Eşim çıktı gitti napacağımı bilmiyorum

Benim ailemde eşimi çok sever hatta el üstünde tutarlar. Çoğu konularda bana atıp onu tutarlar. Bir gün eşim, bundan cesaretle annemin yanında haksız yere bana bağırdı. Annem direk beni alacağını söyledi. Kedi gibi pıstı özür diledi. Bir daha da asla yapamadı. Erkekler böyle biraz yüz verince, kendini bir halt sanıyor.

Cinnet geçirmen iyi olmuş. Babanda çok iyi yapmış. Arada diş göstermezsen fabrika ayarlarına geri dönmüyorlar. Yinede agzınızın tadı bozulmasın. Olur öyle şeyler. Biz sanki el bebek gül bebek büyüdükde. Burdaki herkez az dayak yememiştir ana babasından. Kimse burda konu sabine yüklenmesin yalandan..
Neden genelleme yapıyorsunuz ki "herkez" diye bir de..
Benim babam bana 1 kez bile vurmadı.

Ne bağırması be ne saçmalıyosun sen beniç çocuğumu benim kadar mı düşünüyosun bas git işine bilip bilmeden konuşma
Kızmak bagırmak aynı şey değil mi. Siz yazmışsınız ben uydurmadım. Eleştiriye kapalıysan da konu açma.üslubunu da düzelt

Cinnet geçirmen iyi olmuş. Babanda çok iyi yapmış. Arada diş göstermezsen fabrika ayarlarına geri dönmüyorlar. Yinede agzınızın tadı bozulmasın. Olur öyle şeyler. Biz sanki el bebek gül bebek büyüdükde. Burdaki herkez az dayak yememiştir ana babasından. Kimse burda konu sabine yüklenmesin yalandan..

Ay evet yaa sanki cocuk büyütmek kitaplardaki gibi tek düze yapilabilcek bişey de insanlar ne zannediyosa. Hatta bı piskologun direk kendi ağzından duydum adam anlattı anlattı en sonunda dediki küçükken annelerimizden az terlik süpürge yemedik popomuza hepimizde piskolojisi bozuk insanlar değiliz. Yani bunu yapın demiyorum ama çocuk büyütmek de öyle bişey değil dışardan göründüğü gibi yani.

Bakın çok belli çocuk psikolojisinden hiç anlamadığınız. Fiziksel yaralar iyileşir ama ruhsal yaralar asla iyileşmez. Ayrıca çocuk deneyimleyerek öğrenir. Yansın tabi ne var. Montessori böyle bir şey işte. Bırakıyorsun yanıyor. Bir de blw var bırakıyorsun yiyor. Bir de uyku eğitimi var. Bırakıyorsun uyuyor. Sıçma eğitimi bile var. Çocuğu her yerden kuşatıyorsun, böyle ümüğünü sıkıyorsun iyice. Bunlar hep çorba oluyor, tüm bilgiler oda sıcaklığında iyice yumuşuyor çocuğun hayatına enjekte ediliyor. Bunlar önemli lütfen.
Bi de kendinizi komik zannediyorsunuz ya 🤣 nuh devrinden kalma kurallarla çocuk büyütüyorsunuz siz sanırım ama artık nuh devrinde değiliz sorun o. Halbuki istemeden de olsa doğru bir laf etmişsiniz, fiziksel yaralar iyileşir ama ruhsal yaralar iyileşmez.

Back
X