Eşim cimri mi?Yoksa geçim şartları mı?

Çok üzüldüm ya,cidden öyle böyle değil çok üzüldüm.
Sizi çok harcıyor diye frenlemek istiyor diyelim hadi sanmıyorum da öyle birşey olduğunu.
Ya çocuk ?
Cimri insan kendi yerken de aklı çıkar..
Sizin eşiniz maalesefcimri değil keşke olsaydı :/

bu erkekler herşeyi abartıyor.kadın idare edince erkekler vur dedik öldürelim olayına giriyorlar.benim eşimde geçen mayısta atölye açtı.hem kendi işi hem normal işinde devam ediyor.araba aldı atölyede kulllanacağı büyük küçük aletleride hemde en iyilerini.ama bi markete gidicez o ne kadar bu nekkadar sorgulamaya başladı.elimi bişeye atıyorum offf pooffff demeye başladı.hesap tutmaya başladı.dükkan parası ayrı maaş ayrı.ama maaşta dükkana gitti ilk zamanlar.ben hiç ses etmedim sonunda kendi işimiz dedim.ben ses etmedikçe baktım suyunu ççıkarmaya başladı.sanki eşim gitti başka biri geldi.hafta sonu bi bakıyodum yemek yapma gezmeye gidelim hemde yemek yeriz dio.gidiyoduk (6 yaşında ve 9 aylık 2 oğlum var)60-70 hesap ödüyoz.ben diodum ya ne gerek var bu kadarına ben o parayla bi hafta idare ederdim.olsun boşver.valla anlayamıyordum paramız varmı yokmuu?

bi gün aylık alışveriş için markete gittik.inanırmısın deli etti beni markette.o böle bu böle o ne kadar bu ne kadar.be mübarek sabah uyanınca şunu yap yiyelim akşam eve gelmeden ne pişirdin demesini biliyonda alırken ne hesabını yapıyon.eşimin boğazı çok iyidir yemeği sever güzel masa kurulsun ister.1-2-3 ben en sonunda tırlattım.bıraktım market arabasını bana bak dedim sen bunları nereye alıyon e eve yok sen bence bunları sanki ziyan olacakmış gibi alıyosun.ne halin varsa gör bende çocuklarımda dilenci değiliz o kadar çalışıyon seni beliyoz evde özlüyoz saatlerce arabamız var işimiz var paramız var ama ne böle.kusura bakma ama ben bu eziyeti çekemem.ne istiyosan onu al ben gidiyorum dedim.sinirlendi yok bak bize baıyolar bilmem ne.aldım çocuklarımı çıktım marketten bıraktım herşeyi.arkamdan geldi ben sinirimden ağlıyorum ama.arabaya binmedim yürüdüm geldi peşimden ama ben ağlaya ağlaya gidiyom yolda.benim adamın kkafaya dank etti ne yaptığı.özür diledi bilmem ne ama ben dönmedim markete ve uzun sürede gitmedim.evdede patates makarna yaptım bikaç gün.ee hergün ne bu ee sana çok bile o alışverişe böle menü kusura bakma dedim.ben aç yaşarım ama çocuklarım ne isterse neye ihtiyaçları varsa almaya mecbursun dedim.ya saçmalama olurmu öle şey bilmem ne falan fistan.

oturdum güzelce konuştum.bu böle olmaz.ben aman idare edelim işimiz olsun paramız olsun die uğraştıkça sen suyunu çıkardın dedim.paramız varmı yokmu anlayamıyom.bi bakıyom savuruyon geresizce bi bakıyom kısıyon gereksizce.bize bakmak zoruna gidiyosa ben çalışır kendi ihtiyaçlarımız görürüm dedim.ben sürekli para istemeye utanıyom dedim.bazen evden para bırakmadan çıkıyodu unuttum die.sonra haftalık 150 vermeye başladı eşim.çünkü bebeğim var mama yiyo osu busu anca yetiyo.ben ondan bile artırıyom ama ona asla belli etmiyom çünkü erkekler bu işin ortasını bulamıyolar.aylıkta bi limit belirledik 200 tl.ben listemi hazırlıyom gitmeden önce karıştırmıyomda sonuçta ne gerekse onu alıyorum eve.şimdi kafam rahat herşey elimin altında.öğrendimki bu konuda erkeklere hep yetmiyomuş gibi davranmak gerek çünkü ayarsızlar.

