Eşim çocuk istemiyor onu nasıl ikna edebilirim

öncelikle sakın eşini kandırma derim. benim arkamdan da iş çevirilseydi bunun sonucu çok ağır olabilirdi.
bende 3 yıllık evliyim ve bebek bekliyorum. eşim bu sene de çocuk istemiyordu, bu sene resti çektim çocuk yüzünden.
ya bu bebek olacak ya da olacak dedim. sonuçta boyun eğdi. tabi senin eşin neden çocuk istemiyor bilmiyorum ama al karşına açıkça konuş.sonuçta er geç yelkenleri suya indirecektir.
umarım siz de güzel bir aile olursunuz.

Öncelikle anim cok olgun düsünüyorsun dogru söylüyorsun onu zorlamanin küsmenin hicbir anlami yok. Sonucta bu ikinizin verecegi bir karar.

Ben kendi adima sunu farkettim. Önceleri cocuksiz ciftlerle gelip giderdik cocuk yapmak hic aklimiza gelmezdi daha cok sinemaya gitme tatil yapma gezme tozma derdindeydik. Daha sonra arkadas cevremiz degisti simdi 1-2 yaslarinda cocuklari olan ciftlerle görüsürüyoruz ve inan bana insan farkinda olmadan fena halde özeniyor!

Arkadas cevremiz degistikden sonra esimde bende cocuk yapmaya karar verdik hatta ben meslek egitimi gördügüm halde. Sende kücük cocuklari bebekleri olan cevreye sokmaya bak esini inan bana gördükce bebekleri sevdikce heveslenecektir. Konusunu acmana bile gerek kalmayacak!

bir adamın baba olacağını bilmeye hakkı var...insan neyin sorumluluğunu alıyorsa onu bilmeli, ona hazırlanmalı...eşinizi sakın kandırmayın...ben olsam nefret ederdim sizden böyle bir şey yapsanız...
istemiyorsa istemiyordur... herkesin kendi tercihi... tercihine saygı duymak ZORUNDASINIZ...
Size göre vakti gelmiştir... O aynı şeyi düşünmüyordur... sorarsınız neden istemediğini... ne zaman istediğini... hiç istemiyorsa ona göre önlemini alırsınız...

ne diyeyim çok zor,saruböceq arkadaşımızın fikrini begendim.
inanın eşiniz de neden daha önce istemedik diyecek.
belki ilk başlarda zor alışacak ama sonradan çok mutlu olacak.
ama asla ve asla bu yaptığınızı ona anlatmayın yoksa güvenini kaybedebilirisniz.böyle bir riski de var.

en azından orta yol bulunabilir.yani ne senin dediğin ne de onun dediği.
en mantıklısı da bu gibi...

Bende 2,5 yıllık evliğim, benimkide istemiyor aslında hiç bir zaman istemiyorum demedi herşeyin zamanı var deyip duruyor ama bizde bu konuyu bir türlü konuşamıyoruz, arkadaşlarımızın çocuklarına bayılıyor ve çok seviyor ama söz konusu bizim bebiş olunca konuyu kapatıyor yada geyik yapıyor. Arkadaşlar seninki ne kadar çok çocuk seviyor yapsana bir tane diyor bende çocuk seviyor ama heralde benden çocuğu olsun istemiyor diye düşünüyorum, çok üzülüyorum ama karar aldım bu konuyu o açana kadar açmayacağım, bizimde borcumuz yok ve benim yaşım 31. Cevaplarınızı okudum dediğiniz gibi kandırarak olacak bir iş değil bu gerçekten çok önemli ve ortak alınacak karar. Herşeyin zamanı var deyip fazla takılmamak lazım heralde :)

zor bir durum gercekten yerinde olsam ne yapardim bilemiyorum belkide askerdeysen sizi yanliz birakmak istemiyor olabilir

asker yolu gözlemesi kolaymı ama bir bebişin olsa ona sarılır günlerin nasıl geçtiğini anlamazdın.bizimkide askerden sonra diyordu iyikide onu dinlememişim çocuk avuntusu oluyor insanın bence.

benim aklımdanda tam olarak bu geçiyordu.hapı unutmuş içmemiş olduğu gün hamile olmuş masalı nasıl.onların hakkı varsa bu kadınında anne olmaya hakkı var.o buna izin vermiyorsa hakediyor bence.

