sevgilinizin hastalığı ne bilmiyorum ama bu hastalıkların kesin tedavisi yok ancak kontrol altına alınabiliyor.eşimin hastalığı ilk zamanlar çok etkilemiyordu ilaçlarla kontrol altına alınıyordu ama şimdi ilk zamanla şu anki durumunun arasındaki farkı sadece ben değil komşular fark etmiş x son 2 yıldır iyi değil diyorlar.dalgın düşünceli ruh gibi mutsuz dışarıda robot gibi yürür bunları çevremdekiler söylüyor.sana dediği lafta seni ürkütmüştür kesin buna benzer lafları eşimde söylerdi bende korkudan titremeye başlardım.
sadece bu hastalık olsa çekmeye razıyım ama çok saygısızlık yapıyor hiç yoktan kavga çıkartıyor çekilcek gibi degil bile bile ateşe atmak istemiyorum kendimi ama nasıl olucak bilmiyorum..eşinle son kez konuşmayı denesen seni seviyorum evliligimiz bitsin istemiyorum lütfen benim ve çocugumuz için ilacı kullan gibi şeyler desen faydası olmazmı
kaçkere konuştum 3 defa evden ayrıldım herdefasında söz verdi 1 ay sözünde duruyo sonra herşey eskiye dönüyor bu hastalığa katlanabilirsen devam et yapamam dersen fazla uzatma hastalığını bilmediğim için sana bişey diyemem ben kendimi çok güçlü hissederdim ama şimdi o güç kalmadı seninle aynı yaştayız ve benim 7 yaşında kızım var
ah canım ya ne kadar erken evlenmişsin yaşıcagımız ne varsa hepsini tek tek yaşıyoruz malesef bundan sonra inşallah bütün güzellikler seninle olur kızının mutlu günlerini görürsün senin için bi çabası yoksa o zaman yapılcak tek bişey kalıyor galiba hakkında hayırlısı olsun imtihan dünyası işte herkesin derdi farklı..
kader diyelim hayata erken atıldım. hayatta her istediğime sahibim dediğin gibi imtihan dünyası kızım için çok üzülüyorum inşallah annnesinin kaderine benzemez.senin konunada göz attım maşa varken elini ateşe uzatma derim senin bileceğin konu ama ben böyle ilaç kullandığını bilseydim en baştan kabul etmezdim
onunda şöyle bi özelliği var ne olursa olsun herşeyi anlatır tüm sorunlarını sıkıntılarını doktor muhabbetlerini yani pek gizlisi saklısı yoktur bu onun yaptıklarını unuttururmu orası tartışılır keşke eşinde başından sana anlatsaydı yine evlenirdin belki ama o zamandan ilgilenirdin yardımcı olurdun herşey daha güzel olurdu belkide kader işte şimdi ne desek boş
Allah yardımcın olsun
başından anlatsaydı kabullenip yola çıkardım.kader işte seninde hakkında hayırlısı olsun canım allahım tüm darda kalanların yolunu açsın
amin hepimizin öncelikle sanada geçmiş olsun 20 yıl uzun zaman atak geçirmemen çok güzel buda senin mücadelenle çünkü hastalığın bilincindesin ne mutlu sana.evet bana söylemediler. bunları yaşayacakmışım demekki dediğin gibi uyku çok önemli 1 2 gün uykusuz kalsın hemen belirtileri başlıyor strese gelemiyor kalabalık ortama girince hemen etkileniyor genelde nisan ve haziran aylarında oluyor ama 1 senedir hiç düzelemedi nerdeyse .ilaç içtiği zaman da atak geçirdiği oluyor ama uzun sürmüyor 1 2 haftada düzeliyor ben artık çok yoruldum yaşadıklarım aklıma geldikçe kalbim yerinden çıkacak gibi oluyor kızımda etkileniyor bu durumdan ne kadarda uzak tutmaya çalışsamda anlıyo eşim bipolar 1 hastalığı zor olanı yani bide buna psikoz eklenince dahada kötü oluyor.sen çalışıyormusun evlimisin özel olmazsa tabiki düzelmiceğine inandım artık son atağında tamamen değişiyo başka birisi oluyo sanki
