Eşim boşanmaya karar verdi,evi terk etti ne yapacağımı bilmiyorum 2

of son olaylar kötü olmuş yaa.. baban karışmasa iyi olurmuş başta hiç karışmadı bu kadar olaydan sonra girmeseydi.. eşin de hem suçlu hem güçlü yani ailsine niye geldiniz diyo falan. oturup adam gibi konuşsaydı ayrılcaksa da ayrılsın sonra medeni insanlar gibi konuşmaya çok korkuyor anlaşılan

yazık o yavruya biz tanımadığımız halde üzülüyoruz öz babası üzülmüyor aklım almıyor bu bencilliği bebek büyüyüp genç kız oluncada köpek gibi peşine düşer sonrada kızım bana bakmıyor der utanmaz
canım böyle bir erkekten kimseye hayır gelmez sana yaptıklarını eski sevgiliyede yapacak ki inşallah yapar o da yuva dağıtmanın bedelini bu dünyadada yaşar bu erkeğe değil bir ömür bir dak vermem tez zamada k..... tekmeyi bas gitsin hayatınızdan
zaten bence seninki onu istemek değil veya diğer kadından kıskanmakta değil bence sen hazmedemiyorsun bu yaşananları zaten kimsede hazmedemez

Zaten eşimin bu fevri hareketlerı hem suclu hem güçlü oldugunu iyice kanıtlıyor..
Bugun avukatla görüştüm kızlar,
Olayları anlattırdı çok kötü oldum ,psikolojim o güne döndü resmen (
Anlattıkça ağlayasım geldi,eve kendimi zor attım ya çok mutsuzum (
Kadın bana davacı diye kağıt imzalattı,ben dava açmak istemiyorum o açsın
dedim haftaya bana avukat tayin edilirse o zaman dava açmış olmazsın sadece
konuyu yazdık dedi içim hiç rahat etmedi,resmen davayı açmam açmam
derken ben açmış olcam galiba çok tuhaf oldu bu yaa ..Davayı o açsın
istiyorum ben bu kararı vermedim sonuçta ,kolayca boşanamasın sayemde,
o açsın,birsürü maddi zarara girsin istiyorum..sonuçta ben net karar vermedim.
İstemiyorum onu ama hemen de boşanmak istemiyorum ,imzayı attığı anda
nafaka vermemesinden korkuyorum.Şu an elime muhtac ,ama o zaman iyice
rahatlayabilir.Hiç güvenmiyorum.Bakalım haftaya ne olacak ,çok merak ediyorum.

Evet kolay değil yaşananlar..Sevdiğin adam evlendiğin günden itibaren senden bebek istiyor
Ama sen iyice tanıyalım,evlilik otursun diye 3.yıl yapıyorsun
Birlikte bir çocuk kararı alabilmek çok önemli bir sorumlulukken
Adam seni hamileyken aldatıyor,ama bebeğini düşünüp kaldırıyorsun yutuyorsun
Hem hamileliğin,hem 8ayıon ağlayarak,hiç sayılarak geçiyor ve adam gidiyor..

Bu hikayede bir GERÇEK eksik,benzer konudaki herkes gerçeği öğrendi,bir ben
kaldım( Gerçeği bilsem bu kadar kafam karışmazdı ve o da bu kadar rahat
bağırıp çağıramazdı..Yüzsüz!!!

Mesaj atıp dava açıyorum desem mi kızlar ya da haftaya kadar dava aç,
avukatla görüşeceğim desem?

Yeni doğum yapmış eşine,minicik bebeğinin yüzüne bakıp bu acımasızlığı nasıl yapabiliyorlar,hiç vicdan kalmamış yaa.. Allah yardımcın olsun canım..

Davayı açıyor olmak seni rahatsız etmesin, varsın sen açtın desin ne olacak?! Sadece kendi vicdanını rahatlattığını sanacak ama yanıldığını o da anlayacak... Sen davayı açarak dik duruşunu göstermiş olursun.Kucağında bebeğinle seni bırakmış bir adam hiçbir şeyi hak etmiyor..Sen davanı aç, nafakayı en yüksek şekilde iste..Nereye vermiyor! Dava açarsın..

Allah ıslah etsin..Valla 1-2 gündür burada okuduklarım beni de gerdi.. Bir de yaşamak kim bilir nasıldır!

