Eşim boşanmaya karar verdi,evi terk etti ne yapacağımı bilmiyorum 2

Benim anlamadigim iki hafta once kizimla disari cikacaklar ben de olucam dedi, hani konu sahibini taniyorsam bunu detaylandirirdi bulussalardi, demekki bulusmadilar.

1 hafta once “haftaya pazar bulusucaz” dedi. Dun herkes sordu “haftaya pazar” bulusucaz dedim diye ayin 23’unu isaret etti. Ki bugun gunlerden Pazartesi, haftaya Pazartesi desek kimse iki haftayi sonrayi anlamaz.

Hadi bunu da gectim madem haftaya bulusacaksiniz gecenin 2'sinde neden adami don diye ariyorsun?

Adam konusmayacagim gorusmeyecegim donmeyecegim diyor, sen bosanma kagitlairini hazirla o zaman diyorsun, bugun sabah ogreniyoruz ki meger bosanma karari almamislar Adam donmeme sen de bosanmama karari aldin demek ki, hayirli olsun

eşinde saçlamamış benim aile içimi herkes biliyor ben nasıl herkesin yüzüne bakıcam demiş
ben olsam kızımıda alıp eşimin evine giderim seni kovacak değilya
tamam eşin haksız ama çocuk var
zamanla herkeste alışır istediğini söylesin eşin
keşke tlf görüşmeseydin
yüzyüze daha iyi
al kızını git evine ordanda kovarsa herşey bitmiş demektir
ne gurur yapıyorsunuz ya
insanlar neleri unutmuyor neleri affetmiyor
gözdan ırak olan gönülden ırak olur
sen beni boşayana kadarda evinden gitmicem de

Hiçbişi yapma lütfen, yeter. Gitme üstüne.

Sen bazen bizim yazamadıklarımızı dile getiriyorsun ama lütfen.

konusmaya gelınce
yorum yapamıyorum nıye dank dıye konusmaya ben evlenırsemden gırdın ustelık 5 ay bunları dusunmusken onu anlamadım anlamadıgım kadarıyla veya farzı misal adam sızle bır araya gelmek konusmak ıstemıyor
soyledıklerıne gelınce bunlar bır bahane kısacası senı hayatımda ıstemıyorum sevmıyorum dese anlarsın
ama herhalde onlarıd ayakında duyarsın
herseyı yazmıyorsun dogal olarak hakım degılız ne oldu ne gıttı
sadece yazdıklarından pek bısey anlamadım yorumlıyamıyrum adam akıllı kendı yasadıkalrımdan ve kendı aramızda gecen dıyaloglardan bırınde buda vardı
ha hatta soyle dıyım
teyzelerı benım halamlarla aynı ulkede

yenıdendogdum cabuk evlendı(2.5 senelıkken evlendım 6 ayı geckındırde evlıyım) xxxx ona gerı donecektı cocuk vardı demısler
ben 5 sene sonra o adamı kabul etmek zorundamıyım cahıl cahıld usunceler
bazı kısılerden herkez hereyı ogrendı o sebebten donemem dedıgını cok yakın arkadsalarımdan aracı kısılerden duydum

ha bırde benım facebook tıwtter vs sosyal aglarım yok
dolasıyla hayatımndan bır haber ınsanlar

ama o kısının hepsı var
cuma gunu baktım ve cok sarsıldım sıyahbeyaz kendımı cok acız hıssettım aylar aylar sonra

oglumun resmını paylasmıs
bebekken yanı ayrılmadan evvel
ve 19 ayllıkken aldıgında 2 resım
yorumlamıslar bırde kalp ısaretı koymuslar
ulan dıyesım gelıyor sen kımsınde benım cocugumun resmını paylasıyorsun
aynen cumle bu yanı
adamın umurunda degıl etrafındakıkızları bu sekılde tavlamaya calısıyor suanda zavallaı adam cocugunu goremıyor
belkıde gormedıgını arkadasları bıle bılmıyor seytan dıyor yaz acık yorum altına dok kını ortaya sonra dıyorum camuru uzerıme sıcratmıyayım
neyse sana gelecek olursak
onun dısında bu konusma sızın adınıza bır kararmı kararsızlıkmı bılmıyorum
ama telefond egıl yuzyuze olsaydı konusma keske . neyse hayırlısı hakkınızda sadece bu ıs en basından bır net fıkır uzerınde gıdebılseydı (elbette hemen hayatına bırını alamk zorunda degılsın ıstemıyorda olabılırsın eyvallah ) ben senın kadarlıkken herseyı gerıde bırakmıs gıbı kendı hayatımı yoluna koymustum
ayrıldıktan 13-14 ay sonra ben esımle bır ılıskıye basladım

suanda o adamın yanı senınkınden bahsedıyorum senın ıyılesmenı engelledıgını dusunuyorum (hasta degılım dedıgını duyar gıbıyım) ama oyle değil ıste

