Eşim çocuğuma babasının adını koymak istiyor

Yok ama iki isim koyarsaniz ilk yazilan isim gobek adi diye gecer

ben de iki isimliyim ve ilk ismimi kullanıyorum :) ilk ismini kullanan tanıdığım çok kişi de var. pek göbek adı olmuyor yani.

iki isim kullanan biri olarak tek zorluğunun resmi evrak, optik form vb. şeylerde harf sınırına yakalanmak olduğunu söyleyebilirim. benim soyadım da uzun çünkü. güzel bir fonetik yakalanırsa iki ismin çok büyük bir sakıncası yok. benim açımdan şöyle bir faydası da oldu diyebilirim, doğduğum yıllarda çok tercih edilen isimlerden biri seçilmiş ailem tarafından. benim kullandığım ismimse çok duyulan bir isim değil, bir anlamda tercih şansı tanıdığını söyleyebilirim.

dayatma ayrı bir mesele...

Son düzenleme:
Ben ve yegenlerimde 2 isimli bizdede 2.nci yazilan isim kullaniliyor

Bizede sordular kızımda. Gerizekalı o kadar beyinsiz var ki burda kaynananın adınımı koydn diye onun yanında soruyolardı. Beyinsizler.
Kizim olunca bize de soran oldu birkac tane. Sinir ediyorlar gercekten.
Bahsettiginiz sehirde yasiyorum ve tanidigim cogu erkek ayni seyi yapiyor, ogluna babasinin adini, kizina annesinin ismini koyuyor. Ikinci ismi isteyenler ekliyor simdilerde.
Ben mantiksiz buluyorum kp kv ismi konmasini.
Isim koyma siradan bir sey degil, kaderi, kisiligi etkiliyor. Bana da aileden birinin ismi konmus, o kisinin yasadigi sikintilari ayniyla yasadim, onunla karakterimiz ayni güç(süzlük)te bence.
Cocuk, ismini aldigi kisinin olumsuz huylarini da aliyor gördüğümüz cogu ornekte, bu yuzden cok karsiyim.
Ama ne yazik ki benim esim de erkek cocugumuz olunca babasinin ismini koymak istedigini soyledi. Boyle bi dusuncesi oldugunu bilmiyordum soke oldum. Ilk aklimdan gecense "Allah'im erkek cocugum olmasin, olursa da o zamana kadar fikri degissin" seklinde oldu :) Bakalim...
Bir arkadasin dedigi gibi 9 ay sikintiyi ben cekiyorum, isim koyma hakki bende olmali diye dusunuyorum.

Sordugun soruya cevap: Yok canim, biz gelin olup onlarin ailesinin olduk ya, bizim kendi ailemiz kalmadi artik, varsa yoksa erkek ailesi... Ondan... Gicik oluyorum.

Bende oğluma kızlık soyadımı koyacağım

ayyyyyyyyy ayni dertten muzdaribim, yedi aylik hamileyim.. kayinbabamla esimin arasi herzaman cok kötüymüs, hatta kücükken esim evden kacarmis kayinbabam yüzünden, ve evlendik bi kurus harcamadi bizim icin, sürekli asagilar elestirir, beni birak esimi bile sevmez.. gecen esim demez mi ki babamin adini mi koysam oglumuza... ben soke oldum... dedim keske böyle yasli cilekes yada oglunu seven bi baba olsaydi en azindan düsüne bilirdim.amaa baban hala psikopat.. tek derdi para.. eeeeeeeeee yuhhh dedim.. ama benim esim allahtan bana cok baski yapcak bi tip degil cokkkkkkkkkkkkk sükür

Ben de konyadayim istenmeyen birşey zorla olmaz eşine soyle hakkımı helal etmem de 2 isim olunca da zaten babasının adı söylenecek bu belli sizin taraf diğer ismi kullansa bu sefer onun tartışması olacak eşin diycek ki babamın adını soyleyen yok... 2 isim olup da biri kayinbabaninki olacaksa sen kendi istedigin ismi kullan ..o değil olan çocuğa oluyor..keşke 2 ismi isteyerek koysan

Iki isim koymanin çocuklarda kişilik bozukluğuna yol açtığını dinledim bir psikologtan. Araştırın hanımlar. Çünkü herkes kafasına göre ismi tercih ediyormuş cocuk şaşırıyormuş bu sefer. Evde farkli isimle okulda farkli isimle cagriliyorlar mesela bunun gibi. Bana mantıklı geldi 2 isim koymayacağım

Ben ve yegenlerimde 2 isimli bizdede 2.nci yazilan isim kullaniliyor

Ben de iki isimliyim ve dediğiniz gibi 2. yazılan ismimi kullanıyorum ama doğrusu aslında ilk ismimizi kullanmak. Göbek adı, adı üstünde tam ortada göbekte olan olmalı. :)

Allah Allah, hangi psikologmuş o? İsmini öğrenebilir miyim merak ettim.

aaaa nasıl böyle birşey isterler...ahhh ahh siz bu gelinler yokmusunuz..çok fenasınız :) ne var yaşlı insanlar gönülü ,duasını alsan olur..ilk ismi onun olsun..zaten her yerde 2.isimler kullanıyor ..

doğum belgesini al
nüfus müd. lüğünden sen çıkart nüfu cüzdanı
yoksa 400 TL ayrıca kenara ayır kimseye söylemeden dilekçeyle hallet
kv ne de diğer oğluna sözünü geçirememişin kastin bana mı o.bu de off çok sinir oldum

Eşim çocuguma babasının adını koymak istiyor ?? Pardon çocugu tek başınıza yaptınız sanırım çocugumuza derdin yoksa.hem ne var koysun anlamı kötü değilse neden razı gelmiosunuzki .yani böyle kendi kendinizi yiyeceğinize oturup konuşup orta yolu bulsanız daha ii degilmi.hem koyun iki isim nolucakki diğer ismiyle hitap edersiniz.germeyin kendinizi bu kadar zarar valla sizede bebişede

iki isim iş hayatı için zor.Onu da geçtim.Çalışan yetişkin bir insansın.Bebeği sen doğuruyorsun.İkinizin kararı olması lazım.Millet ne der diye saçma bir gelenek sürdürmenin nerdeyse bütün torunlara aynı ismi koymanın manası ne.Bu nasıl bir cehalet.KOYMAK ZORUNDA DEĞİLSİN.Senin de fikrin hakkın var.

Cok bencıller
Sahsen ben babanemın ısmını kullanmak ıstemezdım ıyıkı annem tum dırencıyle karsı cıkmısta ısmımı koymuslar

Cocugunuza sevmedıgınız ısmı koymamalısınız

öffff!!
yıl olmak üzere 2017 halaa zihniyete bak demek istiyorum
kp inize ben hiç koymak istemiyorum oğlunuz es kaza gider de nüfusa yazdırırsa daha sonra değiştiririm
diyeceksin de olmayacak

veya
babacığım siz aklı başında ileri görüşlü bir adamsınız ben sizin hiç böyle saçma sapan adetlere takılı kaldığınızı düşünmüyordum
şaşırdım açıkçası.. tarzı bişey mi konuşsanız
alttan alttan vurmak iyidir bazen :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…