- 13 Nisan 2018
- 3.125
- 10.535
- 208
Saglik ocaginda takilan ria icin sonra ultrasonla bakiyo musunuz ?Sağlık personeliyim bi kursa gitmiştim üreme sağlığı diye orda smear alan arkadaşlarda vardı demişlerdi ki gelen kadınların %90 da normal olmayan akıntı ve enfeksiyon var demişlerdi ben çok şaşırmıştım ve abartıklarını düşündüm sonra alie planlaması bölümüne geçtiğim zaman ria takıyordum gelen kadınların çok büyük çoğunluğu enfeksiyonluydu çok şaşırmıştım nasıl olur diye bence ülküde köy ilçe il gezip kadınlara üreme sağlığıylave aile planlamasıyla ilgili eğitim verilmeli çok üzülmüştüm o kadar kötü şeyler gördüm ki
Derdin; eşim birden değişti şoktayımaçıklaman İçin teşekkür ederim.çocuk meselesine daha fazla takılmasın kimse.bu Allah’ın takdiri. O kadar açık yazamam.utanırım.bi derdim vardı akıl danıştım.
Yani.Derdin; eşim birden değişti şoktayım
Birden dediğin 1.5 öncesi
Şoktayım dediğin ise demek ki şok halindeyken hamile kaldın
Sonuç olarak da bu durumda boşanıp boşanmayacağına biz karar veremeyiz kendime ve çocuğuma maddi olarak yeterim diyorsan karar senin.
Ben hastanede çalışıyordum o zaman ama hastanedeykende ultrasonla bakmıyorduk bi sıkıntı görürsek o zaman ultrasona gönderiyorduk ama sağlık ocağında taktırmayın bence hastanede taktırın hastanede çok takıldığı için tecrübede çok oluyor hemde ultrason yada kadın doğumcu sürekli orda bulunduğu için daha güvenliSaglik ocaginda takilan ria icin sonra ultrasonla bakiyo musunuz ?
Bende saglikciyim kadin dogumdada calismistim biliyorum da bu ara devlet hast. Takilmiyo arkdsimin calistigi saglik ocaginda takiliyo cok iyi eli hagif diyo cok karasizim. Sonra bi kosu gidip doktora kontrol ettiririm diye dusundum ama bilemiyorum.Ben hastanede çalışıyordum o zaman ama hastanedeykende ultrasonla bakmıyorduk bi sıkıntı görürsek o zaman ultrasona gönderiyorduk ama sağlık ocağında taktırmayın bence hastanede taktırın hastanede çok takıldığı için tecrübede çok oluyor hemde ultrason yada kadın doğumcu sürekli orda bulunduğu için daha güvenli
Evet, kesinlikle katılıyorum.Sağlık personeliyim bi kursa gitmiştim üreme sağlığı diye orda smear alan arkadaşlarda vardı demişlerdi ki gelen kadınların %90 da normal olmayan akıntı ve enfeksiyon var demişlerdi ben çok şaşırmıştım ve abartıklarını düşündüm sonra alie planlaması bölümüne geçtiğim zaman ria takıyordum gelen kadınların çok büyük çoğunluğu enfeksiyonluydu çok şaşırmıştım nasıl olur diye bence ülküde köy ilçe il gezip kadınlara üreme sağlığıylave aile planlamasıyla ilgili eğitim verilmeli çok üzülmüştüm o kadar kötü şeyler gördüm ki
Tatlım sordum tabi.sormaz mıyım.aldığım cevabı paylaştım işte.başka hiçbir cevap alamadım1.5 sene yaşamışsın, çocuk da olmuş. Hiç oturtup karşına ne oldu neyimiz farklı senin derdin ne diye sormadın mı eşine?
Ciddi bir boşanma konuşması mı yaptın yoksa kendi kendine mi söylendin sinirle?
Biz de kavga ettik bugün, boşucam seni dedim. Gülüyo. Belki senin eşinde ciddi olduğunun farkında değildir
Olabilir.benim de aklıma bu geliyoO zaman düğünden sonra ailesi doldurmuş olabilir.
Evet canım ilk onunla.ve düğünden çok önceKonuşmaktan hoşlanmıyorsunuz ama sormak zorundayım. İlk ilişki evlenince mi oldu. Cinsellik sorununu eleyelim mi? Düğün bitti biz farklıyız olmaz. Eksik var anlatmadığınız detaylar. Önemli fakat size önemsiz geliyor. Siz unutmuşsunuzdur eşiniz unutmamış olabilir.