Son düzenleme:
:ssz:büyük ihtimalle maddiyattan canım aynısını benim eşimde yapıyor şurda peynir daha güzel ve ucuz diyor sen dur ben gider meyveyi pazardan alırım diyor kesinlikle maddiyattan elinde olsa zannımca herşeyin oda iyi olmasını ister...:ssz:

çok üzüldüm arkadaşım ve eşinin bu tutumunu aklım almadı.kazancı iyi diyorsun ticaretle uğraşsa bile ödemelerini ona göre ayarlayıp size de gerekeni bırakmalı. kaldı ki evinde internet var eşin araba kullanıyor araba az masraf mı vergisi benzini .adamın arabası var evine net bağlı ama peynir örneğinde olduğu gibi kaç sefer seni istemek zorunda bırakıyo. bilmem ki depo dolduran adam peyniri yemekliği de alırdır ya. bu bence eşinin yetiremem korkusu değil. o bence işlerini büyüteyim derken evin ihtiyaçlarını ihmal ediyo.yoksa bu tavrı sana mı desem çocuklarının rızkından kısmaması gerek yine de. bi bayan bahsetmişti eşi zeytinler çabuk tükenmesin diye bir zeytini tek lokmada yememesini iki üç lokmada birkaç ısırıkla yemesini istemiş.böylelikle daha az zeytin yenecekmiş evde . ne çeşit insanlar var ya

Dışarda çok vakit geçirmiyor canım.Hatta geç gider, erken gelir
Dışarda da gayet pahalı yer yemeğini.
Sorarım söyler .
Anlayamıyorum ben bu adamı.
:44::44:

yani bunu da okudum da bu adama siz zannımca yük geliyorsunuz sizden ne kadar kısarsa kar diye görüyor kızdım :47:

buna tatlı dil acitasyon duygu sömürüsü sökmez rest çekmende fayda var diye düşünüyorum...

benim kocamda borcumuz çok olduğu için alışverişte kredi kartına çok yüklenme idare edelim vs der bende dikkat ederim ama gıda en temel ihtiyaçtır alınacaklar belli zaten ne kadar kısıtlayabiirsin ki:19:ben de bazen eşime kızıyorum ama surat da yapsa alacağımı alıyorum.çok da taviz verme canım erkek milletine ne kadar iyilik yapsan idare de etsen yaranamazsın gerekirse sert çık ama evinin temel ihtiyaçlarını aksatma.eşin cimri mi değil mi bilemiyorum ama bir erkek alınacak peynirede laf etmemeli eşin iyice abartmış:20:

O benim esimdede var canim! Alisverise gidersek, bunu napicaksin neden aldin. lazimmi Sanki yemegi yapan o ne eksik ne fazla bilen o. Durumumuz cok iyi allahima sukur. Ama esim de bi huy var. Bende kizarim ozaman. Paramiz yokmus gibi davraniyosun, lazim olan seyleri aliyorum diye. Oda derki paramiz var diye harcamamiz mi lazim. Yarin ne olacagimiz bellimi. vs vs. Ama yemeyi biliyor wala lop lop yutuyo. Tek ben degilmisim demekki ayni problem cogu kiside varmis. :(:(

valla başta alıştırmışsın diyicem.akıl hocalarım bana akıl verdiler.uyguluyorum ben.öncewleri bende ne gerek var vss derdim.biri çekti kenara dediki bende öyle diyordum şimdi işhtiyacımda olsa ne gerek var diyor dedi:)) bende şimdi bişeye ihtiyacın varmı dese yoksa bile çamaşır suyu al diyorum mesela:)) eşref saatleri var adamların parça parça bişi istiince çok şey istemişsin gibi oluyor.ben o nedenle hep topluca aldırıyorum.yağ salça deterjan baklagil.he bide para olayında ben soruyorum naptın okadar parayı die:))) zaten maaş bende ona ben veriyorum:)) öyle olunca bi mahcup:)) ama bende haklıyım hesabını bilmio kocam sağolsun.bi ara araba alacaktık bizimki baya sıkmaya çalıştı evet çok gerilio insan.ama ben dedim ölüm var yolun sonunda mezara götürmiiicez.hem bu yaşta kalmiicaksın canın ne istiosa yapacaksın imkanların dahilinde.yaşlanınca değeri olmiicak giyinmeninde yemeninde.ama ben bu gazı verince adam baya abarttı:)) ipleri geri elime aldım:)

