Eşim çalışmıyor boşanmalı mıyım?

Ailesine karşı ilgisiz ve doğru düzgün iş hayatı kuramamış bir adam, cinselliği bitik bir evlilik, sonuç olarak mutsuz ve birbirine yabancı bir çift, hımm... Çocuklarınızın böyle bir yuvada mutlu olacağını düşünmüyorsunuzdur umarım.

Bu gençlerdeki özgüven patlamasına hayret ediyorum.
Yaşım 46, yüksek lisanslı bir uzman psikolojik danışmanım, 20 küsur yıldır özel eğitim kurumlarında binbir çeşit insanla muhatap oldum, daha kimseye;
'sizden akıl alacak en son kişiyim, bu işleri en iyi ben bilirim' demedim.
Çok şey bildiğini zanneden aslında hiç bir şey bilmiyordur, benim bildiğim bu.

Kampa babanızla gidin o zaman, annenizle gidebileceğiniz yerlerede annenizle gidin.Anne baba ayrılınca babayla zaman geçirmek yasak olmuyor.Haa şöyle oluyor dimi ayrılan babalar çocukları görmedikleri için zaman ayırmıyorlar, çoğunun umrundada olmuyor.Bu kadar bencil erkekleri anneler çekmek zorunda, çocuklarıyla aynı evde kalabilsin babalık görevlerini yapsınlar diye.

Baban ölmüşse ölmüştür zaten o hayatın gerçeği istesen de değiştiremezsin ama yanında olmayinca insan üzülüyo. Ve de size güzel mutlu tatiller
Annenizle değilde babanızla yaşamayı tercih edin o zaman.Neden babanız yanınızda değil anlamıyorum.Aynı evde yaşayan aileler illede çocuklarıyla çok güzel zaman geçiriyor değil,ayrı yaşayıpta babalık ve annelik görevini unutmayan insanlarda var.Kusura bakmayın da babanız demekki annenizden ayrılınca babalık görevindende ayrıldığını düşünmüş olamalıki siz bu kadar baba özlemi çekiyorsunuz.

Çok zekice ya ben nasıl sizin düşündüklerinizi bu zamana kadar dusunememisim

Parazit yaşam sürüyor herif. Boşa gitsin ya evi ben geçindireyim, çocuğa ben bakayım, ev işini ben yapayım, sevgi yok seks yok.. Neye yarar bu koca?

Sosyologmuşsunuzya siz daha zekisinizdir ne haddimize sizden önce bişeyleri düşünmek.
Ahahahaha . Daha değilim ki. Iyi ki yazmışım ne çok battı insanlara. Neyse burdan konu sahibinden çok özür dilerim konusu sabote oldu benim yüzümden

Sakın sakın..kesinlikle o konularda rahatlık vermeyin eşlerinize. Benim maaşım Ülke şartlarına göre iyi olduğu için ben de ilk zamanlar çok takılmıyordum düzensizce işe girip çıkmasına..sonradan bunu kullanır oldu. Bu konuda yüz vermeyin nolur..tavrınız net olsun. Özellikle soğuk kış günlerinde sabahın köründe işe giderken onun döne döne sıcacık yatakta uyuyor olması kadar sinir bozucu bir şey yok.

Eşim zaten çocukların ailecek yapılan faaliyetlerinde de isteksiz. Veli toplantısına zorla götürürüm bazen içeri girmez. Tatile gidiyorum bazen çocuklarla illa yanımda olması gerekmiyor..iş yerim antalyaya gönderdi,eşim gelmek istemedi aldım çocuğumu 5 gün tatil yaptım. Sorumluluklarımın artacağını düşünmüyorum,farkındayım her şey üzerimde. Herkesin yaptığı yorumların haklı kısımları var. En son kez cidden karşıma alıp konuşacağım..hatta davayı açıp kağıtları önüne koyup son kez konuşacağım..şu anda çok ciddiye almıyor da olabilir..yine etkili olmazsa gerçekten şut..

Ben haklı buldum seni ve rahatsızlığını. Kene gibi olduğunu düşünmeye başlamışsın. Çok saçma sağlık sorunu olmadığı halde keyfinden çalışmaması.

Öncelikle sizden özür dilerim diğer üyelerle konuştum konunuz aksadı. 2. Olarak yonteminiz çok mantikli belki ciddiyetinizin farkına varır ve söyle boşanmak es açısından iyi oluyo ama arada yine çocuklar yipraniyo baba ihtiyacı sevgisi hep kaliyo ama siz zaten çoğu şeyin farkındasınız. Umarım en doğru kararı verirsiniz

Bence erkek evde ne kadar yardımcı olursa olsun,bir süre çalışmayıp evde oturmaya alışırsa bir daha çalışması gerektiğinde de çalışmayacaktır. Çocuklara bakma v.s. iyi hoş da çocuklar büyüdü hadi artık sen de eve bi katkı yap işe gir dediğinde artık çok zor gelecektir çalışmak..sabah erkenden kalk,gerekirse milletin patronun ağız kokusunu çek..evin konforunu tutmayacaktır..velhasıl kelam erkek kesinlikle çalışmalı,paraya ihtiyaç olmasa bile çalışmalı

Önemli değil..özüre gerek yok..çok teşekkür ederim..hepinizin empati yaparak cevap verdiğini düşünüyorum. Herkesin penceresi hayat görüşü farklı..ortada bir gerçek var ben bir eşeğim

Sakın bısanmayın.omur boyu esınıze bakın.calısın.cinsel anlamfa da basınızın caresıne bakabılırsınız herhalde adamı yoracak degılsınız.. Cocuklara da haksızlık olmasın aylak babalarından uzak kalmasınlar cunku onemlı bı rol model kendisi.

Soylemeyeyim dedim ama sizin aileniz bosanma sonrasi aradaki dengeyi kuramamis siz de bunun acisini baskalarindan cikarmaya calisiyorsunuz. Anneniz hirsla sizi babaya gostermedi ya da babaniz babaliktan da bosandigini sandi bilmiyorum ama herkes sizin kendi kucuk dunyanizdaki gibi travmatik bosanma sureci atlatmiyor.

Bu arada Turkiye'de yasiyordum 25 yasima kadar ilk defa yurtdisina yalniz ciktigimda 16 yasindaydim. Kaldi ki Turkiye'de 'erkeksiz' tatile gitmemis olayim... Sosyolojiyi AOFden falan mi okuyorsunuz bilmiyorum ama diger turlu hocalarinizin su zamana kadar hayatinizin kendi dunyanizdan ibaret olmadigini anlatmasi gerekiyordu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…