesinde o rahatlık varken borç 10 senede de bitmez çocuk planımı ertelediğimle kalırım ayrıca düğün zamanında onlar kendilerine de eşya aldılar borç sadece benim mobilya borcum değil.Ben de doldum taştım artık kenara 1 kuruş atamadım daha fazla da kendimi kullandırmak istemiyorum.11 bin liraya tedavi olur mu demişsiniz 5850 lira tedavime 2 bin lira araba kiralamaya 1 buçuğu otele geri kalanı yemeye içmeye gitti onu da kendi ailem karşıladı bir de düğünde beni sömürmedikleri son altınımı bozdurdum daha yermeniz gereken bir şey kalmadı herhalde.Ah kadın milleti çocuk acımasızız vur abalıya !

Eşimle aramda bu mevzulardan hariç bir sorun yok.Ama artık ben eşimin ailesine bir şeyler vermekten yoruldum az da kendileri oğlan evlendirmiş gibi davransınlar lüks yaşamasınlar

Artık bir şeyleri ertelemek istrmiyorum fedakar olmak istemiyorum borcu biraz da onlar düşünsün istiyorum.Ailesine karşı bu kadar yumuşak ise o da çeksin gerçekten umrumda değil benim son kolyemi kredi kartı kapatmaya aldılar şu an yine kart borcu var kayınpederimin yani bitmiyor sonu gelmiyor.Eşim anlıyor kızıyor ama ailem napıyım mecbur yardım edicem diyor

Çünkü tekrar çalışsam da o borç bitmeyecek 1 yıldır yerinde saydığı gibi...Artık bunaldım anlıyor musunuz hep aynılar

Kocanın zihniyeti değişmez. Sizinde bir aile olduğunuzu farkında değil belli ki. Tabi ki evlenince ailelerimizi bir köşeye fırlatıp atmayacağız ama kendi eşimizi yuvamızı çekirdek ailemizi de düşüneceğiz. Kocanın ailesi de değişmez. Yemeğe alışmış onlar. Ayrıca böyle savruk harcama yapanlara yardım etmeye mecbur değil kimse. Ayaklarını yorganlarına göre uzatmayı bilecekler.

Tabiki de çalışın. Millet işsizlikten kırılıyor, siz buldugunuz işi reddediyorsunuz. Paranızla borç mu ödenir bilmem ama tabiki de çalışın, evlendiniz diye eşiniz evin geçimin tek başına sırtlamak zorunda değil.

Çünkü tekrar çalışsam da o borç bitmeyecek 1 yıldır yerinde saydığı gibi...Artık bunaldım anlıyor musunuz hep aynılar

Bebek olduğunda borç olmayacak mı sanıyorsunuz? Tedaviden sonra çocuk istiyoruz demişsiniz de tedavi+hamilelik ile 9 ay çoktan biterdi yani zaten 9 ay daha çalışabilirdiniz hemen yarın hamile kalmıyorsunuz ya. Gebelik çalışmaya engel değil. Sorun böyle bir evliliğe ısrarla çocuk doğurmak istemeniz. Aklınıza kim soktuysa soktu onun bir önemi yok. Borç harç içinde çocuk doğuracaksınız tek maaş ile hem kendiniz hem çocuğunuz geçinebilecek misiniz?

Ben yeteri kadar yardım ettim ailesi üstlensin artık kendilerinin evi var biz hem kiradayız hem borç ödüyorduk onlar sadece kredi kartına yüklenmeyi bildi mobilya sadece bize alınmadı onlara alınan şeyler de var her yerde düğün yaptım demeyi biliyor ya gerisini onlar halletsin kayınpederin kredi kartı borcunu kapatmaktan gına geldi görümcem eşim biz kapattıkça o karta girdi bıktım artık altınlar gitti emeğim gitti benden bu kadar pes ettim aylardır hep aynı

Ben ne diyorum siz ne diyorsunuz

Artık kendi hayatıma bakmak istiyorum mobilya sadece bana alınmadı sadece bana alınanlar olsa tamam ama ben onların kendilerine de aldığı yatakodasını tv ünitesini masayı tv yi sehbpayı da ödemek zorunda değilim bana alındı tamam ama kendilerine de alındı yarısı bitti zaten borcun diğer yarısı duruyor diğer yarısı da kendi şeyleri

size diyorum ya çalışsam yardım etmek zorunda kalacağım istemiyorum.Çalıştığım bebek için birikim olarak kalsa zaten durmam çalışırım

Hanımefendi çalışma konusunu bir kenara bırakın şimdi bebek konusuna dönün. Borç içindesiniz tek maaş+ bebek gelsin istiyorsunuz. Çok mu doğru bir durum sizce bu? Size bunu anlatmaya çalışıyorum kayınpederden görümceden kayından yazıp durmuşsunuz. Siz bebek için birikim yapamıyorsunuz kocanız zaten yapamıyor artı borç var bebeğe nasıl bakmayı düşünüyorsunuz?

Zorlama varsa eğer bence doktora açık açık söyleyin. Ama şu var. Neden çalışmak istemiyorsunuz? Kendi ayaklarınız üzerinde durmanız sizin için iyi olmaz mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…