- 16 Ekim 2016
- 794
- 1.538
- 113
- Konu Sahibi naneli_limon
-
Yok ama iki isim koyarsaniz ilk yazilan isim gobek adi diye gecer
Ben ve yegenlerimde 2 isimli bizdede 2.nci yazilan isim kullaniliyorben de iki isimliyim ve ilk ismimi kullanıyorum :) ilk ismini kullanan tanıdığım çok kişi de var. pek göbek adı olmuyor yani.
iki isim kullanan biri olarak tek zorluğunun resmi evrak, optik form vb. şeylerde harf sınırına yakalanmak olduğunu söyleyebilirim. benim soyadım da uzun çünkü. güzel bir fonetik yakalanırsa iki ismin çok büyük bir sakıncası yok. benim açımdan şöyle bir faydası da oldu diyebilirim, doğduğum yıllarda çok tercih edilen isimlerden biri seçilmiş ailem tarafından. benim kullandığım ismimse çok duyulan bir isim değil, bir anlamda tercih şansı tanıdığını söyleyebilirim.
dayatma ayrı bir mesele...
Kizim olunca bize de soran oldu birkac tane. Sinir ediyorlar gercekten.Bizede sordular kızımda. Gerizekalı o kadar beyinsiz var ki burda kaynananın adınımı koydn diye onun yanında soruyolardı. Beyinsizler.
Sordugun soruya cevap: Yok canim, biz gelin olup onlarin ailesinin olduk ya, bizim kendi ailemiz kalmadi artik, varsa yoksa erkek ailesi... Ondan... Gicik oluyorum.Ay yarabbim ne var bu babalarının adında..Ne seviyolar yaranmayı yahu..
Onların babası baba da bizimkiler saksı mı? Biz niye illaki babamızın ya da annemizin adını koyacağız demiyoruz..
Satılmış diye isim var,babasının adı satılmış olsa bu kafadaki bi insan gider çocuğuna satılmış ismini koymak ister.
Şu ataerkil kafadan kurtulamadılar gitti ya.
Büyük konuşmayayım ama ne pahasına olursa olsun kalkıp da babamin ya da annemin adı olacak illaki diyen,benim hevesimi ve düşüncemi ezen insanı boşarım.
Bende oğluma kızlık soyadımı koyacağımvalla benim kızım olursa kızlık soy adımı koyacağım. kızlık soy adım güzel bir kız ismi ve artık onu kullanmıyorum. eşim istemiyor ben bastıracağım amabu durumda sizle rolleri değiştirmiş oluyoruz konu sahibi.
ama tüm erkek ve kız torunlara dede babaanne isimleri verilmesi komedi. maşallah padişah soyu sanki. dinlemeyin sakın.
Ben de konyadayimMrb arkadaşlar. İkizlere hamileyim. 2oğlumuz olacak inş. Konyada yaşıyorum ve burda geleneklere göre bir babanın bütün oğğulları çocuğuna annesinin babasının adını veriyor. Ben evlenmeden önce kocam kendmz istediğimz ismi verirrz diye söz verdi. Şimdide öyle bişey demediğini iddia ediyor. Babasının adını vermk istyomş yanınada bi isim daha koyarz diyo. Bi kere ikimizde 2ismi sevmiyoz. Kızımızın tek ismi var. Ben hiç sevmiyom 2ismi. Uzun ismi zaten hiç sevmem. O da yeterki babamn adı konsunda 2isimli olsn derdnde. Hamileliğimn başında Babasının adını direterek sinir krizine soktu beni. Ağladm saatlerce umrunda değil. Ne yapaym? Bende okumş çalışan bi insanm neyim eksik bi erkekten? Niye böyle yaparlar? Kaynmn 2oğlu oldu o biraz modern babasının adını beğenip koymadı. Sonradan utandı adını değiştrdik diyo. Buraya her geldğnde babasnn ve diğer koydupu isimle hitap ediyor. Bana çok itici geliyo. Kaynanamı zaten hiç sevmem o da oğluna babann ismini koy diye baskı yaptı ve oğlu onun adını koydu diye mutlu kocasnn adıyla sesleniyor. Benm rahatsz olacağım manzaralar.. halbuki ben gidipte nüfus cüzdanını değiştrceğini düşünmüyom. Bizi kandryolar koyduk diye.. her neysede ben çok rahatszm hem uzun hem eski bir isim. Ben kerem düşünüyom bide eymen olabilir diğrri. Önüne bi isim istemiyom. Ne yapablrm?:-(
Ben ve yegenlerimde 2 isimli bizdede 2.nci yazilan isim kullaniliyor
Iki isim koymanin çocuklarda kişilik bozukluğuna yol açtığını dinledim bir psikologtan. Araştırın hanımlar. Çünkü herkes kafasına göre ismi tercih ediyormuş cocuk şaşırıyormuş bu sefer. Evde farkli isimle okulda farkli isimle cagriliyorlar mesela bunun gibi. Bana mantıklı geldi 2 isim koymayacağım
Bende oğluma kızlık soyadımı koyacağım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?