İnan bebeğinle kavgasız,gürültüsüz,huzurlu,mutlu bir hayat çok daha güzel olacaktır. Bunu düşün..

Canım inan çok üzüldüm, psikolojini tahmin edebiliyorum ama zamanla toparlanacaksın, zaman her şeyin ilacı..

Çocuğun için dirayetli olmalısın, bir arkadaş ne güzel demiş; bunları yaşayan ne ilk, ne de son insan olacaksın.

Hepimizin başına gelebilir böyle şeyler, hiç birimiz yarın başımıza neler gelebileceğini bilmiyoruz..

İnsanlar nasıl bu kadar vicdansız olabiliyor aklım almıyor? Ortada masum bir yavru..

Yuvasını bir kadın yüzünden yıkıyor ise sanıyorlar mı ki mutlu olacaklar?

Allah mazlumun ahını yerde bırakır mı?

Bol bol dua et, şükür et, hayırlısını iste o her şeyi görüyor, kimsenin ahını kimse de bırakmaz..

O adamı görmek seni acını depreştirir bu yüzden görüşmeme kararın çok isabetli olmuş.

Kayın pederin neye dayanarak 5 yıl diyor? Niye 5 yıl? Ve sen niye beklemek zorunda olasın ki?

Paşamın keyfi gelince mi bir karısı ve evladı olduğunu hatırlayacak?

Kararlarını bildirmen çok iyi olmuş..

İnşallah en kısa zaman da bir iş bulursun ve kendi ayaklarının üzerinde durursun.

Allah yar ve yardımcın olsun..

En kötüsü de bu olmalı zaten. Biliyorsun ama gösteremiyorsun. Allah yardımcın olsun.

Siyahbeyazcım, bence açma sen davayı. Acelen mi var dur bakalım yahu...Madem çok istiyor kendisi açsın, bu sorumluluğu kendisi alsın. Mahkeme masrafları şu bu da onun üstüne kalsın. Bir de avukat parası mı vereceksin. Ayrıca, sen daha net kararını vermediğini kendin de söylüyorsun. Böyle bir şeyin içine sürüklenme.
Avukat daha iyi bilir gerçi de hangi durumda daha avantajlı oluyormuşsun? Davacı olduğunda mı? Buradaki avukat arkadaşlar da sana yol gösterirse bu anlamda süper olur.

Yok kızlar,davayı açmayı düşünmüyorum .Bu saçmalık kimin kararıysa o açsın..
Ben bunu yaparak ekmeğine yağ sürmüş olurum ,üstelik herkese de o boşandı
deme hakkı doğar,davadan sonra ortadan kaybolacağına veya nafakayı çeşitli
bahanelerle erteleyeceğine eminim,kendime yetmeden asla davayı açmayacağım.
Umarım yanlış anlaşılmayla dava açmış falan olmam( Evet Cedish karsı tarafın
masraflarını da davacı ödüyor..Üstelik ben barodan yardım aldım çaresiz olduğum
için bedava.Ama,o davayı anlaşmalı olursa 2,5 mılyara,anlasmasız 4 mılyara
açmak zorunda..Girsin borç bataklarına bana ne ..Ben bedava bulup anlaşmalı
boşansam adam rahatça kurtulup sıyrılacak ..Bunu istemiyorum ..

Sizin anlaşmalı boşanma nasıl olmuştu anlatır mısın?Eşinle anlaşıp protokol hazırlayıp
avukatsız mı boşandınız ne kadar sürede mahkeme gün vermişti?

Kızlar bebeğimi tam 4saattir uyutmaya çalışıyordum ve sabah da erken kalkmam gerekiyordu
Grip oldum ve kızıma geçmesınden de çok korkuyordum ağlaya ağlaya 4 saat bitirdikten
sonra aklıma eşime mesaj atmak geldi,o sinirle ''ben gribim.İş çıkışlarında gel çocuguna bak
sorumsuz!!''yazdım hemen cevap verdı ''tamam ''diye.Ne yapacagım şimdi ben,onca olaydan
sonra nasıl gelecek,babamla karşılasmayacak mı ?Ne kadar yüzsüz bu adam dengesiz mı
kızlar ne yapayım..Gelirse anneme bırakırım evde ben annemlerde gıder yatarım aksam,
o da benım evımde baksın ben görmeyeyım dı mı?Ya da bebeği ben teslim edip ''dün avukatımla
görüştüm ,bu hafta açsan iyi olur davanı''mı desem?

