Eşim" borcunu ailen ödesin" dedi.....

ceylinn_naz

bebişimi ösledim
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2011
141
0
46
İstanbul
2 yıllık evliyim ve şu an hamileyim evlenmeden önce kredi kartıma borcum vardı ödeyemedim şimdi 3000 tl olmuş ailemin ödeyecek durumu yok eşim ödemem git ailen ödesin diyo napacağımı şaşırdım herşeyi bırakıp gitsem diyorum oda olmuyo evime haciz gelirse naparım rezil olurum herkese çok çaresizimmmm

lafa bak..ben ödemem ailen ödesin..
birde bu adam baba olacakta evini eşini çocuğunu koruyacak...
sorumsuzluk örneği

biraz bosvermislik var sanirim durumunuzda
iki yildir borcu hic mi düsünmediniz
hamile kalmadan önce madem esiniz ödemeye razi degildi
ya ailenizden isteseydiniz yada bi sekilde calisip ödeseydiniz
hamile kalincami akliniza geldi borcunuz
simdide tek yapilicak sey
ya ailenizden istiyceksiniz
yada esiniz pasa pasa ödeyecek

ne demek ödemem git ailen ödesin
karın o senin be adam
artık senin ailen benim ailem mi var siz bi ailesiniz
bu idrak edememiş heralde
ayrıca bence de neden 2 sene beklediniz borç için?

Bence bi şekilde ödeyin yoksa her geçen gün borcunuz artar, ben ödemem ne demek mecbur ödeyecek, sonuçta aynı evdesiniz eve haciz gelse kendiside mağdur olacak, inş. ödersiniz en kısa zamanda

haciz durumu olmamasını istiyorsa eşiniz paşa paşa ödeyecek de asıl olan şu, siz madem ödeyemeyecektiniz neden bu kadar borç yaptınız? demek ki çalışmıyordunuz, çalışıyorsanız neden ödemediniz? 3000 tl az buz para değil. evlenirsem eşim öder diye mi güvendiniz? hadi onu da geçtim diyelim ki çalışmıyorsunuz, eşiniz size para bırakmıyor mu? evin giderinden biraz kısa kısa her ay arttırıp yatırsaydınız? ya da madem kimse ödemiyor, varsa altınınız kıyacaksınız... fazla bir alternatifiniz yok maalesef.

Bu işin akıl vermesi ya da fazla bir alternatifi yok. Bu borç aileniz ya da eşiniz tarafından ödenecek. Eşinizin de ailen ödesin mantığıyla yaklaşması ilginç; eve hazciz gelirse kendisi de etkilenecek bu durumdan bunu da hatırlatsanız kendisine. Ayrıca karısı olduğunuzu da hatırlatmanızda fayda var.

Borcu ailen mi yaptı ki? Yok eğer sana aitse seninle beraber borçlarınla da evlenmiş oldu. Ödemem diye birşey yok, çocuğunun annesinin borç yüzünden ceza almasını kaldırabileceğini sanmıyorum.

eşinizin yaptığı çok küstahça ve bencilce fedakarlık yapması gerekir evlilik kurumu bunu gerektiriyor ben evlendiğim 3ayında eşim bağkur borcunu ödemedi diye hapse girecekti bende annen ve baban paralarını yemiş hapse gir mi deseydim? Tuttum düğünde takılan altınlarımı verdim,eşine çok sinirlendim hep fedakar kadın mı olacak yahu?! mi deseydim? Tuttum düğünde takılan altınlarımı verdim,eşine çok sinirlendim hep fedakar kadın mı olacak yahu?!

Ailen ödemeli tabiki,evlenmeden önce yaptığın bir borç bu...eşininde ödeyecek durumu yok ki ailen ödesin dedi.
Aslında ailenin bunu eşine hiç yansıtmadan yapması gerekiyordu,sende çalışmıyorsun anladığım kadarıyla...

soyledigi lafa bak yaa valla bu erkeklerin hepsimi ayni !!! benimde credit cardina borcum vardi benim esiminde bir farki yok git ailen odesin demiordu dahada kotu ne malum senin borcun oldugu diyordu bide !! yani demek istedigi benim babam borc yapti benim ustume atti halbuki babamin boylemi bi credit cardi borcum oldugundan haberi bile yoktu zavallim allah sukur biz bir hafta oldu odeyeli bana biryerden bi miktar para geldi hemen odedim kurtuldum allahama binlerce sukur kendi paramlada odedim esime yani senin borcunu odedim ben deme sansinida vermedim kendim odedim borcumu .... hersey bir yana insanin borcu olunca gercekten huzurlu olmuor onun icin altin fiyatlarida yukselmiskene altinlarin varsa borcunu kapatacak kadar hic durma bozdur bence gersinide cocugunun gelecege icin sakla ... ha yok esimin durumu iyi birtiktirmis paramiz filan var diyorsan esine diyecek lafim yok vallahi

erkeklerle borçlarımızı ödetmek için evlenmiyoruz, tamam dediği tepki yanlış ama boyle bi beklenti içinde olmak da saçma .

3000 lira ne borcu bu. benim de kurs borcum vardı evlendiğimde, ailem ödedi 2800 tl. çalışmaya başladıktan sonra yavaş yavaş onlara gönderiyorum şu anda.

evlenmeden önce eşim 40.000 tl kredi çekmiş. ben bunu bile bile evlendim ve borcunu beraber ödüyoruz. birgün bile yüzüne vurmadım. evlilik böyle birşey işte.

Eşinin şerefine hapishanede seni hamile halinle ziyarete gelir

ne kadar saçma bi düşünce bu ya benime evlenmeden 300 lira borcum vardı eşim ödedi eşim üniversite okurken kredi çekmişti 10 milyar bı para şimdi memlekete gidince altınlarımı satıp ödeyecm biz bir aileyiz senin borcun benim borcum lafı olmaz ailede !!!

eşinin bunu söylemesi ne kadar saçma eğer kendi borcu olsaydı sen ödemem deseydin kıyamet kopardı kesin ben senin yerinde olsam daha ona bişey demez bişekilde ödemeye çalışırdım hamileymişsin ama nasıl olucanı bilemedim şimdi

Bankayla veya bankanın avukatıyla görüşün, taksitlendirme falan yaparlar. Madem peşin para yok, taksitlendirme olursa ödemeniz daha kolay olur.. Ayrıca, eşiniz eve icra geleceğinin farkında değil sanırım.. Aynı zamanda kendi evi değil mi orası, çok umursamaz davranmış.. Elbette ödemek zorunda hissetmeyebilir kendini, ama 3000 tl de atla deve değil! Siz bunca zaman eşi olmuşsunuz, üstelik çocuğunu taşıyorsunuz karnınızda.. Bunlarında mı hiç hakkı yok eşinizde? Evlilik sadece iyi günde yanında olmak değildir.. Eşinizi gerçekten kınadım.

Son düzenleme:

neden ailesi ödüyormuş sizi hiç anlamadım bikere konuşma uslubü sıfır adamda tamam bi boşvermişlik var 3 yıl olmuş ödememişler ama ailesi değil kendi yapmış bu borcu tabiki paşa paşa kocası ödeyecek sen erkekmisin bu düşünceyi hiç yakıştıramadım bi bayan asla böyle düşünmez düşünemez biz onların borçlarını paşa paşa ödeyelim bişey söylediğimizde yüzüne vurmuş oluyoz bizden kötüsü olmuyo onlar ödeyince ailen ödesin ya yarın birgün kavga ettiklerinde babanın evinede git der bu adam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…