Eşim cimri mi?Yoksa geçim şartları mı?

bence sana aylık bir miktar vermeli ve o parayı sen idare etmelisin ne o oyle peynir almaya bile müdahale eden erkek..

kadının işine karışanı hiç sevmem.

Haklısın.
Bunu gayet ciddi bir şekilde konuşcam kendisiyle.
Sizce nasıl konuşayım.Anlatamıyorum derdimi eşime?

Haklısın.
Bunu gayet ciddi bir şekilde konuşcam kendisiyle.
Sizce nasıl konuşayım.Anlatamıyorum derdimi eşime?

daha önce konuşmaya çalıştığında neler söyledin ve o sana nasıl tepkiler verdi kavgaya mı dönüştü yoksa üstü mü kapatıldı ne yapıyor konuşunca?

evet bir erkek olarak para yetiştirememek zor ama en azından size elindeki miktarı söylese,en azından bilseniz ve ona göre davransanız daha iyi olur..hem kırgınlık olmaz,hem niyetini sorgulayıp eşinizden soğumazsınız..sonuçta hayatı paylaşıyorsunuz,para bunun çok küçük bir bölümü..

Esinizin ödemeleri olabilir ama ailesini de ihmal etmemeli bence anlayisli olmali, en azindan alisveris icin bir bütce belirleyin 15gunde bir yada ayda bir size versin parayi siz gidin alisveris yapin, stres olmadan ister marketten alirsiniz ister pazardan (isterseniz siz ekonomik davranir bir ay para arttirir diger ay kendinize cocugunuza bir seyler alirsiniz)...

Muftak bütcesi bence kadina birakilmali neticede eger yemegi temizligi siz yapiyorsaniz ne gerekli ne gereksiz bilirsiniz.

Esiniz "arabada mi beklersin" dedigine göre araciniz var odemeleri cok olduguna gore asgari ucret almiyor ya calisan yada kendi isi var benzine verecek parasi varsa toplu tasima kullanmiyorsa evin alisverisinede verecek parasi olmali...

Bence tatli dille tartismadan konusun her ay belli bir bütceyi size versin hesap edin sizde aylik mecburi giderleriniz ne kadar gida temizlik malzemesi kisisel bakim urunleri vs. o bütce ile idare edin bütceyi asarsaniz 3-5gün makarna yersiniz olur biter bu kadar üzülmeye degmez yani.

Evde canim sikiliyor, hem seninle gecirecegimiz zamani alisveriste kaybetmeyiz sen yokken ben bitirmis olurum alisverisi filan dersiniz tatli dille, bir kac ay deneyelim ikimizde rahat etmezsek birlikte yapariz yine dersiniz olur biter.

Umarim her sey yoluna girer.

daha önce konuşmaya çalıştığında neler söyledin ve o sana nasıl tepkiler verdi kavgaya mı dönüştü yoksa üstü mü kapatıldı ne yapıyor konuşunca?

Neden böyle davrandığını sordum.
Rahatsız olduğumu söyledim.
Sana öyle geliyor , yok öyle bişey der hep.
İlk defa dün gece konuştuğumda farketti durumunu.hAK VERDİ GALİBA BU SEFER.
kAVGAYA DÖNÜŞMÜYOR çünkü üstüne gitmiyorum.Kapatıyoruz konuyu elbirliğiyle.
Bir daha seninle alış verişe gitmiycem diyorum...

Neden böyle davrandığını sordum.
Rahatsız olduğumu söyledim.
Sana öyle geliyor , yok öyle bişey der hep.
İlk defa dün gece konuştuğumda farketti durumunu.hAK VERDİ GALİBA BU SEFER.
kAVGAYA DÖNÜŞMÜYOR çünkü üstüne gitmiyorum.Kapatıyoruz konuyu elbirliğiyle.
Bir daha seninle alış verişe gitmiycem diyorum...

yanlışı olduğunu tabii kabul etmez...peki eşinin kazancını ortalama olarak biliyor musun ve mutfak masrafları dısında sizin ihtiyaçlarınızı nasıl karşılıyor?

