• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim bi işletmeye ortak olmak istiyor bana soruyor ne cevap vermeliyim?

Posedion25

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2016
479
557
18
33
10 aylık evliyiz. Esim 4,5 kazanıyor. Kiradayız. Benim de puanlarım iyi yakın zamanda ar gör atanmam olası.
Eşimin mersinde bi arkadaşı var. Bu çocuk da evli. Boya üreten bi fabrikada tekniker seklinde çalışıyor.
Orada bi boya fabrikası satılıyormus. 200 bin tl.
100bin tl kayınbabasından bulmuş.
Eşime de sen de ortak olmak ister misin dedi.(kamu görevlileri resmi ortak olamayacağı için esim abisinin adını yazdıracak)
Biz de 100bin çekelim mi dedi.
Arkadaşın kayınbabası-Arkadas-Esim olacak ortak olursa.
Müşteri cevreleri mersinde varmış. Eşimin abileri nemlekette satabilir biz de bulundugumuz ilde müteahhitler ile görüşebiliriz.
Ya sadece akademik camiada kalmak geçiyor gönlümden ama esim iyi bir fırsat olarak bakiyor.
Esim; eger istemezsen cekmeyiz kredi dedi. Ev kredisine gireriz dedi.
Ben de dur bi kk'ne sorayim dedim.
Bu işlerden anlayan var mı arkadaşlar???
Riskleri nelerdir?

bilmediğiniz hiçbir işe girmeyin

yani sonuçta parayı kp ve eşin koyacak öbürü de ortak olacak emek koyacak vs vs

yarın battıklarında siz kredi ile başbaşa kaldığınızda o gidip kendine benzer bir iş bulup çalışacak

özetle borç iki ortağa eşit kar üç ortağa da eşit

benim fikrim başında duramayacağın işe para yatırmamaktır..
araştırdı mı eşiniz o boya fabrikası neden satılıyormuş ?
cirosu neymiş ?
hazır müşteri portföyü ne durumdaymış ?
ortaklığın durumu ne ? kayınbaba+ arkadaş ve eşiniz mi ?
yani eşiniz 100 verip yarıya yarıya mı 3 de 1 mi ortak olacak..
sorular sorular sorular..

Kumar oynamak gibi batabilirsin de çıkabilirsinde ... şöyle söyleyeyim, dedem babam sırf baskasınn yannda işçi olmasın diye nerdeyse tüm varlıgını babama iş kurmak için adıyor tabi işte iş öyle dükkan filan değil bildiğin petrol ofisi hem de akrabmız ile ortak... ne oldu derseniz ticaretten anlamayan işi bilmeyen babamı kandırıp butun borcu üstüne bırakan ve işi kendi kendine büyüten bir akrep akraba ... acıkcası ben bilmediğim işe girmem heleki ortaklı... bu benım dusuncem tabi. Bana ev almak daha mantıklı geliyor. Garanti neticede

bilmediğiniz hiçbir işe girmeyin

yani sonuçta parayı kp ve eşin koyacak öbürü de ortak olacak emek koyacak vs vs

yarın battıklarında siz kredi ile başbaşa kaldığınızda o gidip kendine benzer bir iş bulup çalışacak

özetle borç iki ortağa eşit kar üç ortağa da eşit

benim fikrim başında duramayacağın işe para yatırmamaktır..
araştırdı mı eşiniz o boya fabrikası neden satılıyormuş ?
cirosu neymiş ?
hazır müşteri portföyü ne durumdaymış ?
ortaklığın durumu ne ? kayınbaba+ arkadaş ve eşiniz mi ?
yani eşiniz 100 verip yarıya yarıya mı 3 de 1 mi ortak olacak..
sorular sorular sorular..
Evet başında duramayacagımızı bu da ilerde sıkıntı olabilecegini söyledim. Sonucta kar ederler etmedik derler bilemeyiz. Ama esim arkadaşına güveniyor bu arkadaş aynı zamanda köyden akraba falan ondan.
Yarı para verip 3te 1 ortak olmak söyle oluyor; esimin arkadaşı fabrikada boya üreten usta olarak çalışacak. Ve bu sadece fabrikanın net ucreti. Başlangıç işçi ücretleri falan ondan çıkacak. Mış...

hiç bulaşmayın derim. çok güzel de geliriniz var. risk almak niye? ayrıca ortaklık iyi bişey değildir. ve de abisini gösterecek resmiyette. yapmayın.