O benim esimdede var canim! Alisverise gidersek, bunu napicaksin neden aldin. lazimmi Sanki yemegi yapan o ne eksik ne fazla bilen o. Durumumuz cok iyi allahima sukur. Ama esim de bi huy var. Bende kizarim ozaman. Paramiz yokmus gibi davraniyosun, lazim olan seyleri aliyorum diye. Oda derki paramiz var diye harcamamiz mi lazim. Yarin ne olacagimiz bellimi. vs vs. Ama yemeyi biliyor wala lop lop yutuyo. Tek ben degilmisim demekki ayni problem cogu kiside varmis. :(:(

eşine deki evet yarın ne olacağımız belli değil.ye iç gül eğlen.kaç yaşına kaadar yaşamayı planlıyorsun yada yaşlanmiicaksın sanırım :))

Eşim gayet iyi bir meblağ kazanıyor.Ama ödemeler çok olunca elinde bişey kalmıyor.Ödemelede işiyle alakalı.
Ticaret işte.
Ne olacağı belli olmayınca ister istemez geriliyor sanırım.
Ama gerçekten çekilmiyor bazen.
Aylardır bir peyniri alamdı.Doğru düzgün kahvaltılık yok evde.
Evde yemek yapacak malzeme yok.Al şu parayı demiyor.Biliyor olmadığını.
İstemem mi gerekiyor yani devamlı.İsteyince ne yapacaksın diye soruyor .

Kıyafet konusunda iyiyz.Kızlarımıza kıyafet alışverişini birlikte yaparız.Hep iyisi olsun der.
Kendim için de verir parayı.Al ne istiyorsan der.
Her ay farklı oluyor canım kazancı.
Devamlı kenara para koymak derdinde...

Arkadaşım, aylardır peynir alamadı, evde yemek yapacak malzeme yok diyorsunuz ve bu evde iki küçük çocuk yaşıyor, beslenme ve büyüme çağında olan..Ama kıyafet konusuna gelince iyisini alırız diyorsunuz.. Ben bu işten hiç bişey anlamadım kusura bakmayın.. Eğer bişeylerden kısılacaksa bu temel ihtiyaç olan gıda malzemeleri olamaz..Benim eşim de ticaretle uğraşıyor, ona da her ay gelen para belli olmuyor ve ödemeleri çok fazla ama market gıda alışverişi konusunda hiç kısıtlamaz..ama konu kıyafet ayakkabı olunca onu sorgular mesela..mantıklı olanı bu değil mi?

:46::46::46::46::1::1::1:

Çok güzel.

Ama sana bişey söyliyim mi?
EŞİM HİÇ GAZA GELMEZ.
Ben senin ne kadar iyi olduğunu heryerde anlatıyorum felan sökmez eşime.
Çok uyanık.
mEMLEKETEN KAYNAKLI HERHALDE.
çOK da akıllı.
:27:

canim övünmek gibi olmasinda biz de Kayseriliyiz..ama bizim evde yiyecegin , paranin hesabi hic sorulmaz..paramiz varsa evin tüm ihtiyaclari alinir..hata stok ederim bol bol..haaa bu arada 25 senelik evliyiz (MAASALLAH)..bu cimrilik memleketle, yöre ile alakali birsey degil...maalesef Kayserililerin adi cikmis..eee ne demisler adin cikacagina, canin ciksin:))))

anladığım kadarıyla 4 kişilik bir ailesiniz..
ve sen çalışmıyorsun.tek kişi ile 4 kişiyi doyurmak,
evin ihtiyaçlarını karşılamak zordur..ev hanımı olarak
alışveriş açısından şöyle bir katkın olabilir belki;
hem bu sayede alışverişten mahrum kalmamış olursun..
indirim zamanlarını takip edebilirsin marketlerin..bazı
ürünleri çok uygun fiyata bulabiliyorsun..hatta bazen
çok uygun olur alır stoklarsın..bizde 5 kişilik bir
aileydik,tek kişi çalışınca zor oluyor..benim okuduğum dönemlerde
annemde çalıştı..okuldan gelip evde ekmek yaptığımı bilirim okul
kıyafetlerimi çıkarmadan..başka türlü zor gerçekten..eşinde istediğinden
böyle değildir yani..:31:

Arkadaşım, aylardır peynir alamadı, evde yemek yapacak malzeme yok diyorsunuz ve bu evde iki küçük çocuk yaşıyor, beslenme ve büyüme çağında olan..Ama kıyafet konusuna gelince iyisini alırız diyorsunuz.. Ben bu işten hiç bişey anlamadım kusura bakmayın.. Eğer bişeylerden kısılacaksa bu temel ihtiyaç olan gıda malzemeleri olamaz..Benim eşim de ticaretle uğraşıyor, ona da her ay gelen para belli olmuyor ve ödemeleri çok fazla ama market gıda alışverişi konusunda hiç kısıtlamaz..ama konu kıyafet ayakkabı olunca onu sorgular mesela..mantıklı olanı bu değil mi?

