Eşim bir garip davranıyor... Lütfen yardım!!!!

Samle_Tweety

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Mart 2009
93
0
96
İstanbul
Arkadaşlar,
Eşimle 8 aylık evliyiz. Ama benim çok derdim var.
Bizim tanışmamızdan bu yana eşim çok değişti. Önceden son derece ilgiliydi. Benim onu çok sevdiğimi anladıktan beri son derece rahat ve çok da ilgilendiğini söyleyemem. Futbol delisi. Her pazartesi ve cuma futbol oynamaya gider. Bir kaç kez itiraz edecek oldum. Sen beni engelleyemezsin dedi. Bu beni çok yaraladı. Benim tek derdim onunla kaliteli zaman geçirmek ve bir şeyler paylaşmak.
Kendim bankacıyım ve eve en erken 8'de gelebiliyorum. Eşim ise 6:30'da evde. Kayınvalidemlerle aynı apartmanda oturuyoruz. Çok ilginç ve benim hiç alışmadığım bir şekilde anahtarlar kapının üzerinde duruyor. Tabi benim kapımın da anahtarı herkesin bildiği yerde. Evime kayınvalidem giriyor. Toparlıyor. Bu ilk başta göze kulağa hoş gelse de bir noktadan sonra müdahale oluyor. Geçen gün perdelerimi yıkamış eve geldim yorgun argın. Eşim hadi perdeler kurumadan ütüle hayatım dedi. Zaten yorgunum. Nerden çıktı bu??? Ben kimseye perdelerim yıkansın demedim! Ayrıca da yeni yıkanmıştı zaten. Neyse. ütüledim. Üstüne bir de astım! Eşim de futbol oynamaya gitti. Halbuki biz evlenmeden önce bütün bunların olabileceğini ben eşime söylemiştim ve o da " hayır hayatım biz sanki aynı apartmanda oturan kapı komşusu olacağız. Bunu ben sağlayacağım" demişti. Ama olmadı.
Arabamız var. Eşimin babası almıştı biz evlenmeden önce. Hala parasını ödüyoruz ancak anahtar babasının evinde duruyor. Önüne gelen arabayı kullanıyor!!! Bu beni deli ediyor. Bizimse anahtar bizde dursun. Değilse neden parasını ödüyoruz??? Bir kez soracak oldum. "Bizim ailemizde bunlar problem olmaz" dedi. Sustum.
Beni istemeye geldiklerinde kayınpederim "istedikleri her şey olacak" dedi. Evlerini düğünlerini yapacağım dedi. Yaptı ama hepsini biz ödüyoruz. Bu Mayıs'da şükürler olsun bitiyor ama diğer gelin hiç bir şey ödemedi. Bir de biz bunca sıkıntı çekerken düğünün hemen ertesinde kayınpederim yeni son model bir araba aldı!!! İnanamıyorum. Benim ailem kılı kırk yararken bunların yaptıklarını hazmedemiyorum. Sizce ben ne yapayım? Ne yapmalıyım da bunları eşime anlatmalıyım???
Yardım edin daha çoook şey var ama buraya sığmaz!

Araba anahtarını al ayrıca arabanın parasını eşinle sen ödüyosun niye hala kayınpederim bize araba aldı diye anlatıyosun ki? Adam da arabayı hakkaten kendi aldı zannedecek. Eşine söyle çekinme. Evin anahtarı kapıda durmasın çok tehlikeli de. Ayrıca araba anahtarı da bizde dursun de ve bu isteklerinde ısrar et.

evinin ve arabanın anahtarlarını bir şekilde almalısın.yoksa herşeyi kendilerinin gibi görürler.rahat davranırlar.birde aynı apartmanda oturuyorsun evini degiştirme gibi bir şansın varsa taşın derim ben.siz orada oldukca ha birlikte oturuyorsunuz ha aynı apartmanda oturuyorsunuz fark eden birşey olmaz.erkeklerinde şu futbol merakını anlıyamıyorum oturup evinde eşiyle vakit geçirmek varken.evde yalnız kalmakta korkuyorum de belki o zaman gitmez.