Son düzenleyen: Moderatör:
aslında bu konuya yorum yapmamaya hatta artık kk da ki hiçbir konuya yorum yapmamaya söz vermiştim kendime ama dayanamadım bir-iki şey yazmak istiyorum..

evet Siyahbeyaz öfkeli ve tepkilerini hepimiz sert bulduk..ama lütfen artık abartmayalım bazı şeyleri..bu kadın hatalı da olsa hatasız da olsa şu anda çocuğuyla tek başına kalmış biri..elbette çok normal tepkiler göstermesi ya da çok mantıklı davranması beklenemez..bizler ancak tahmin ettiğimiz kadarına yorum yapabiliriz..

eğer eşiyle konuşmaları inandırıcı gelmiyorsa bunu da söylemenin bir üslubu var değil mi? dalga geçmek,alay etmek de neyin nesi? yapmayın Allah aşkına ya..azıcık insaflı olun..özellikle Hiçbişi,aynı şeyleri yazıp durdun evet sana hak verdiğim noktalar da var ama artık sence de çok fazla üstüne gitmiyor musun? her doğru her zaman her yerde söylenmezmiş derler..

yakınımda biri şu anda siyahbeyazın yaşadığı şeyleri yaşıyor..aldatıldığını öğrendiği gün hepimizi tek tek aradı ve neler saydı.üstelik bizim suçumuz bile yok yani düşünün..hala da fevri davranışlar sergiliyor..eşini arayıp bi gel barışalım diyor bi git defol diyor..

yani duygu değişimleri falan çok normal..

siyahbeyaz sen de kimseye beddua etme,dönüp dolaşır seni bulur..

ne yorum yazsam bilemedim...

siyahbeyaz ı kırmak istemiyorum o iyi kalpli bir insan sadece fevri, ve bir huyu daha var. eleştiriye çok açık olmaması. bende de bu huy var mesela bir hata yapsam onu fark etsem bile evet yaptım demem ayrıca da birisi bunu dile getirse sinirlenirim. ancak bu huyumu köreltmeye çalışıyorum o yüzden siyahbeyaz ı anlayabiliyorum. eleştiri yaparken bile bir usule göre yapmak gerekiyor.

siyahbeyaz eşinle telefonda konuşarak değil buluşup sakince ne istediğinizi karşılıklı paylaşarak konuşsanız.. evlilik konusunda ise öyle bir düşüncenin olduğundan değil, onun böyle bir duruma ne tepki verebileceğini sormak için açtığını söyle..

eşin aradaki mesafenin iyice kaybolmasından rahatsızluığıını belirtmiş. seninle, kendi ailesi ve senin ailenle bir saygı mesafesi kalmamış o yüzden kötü hissediyor.

Ya ben demistim bu kisi bosanmamakta diretir diye. Adam donmeyecegim demis, konusmayacagim gorusmeyecegim demis.

Kusura bakma ama artik bunu yazmak zorundayim, adam kurtulmus senden, akli varsa arkasina bakmaz kacar

Hiçbişi bir çok yerde sana hak versemde kırıcı olduğun aşikâr..

Hayatında yoluna koymaya çalıştığı şeyler kendi iradesi dısında şekil aldığı zaman kişinin sendelemesi çok normal..

Çünkü radikal bir değişim yaşıyor ve ona adapte olmaya çalışıyor..

Sinirlendiğim zaman mantığımı yitiren bir insanım...Ağzıma ne gelirse canım ne yapmak isterse o an yanlış olduğunu bilsemde maalesef bu hataya düşebiliyorum..

burda okuduklarınız,izlediğiniz dizilerde senaryo icabı oyuncuların oynadığı şeyler değil...

siyahbeyaz etten kemikten ve duyguları olan bir insan bir kadın ve herşeyden önemlisi evladının geleceği için çırpınan bir anne...

bencede siz bu sayfaya yazmayın arkadaşım...ve sakın senmi karar vereceksin nereye yazacağımı falanda demeyin,sizin bu yaptığınız ifade özgürlüğü falan değil...