Selam siyahbeyaz...Çok yoğun bir dönem geçiriyorum..Konuyu okuyorum ama genelde mesaj atacak kadar bile vakit bulamadım inanki...Ama üstteki mesajını görünce dayanamadım artık....

Yaşadıkların çok zor sinirlerin bozuk doğal olarak..Ama eşine mesaj atıp sorduğun soruyu tekrar okumanı tavsiye ederim..Bana sakın kızma..Ama aslında bu tarz mesajlar attığında her seferinde ilgi gösterdi eşin..O dengeli davranıyor..En azından kim ne derse desin kararından ödün vermeden ilerliyor...Kızına ilgisini de eksik etmiyor..Şöyle dönüp her 2 konuna da göz atarsan kararsız ve istikrarsız davranışlar sergiliyorsun..Bir daha görmek istemediğin adama bu mesajı atıyorsun sonra onu suçluyorsun..Maddi olarak yetersiz kalsa da eşin kızına tam sırt dönebilecek bir baba gibi değil..Ayrıca senin bu mesajına "banane ne bakcam 1 gün önce kovmasaydınız" deseydi dahamı iyiydi?

Hem bir abla olarak ben sana defalarca yazılı bir şekilde görüşmemeni tavsiye etmiştim...İnşallah hakkınızda hayırlı olur herşey ne diyeyim..Allah kolaylık versin...

Sıyahbeyazcım mıkadoya katılmamak elde değil
önceki konunda öfke kontrolü konusunda kendine öz eleştiri yapmıştın bu çok hoşuma gitti. Moralin bozuk olduğunda bunların sorumlusu olan insandan çıkarmak istiyorsun haklı olarak. Ama şöyle dusun o da suan kendi verdiği karar cercevesinde davranışlar sergileyip haklı olduğunu düşünüyor bu şekilde daha da zorlanacaksınız anlasmakta. Igneleme ve suçlama yaparsan haklı olduğunda da haksız gorunursun. Bunu kendimden biliyorum, başkasına da akıl vermek kolaydır bnm başıma gelse bende kesin bu tarz davranmaya yonelırım ama kendini tutmaya çalış, çok cnn sıkıldığında da buraya yazıp içini boşalt

Siyahbeyaz cok bunaldin, cok dagildin farkindayiz ama ne olur biraz sakin dur, mantikli hareket etmeye calis.
Bundan sonra atacagin her adim senin ve bebeginin iyiligi ve menfaati icin olmali.
Evet madem isteyen o , davayi acanda o olsun.
Bu arada sen yeni hayatin icin gerekli adimlari atmakla mesgul ol.
Isini bul, ise basla , bakimli ve ozguvenli gorun.
Gercekte oyle hissetmesen bile.
Esin olacak adamda yavas yavas hayatindan silinip gittigini gorsun, hissetsin.
Sen feveran ettikce, dengesiz davrandikca hala senin hayatinda kendini guclu hissediyor.
Sakin, tepkisiz, cool davran.
Kendini degersiz hissettir ona.
Daima sadece bu bebegin babasisin artik, baska bir anlamin yok mesaji ver ona.
Tut kendini biraz gerekirse maske gibi gecir suratina bunlari, rol yap.
Gercekten boyle hissedicegin gunler gelecek zaten.
Kendine ve bebegine odaklan ve bir an evvel is bulmaya calis.
Surekli ayni seyleri yasamak seni bunaltip, bu sikintiyla ani hareketler etmene sebep oluyor.
Bir adim atmadan derin bir nefes al dusun arkadasim , dogru mu yapiyorum diye.
Kir su cemberi artik.

eşine mesaj atman iyi olmamış ve çağırmak için saçma bir neden olmuş bence.
arkadaşın dediği gibi istikrarsız bir tavır sergiliyorsun.
eşin de kolay boşanabilmek adına senin suyuna gitmeye çalışıyor.
canım bişey daha var,daha öncede yazmıştım.handenin konusundan sonra bende eşinin
bir başkası için gittiğini düşünüyorum.hatta mazide biri için.kolay kolay sizden vazgeçmesi
ve bir türlü kararında dönmemesi akıllarda soru işareti bırakıyor.
bence de kesinlikle sen dava açma,madem çok istiyor kendi uğraşsın

hem senin hem de kızının hakkında hayırlısı olur inşallah. emin ol kimse senden ve kızından daha önemli değil. dilerim en kısa zamanda güzel bir iş bulup kimseye muhtaç olmadan geçinir gidersiniz kızınla.