Tşkler canımmm derdi veren rabbim elbette devasını da veriyor çok şükür atak geçirmiyorum düzenli ilaç kulanımı ve düzenli kontrol atak geçirmememdeki en büyük etken bipoların çeşitleride var evet haklısın benimki çok şükür başlangıç seviyesindeyken önlemini hemen aldık ve tedaviye başladık ve şu anda sadece tek bir ilaç kullanıyorum dozajımda çok düştü zamanla eşinin psikozla birleşmesi en büyük şanssızlık olmuş fakat yinede ilaçlarını düzenli kullansa eminim hayatınız normale dönecektir Allah yardımcın olsun tekrar
ben sınıf öğretmeniyim canım fakat çalışmıyorum mezun olduğum zaman hastalığım henüz ortalıkta yoktu fakat tayinim çok ücra bir yere çıkmıştı ve ailemde gitmeme izin vermedi bende çalışmadım hiç kuzenlerimi yetiştirdim
annemin pek çok rahatsızlığı olduğu için onu bırakıp evlenemedim fakat kesinlikle bu hastalıkla alakalı değil nasip artık bilemiyorum
yalnız hastalığım süresince 2 bayan arkadaşım oldu bipolar hastası her ikiside çok güzel evlilikleri var ve çocuklarıyla çok mutlular inan bana evliliği sürdürmek için bipolar bir engel değil yeterki ilaçlar düzenli içilsinn rabbim hakkında hayırlısını versin bitanemm herşey gönlünce olsun
şu anlattıklarınızdan eşinizin hiç sağlıklı olmadığı anlaşılıyor..
Siz yeterince mücedele vermişsiniz zaten.ama eşiniz kıymet bilmemiş o başka..
Yalnız eşininiz hastalığını anlamayadım..hastalığı nedir..tedavi uzun süreli mi ..
Merhaba yeni üye oldum.8 yıllık evliyim 7 yaşında kızım var eşimle 16 yaşında evlendim sonra hasta olduğunu öğrendim ailesi bizden saklamış.ben tebki göstermedim herkes hasta olur allah dert vermiş dermanıda var dedim ilacını içersin bişey olmaz dedim ben nerden bileyim bu kadar zor hastalık olduğuno 3 yıl ilaçlarla idare ettik sonra manik atak geçirdi 18 gün hastanede yattı çıkınca ilacını düzenli kullandırdım 1ay sonra eski haline döndü çalışmaya başladı işe giderken ilacını veriyorum aradım içtın mi diye evet dedi içmemiş hergün çöpe atmış.sonra atak geçirdi babam beni evine götürdü eşime nezaman ilacını düzenli kullanırsan gel karını kızını götür içmezsen yollamıyorum dedi.eşim kullandı ilacını bir sene çok iyiydi.çalıştı keyfi yerindeydi.sonra sallamaya başladı 1 gün içiyo 1gün içmiyo niye böyle yapıyosun diyorum ben iyiyim içmem diyo.bu şekilde 2 sene geçti.devamlı depresif çalışamam zor geliyor gitmicem işe diyo sabah giderse öğlen geri geliyo çalışma isteği yokmuş içinde bu arada 2gün çalışıyor 5 gün yatıyor evde.herşey benim üstümde fatura alışveriş kız okula başlıcak çanta yok gidelim alalım diyorum yatıyo bende çok bunaldım artık çok sinirlenmeye başladım eskisi gibi bizimle ilgilenmiyo 6 ay depresyondan çıksın diye bekledim.sonradan fark ettimki benim evde olmadığım zaman ilacını içmemiş kızdım bağırdım ağladım ben böyle uğraşırken senin yaptığına bak böyle ilacını içmezsen ben boşanıcam bende insanım dayanamıyorum dedim tamam bundan sonraiçecem bambaşka birisi olucam seni üzmeyecem dedi 2 gün sonra ilacı takip ettim içmemiş.sustum ya sabır dedim.böyle yaptığı için yeniden atak 2 ay hastanede yattı eve geldiğinde iyi değildi hastanedede içmemş ilaçları bi takım olaylar oldu çocuğu götürdü dokyorların araba kullanmasın demesine ragmen koştum ama yetişemedim ailem geldi bu şekilde olmaz senin mücadelenle bu evlilik yürümez dedi ve ben boşanma davası açtım çocuk ağlıyor ben ogünlaerin geri gelmesini istemiyorum diye 2 ay yanımda yattı korkudan bu ailede çocuğu büyütmek sağlıklımı sizce yorumlarınızı bekliyorum
Benim esimde bipolar hastası.