Konuyla ilgili yorumu yapacagim.sadece ogrenmek istedigim bisey var.bu evlilige devam etmek istiyor musun? Bence istiyorsun ama yine de emin olmak icin soruyorum.

siyahbeyaz konunu okuyunca bayan olarak kendimi senin yerine koyarak gerçekten haline çok üzüldüm, senin durumuna düşsem ne yaparım, inan zerre kadar fikrim yok belki hemen boşanıp kabustan kurtulayım der kendimi işe güce veririm tabiy senin gibi bir kızım olmasa, ama kızımda varsa kızım için heralde sonuna kadar bekler eşimi yerden göğe kadar haksız olsa onu affedip geri döndürmeya çalışırım bunun gurursuzluk olduğunu düşünen arkadaşlar asıl sizin terk eden sizden vazgeçen adamı kabul etmek böyle evliliği kurtarmak aslında zor olan bu hani öle desemde yapabilirmiyim o kırgınlığın içinde bilemiyorum insan başına gelmedende bilemez, yoksa bazı arkadaşlar başka ilişkiye yok evliliğe dem vuruyolar Allah c.c aşkına toplum olarak ahlaken çöküntüye uğradığımız kimsenin kimseye güveni kalmadığı bir dünyada kız annesi için koca almak bu kadar mı kolay, dilimin sölemeye varmadığı çirkinliklerin olduğu bir dönemde öyle kolay değil çocuk olmasa neyse ama işte bekara koca boşamak kızına baba yapmak onu güvenebilmek uzaktan kolay, neyse ya ben burdaki arkadaşların yazdıklarını okuyunca gerçekten çokkk üzülüyorum birde bazı arkadaşlar aman bu kadar yerden yere vurma yeter aman sus herşey sölenmez deyip iyi konuştuğunu sanmıyormu, kimsenin kimseye tahamüllü yok bir insanın acısını paylaşmak yardımcı olamasakta, niyetimiz ama yok illla ki engin tecrübelerimizi karşımızdakine dikte edicez çünkü heşeyi biz biliyoruz, bizim gibi yapamıyanlar tu kaka, vur yerden yere kesin doğru sizin yaptıklarınız söyledikleriniz insanoğlu başkasının düşüncesine hayatına kararlarına saygı duyamadığından dünya bu halde hamileyim bunlar benim vicdanıma dokunan şeyler o yüzden gerçekten yaptıklarınızdan ben sizin adınıza üzülüyorum konu sahibi için değil genel olarak insanların acımasızlığı beni kahrediyor, siyahbeyaz benim candüşmanım olsa onun şu anda şu durumunda ona üzülür öfkesine üzüntüsüne yardımcı olmaya çalışırım, kiii bu insanı biz hiç tanımadığımız bir öfkemiz yok ama garezi var sanki kadının kadına her daim, hiçççç tanımadan bu kadar anlayışsızlık benim için çok fazla ben sizin gibileri anlamam haa aynı duruma düşseniz sizede üzülürüm yargılamam yadırgamam sadece acısını biraz paylaşırım yardımcı olabilirsem olumlu yönde yardım ederim yoksa ne yaparsan yap iyi KÖTTÜÜ olsun bişey yap bizde burda okuyalım yeter sıkıldık der gibi sanki konuşulan iki insanın hayatı değil gerçekten birileri günlük gibi okuyor yada başkalarının hayatını dizi gibi görüyor çevremdede görünce içim sızlıyor sonunu tam olarak bilmeden düşünmeden başkalarının hayatı üzerine kumar oynar gibi yön veriyorlar nasıl olsa kendi hayatı değil offf çok konuştum, siyahbeyaz senin için diyebileceğim Allah c.c yardımcın olsun hayırlı bir kapı dilerim ben gerçekten arkadaşların sert insanlıktan uzak yorumlarına tahümmül edemiyorum üzülüyorum hani asıl sen biliyorum kötü durumda olan sen ne yapacaksın bunlarla bana ne oluyor ama işte yarın kimin ne olacağı belli değil böyle rahat bişekilde ahkam kesenlerin başkasının acısına saygısı olmayan insanların daha doğrusu insansız yanlarını gördükçe bırak başkasının eline böylelerinin diline vicdanına düşürmesin hamile olmasam neyse derimde ben kaldıramıyorum içim daralıyor sana diyebileceğim ALLAH c.c sana kolaylık versin kocan hayat bir yana birde böyle insanların kendi bozuk terazilerinde tartıp yargılamalarına maruz kalıyorsun kolay gelsin sana ne diyeyim ki artık bilemiyorum

Yeter ama gerçekten yeter!

