Eşim bunalımda ne yapmalıyım

TugbArda

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2011
257
529
103
Caresizliğimden kime ve nereye danışacağımı şaşırdım kızlar. Eşim 2 haftadır aşırı bunalıma girdi, ve bu sorunu git gide artıyor. Sürekli evde bunalıyorum için daralıyor mutsuzum kendimi öldürmek istiyorum diyor. Hayatımız çok iyi, herşey yolunda, kendimize ait bir evimiz var arabalarımız var ikimizde çalışıyoruz para sıkıntımız yok çok şükür. 1 oğlumuz var 4 yaşında 7 aylıkta hamileyim ikinci yavrumuza. Hayatımız bukadar güzel ve yolunda giderken eşimin böyle depresyona girmesi beni çok üzüyor ne yapicağımı bilemiyorum. Sık sık onunla bi arkadaş dost eş hatta bi piskolok gibi konuşup anlamaya calıştım ama nafile. Piskoloğa gitmesini önerdim önce kabul etti daha sonra vazgecti. Niye bukadar mutsuz olduğunu sorduğumda kendisininde bunu bilmediğini anlamadığını söylüyor, benimle alakalı olmadığını beni üzdüğü icinde kendini daha da kötü hissettiğini söylüyor :KK43: dışarı cıkıp arkadaşlarıyla gezmesini hatta onlarla tatile cıkmasını öneriyorum ama hiç bişey kabul etmiyor. var mı aranızda benim gibi bu durumda olanlar? Kendine bişey yapmasından çok korkuyorum günlerdir ona belli etmiyorum ama mahfoldum üzülmekten.

Caresizliğimden kime ve nereye danışacağımı şaşırdım kızlar. Eşim 2 haftadır aşırı bunalıma girdi, ve bu sorunu git gide artıyor. Sürekli evde bunalıyorum için daralıyor mutsuzum kendimi öldürmek istiyorum diyor. Hayatımız çok iyi, herşey yolunda, kendimize ait bir evimiz var arabalarımız var ikimizde çalışıyoruz para sıkıntımız yok çok şükür. 1 oğlumuz var 4 yaşında 7 aylıkta hamileyim ikinci yavrumuza. Hayatımız bukadar güzel ve yolunda giderken eşimin böyle depresyona girmesi beni çok üzüyor ne yapicağımı bilemiyorum. Sık sık onunla bi arkadaş dost eş hatta bi piskolok gibi konuşup anlamaya calıştım ama nafile. Piskoloğa gitmesini önerdim önce kabul etti daha sonra vazgecti. Niye bukadar mutsuz olduğunu sorduğumda kendisininde bunu bilmediğini anlamadığını söylüyor, benimle alakalı olmadığını beni üzdüğü icinde kendini daha da kötü hissettiğini söylüyor :KK43: dışarı cıkıp arkadaşlarıyla gezmesini hatta onlarla tatile cıkmasını öneriyorum ama hiç bişey kabul etmiyor. var mı aranızda benim gibi bu durumda olanlar? Kendine bişey yapmasından çok korkuyorum günlerdir ona belli etmiyorum ama mahfoldum üzülmekten.
Duanızı eksik etmeyin üstünüzden😔

Ailesiyle paylaştın mı durumu?
Belki sana anlatamayacağı başka bi sıkıntısı vardır.
Evet ilk günden beri haberleri var, bikac gun once gecti iyim dedi bizde ailesine oyle aktardik uzulmesinler diye. Dun tekrar bu durum baslayinca henuz firsat olmadi aileye anlatmayi. Onlarinda ellerinden hic bisey gelmiyo, naptiysalar fayda yok

Bak ben hamileyim ve seni böyle gördükçe üzülüp strese giriyorum. Karnımdaki bebek de bundan etkileniyor. Kendin için değilse bile bebek için psikologa git lütfen demelisin. Başka türlü laftan anlamaz. Sana da yazık. Hamile olmasan neyse de şu an çok zor geliyordur sana.

