- 19 Eylül 2020
- 104
- -376
- 11
- 30
- Konu Sahibi Melisa_Nur
-
Evet iyle bende anliyorum Ama istemeden de olsa alisti ben ne yapabilirimCocuk ne anlasin evin buyuklugunden kucuklugunden.anne sevgisini ananede bulmus demek ki o yuzden gelmek istemiyor.yoksa bir cocuk cadirda bile yasasa annesinin yaninda olmak ister.
Keşke herkes anne olmasaAslinda problemim 2 tane. Oncelikle 5 yasinda oglum var kirada yasiyorum. Aslinda oglum annemlerde kaliyor hem cocukluktan alisti hemde kira evimiz annemlerin evine nispette kucuk. O yuzden cocuk kalamiyor gitmiyor o eve. Ben cocugu eve nasil alistira bilirim artik bizimle kalsin. Eve goturuyorum butun gun nasil oyalaya bilirim aksama kadar oynayamam tabi islerim var. Ikincisi esimle yuz goz oldum. Sanki umrunda degil cocuk. Aylardir annemde zaten "hic umrunda degilmi" diyorum. "Bende cocugum icin calisiyorum" diyor. Her kes calisiyor en azindan yarim saat her gun annemlere gidip orda cocugu gore bilirdi. Ozlemiyormu hic buda dert oldu cok kiriliyorum. Acaba uzak kaldi diyemi boyle yoksa kendimi mi kandiriyorum? Cocugu eve nasil alistiracagim ve esimin yaptigi dert oldu
Ben hep yanindaydim zaten. Tamam kirada kaldim ama sabah annemlere geliyorum aksam gidiyorum banada zor kim boyle yasamak isterkiÇ
villada da yaşasanız çocuklar gün içerisinde illaki sıkılır. Buna takılmayın bence. Zamanla bir rutin oluşturursunuz. Günde en az yarım saat kaliteli vakit geçirmeye özen gösterin. Uyku oyun yemek işini bir rutine bağlayın zamanla alışır. Yalnız siz de evde sıkılıyormuşsunuz bunu çocuğa yansıtmayın. Bu süreçte siz çocuğun yanında mıydınız ayrı mıydınız?
Sen dedin kiBen herkese kocamdan arzu etmedim sadece. Elestirmek baska siz hepiniz ben tekim noluyor? Ben belkide biseyleri eksik anlatmis olabilirm yada yalnis anlatiyorum belkide cunki herkesin yazdigina bakarsak cogusu anlamamis
Bu kadar hasretle beklediğiniz çocuğu anneniz büyütüyor. baya hasret çekmişiniz hımm ok tamamBen nede ailem turk degil turkiyedede yasamiyoruz. Ustelik ben sucsuzum demiyorum ki ama gercekten sartlar oyle gerektirdigi icin anneme birakmak zorunda kalmistim kucukken. Ben iki yil cocuk hasret cektim goz yasim sel oldu hamileyken 9 ay dusuk tehlikesi gecirdim 9 ay da goz yasiyla gecti. Cok sukur dogdu. Evladi bu kadar cok arzulayan biri neden baskasina biraksin ya
Hayir ben 5 yildir annem bakiyor demedim iyice okuyun 5 yasinda dedim 5 ay dedim yil degil. 5 aydir annemde dedim ustelik kendimde yanindayim her gun gidip geliyorum. Kayinvalidem icin degil iki yil cocuk hasreti cektim diye istedim cocuk. Sadece diyorumki kv o kadar istediki bende dogunca biraz yardimci olur dedim her kesde oyle oluyor ilk cocugumdu cok seyi anlamiyordum cocuk bakmak icin o yuzdenSen dedin ki
Evimiz küçük olduğu için 5 yıldır çocuğuma annem bakıyor çocuğum bizden ayrı orada yaşıyor.
(Bu bize saçma geldi evle çocuğun ne ilgisi var)
Çocuk büyümüş etmiş şimdi yine ev küçük olduğu için bakmadığınız çocuğunuzu aynı eve getirmek istiyorsunuz???
Sonra dedin ki kaynvlde çocuk diye diye başımı ütüledi sonra bende yaptım ama bakmadı dedin
(Bu bize saçma geldi sen çocuğu kv için mi yaptın?
Çocuk İstediği için bakmak zorunda olmak sadece anne babaya mahsustur) ki bu bir zorunluluk olamaz. Evlat çünkü..
Yaaaa bu kadın yalancıııııı kayınvalide başımı ütüledi çocuk çocuk diye bende yaptım dediBu kadar hasretle beklediğiniz çocuğu anneniz büyütüyor. baya hasret çekmişiniz hımm ok tamam
Sinirin bozulduysa kapi orada yeter size bisey yazmayacagim cunki sizde benim sinirimi bozdunuz anlamadanSen kocana kaynanana suç atıp vicdan rahatlatacağına kendine dön bak önce.
Kaynanası bakmamış. O mu doğurdu da baksın.
Yaparken iyi çocuğu tabi ama bakıma gelince ev küçük kira bla bla bla.