arkadaşa katılıyorum eğer maddi sıkıntı varsa kısıtlama olacaksada gıda da olmamalı giyim kuşam da olmalı:31:

Kusura bakma arkadasim kizarsanda kiz ama esin cok dusuncesiz bencil biri. Eger kisacaksa disarda yedigi pahali yemeklerden bogazindan kissinda evine aylardir almaya usendigi peyniri alsin. Resmen anlattigina gore aclik sinirinda yasiyorsunuz bu ne boyle. Yemeklik yok ne zamandir kahvaltilik yok demissin,aylardir bir peynir alinmamis.... Peynir heleki olmasin biz ailecek kahvalti edemeyiz bittiyse bile hemen bir kisi kahvalti hazirlanirken markete yollanip peynir alinir yoksa oturmayiz. Evde pek cok cesit kahvaltiliginiz olmasa bile peynir ekmek olmali,cay olmali bunlarla insanin karni doyar zaten.Kiyafetede para harciyormus beyefendi. ONce sen ailenin karnini doyur kiyAFET eksin klasin. Hic omru hayatimda bogazindan kisan birini gormedim. Adam evdekiler naparsa yapsin ben karnimi disarda doyururum, kiyafeti alirim yemeklik olmasada olur diye dusunuyor herhalde. Ne kadar vicdaniz galiba ailesini sevmiyor. Evde yemeklik yokken cocugum en basit temel ihtiyac peyniri yiyemiyorken ben disarlarda gidip en iyi yemegi yemem,yiyemem bogazimdan gecmez. Senin yerinde ben olsaydim cok alinir, hakaret olarak algilar ve sevgisinden suphe ederdim. Hatta cekip gitmistim bile... Adam sizi bir lokma ekmege muhtac etmis. Yazik cok yazik.

Eşiniz geçim derdinde belli ki...Hak vermek lazım.Eli sıkıştığında alışveriş yapmak istememesi cimriliğinde kaynaklanmıyor ...

canım benım benımde 3 yaşına girecek bir oğlan evladım varr... oda aynı markete gıttgımız zaman sadece sevdıgı bır ıkı parca ufak sekerlemelerden alır vee babasının elınden tutar başka bişe almaz ...oğlum bundan da alayımmı sana derım ..yok aanne ben aldım dıyorr..kuzum yaa sankı bılıyorrr idare etmemız gerektıgınıı...oğlumu bır yere gotururken asla korkmuyorum ..aman orayamı saldırır aman benı rezıl edermı dıyeee..maşallah çok anlayıslı ve zekı bır evladım varr...bu yonden cok mutluyum ...emın ol senın kızında bu mantıkla hareket edıyordur.. yanı babasından korktugu ıcın falan degıl ....benım eşimde bazen sızın eşiniz gıbı markete gıderken yolda başlarr..
işte 100 lirayı geçmee cebımde 5 kuruş yokk fazla bişe alma vs diye ama bunlar normal seyler bır evlılıktee...dukkana gırınce de benden cok o alırr kıyamaz :) bilmiyorum yanıı evlılıgımızın ılk yıllarında sızın eşiniz gibiydi dükkanda aldıgım şeyleri sepetten alır gerı yerıne koyardıı cok zoruma gıderdı ama aben ona dersını verdım sımdı asla karısamaz bılıyor yoksa ne olacagını...tavsıyemı vermek ısterım ama uygulaması sana kalmıss esının huyunu suynu bılen sensın ...

eşim dukknada bana o hareketı yapınca ustelık herkesın ıcınde bide çaktırmıyorr hayatım o ne ki alıyorsun buda neymıss gıbısınden alıp alıp gerı yerlerıne koyuyordu ..orda sepeti bıraktım oğlumuda aldım çıktım marketten ...rezıl olduguyla kaldı....birde eve gelırken o yerıne koyduklarınıda almış gelmişş ama ben asla konusmadım...anladı bır dahakı alış verısımızde asla agzını acamaz vee su gune geldık hala karısamaz bılır sonucunu .....

üzgünüm ama bunu yapmaya benı eşim mecbur ettı senın esıne de böyle bır ders şart sanırım dedıgım gıbı uygulaması sana kalmıss ....