Niye bukadar mutsuz olduğunu sorduğumda kendisininde bunu bilmediğini anlamadığını söylüyor, benimle alakalı olmadığını beni üzdüğü icinde kendini daha da kötü hissettiğini söylüyor :KK43:
Umarım seni üzecek bir şeyler yapmamıştır ve bu yüzden vicdan yapmıyordur. Hamilesin,üzülmeni istemem umarım yanılıyorumdur.psikolog önermişsin.Kabul etmemiş.Bunalımıyla seni de bu halinle dibe çekmesin. Dikkat et.

Maneviyat eksikliği olabilir mi duygusal yönden. Yada bir hedefi olmadığı için . Hedef belirleyin doğa yürüyüşü yapın mesela ağaçlı yeşillik alanlar

Bak ben hamileyim ve seni böyle gördükçe üzülüp strese giriyorum. Karnımdaki bebek de bundan etkileniyor. Kendin için değilse bile bebek için psikologa git lütfen demelisin. Başka türlü laftan anlamaz. Sana da yazık. Hamile olmasan neyse de şu an çok zor geliyordur sana.
Soyledim bunlari defalarca. Soylemedigim onermedigim hic birsey kalmadi galiba. Ona beni uzdugunu soyledigimde, bak senide mutsuz ediyorum diyim daha cok bunalima giriyor :( soyledigim her kelimeye dikkat etmem lazim

Bilmediğiniz bir derdi vardır mutlaka. Bu kadar rahatlık arasında neden böyle olsun durup dururken
Israrla soruyorum, bana anlatmak istemezsen baska biriyle paylas. Sorun ne olursa olsun ben seni desteklemeye hazirim dedim, varsa bi hatan affetmeyede hazirim. Sirf kendisine bi zarar vermesin diye. Ama yeminler ediyor, bi sebebi olsa anlatirim ve rahatlarim, ama hic bi sebeb yok buyuzden delirmek uzereyim diyo :(

Israrla soruyorum, bana anlatmak istemezsen baska biriyle paylas. Sorun ne olursa olsun ben seni desteklemeye hazirim dedim, varsa bi hatan affetmeyede hazirim. Sirf kendisine bi zarar vermesin diye. Ama yeminler ediyor, bi sebebi olsa anlatirim ve rahatlarim, ama hic bi sebeb yok buyuzden delirmek uzereyim diyo :KK43:
Tatile gidin birlikte belki kafası dağılır. Bende çok bunaldim diyin kendinizi öne sürün belki ortam değiştirmek ıyi gelir

Bu aralar kullandığı bir ilaç varmı? mesela ben mide bağırsak ile ilgili ilaç kullandığımda beni aşırı buhrana sürüklüyor..Anlamsız daralıyor ölmek istiyorum o ilaçları kullanınca..Bunu bir kontrol edin mutlaka

Bu aralar kullandığı bir ilaç varmı? mesela ben mide bağırsak ile ilgili ilaç kullandığımda beni aşırı buhrana sürüklüyor..Anlamsız daralıyor ölmek istiyorum o ilaçları kullanınca..Bunu bir kontrol edin mutlaka
Hayir hic bi ilac kullanmiyor sagligi cok sukur yerinde :( haftada 4 kez spora gider, activiteleri cok.

Peki anlamsız duygu değişiklikleri terleme evden kendini dışarı atma hissi varmı eşinizde durduk yere yükselme gibi ?

Tatile gidin birlikte belki kafası dağılır. Bende çok bunaldim diyin kendinizi öne sürün belki ortam değiştirmek ıyi gelir
Istedik aslinda ama hamileligimin sonlarina yaklastigim icin ucak yolcugu yapamiyorum. Arabayla gidebilcegimiz yerler onerdigimde ise kabul etmiyor, geri geldigimde hersey ayni olcak hic birsey degismicek diyor

Zor bir durum gerçekten ama doktora gitmesi de şart. Çocuğunuzla ilgisi alakası nasıl?

Back
X