Risk almaya gerek yok bilmediğiniz iş sonuçta ortaklığa genel olarak sıcak bakan insan değilimdir zaten o kısma hiç yorum yapmıyorum

10 aylık evliyiz. Esim 4,5 kazanıyor. Kiradayız. Benim de puanlarım iyi yakın zamanda ar gör atanmam olası.
Eşimin mersinde bi arkadaşı var. Bu çocuk da evli. Boya üreten bi fabrikada tekniker seklinde çalışıyor.
Orada bi boya fabrikası satılıyormus. 200 bin tl.
100bin tl kayınbabasından bulmuş.
Eşime de sen de ortak olmak ister misin dedi.(kamu görevlileri resmi ortak olamayacağı için esim abisinin adını yazdıracak)
Biz de 100bin çekelim mi dedi.
Arkadaşın kayınbabası-Arkadas-Esim olacak ortak olursa.
Müşteri cevreleri mersinde varmış. Eşimin abileri nemlekette satabilir biz de bulundugumuz ilde müteahhitler ile görüşebiliriz.
Ya sadece akademik camiada kalmak geçiyor gönlümden ama esim iyi bir fırsat olarak bakiyor.
Esim; eger istemezsen cekmeyiz kredi dedi. Ev kredisine gireriz dedi.
Ben de dur bi kk'ne sorayim dedim.
Bu işlerden anlayan var mı arkadaşlar???
Riskleri nelerdir?
değmez bence o riske

canım şirketi borcu olabilir, böyle borçlu yerler uyguna satılır, diyelim fabrikanın 800 bin borcu vardır onu da ödemek şartıyla alınır, 200 binde hava parası verilir, şirketin esas değeri 1 milyondur mesela bunları sor, bilançolarına filan bakın, bu fabrikanın borcu var yüksek ihtimal

Bu arada adı fabrika olan Merdiven altı bir yerdir orası muhtemelen

Bir de kendi neden kredi çekmiyor da taaa size söylüyor garanti maaş var diye

Arkadaşımız bir adama ortak olup bankadan kredi çekti biz olmaz o iş demiştik madem iş müthiş adam neden kendine kredi çekmemiş vs vs

Sonuç battılar arkadaş bankaya borcu ödemek için kendi işini kapatıp 40 yaşından sonra başkasının yanında çalışmaya başladı

Olumlu örnekler de vardır ama ben asla girmem

Su an ticaret icin yatirim yapmak hata olur. Ticaretle ugrasanlarin cogu kan agliyor. Fikir belki esinize cazip gelebilir ama bence hic mantikli degil. isinin basinda duramayacak. Borcla yatirim yapacak. Isler kotu giderse o borcla birlikte bir suru vergi sirketin borcunu da odeyecek. Yani borclar katlanacak. Buyuk risk. Kumar. Hatta aslinda sonu da belli. Piyassda para donmuyor cunku. Ekonomi berbat durumda. Bu riske girmeye degmex. Macera ariyorsaniz o ayri.

Türkiye' nin durumu ortada. Şu anda hiç kimse bir şeye yatırım yapmazken. Siz çok cesaretlisiniz. Yüzbin TL gibi bir borca girmek büyük bir cesaret. Bu zamanda değil arkadaş, kardeşine bile güvenmeyeceksin. Dertsiz başınıza dert almayın bence. Üstelik başında olmayacağınız bir iş için risk almak ne kadar mantıklı olur?

Borcu vardır o fabrikanın.Siz sadece fabrikanın değerinden borcun çıkarılmış halini ödemiş olursunuz o 200binle borç da yine size kalır yani.
Zaten çok kar getiren bi fabrika olsa o arkadas napar eder o 100 bini bulurdu ortak almam yerine diye düşünüyorum.Hiç dert açmayın başınıza zaten kriz kapıda

Back
X