Yorum yapanlar, alay eder gibi yorumlar yapmaktan vazgeçin, konu sahibesinin tavrı hoşunuza gitmiyorsa topiği okur geçersiniz, kışkırtmaya gerek var mı?

Konu sahibesi,
size gelince madem konuyu günlük gibi, ki bir derdim var bölümünde açtığınız konuya bu benim günlüğüm diyemezsiniz, diyecekseniz başka bir bölüme taşıyalım, bdv'de açtığınız konuya üsluba dikkat edildiği sürece herkes yorum yapabilir, insanlara sen yazma, sen konu kirletme, seninde başına gelsin vb. yazamazsınız.

Konunuzu siyahbeyaz'ın günlüğü olarak devam ettirmeye kararlıysanız cezanız bitince bana mesaj atın, konunuzu uygun bir bölüme taşıyacağım, yok yorumda almak istiyorum bdv'de kalsın diyorsanız o zaman kötü içerik'e basıp sonrasında da şikayet ettiklerinize beddua edip laf çarpamazsınız.

her kelimesine katılıyorum....hiçbişi sert yazıyo ama doğruları yazıyo maalesef
sayfalar doluyor,herkes unutuyor ama bu süre ve boşanmama meselesi bildiğin yılan hikayesine döndü...
hiçbişinin tespitleri %100 doğru

daha kac uygarliga ev sahipligi yaptigi kesin belli olmayan anadoluya yerlesen bir ulkede arkeoloji okuyan birisi is ariyorsa bu is arayanin degil devletin ayibidir

hicbir devlet hazinesinde parasi olmadigi icin batmamistir millet olma ozelliklerini kaybetmislerdir

tarihi bilmemek de bu ozelligin kaybolma sebeplerinden biridir

cok alalade yazdim ama anlayan anlar

siyahbeyaz..eşinle son konuşmanda fevri konuşmuşsun. Daha ılımlı daha sakin konuşmalıydın onu geri istiyorsan..Ki evlisiniz siz,sevgili değil..Ve kestirip atmamalısın,atlatabilirsiniz belki ama senin çabalarınla..Boşanmaktan önce kurtarmaya bakmalısın,sonra pişman olabilirsin,kaldıramayabilrsin...Adamın konuşmalarını iyi ,olumlu buldum benimkinin yanında..Adam boşanmakta kararsız,onu etkileyebiliridin..Senin çabana rağmen adam dönmezse ozaman kabullenirsin ayrılığı.. Ayrılmak istemiyor gibi görünmek istemiyorsun nedense..Ayrılmak istemeyebilirsin,ne var bunda,ki doğru olan da hemen yıkmamak.. Umarım cezan kaldırılır ve yeni haberler verirsin..

Arkadaşın üstüne gidilmemesi taraftarıym.Kolay zamanlar değil,herkesin bünyesi farklı,herkes aynı olmak zorunda değil...Bir de biz yük olmayalım arkadaşa..
Ve siyahbeyaz sakin ol,çileden çıkma..

Son düzenleme:
Sevgili Siyah Beyaz;

Öncelikle merhaba. Ben yeni üyeyim ama uzun zamandan yani ilk konunu açtığından beri seni takip ediyorum. Emin ol neredeyse her yorumu ve yorumunu okudum ve seninle sıkıntını paylaştım. Sen en azından buradan bakıldığından gerçekten sert mizaçlı birazda tavizsiz görünüyorsun ama gerçekte öylemisin bişi diyemem çünkü ben hiçbirşeyin göründüğü gibi olmadığını düşünenlerdenim.

Gerçekten eşini üzmüş yada ona yüklenmiş olabilirsin ama bu tutumunun karşılığı bu olmamalı en azından boşanma yada evi terk etme kararı almadan önce eşin her seçeneği denemeliydi. Bu kadar basit olmamalı bir insanın hayatını değiştirmek. Esasen eşinede çok kızamıyorum çünkü belliki zayıf karakterli bir insan ve sen ona fazla geldin. Bence sana gerektiğinde masaya vurabilen bir eş lazımdı. Bir erkeğin yeri geldimi otoriter olabilmesi önemli.