ama kocan olacak adam da madem seni ufacık bebeğinle yüzüstü bıraktı ve sen başka sebepler olabileceğini düşünüyorsun o halde kızının bakımını da bir ömür üstlenmek zorunda.

tüm kanuni haklarını kullan ve kızın için en güzel geleceği hazırlamaya çalış. Rabbim yardımcın olsun..

bak canim arkadaslarin söyledigi gibi sinirle öfkeyle hareket etme sonra zararli mutsuz yine sen olursun. sakin bir tavirla olgun onsuz artik ayaklarin üzerine durdugunu ve ona muhtac olmadigini göstererek su cümleyi kur : ya x artik davayi acsan iyi olur bu is cok uzadi ben kendi hayatimi yasamak istiyorum, COCUGUMA nafakasini ver yeter > o kirlenmis sevginide istemiyoruz<(istersen bunu söyleme ama söylesen iyi olur ) ve söyle devam et :üzüldügüm ne biliyormusun cocugumun büyüyünce ben babam gibi olmak istiyorum demicek ona eminim de! sonra sakin bir davirla sözünü bitir kötü bi gülümseme ve son!

Sizin anlaşmalı boşanma nasıl olmuştu anlatır mısın?Eşinle anlaşıp protokol hazırlayıp
avukatsız mı boşandınız ne kadar sürede mahkeme gün vermişti?

Canım bizde o açmıştı davayı, ben sadece mahkemeye gittim o kadar. Avukatı falan da o tutmuştu. 10 gün içinde gün alındı ve boşandık biz. Protokol falan da hazırlatmıştı avukatına. Hızla halletti her şeyi.

Ya mesajla ilgili de arkadaşlara katılıyorum siyahbeyaz. Şu adamı ne sebeple olursa olsun arama bence. Sen de farkındasın bunun biliyorum ama uykusuzluk, yorgunluk sağlıklı düşünmeni engellemiş anlaşılan. İnsan böyle zamanlarda kendinin dışına çıkıp süreci bir gözlemci olarak izlemeli biraz da. Nasıl mı? Mesela, al siyahbeyazı karşına oturt. Bu delice gelebilir ama bende işe yaramıştı :) Karşında oturan siyahbeyaza bu adamı artık çıkardığı yerden indirmesini söyle ve kesinlikle iletişime geçmemesi gerektiğini anlat. Mesaj mı çekmek istiyor, sen şu an ne yaptığının farkında mısın diye sor. Kontrol mekanızmanı çalıştır arkadaşım.

Şimdi bana sen başarabiliyor musun diye sorabilirsin. Evet, bu konuda kendimi başarılı buluyorum. Ne kendisiyle ne de ailesiyle iletişim kuruyorum. İçim o kadar rahat ki anlatamam. Biz çocuğumuz için kopamayız demişti. Oh canıma değsin diyorum. Hoş, onun umurunda mı değil ama ne gerek var benim evrenimde ona yer yok. Kızımın evreninde her zaman var babası o ayrı.

Canım, bu acıyı ancak yaşayan anlar. Fakat, sen de bu saatten sonra artık yanlış mı hareket ettin ne yaptınsa düşünme, tüm yanlışlarını, hatalarını, o adamı şok bir çöp poşetine, bağla ağzını ve koy kapıya. Zihninde böyle imgeler yarat. Senin var olman için, değerli hissetmen için o adama ihtiyacın yok. Seni yaratan Allah'a sarıl. O da kimmiş, Allah'ın yarattığı sıradan mı sıradan bir kul. Yahu bitsin artık bu adam. Sonradan döner mi pişman mı olur ne halt ederse etsin. Yazarken bile sinirim zıplıyor.

Ben işe de başladım. Çok iyi gidiyor. Senin sıkıntının yarısının işe başlamanla biteceğini düşünüyorum. Allah sana hayırlı bir iş nasip etsin. Adam dediğin gelir gider... Hazine olan kızındır.

birde eşin hiç dava ile ilgili bişey söylemiyor mu?
şu zaman açıcam,yada sen aç gibi?
gerçekten hemen ayrılmak istemiyorsan bence
davayı aç yada ne zaman açıcaksın diye mesaj gönderme.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…