- Konu Sahibi Samle_Tweety
-
Arkadaşlar,
Eşimle 8 aylık evliyiz. Ama benim çok derdim var.
Bizim tanışmamızdan bu yana eşim çok değişti. (1)Önceden son derece ilgiliydi. Benim onu çok sevdiğimi anladıktan beri son derece rahat ve çok da ilgilendiğini söyleyemem. Futbol delisi.(2) Her pazartesi ve cuma futbol oynamaya gider. Bir kaç kez itiraz edecek oldum. Sen beni engelleyemezsin dedi. Bu beni çok yaraladı. Benim tek derdim onunla (3)kaliteli zaman geçirmek ve bir şeyler paylaşmak. Kendim bankacıyım ve eve en erken 8'de gelebiliyorum. Eşim ise 6:30'da evde. Kayınvalidemlerle aynı apartmanda oturuyoruz.(4) Çok ilginç ve benim hiç alışmadığım bir şekilde anahtarlar kapının üzerinde duruyor. Tabi (5)benim kapımın da anahtarı herkesin bildiği yerde. Evime kayınvalidem giriyor. Toparlıyor. Bu ilk başta göze kulağa hoş gelse de bir noktadan sonra müdahale oluyor. (6)Geçen gün perdelerimi yıkamış eve geldim yorgun argın. Eşim hadi perdeler kurumadan ütüle hayatım dedi. Zaten yorgunum. Nerden çıktı bu??? Ben kimseye perdelerim yıkansın demedim! Ayrıca da yeni yıkanmıştı zaten. (7) Neyse. ütüledim.ustune birde astim. Eşim de futbol oynamaya gitti. Halbuki biz evlenmeden önce bütün bunların olabileceğini ben eşime söylemiştim ve o da " hayır hayatım biz sanki aynı apartmanda oturan kapı komşusu olacağız. Bunu ben sağlayacağım" demişti. Ama olmadı.
Arabamız var. (8)Eşimin babası almıştı biz evlenmeden önce.(9) Hala parasını ödüyoruz ancak (10)anahtar babasının evinde duruyor. Önüne gelen arabayı kullanıyor!!! Bu beni deli ediyor. Bizimse anahtar bizde dursun. (11)Değilse neden parasını ödüyoruz??? Bir kez soracak oldum. "Bizim ailemizde bunlar problem olmaz" dedi. Sustum.
Beni istemeye geldiklerinde kayınpederim "istedikleri her şey olacak" dedi. Evlerini düğünlerini yapacağım dedi. (12)Yaptı ama hepsini biz ödüyoruz. Bu Mayıs'da şükürler olsun bitiyor ama diğer gelin hiç bir şey ödemedi. Bir de biz bunca sıkıntı çekerken düğünün hemen ertesinde (13)kayınpederim yeni son model bir araba aldı!!! İnanamıyorum. (14)Benim ailem kılı kırk yararken bunların yaptıklarını hazmedemiyorum. Sizce ben ne yapayım? Ne yapmalıyım da bunları eşime anlatmalıyım???
Yardım edin daha çoook şey var ama buraya sığmaz!
pardon canım bişey sorabilirmiyim sizde imam nikahı uygulaması yok mu yoksa
kayınvalidenin evinde olması gibi bi uygulama mı yok
nasıl yani yaa gerek duymazmısınız imam nikahına anlayamadım bak arkadaşım bizim dinimiz önce dini nikah diyor önce anladın sanırım neyse fazla bu konuyla ilgili yorum yazmicam ayrıca saygı duymak zorundasın zatenkötükedihüsoBizde imam nikahı yoktur. Yaptırmayız. Gerek duymayız. Resmi nikah vardır. O yapılır. Allah sadece resmi nikah yapanları evli saymıyor mu? Evet müslümanım. Ama böyle bir zorunluluk olmasını kanıksamıyorum. Yapanlara da karşı değilim. Saygı duyarım. duydumda.
Arkadaşlar,
Yorumlarınız için her birinize çok çok teşekkür ederim. Dün eşimle oturduk, hem yemek yedik hem sohbet ettik. Sıkıntılarımı anlattım. O da anlayışla karşıladı ve artık evimizin anahtarı sadece bende ve eşimde. Arabanın anahtarı da artık evimizde duruyor. Ben işe gidip gelirken kullanıyorum:))
Her şey yoluna girdi hayırlısıyla.
Yalnız "IZABELLE" arkadaşım pek takılmış gördüm seni imam nikahı konusuna. Osmanlı döneminde nikah işlemi imamlar tarafından yapıldığı ve resmi makamlara belgeleri sunulduğu için, bu deyim ve adet o zamandan kalmıştır. Dinimizde söylenilen de bu akdin aleni olmasıdır. Açık olması da iki tanığın mevcudiyeti ile sağlanır. Resmi nikahta tüm bu unsurlar mevcuttur.
Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Saim Yeprem dini nikahın, kilisede, rahip ve papazlar tarafından kıyılması mecburi olan Hristiyan nikahı için kullanılan bir terim olduğunu söylemiştir. Kaldı ki kendisi bu konuşmasının devamında "Dini nikahın kıyılması için nikahı kıyan din adamının Allah adına hüküm veren biri olması, nikahın kıyıldığı yerin kutsal yer olması ve yapılan işin de dini işlem olması lazım. Dini nikah için bu üç unsurun olması gerekir ki, bu da Katoliklerde olan bir nikahtır. Kilise kutsal sayılan yerdir, papaz, Allah adına konuşan din adamıdır, nikah da ebediyen bozulmayacak olan dini bir işlemdir. İslam'da, Allah adına söz söyleyen bir din adamı ve kutsal bir mekan yoktur. Namaz kılınan her yere mescit, cami denir ve başka amaçlarla da kullanılabilir. Buraların, kilise gibi kutsiyeti yoktur. Medeni Kanunun hükümlerine göre kıyılan resmi nikah geçerlidir. İslam dininde bu anlamda dini nikah yoktur." diyerek konuya açıklık getirmiştir.
Bilgilerinize,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?