Kusura bakmayacaksın sende normal değilsin.
Çocuğun mutluluğu yuvasıdır. EVİN METREKARESİ DEĞİL.
Sen o evi çocuğuna yuva yapmadıysan sorun sende.
Tek göz tuvaleti olmayan yerde kalırım yine evladımı bırakmam.
Şartlar falan olayı hikayesi bu işin.
Ne aileler görüyorum iş icabı oturacak koltuğu değil kilimi yok ama çocuklarını eteğinden ayırmayan.
Çok sinirim bozuldu bu konuya!!
Ahmakmisin sen ben o anlamda demedim iyice okuyun acikladim benYaaaa bu kadın yalancıııııı kayınvalide başımı ütüledi çocuk çocuk diye bende yaptım dedi
Allah bildigi gibi etsin artik sinir koymadiniz bende kitmisiniz siz delimisiniz ne dilde anlatayim ben dahaBu kadar hasretle beklediğiniz çocuğu anneniz büyütüyor. baya hasret çekmişiniz hımm ok tamam
Hmm peki Anladım yanlış anlamışız demek kiHayir ben 5 yildir annem bakiyor demedim iyice okuyun 5 yasinda dedim 5 ay dedim yil degil. 5 aydir annemde dedim ustelik kendimde yanindayim her gun gidip geliyorum. Kayinvalidem icin degil iki yil cocuk hasreti cektim diye istedim cocuk. Sadece diyorumki kv o kadar istediki bende dogunca biraz yardimci olur dedim her kesde oyle oluyor ilk cocugumdu cok seyi anlamiyordum cocuk bakmak icin o yuzden
Tamam ya tamam siz dogrusunuzBacım hepimiz saraylarda, hanlarda mı yaşıyoruz, ne saçma ev küçükmüş de, koca gitmiş size bakmamış da...
Siz kendiniz bir düzen kurmamışsınız ki çocuk ya da eşiniz alışsın.
Enteresan...
Sinirin bozulduysa kapi orada yeter size bisey yazmayacagim cunki sizde benim sinirimi bozdunuz anlamadan
Benim kardesimle aram bir yas.ben daha bebekken kardesim dogup annem ilgisini ona kaydirdigi icin mecburen, ben annemden daha cok babaanneme duskundum.annem umrumda bile degildi.Evet iyle bende anliyorum Ama istemeden de olsa alisti ben ne yapabilirim
Şimdiye kadar oymuş buymuş. O bakmamış veya bu bakmış. Sizin gücünüz yetmemiş bişeylere vs vs. Ama şimdiden sonrası elinizde. O zaman şimdi bişeyler yapmaya, hayatınızı evladınızla doldurmaya çalışın.Ben hep yanindaydim zaten. Tamam kirada kaldim ama sabah annemlere geliyorum aksam gidiyorum banada zor kim boyle yasamak isterki
Sen kimsin ya hayal gucun bayagi genismis hadi gule gule galiba senin aklin oraya kadar erisiyorki bunlari beklemissin bendenYazmayacaktın o zaman. Bizde senin gibilerin var olduğunu bilmek istemiyoruz.
Tabi açarken şunu bekledin herkes kocana saydıracak, tüüü rezil nasıl çocuğunu sevmez diyecek sende burdan aldığın gazla vicdanını rahatlatacaktın. Yok yaa.
Keşke Türkiye de olsaydın da ben seni bi şikayet etseydim yere göğe.
Yaaaa bu kadın yalancıııııı kayınvalide başımı ütüledi çocuk çocuk diye bende yaptım dedi
Ahmakmisin sen ben o anlamda demedim iyice okuyun acikladim ben
Velhasıl senin akıl gidip geliyor . Tedavi olBakin ben cocuk yaparken sartlar baskaydi. Kayinvalidem cocuk diye diye kafami utuledi bende boyle isteyen bakar diye dusundum. Hamile kaldigimdan digurana kadar o kayinvalide bir kere bile aramadi nasil gelinim kirada kaliyordum annem yanima gelip yardim ediyordu
Tamam tesekkur ederim gercekten cok tauzuluyorum eve gidip agliyorum neden boyle diye. Tamam ben alistirdim belki anneme ama mecburluktan olduBenim kardesimle aram bir yas.ben daha bebekken kardesim dogup annem ilgisini ona kaydirdigi icin mecburen, ben annemden daha cok babaanneme duskundum.annem umrumda bile degildi.
onunla yatar kalkar onun arkasindan aglardim.bir gun bi akraba anneme kizip neden cocuguna sahip cikmiyorsun deyince akli basina gelmis.beni zorla eve goturerek kendi evimize alistirdi.sonradan anneme asiri baglandim normal bir anne kiz iliskimiz m basladi.
Siz de hemen cocugu zorla eve getirerek baslayin annesinin siz oldugunu ogrensin kisa zamanda alisir zaten.zamanla babayla da iliskisi duzelir ama once siz duzeltin n ktecocugunuzla aranizi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?