Teşekkürler arkadaşlar iyi dilekleriniz için.

Eşimin cebinde her zaman parası olur fazla fazla.

Ama mal alıcam ne olur ne olmaz diyerek kısar parayı.
Çok disiplinli bu konuda..

yanlışı olduğunu tabii kabul etmez...peki eşinin kazancını ortalama olarak biliyor musun ve mutfak masrafları dısında sizin ihtiyaçlarınızı nasıl karşılıyor?

Kıyafet konusunda iyiyz.Kızlarımıza kıyafet alışverişini birlikte yaparız.Hep iyisi olsun der.
Kendim için de verir parayı.Al ne istiyorsan der.
Her ay farklı oluyor canım kazancı.
Devamlı kenara para koymak derdinde...

Eşim gayet iyi bir meblağ kazanıyor.Ama ödemeler çok olunca elinde bişey kalmıyor.Ödemelede işiyle alakalı.
Ticaret işte.
Ne olacağı belli olmayınca ister istemez geriliyor sanırım.
Ama gerçekten çekilmiyor bazen.
Aylardır bir peyniri alamdı.Doğru düzgün kahvaltılık yok evde.
Evde yemek yapacak malzeme yok.Al şu parayı demiyor.Biliyor olmadığını.
İstemem mi gerekiyor yani devamlı.İsteyince ne yapacaksın diye soruyor .

Anladım canım bu anlattıklarndan sonra tutum değilde biraz cimrilik kokusu aldım :26:
oturup ciddi bir şekilde konuş bencede evin ihtiyaçlarını ihmal etmemesi lazım :19:
zor bir durum gerçekten rabbim yardımcınız olsun :38:

Kıyamam kızına ya,gözümün önüne geldi resmen''evde var evde var''diyerek bırakışı:)
Arkadaşım bence büyütüyorsun.Haklısın tabi ki konunun temelinde.
Ama eşin de gereksiz gördüğü harcamaları yapıp,elinde hiç para kalmamasından korkuyor belli.
Temel ihtiyaçlarınızı alırken de böyle temkinli davranıyorsa evet sorun var ama
bu baskıyı sadece evde olup da alayım stok olsun zihniyeti ile birşey alırken hissettiriyorsa bu anlaşılabilir bence.
Çalışıyor musun bilmiyorum ama çalışıyorsan maaşına karışmasına izin verme.
kendin ihtiyaç duyduğun şeyleri alırken sorma bile.
Ama çalışmıyorsan temkinli davranmak da fayda var.Sonuçta elinde ki parayı gereksiz yere tüketip,
hiç parası kalmadan günlerini geçiren insanlar da var,eşin böyle olmak istemiyor bence,sağlamcı biraz.

Mutfağın idaresi kimdeyse,mutfak alışverişini de o yapmalı.

Eşinle konuşup aylık market bütçesi belirleyin.
Sen o bütçeyle ne gerekiyorsa alırsın.Bazı şeylerden kısıp ekstra alışveriş yaparsın.
Böyle herşeyi denetleyip kısıtlayarak olmaz.

Kiyamam ya. İlk kez duydum boyle bir sey. Haklisin tabi insan ister istemez baski altinda hissedip rahat alisveris yapamaz.

Hiic takma hele kizina hissettirme derim. Ne demek evin reisi degil mi gerekirse gece ek is yapacak yinede rahat rahat alacak aldiracak eksigi gedigi. Sen stres olma canim o olsun.

