Şu hayatta ben evlilikte her şeye ve ama her şeye eyvallah edeni anlarım.
2 şey bende müstesna.
1.dayak
2 çalışmayan adam.
Çalışmayan adan görünce bana bir şeyler oluyor...
Yani bimlerde a101lerde gayet çalışabilir.
Lcw da çalışabilir.
Ne bileyim var yani çalışmak isteyene is çok.
Bakın ben de işsizdim. Ögretmenim üstelik.
Lcw ye başvuru yaptım.
Marketlere sordum.
En son lokantalara başvuru yapmaya kalktım. Yani ne var bulaşık yıkamak neden insanlara aşağılık bir iş gibi görünüyor. Ben bilmiyorum. Çalışmamaktan iyi değil midir.
Eşimle babam rıza verseydi çalışırdım.
Onların da üzüldüğü şey kalifiye eleman olarak böyle işlerde yorulmamı istememeleriydi.
Ben de el emeği ürün satıyorum instagramda. Geceleri sabaha kadar çalıştığım oluyor.
Üstelik küçük paralara çalışıyorum.
Çünkü çalışmakta gönlüm var.
O kadar diyorum size.
Baba dağ gibi durmalıdır.
Bacakları yoksa sürünerek çalışmalıdır. Çünkü kadınlar hep çalışıyor.
Çalışmayan adama hiç toleransım yok.
Benim bu kadar cabaladigim yerde erkek adam yatamaz.
Bu evliligi surdurursen sinir hastasi olursun. Adam yan gelip yatiyor, cinsellik yok, is guc umurunda degil.. Bosan hayatina bak. Inan cocuklarin daha huzurlu olur. Kendimizi zor cekiyoruz bir de kimil zararlisi koca hic cekikmez yani.Çok sağolun özellikle öğretmen bir bayan cevap yazmış ona çok mutlu oldum. Oğluma kötü örnek farkındayım. Kızım da küçük ama beni zamanla anlayacağını umuyorum. Zaten eşimin de beni sevdini ya da beğeni adına herhangi bir duygu beslediğini de sanmıyorum. Çok uzatmanın alemi yok biliyorum. Bugün konuşurken dedim ki "bu çalışmama durumlarından bıktım artık,dayanamıyorum"..bana verdiği cevap " yazın şu ameliyatı olayım herkes kendi yoluna gidecek,boşanacağız"..ameliyat dediği iyi huylu beyin tümörü var. 2.kez çıkıyor. Çalışmak dışında hiç bir şeye engel değil,dışarıdan bakan anlamıyor bile. Onu da bahaneleri arasına kattı. Sonrasında sordum..neden ameliyatı bekliyoruz ki dedim..cevap: sosyal güvencem yok nasıl ameliyat olacağım? Orada kararsızlığımı bitirdi.. giderayak bile sigortadan faydalanmayı düşünmüşsün bravo dedim..hiç aklıma gelmezdi 40 yıl düşünsem..hakediyorum ben galiba
Vay vay vaayy laflara bak senSoylemeyeyim dedim ama sizin aileniz bosanma sonrasi aradaki dengeyi kuramamis siz de bunun acisini baskalarindan cikarmaya calisiyorsunuz. Anneniz hirsla sizi babaya gostermedi ya da babaniz babaliktan da bosandigini sandi bilmiyorum ama herkes sizin kendi kucuk dunyanizdaki gibi travmatik bosanma sureci atlatmiyor.
Bu arada Turkiye'de yasiyordum 25 yasima kadar ilk defa yurtdisina yalniz ciktigimda 16 yasindaydim. Kaldi ki Turkiye'de 'erkeksiz' tatile gitmemis olayim... Sosyolojiyi AOFden falan mi okuyorsunuz bilmiyorum ama diger turlu hocalarinizin su zamana kadar hayatinizin kendi dunyanizdan ibaret olmadigini anlatmasi gerekiyordu.