Belliki öfkenin hakim olduğu bir ailede yetişmişsin ve sende öfkelisin benzer sıkıntıları yaşayan birisi olarak yorumluyorum. Geçtiğimiz dönemlerde öfke kontrolü için EMDR terapisi aldım ve faydasını gördüm inan. Sanada tavsiye ediyorum. Hakkında hayırlısı mümkün mertebe sakin olmaya çalış ve lütfen içten içe bile olsa kendini suçlama ne yapalım olduğu kadar olmadığı kader değil mi? Kendine iyi bak. Senin için dua ediyorum...

lineum..Söylediklerin içimi burktu..Eski eşim bana hiç o şansı tanımadı ,... Ve hayatımı radikal olarak değiştirdi..Ama kötü yönde..Eskisi gibi değilim..Bir maraz kaldı..
Sanki elmişim gibi..Ben onu kendim gibi benimsemişken...Sanki bir iş anlaşmasıymış da benim ufak hatalarım işime mal olmuş gibi.Sanki hiç onun hatası yokmuş gibi..Sanki ben yıkmayı bilmiyormuşum gibi.....Sanki ben aramızı düzeltmeye kafa yormuyormuşum gibi...Sanki hiç birbirimize nazımız geçmezmiş gibi..İletişimde olmadı hiç benle..Bir kere bile uyarmamıştı beni..Sorunları çözmeye çalışmamıştı..Duyarsız görünen bir insandı,hiçbir derdimle de yakından ilgilenmezdi,meğer bana içini hiç göstermemiş..Görünüşte ben ondan daha mutsuz gibiydim..Yani evliliğe,yeni bir ortama alışma sorunları işte..Kendisi ise meğer annesi gibi bir kadın istiyormuş,bunu ayrılırken öğreniyorum.
.Sinsice ve sesizce bir kuyu kazdı arkamdan.. Ben onu herşeye rağmen severken,ayrılamaya,ona kıyamayacakken..Sonra habersizce beni o koyuya yuvarladı..

Çoğu şeyimiz denkti..Belliki'' sevgi,bağlılık,vefa,evlilik'' anlayışlarımız farklıymış..Onun yetişmesiyle benim yetişmem farklıymış..Onun ailesiyle benim ailem farklıymış..Yetmezmiş gibi bir de sinsinin tekiymiş..
Ama, bu; ziyan olan bir 5 yılıma maloldu..,Ve ziyan içinde kimbilir kaç yılıma malolacak(dinsin artık)..Beraber atlatmaya çalışmak varken,iyi günde kötü günde,hastalıkta ,sağlıkta birlikte olacakken şu olan saçma şeye bak..Evlilikten olmak değil sadece mesele,en güvendiğim ,Annem ,babam haricinde ailemden ,herkesten daha fazla güvendiğim,sevdiğim insanın beni arkadan vurması beni esas sarsan...ihanet gibi birşey bu...Ve beni nasıl kolayca ellere verebildiği..Sokağa attığı bir kediymişim gibi..Sanki tüm bunları hakediyormuşum gibi..Asla haketmiyordum..Sanki şirret, nemrut bir kadınmışım gibi..1 yanlışım varsa 3 doğrum yokmuş gibi..
Onu asla affetmiyorum....

Lineum.. Belliki halden anlayan bir insansın.Yaşamayan anlamaz demişler ya ,doğru demişler..

Siyahbeyaz..Allah seni şerden korusun hayrı ve güzeli versin inşallah..Dua etmek de lazım..

konu ıle alakası yok ama ofke kontrolü stres kontrolü konusunda cıddı sorunlarm var bu terapı nasıl bırsey ? psıkologa mı gıtmek lazım

Öncelikle teşekkür ederim yorumun için. Anlamaya çalışıyorum evet çünkü dönem dönem benimde sadece tepkilerim nedeniyle haksız yere suçlandığım oldu. Allahtan iş hayatına girdikten sonra bu konuda kendimi geliştirdim her ne kadar eşim ve ailesi bilhassa bu dönemler sistemimi dağıtmış olsalarda :)

Tulipa daha önce senin yorumlarını okuma fırsatım oldu. Ne olur bu kadar mutsuz olma ve lütfen kendini aciz hissetme. İnsanlar çok daha ağır şeyler yaşıyorlar buda bir imtihan ayrıca kendinlede gurur duy çünkü insanlar madenler gibidir farklı farklı. Eşinide boşver. Oda onun tercihi ayrıca ona acı adamın mertliğe gücü yetmemiş ne yapsın herkeste bu hasletler olacak değil ya. Allaha emanet ol. Dua ile...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…