Ben de dayanamiyorum.Konuşulanlar asla gerceklesmiyor.Soylemek yeterli gibi.
Her an patlamaya hazir bir bomba gibi.Birsey soyleyim de kavga etsin istiyor gibi.
Ilaclarini ictigini söylüyor bilemiyorum.Fakat iyilesecegine ihtimal vermiyorum.Mizaci hastaliga gore sekillenmis.
Ya da hastalığı mizacina göre....
Ben de bosanacagim dayanamıyor dunya kendi uzerine kurulu.onun üzüntüleri,onun borçlari,onun psikolojisi.
Hakaret diz boyu,yeri geldimi o eli hep havada vuracak gibi,saatlerce bitmeyen anlamsiz ithamlar ve konuşmalar.
Atak gecirdiginde esiniz neler yapıyor merak ettim.Benim esim asiri ofke nobetleri geçiriyor.
slm yeliz bu hastalık çok zor ben 8 sene sonra anladım iyileşmeyeceğini ilaçla ancak kontrol altında tutuluyor yani 3 ayda hasta oluyosa 5 ayda hasta oluyor hastalık dönemi 1 ay sürüyorsa 15 gün sürüyor. benim eşim daha çok dine yöneliyor bizleri şeytan olarak görüyor namaz kılıyor kuran okuyor ben seçilmiş kişiyim diyor kendini hoca evliya gibi hissediyor devamlı hareketli bi noktaya çok dikkatli odaklanıyor depresyonda üzgün mutsuz halsiz uykulu konuşmaz karamsar bizde şiddet yok ama son atağında kendimi korumasam vuracağından eminim benim eşim çalışamıyor senin eşin çalışıyormu kaç yaşında daha önce boşanıp niye tekrar evlendin onsuz yapamadın mı merak ettim ben onsuz yapabilecekmiyim bilmiyorum
Benim esim 2 yildir düzenli bir iste calisiyor.siket acti batirdi.40 bin lira civari zararimiz oldu.Goz gore gore bir dolandırıcıyla is yaptı.Bu hastalıktaki kisiler asiri coşkun yapilariyla kendilerine cok bagliyorlar sanirim.Siradan insanlarla olamiyoruz aciya alisiyoruz belki de bizde onlarla birlikte hastalaniyoruz.
Ben cok kiziyorum ayrilacagim falan diyorum da yine bakiyorum olduğum yerdeyim.