Sadece yaşadıklarımı paylaşıp bilmenizi istedim ama size zaten her şeyi düşünmüşsünüz göze almışsınız. Öyle söylemeyin siz de bu durumda olmayı istemezdinizÖnemli değil..özüre gerek yok..çok teşekkür ederim..hepinizin empati yaparak cevap verdiğini düşünüyorum. Herkesin penceresi hayat görüşü farklı..ortada bir gerçek var ben bir eşeğim
Vay vay vaayy laflara bak sen
Margaret hanım siz ne kadar da işsizsinizBabanin sana ne kadar kotu davrandigi ile ilgili konunu okudum, tam tahmin ettigim gibi baba problemi, hic sasmaz. Baska bir konuda da babanin sana fiziksel siddet uyguladigini yazmissin. Bunlarin annenin babandan bosanmasi ile hicbir alakasi yok, babanin karakteri bu her gun basinizda olsaydi da ayni seyler olacakti hatta belki de daha kotu seyler olacakti ve annen sizi kurtardi. Ofkeni yanlis yere kanalize etme. Bazen ebeveynlerin yoklugu varligindan daha iyidir. Benim universite ogrencilerim ile yasitsin daha cok kucuksun, onunde kocaman bir hayat var ve ailenin gecmisten getirdigi yuklerle yasamak zorunda degilsin. Bir yerden baslamak istersen 'Toksik Ebeveynler' ve 'Hayati Yeniden Kesfedin' isimli kitaplari okumani tavsiye ederim.
nişanlıyken düzenli bir işi var mıydı peki?Herkese merhaba. 13 yıllık evliyim. 2 çocuğum var.5 ve10 yaşında. Üniversite mezunuyum memurum. Eşim evlendiğimizden beri doğru düzgün çalışmıyor. Kendi işi vardı bi ara o da battı. Bana ve çocuklara karşı genelde ilgisiz. Evde işlerde söylersem yardımcı oluyor. Bayağadır cinsellik adına bi şey yok,isteğimiz de yok karşılıklı. Ancak neredeyse hiç kavga gürültümüz yok. Kısacası onu görmezden gelip neden bunları yaptığını sorgulamaz isem dışarıdan güzel giden bir evliliğimizvar gibi. Farkındayım bu bir evlilik değil artık, ancak madem bu çocukları yaptım onlara haksızlık yapıp boşanamam diye düşünüyorum. İlgisiz de olsa dağışmış bir yuvada büyümelerini istemiyorum. Çok kararsızım. Bir yol gösterin
Sadece yaşadıklarımı paylaşıp bilmenizi istedim ama size zaten her şeyi düşünmüşsünüz göze almışsınız. Öyle söylemeyin siz de bu durumda olmayı istemezdinizhakkınızda hayırlısı olsun inşallah size dua edicem
Nişanlıyken çalışıyordu bir yerde ama doğru düzgün bir yer değildi..maaşını bile alamıyodu bazen..Ailem uyardı. Çok aşık oldum,gözüm kör oldu, evlenince daha iyi bir işe girer dedimnişanlıyken düzenli bir işi var mıydı peki?
ahhh ahhhNişanlıyken çalışıyordu bir yerde ama doğru düzgün bir yer değildi..maaşını bile alamıyodu bazen..Ailem uyardı. Çok aşık oldum,gözüm kör oldu, evlenince daha iyi bir işe girer dedim
Bunu çekmek zorunda değilsin. Çocukları için bari fedakarlık yapıp düzenli bir iş bulması bence şartHerkese merhaba. 13 yıllık evliyim. 2 çocuğum var.5 ve10 yaşında. Üniversite mezunuyum memurum. Eşim evlendiğimizden beri doğru düzgün çalışmıyor. Kendi işi vardı bi ara o da battı. Bana ve çocuklara karşı genelde ilgisiz. Evde işlerde söylersem yardımcı oluyor. Bayağadır cinsellik adına bi şey yok,isteğimiz de yok karşılıklı. Ancak neredeyse hiç kavga gürültümüz yok. Kısacası onu görmezden gelip neden bunları yaptığını sorgulamaz isem dışarıdan güzel giden bir evliliğimizvar gibi. Farkındayım bu bir evlilik değil artık, ancak madem bu çocukları yaptım onlara haksızlık yapıp boşanamam diye düşünüyorum. İlgisiz de olsa dağışmış bir yuvada büyümelerini istemiyorum. Çok kararsızım. Bir yol gösterin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?