Eşim gayet iyi bir meblağ kazanıyor.Ama ödemeler çok olunca elinde bişey kalmıyor.Ödemelede işiyle alakalı.
Ticaret işte.
Ne olacağı belli olmayınca ister istemez geriliyor sanırım.
Ama gerçekten çekilmiyor bazen.
Aylardır bir peyniri alamdı.Doğru düzgün kahvaltılık yok evde.
Evde yemek yapacak malzeme yok.Al şu parayı demiyor.Biliyor olmadığını.
İstemem mi gerekiyor yani devamlı.İsteyince ne yapacaksın diye soruyor .

Arkadaşlar maddi nedenlerle sıkışmıştır diyor ama doğrusu ben çok da katılmıyorum arkadaşlara. Sonuçta kazanılan bir miktar varsa temel ihtiyaçlar da planlı şekilde görülmeli. Peynir meselesi örneğin; peynir temel ihtiyaçlardan biri. Sonuçta o evde bir çocuk var ve beslenmesi gerek. Ha gidip de kilosu 25 liralık bilmem ne peyniri almazsınız da kilosu 6-7 lira olan az yağlı köy peyniri alırısnız; ki benim en sevdiğim peynirdir. Bir peynirin alınması aylar sürer mi? Tamamen işsizlik olsa, hiç gelir olmasa tamam. Madem evin reisi olduğunu hissettiriyor, sözünü geçirmek için çaba harcıyor evde, o zaman ev reisi olarak geçimi de sağlayacak. En başta beslenme konusu hem kanunen, hem vicdanen, hem dinen, hem toplumsal roller gereği eşinizin yükümlülüğü. Adam kenara daha çok para koyup daha büyük paralarla ticaret yapma derdinde olacak evde çocuk peynirsiz kalacak.... Başka?
Yemek yapacak malzeme yok diyorsunuz. Evde yemeklik malzeme yoksa 2 kilo bulgur, 3-5 sebze alınır, içine biraz da uygun fiyatlı kıyma. İlle gidip de antrikot almak gerekmez ama gelir varsa yiyecekten de kısılmaz. Kıyafetten kısmayı anlarım, gezmeden kısmayı anlarım, tasarrufu sevmeyi anlarım ama temel gıda maddelerinden kısmayı anlayamam, hele de evde çocuk varsa. Bu konuda kararlı olun. Aylık ya da haftalık belli bir miktar gıda için size versin, siz gereğince harcayın.

Son düzenleme:
Böyle davranmasının sebebi geçim kaygısından olmalı. Annemle babama öyle anneden babadan bir şey kalmamış hep kendi çabalarıyla bir şeyler yapmışlar bir şeyi alırken kırk kere düşünürlerdi. Çok iyi hatırlıyorum bi keresinde annem kardeşimle beni babamın yanında alışverişe gönderdi tam 4 markete girdik çıktık aklımızda fiyatlarını tuttuk ve ucuz olanlarına göre aldık. 5 kuruş 10 kuruş derken hepsi biraraya gelince anlamlı bir miktar fark çıkmıştı ortaya. Eve gelince anneme baya bi kızmıştık sen bize ceza mı verdin de babamla alışverişe gönderdin diye.

Kıyafet konusunda iyiyz.Kızlarımıza kıyafet alışverişini birlikte yaparız.Hep iyisi olsun der.

bi garip yani aylardır peynir almayıp ihtiyaçlarını görmesi falan bence o da ne yaptığını pek bilmiyor gibi...

şimdi kocan eve geldiğinde adamın eşref saatini bekle adam bı soyunsun dökünsün yemeğini yesin çocukları ortadan yok et

sonra yalnız kaldığınız da gayet acıklı gözlerle ihtiyaçların olduğunu alamadığını aslında onun herşeyi almak için ne kadar kendini yorup paraladığını bildiğini ve onun için çok üzüldüğünü anlatıyorsun kısa öz cümlelerle adamın kafasını ütülemeden

sonra da diyorsun ki ben sürekli senden para isterken çok utanıyorum ben istesem biliyorum ki sen hemen verirsin beni hiç darda koymazsın ama napayım ben utanıyorum işte şu kadar yaşımda kadınım çok üzülüyorum diyorsun hatta azcıkta ağlıyorsun ağlama kısmıda sanki ağlamak istemiyorsun ama kendini tutamıyorsun gibi sessiz sessiz içli içli sonuna kadar duygu sömürüsü yani...