Kıyafet konusunda iyiyz.Kızlarımıza kıyafet alışverişini birlikte yaparız.Hep iyisi olsun der.
Kendim için de verir parayı.Al ne istiyorsan der.
Her ay farklı oluyor canım kazancı.
Devamlı kenara para koymak derdinde...

garip bir para harcama durumu var eşinizin..boğaz ve sağlıklı şeyler yemek daha önemli değil mi.kıyafetin en uygununu alın boğazınıza en iyisini bence.eşinize de öyle anlatabilirssiniz giyim kuşam en iyisi olmak zorunda değil.

Eşin sana ve çocuğuna karşı cimri canım...
Sanırım sen alıştırdın elinde olmadan...
En çokda miniğe üzüldüm....
Liste yapın eline verin... eksik alıp gelirse, bunlar neden yok diyin... tekrar eline tutuşturun eksik listesini...
Parayı istemeden vermiyorsa... isteyin hiççç çekinmeyin...
Sonrada bi güzel kızınızla başbaşa bi market yapın...
Parayı ikide bir ne yaptın diye soruyorsa...
"Allah Allah sende bi alemsin, para ne yapılır, harcadım tabiki... eksik gediklere gitti...sürekli aynı soruyu sorup durma, yutmuyorum heralde parayı" diyin....
Çok sinirlendim...:27:
Hayret bişey, kendine gelince oh ne ala, eşine çocuğuna gelince yok ben peyniri başka yerden alıcam....:47:

Teşekkürler canıM tavsiyen için.

Dediklerini bazen yaoıyorum.
Ama istiyorum ki ben söylemeden çıkarsın versin.

canım benım benımde 3 yaşına girecek bir oğlan evladım varr... oda aynı markete gıttgımız zaman sadece sevdıgı bır ıkı parca ufak sekerlemelerden alır vee babasının elınden tutar başka bişe almaz ...oğlum bundan da alayımmı sana derım ..yok aanne ben aldım dıyorr..kuzum yaa sankı bılıyorrr idare etmemız gerektıgınıı...oğlumu bır yere gotururken asla korkmuyorum ..aman orayamı saldırır aman benı rezıl edermı dıyeee..maşallah çok anlayıslı ve zekı bır evladım varr...bu yonden cok mutluyum ...emın ol senın kızında bu mantıkla hareket edıyordur.. yanı babasından korktugu ıcın falan degıl ....benım eşimde bazen sızın eşiniz gıbı markete gıderken yolda başlarr..
işte 100 lirayı geçmee cebımde 5 kuruş yokk fazla bişe alma vs diye ama bunlar normal seyler bır evlılıktee...dukkana gırınce de benden cok o alırr kıyamaz :) bilmiyorum yanıı evlılıgımızın ılk yıllarında sızın eşiniz gibiydi dükkanda aldıgım şeyleri sepetten alır gerı yerıne koyardıı cok zoruma gıderdı ama aben ona dersını verdım sımdı asla karısamaz bılıyor yoksa ne olacagını...tavsıyemı vermek ısterım ama uygulaması sana kalmıss esının huyunu suynu bılen sensın ...

eşim dukknada bana o hareketı yapınca ustelık herkesın ıcınde bide çaktırmıyorr hayatım o ne ki alıyorsun buda neymıss gıbısınden alıp alıp gerı yerlerıne koyuyordu ..orda sepeti bıraktım oğlumuda aldım çıktım marketten ...rezıl olduguyla kaldı....birde eve gelırken o yerıne koyduklarınıda almış gelmişş ama ben asla konusmadım...anladı bır dahakı alış verısımızde asla agzını acamaz vee su gune geldık hala karısamaz bılır sonucunu .....

üzgünüm ama bunu yapmaya benı eşim mecbur ettı senın esıne de böyle bır ders şart sanırım dedıgım gıbı uygulaması sana kalmıss ....

Haklısın canım.Böyle bişey yapmam lazım.
Sonumuz büyük bir kavgayla bitebilir ama.

çOK FAZLA YAPMIYOR ALDIĞIMI GERİ ERİNE KOYMA OLAYINI AMA ZATEN BEN DE ÇEKİNİP ELİMİ BİRŞEYE SÜREMİYORUM.
bİR KERE BEZELYE ALMIŞTIM KONSERVE.
Bunu niye aldın*? deyip bırakmıştı yerine.Çok zoruma gitmişti.
O günden beri pek ellmiyorum bişeye.
Çok ihtiyacımız olmadıktan sonra.

Back
X