belki benimle aynı fikirde olan da olur,olmayan da ama...
kayınvalidemi çok sevdiğim halde bile aynı semtte,hatta aynı binada oturmayı
hiç istemem...hayatta sevmem evime izinsiz girilmesini ki,hiç
yaşamadığım halde...şimdi siz en başta biliyordunuz aynı binada oturulacağını...
peki anneyle aynı binada oturup,komşu ilişkisi yaşayan kaç kişi var Allahaşkına...
arabanızın anahtarını da,evinizin anahtarını da bu saatten sonra
alıp da kendi evinize koyamazsınız...farklı odalar ama aynı çatı altında
olmanın dezavantajını yaşıyorsunuz...yapacağınız tekşey eşinizle
konuşup,haklı olduğunuzu ona inandırmak,onu arkanıza almaktır...
yani,kısaca sizin bu sorunlarınız konuşarak halledilebilir ama
eşinizin sözüne ne kadar güvenilir,onu kimse bilemez tabi...
sevgiler...

araba anahtarını alırım kullanırım evime götürürüm bende durur biz öderken kayınpederimin evinde anahtarın işi ne :dilcikar:
kapının üstünde anahtar duruyor bizimki gibi ben bişey yapamadım heralde sende bişey yapacağını zannetmiyorum benneyaptımki
çoğu eşler kadınlar sorunlarını paylaştıklarında hemen sorunlu eş olarak algılıyorlar
uygun bi ortamda anlayacağı bi dille konusman gerek
ben olsam kayınpederime söylemiştim anahtar niye bizde durmuyo diye yeminle :1closedeyes:

Songül'e kesinlikle katılıyorum.
bana göre de aynı apartmanda oturmakla aynı evde oturmak arasında zerre fark yok.
benim karşı dairemde kuzenim oturuyor nerdeyse duvara kapı yapacak duruma gelmiştik.
evlenmeden önce tahmin etmeliydiniz az çok böyle olacağını.
bu saatten sonra bence birşey yapamzsınız.
arabanın anahtarını alsanız, gelin bizden arabayı esirgiyor olur.
eve girip işimi yapma deseniz nankör olursunuz.
çözebilecek tek kişi eşiniz..
ama daha önceki vaatleri konusundaki tutarlılığa bakılırsa işiniz zor..

offff çok zor bu işler yaaa
hadi önceden konuşmasanız neyse, evlenmeden konuşmuşsunuz ama birşey farketmemiş
evninize girip işlerinizin yapılmasını istemediğinizi uygun bir dille anlatın bence direk kayınvalidenize
bu perde örneği iyi olmuş, işten gelip ütülemek asmak çok zor oldu, h. sonları yaparım ben, kendme göre bir düzenim var deyin, kırmadan kızmadan
ehliyetiniz var mı bilmiyorum, yoksa alın ve işe giderken araba bana lazım deyip siz kullanın

tek kelimesine kadar katılıyorum arkadaşıma
diğer gelin ödemiyor dediniz acaba siz çalıştığınız için size dahamı faza yük bindirildi.
bende kayınvalidemi çok seviyorum ama aynı binada oturmayı tercih etmem.
eşinizin anne babası olduğu için rahat davranıyor sizin için ne kadar anne baba dsekde el yani. Bu saatten sonra ne arabanın anahtarını almak hoş olur nede evinin anahtarını gizlemek. Eşinizle konuşmanız gerekir.

:1shok::1shok::1shok:

Ya arkadaşım bankacıyım diyorsun yani arabanın parasını sende ödüyorsun.(gerçi ev hanımı olsanda farketmezdi ya) Ayrıca "bizim ailemizde bunların lafı olmaz" ne demek en çok bu laf dikkatimi çekti. Sen aileden değilmisin. Eğer aileden isen bu kurallar koyulurken senin fikrin alındımı
Bence anlatttığın ayrıntılarla hiç uğraşma başka bi daire taşınmaya ikna et eşini derim, çünkü dipsiz kuyu bu anlattıklarının sonu gelmez, hadi mücadele ettin bunların sonu geldi diyelim bu defa da sen bitmiş tükenmiş olursun
Çok karamsar yazdıysam üzgünüm ama böyle düşündüm, bol şans sana
:teselli:

Yapacağınız tek bir şey var, evinizi değiştirmek. Bunun başka çıkış yolu yok.

1. borç mu ödüyorsunuz
ödeme
kendine harcamışi gibi yap at bi köşeye
sıkışsın bakalım
o mal daha kıymetli olmuyor mu?

2. işe arabayla gideceğini söyle...
dolmuşla gidiyorsan önceden dolmuşta tıkış tıkış huzursuz oluyorum akşam da geç geliyorum tedirgin oluıyorum de geç git çok açıklama beklerlerse..