en nıhayetınde sana aylık belli bir meblağ vermesini ya da sana bir ek kart çıkartmasını istiyorsun...
ve diyorsun ki senin gibi adam karısına bi kart çıkartamayacak mı ben herkese senın söyle iyi olduğunu böyle iyi olduğunu anlatıyorum diye gazı veriyorsun...

sonra da beklemeye başlıyorsun...normal şartlar altında buna kimsenin dayanamaması lazım...

cimri değilse havada karada borca da girse sana parayı vermesi gerekir yoksa evet eşin biraz cimriymiş derim...

peki market listesi yapıp eline versen eksiksiz gel desen almaz mı yine de acaba..

Alıyor canımbazen.
Ama ona göre çoğu şey gereksiz.
Deterjzn bitince bayağı bir bekler alınması.
1 HAFTA önceden söylemeye aşlıyorum bitti diye BİTMEDEN.
aNCAK KIYABİLİYOR PARAYA...

Hayır eşin cimri degil bence, cimri olsa kıyafete falan çok fazla para harcamaz diye düşündüm.
Evde yemeklik pek malzemenin olmadıgından bahsetmişsin canım, benim merak ettiğim eşin, işi dolasıyla cok mu fazla dısarıda zaman harcıyor ? Dışarıda çok yemek yiyor mu ? Evde kahvaltı yapıyor mu ? Şunu düşündüm de bir an, acaba evde gerçekten neye ihtiyac oldugunun farkında mı degil acaba?

bi garip yani aylardır peynir almayıp ihtiyaçlarını görmesi falan bence o da ne yaptığını pek bilmiyor gibi...

şimdi kocan eve geldiğinde adamın eşref saatini bekle adam bı soyunsun dökünsün yemeğini yesin çocukları ortadan yok et

sonra yalnız kaldığınız da gayet acıklı gözlerle ihtiyaçların olduğunu alamadığını aslında onun herşeyi almak için ne kadar kendini yorup paraladığını bildiğini ve onun için çok üzüldüğünü anlatıyorsun kısa öz cümlelerle adamın kafasını ütülemeden

sonra da diyorsun ki ben sürekli senden para isterken çok utanıyorum ben istesem biliyorum ki sen hemen verirsin beni hiç darda koymazsın ama napayım ben utanıyorum işte şu kadar yaşımda kadınım çok üzülüyorum diyorsun hatta azcıkta ağlıyorsun ağlama kısmıda sanki ağlamak istemiyorsun ama kendini tutamıyorsun gibi sessiz sessiz içli içli sonuna kadar duygu sömürüsü yani...

en nıhayetınde sana aylık belli bir meblağ vermesini ya da sana bir ek kart çıkartmasını istiyorsun...
ve diyorsun ki senin gibi adam karısına bi kart çıkartamayacak mı ben herkese senın söyle iyi olduğunu böyle iyi olduğunu anlatıyorum diye gazı veriyorsun...

sonra da beklemeye başlıyorsun...normal şartlar altında buna kimsenin dayanamaması lazım...

cimri değilse havada karada borca da girse sana parayı vermesi gerekir yoksa evet eşin biraz cimriymiş derim...

:46::46::46::46::1::1::1:

Çok güzel.

Ama sana bişey söyliyim mi?
EŞİM HİÇ GAZA GELMEZ.
Ben senin ne kadar iyi olduğunu heryerde anlatıyorum felan sökmez eşime.
Çok uyanık.
mEMLEKETEN KAYNAKLI HERHALDE.
çOK da akıllı.
:27:

Back
X