Eşinizin akrabalarının müzikli ortama girmemesi düğün günü mü belli oldu?Yoksa size daha önceden eğer müzikli düğün yaparsak kimse gelmez ona göre bir yerde düğün yapalım dedi mi?Eksik yerleri biraz tamamlayayım.sanırım pek açık yazamadım.siz de anlamak isyorsunuz.haliyle.Arkadaşlar düğünde şöyle bir olay oldu.eşimin akrabaları müzikli yere gelmiyorlarmış.inançları sebebiyle.o yüzden sadece arkadaşları geldi.eşim buna çok üzüldü.balayı boyunca mutsuzluğu bundan olabilir diye düşünüyorum.ama bu üzüntü geçmeliydi, geçmedi.aylarca aynı modda takıldı.sonra günün birinde annemlere gitmiştik.başka bi memlekette ailem.ve annem hiçbişey anlatmama rağmen bana eşimin yanında kimse senden değerli değil seni üzenleri hayatından çıkar dedi.hissetti heralde.ve diğer bi şok eşim eski haline döndü.bu konuşma yüzünden mi düzeldi onu da bilmiyorum.bu tatlı hali 2 ay filan sürdü.bebekde o zamandan kalma.ben de çok sevindim düzelmesine ve sürpriz bi bebek haberine.ama bebek olayından sonda eşim yine sevgisiz haline geri döndü.işte böyle kızçeler
Hayır tatlım.beni hiç bu konuda bilgilendirmedi.kendi memeleketi olduğu İçin ben hiç karışmadım oradaki organizasyona.o da akrabalarını bekliyordu.ve şaşırdı.çünkü boşuna kişi başına yemek parası ödedi.benim akrabalarım kalkıp başka bir memeleketten otobüs dolusu geldi onunkiler müzik var diye gelmedi.Eşinizin akrabalarının müzikli ortama girmemesi düğün günü mü belli oldu?Yoksa size daha önceden eğer müzikli düğün yaparsak kimse gelmez ona göre bir yerde düğün yapalım dedi mi?
Bir ek daha yapmak istiyorum.ailesinin ve akrabalarının dindar olduğunu gidip gördüm.ama eşim hiç dindar değildir.eşim dini mesele anlamında ailesinden fersah fersah uzakta.ama gönül bağı şah damarı kadar yakın.ben yine de hayatımda hiç o kadar dindarlık görmediğim için müzikli yere gidilmez filan gibi bir bilgim yoktu.Hayır tatlım.beni hiç bu konuda bilgilendirmedi.kendi memeleketi olduğu İçin ben hiç karışmadım oradaki organizasyona.o da akrabalarını bekliyordu.ve şaşırdı.çünkü boşuna kişi başına yemek parası ödedi.benim akrabalarım kalkıp başka bir memeleketten otobüs dolusu geldi onunkiler müzik var diye gelmedi.
O zaman bu konuda sizin düşünmeniz gereken birşey yok aksine size daha çok bağlanması gerekir.Umarım eşiniz problemlerini halleder ve bebeğinizi mutlulukla büyütürsünüzBir ek daha yapmak istiyorum.ailesinin ve akrabalarının dindar olduğunu gidip gördüm.ama eşim hiç dindar değildir.eşim dini mesele anlamında ailesinden fersah fersah uzakta.ama gönül bağı şah damarı kadar yakın.ben yine de hayatımda hiç o kadar dindarlık görmediğim için müzikli yere gidilmez filan gibi bir bilgim yoktu.
Güzel dileklerin için çok teşekkür ederim.ama amiyane tabirle bu adamdan bi bok olmaz.seviyo görünüp sevmemiş aslında.belki de derdi kaybetme korkusuydu.evlenene kadar bişey belli etmedi.ailelerimiz farklı evet ama birimiz yahudi birimiz satanist değiliz.hamilelikten heralde iyice kafayı yedim.kaçıp kurtulmak istiyorum.maddi bi derdim de yok.sanırım Psikolojik desteğe ihtiyacım varO zaman bu konuda sizin düşünmeniz gereken birşey yok aksine size daha çok bağlanması gerekir.Umarım eşiniz problemlerini halleder ve bebeğinizi mutlulukla büyütürsünüz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?