Merhaba yeni üye oldum.8 yıllık evliyim 7 yaşında kızım var eşimle 16 yaşında evlendim sonra hasta olduğunu öğrendim ailesi bizden saklamış.ben tebki göstermedim herkes hasta olur allah dert vermiş dermanıda var dedim ilacını içersin bişey olmaz dedim ben nerden bileyim bu kadar zor hastalık olduğuno 3 yıl ilaçlarla idare ettik sonra manik atak geçirdi 18 gün hastanede yattı çıkınca ilacını düzenli kullandırdım 1ay sonra eski haline döndü çalışmaya başladı işe giderken ilacını veriyorum aradım içtın mi diye evet dedi içmemiş hergün çöpe atmış.sonra atak geçirdi babam beni evine götürdü eşime nezaman ilacını düzenli kullanırsan gel karını kızını götür içmezsen yollamıyorum dedi.eşim kullandı ilacını bir sene çok iyiydi.çalıştı keyfi yerindeydi.sonra sallamaya başladı 1 gün içiyo 1gün içmiyo niye böyle yapıyosun diyorum ben iyiyim içmem diyo.bu şekilde 2 sene geçti.devamlı depresif çalışamam zor geliyor gitmicem işe diyo sabah giderse öğlen geri geliyo çalışma isteği yokmuş içinde bu arada 2gün çalışıyor 5 gün yatıyor evde.herşey benim üstümde fatura alışveriş kız okula başlıcak çanta yok gidelim alalım diyorum yatıyo bende çok bunaldım artık çok sinirlenmeye başladım eskisi gibi bizimle ilgilenmiyo 6 ay depresyondan çıksın diye bekledim.sonradan fark ettimki benim evde olmadığım zaman ilacını içmemiş kızdım bağırdım ağladım ben böyle uğraşırken senin yaptığına bak böyle ilacını içmezsen ben boşanıcam bende insanım dayanamıyorum dedim tamam bundan sonraiçecem bambaşka birisi olucam seni üzmeyecem dedi 2 gün sonra ilacı takip ettim içmemiş.sustum ya sabır dedim.böyle yaptığı için yeniden atak 2 ay hastanede yattı eve geldiğinde iyi değildi hastanedede içmemş ilaçları bi takım olaylar oldu çocuğu götürdü dokyorların araba kullanmasın demesine ragmen koştum ama yetişemedim ailem geldi bu şekilde olmaz senin mücadelenle bu evlilik yürümez dedi ve ben boşanma davası açtım çocuk ağlıyor ben ogünlaerin geri gelmesini istemiyorum diye 2 ay yanımda yattı korkudan bu ailede çocuğu büyütmek sağlıklımı sizce yorumlarınızı bekliyorum
Bende esiniz gibi olduğum icin onu cok iyi anliyorum.(benimki karakter meselesi)
Yapmak zorunda olduğunuz seyler sinirlerinizi bozup isyan ettirebilir
Mesela esinizin ilaçları duzensiz almasi (bende hep usenirim duzenli kullanmam gerek bile olsa)
Mesela ise gitmek istememesi. Ben buna cok uzuldum demekki isini sevmiyor yapmak istemiyor. Bence ne yapmak istediğini yada nerde calismak istedigini beraber oturup konuşun. Ilaclarini almiyorsa siz hatirlatin. Bu sizinde goreviniz sayilir bence. Cunku evlilikte sen ben yok "biz" kavrami var yani bu sadece esinizin degil sizinde sağlıginiz.
Her uyardiginizdada kendini duzeltmeye calisiyormus yani sizede bağlı. Bence hersey duzene oturana kadar destek olun. Ilaclarini aksattirmayin gerekirse her dakka arayin sorun aldinmi diye. Madem ilac kullanınca normale dönüyor ozaman dert etmeyin bunu okadar. Bunun icin adam bosamak cok canice bence. Birisi beni hastaligim yada ilaçlarimi duzgun kullanmadigim icin herneyse bu gibi sebeplerle terk etse ne kadar kotu olurum Allah korusun. Esinize biraz sayginiz sevginiz varsa yaninda olun.iyi aksamlar 💮💮
Benim esim 2 yildir düzenli bir iste calisiyor.siket acti batirdi.40 bin lira civari zararimiz oldu.Goz gore gore bir dolandırıcıyla is yaptı.
Su anki isyerinde is arkadaslariyla ciddi sorunları var.mükemmel olduğunu kimsenin kendisini cekemedigini düşünüyor,bazende kendisini cok kötü hissediyor herkesin aslında kendisini idare ettigini alay ettiklerini söylüyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?