3. eve temizlikçi al gündelikçi... böylece evini temizleme bahanesi olamaz kimsenin

4. anahtarı boz kilidi değiştir... 2 anahtar yaptır eşin diğerini yaptırana kadar vakit geçer ya da belki utanır yüz vardır da isteyemezler...

eşin de kapının üstünde anahtar bırakırsa sakla bi yere biri mi aldı yoksa ya biz yokken gelirse falan die yaygara çıkar hatta mümknüse kayınvalidenlerin yanında çıkar ki onlar da bu durumdan vazgeçsin...

5. eşinin aadlerine gelince...
maça mı gidecek
önlemini önceden al..
şöle hoş bi geceliğini yada güzel bi welbiseni giyu sofranı hazırla..
daha bi süslü ol
salın şöle önünde cilve yap...
sonra da aa maça mı gideceksin git canım..
ama yazık anca ayda 1 böyle uygun zamanım oluyor senle baş başa olmak için de ...

bakalım bi değşim olacak mı???

Neden büyükkler herseye karisilar hic anlamadim anlagamicamda
Kayinvalidene uygun bir dille evimi kendim toparlamak istiyorum diye söyle
Nede olsa senin evin sabah ise gitmeden önce toparlamak icin vakit bulamamis olabilirsin.
Araba meselesine gelince madem herkes arabayi kullaniyor, anatharda sizde degil diyer kisilerde arabanin masrafini karsilasin.
Armut pis agzima düz ohh ne allah.
Esinle konusmaya calis hersey esinde bitiyor

ah canım ya yaşadıkların yaşadıklarıma okadar çok benziorki özellikle altını çizdiğim cümlen beni anlatıor sanki..ben susmaktan başka birşey yapamıorum..içim içimi kemiriyor ama dicek bişi bulamıoruz...bizdede aynan öyle arabyı bizden başka herkes kullanıo ama arabanın taksitlerini biz ödüoruz...allah yardımcımız olsun nedimmki??bende eşimle bu konuyu biriki defa konuşmak istedim ama senin aldıgın cevabın aynısını aldım..:çok üzgünüm:

güzelim yaa üzgünüm ama iş işten geçmiş bundan sonra ne yaparsan yap kötü olan sen olacaksın...
iş eşinde bitio bi şekilde onu ikna etmelisin..''umarım edersin''...ama anladığım kadarıyla eşin ailesini senden fazla tutuyo MAALESEF...bende kayınwaldemle karşılıklı oturuorum ama asla böle şeyler yaşamıoruz tamam müdahale ediolar ama bu kadar deil üstelik ben yine kendi bildiğimi yapıorum eşimde genelde benle aynı fikirde oluyor...we ben en baştan tawrımı koydum SıZıN ewiniz BıZıM ewimiz.....o yüzden herşey eşinde bitiyor...Allah kolaylık wersin ne diim...

madem düğünden sonra kayınpederinde son model araba almış kendisinede neden hala sizin arabanın anahtarı orda duruyor ben işte bunu anlayamıyorum.. yani kayınpederim hergün bir arabamı kullanıyor??? ayrıca diyorsunki anahtarımıny eri bellidir diyorsun ozaman yerini değiştir bakalım ne olucak?? ve kayınvalidene de " anneciğim teşeker ederim hakkını hellal et tüllerimi yıkamışssın eksik olmayasın fakat ben daha yeni yıkamıştım tülümü bilgin olsun yıkicağın zaman bana sorki boşuna yormayasın kendini" tatlı dille laflarını yerine gönder şekerim... eşine gelince " henüz 8 aylık evliyiz şu aylar cicim ayları denen aylar olmalı bari bu aylarda başbaşa beraber olalım hadi 1 gün gidiyorsun maça ama diğer gün gitme beraber olalım başbaşa olalım zaten çalışıyoruz özlüyorum seni hayatım " birde bunu dene bakalım neler olucak.. sakın sinirli agresif konuşma konuşmalarına başlarken ben yada sen diye değil BİZ diye başla unutma tatlı dil yıalnı deliğinden çıkarır

senin benim ailem diye birşey yok artık yeni bir aile var ortada o yüzden kuralları siz belirleyip isteklerinizi anlatın. böyle olmaz ki..

eşinile konuşsan bile bu yazdıklarına göre sana pek hak
vereceğini sanmıyorum:1no2:
bide ev işlerine niye karısıyo ki eşin ister ütülersin ister ütülemezsin
yorgunsun sonuçta
ve bizim ailemizde böyle dediğine göre ailesinin düzenini normal buluyor anlaşılan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…