Cevre cok onemli, eger cocugu olan arkadaslarinizla gorusseniz, eminim fikri degisecektir, cunki erkeklerde baba olunca , babalik duygusunu hersekilde belli ediyorlar. Ozellikle erkek arkadaslarina anlatiyorlar diye biliyorum. Allah yardimcin olsun arkadasim. zor bir durum gercekten.

Belki askerden döndükten sonra hemen isteyecektir, senin hamileliğini veya bebeğinizin küçüklüğünü kaçırmak istemiyordur?

Ayrıca hayat arkadaşını kandırma fikrini sevmedim. Evli insanlar birbirlerinin arkasından iş çevirmemeli. O gidip sizden habersiz vazektomi operasyonu geçirse nasıl hissederdiniz? Yaaa.. Zorla değil ki.

Bence mâkûl bir süre daha bekleyin. Belki hazır değildir gerçekten, kötü bir baba olsa daha mı iyi?

kizlar benimde 1yasinda dünyalar tatlisi bi oglum var.benim kocada istemiyordu.bende sarubeceq planini uygaladimkaydirigubbakcemile3esime hapi iciyorum dedim ama hic icemedim,sonundada hamile kaldim tabi esim sasirdi ve onu oyuna getirdigimi anladi:dance:sonucta cok sevindi.simdi bile diyorki iyikide ohaplari hic icememissin.devamli tesekkür eder bana.yani kizlarr bizde bu plan ise yaradi.su an cok mutluyuzzz oglumuzlaaopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

kaydirigubbakcemile5

ayyy,
benimkide istemiyor. ama neden istemiyo anlamış değilim bi diyorki çok yeniyiz evliliğin tadını çıkaralım şimdide diyor, askere gitmeden olmaz ben 5ay bebeğimizi göremiyeceğim belki ilk adımında ilk sözünde yanında olamayacağım hem ikinizi birden nasıl tek bırakabilirim.valla ikinci bahaneyi söyleyince içim sızlıyo ayy canım falan oluyorum ama tabi bu sözler vazgeçirme taktiğide olabilir.
ya sizin askeliğe daha varmış aslında olsa o zamana büyür zaten hem sen yanlız kalmazsın. bak ne yap biliyor musun, erkekler torun isteklerinde annelerine çok kıyamaz daha doğrusu çoğu öyle seninkini bilemem ama seninkide öylese kaynanan söylesin.

Kayın validemde gezin tozun hayatınızı yaşayıon diyor onada sinir oluyorum yaw normalde kayınvalideler sıkıştırır benimkisi gezin tozun diyor kiki neyine gezeğim 6 yıl flört dönemi 1 yıl nişanlılık 2,5 yıllıkta evlilik yuh

benim gibi birini daha gördüğüme sevineyim mi? yoksa aynı dertten muzdarip olduğumuz için üzüleyim mi?bilemedim arkadaşım gerçekten çok zor bir durum seni çok iyi anlıyorum benim durumun biraz daha vahim bn 7 yıllık evliyim yaşımda artık 30(evliliğimin ilk yıllarında en az üç sene kadar bende düşünmüyordum bu arada maddi olarak bir takım yatırımlar yaparız diye planlıyordum zaten eşimde 3-4 sene konusunda hem fikirdi ama bunu böyle ciddi ciddi oturup kunuşup heseaplayarak yapmadık laf arasında geçen konuşmalar ama kensinlikle hiç istemedğiyle ilgili evlenmeden önce bir lafı olmamamıştı.Daha sonra hayat gailesi derken maddi olarak isteklerimize son 2 yılda kavuştuk maddi olark iyi durumdayız eşimde bende iyi birer işe sahibiz ve ben birazda geç kalmaya başladığımı farkettiğimden beri daha fazla üstüne gidiyorum ama aynen seninkinde olduğu gibi bu durumu kunuşamıyorum kesinlikle kestirip atıyor mantıklı sebepleri varsa ondan duymak istiyoruım ama tek söyledği ben çocuk istemiyorum hiç güzel taraflarına bakmıyor tatile çıktığımızda şimdi çocuğumuz olsaydı burada rahat rahat tatil yapamazdık ki,dışarı bir yere çıktığımızda gene öyle ,akşam evde otururken bile şimdi çocuk olsaydı böyle sessiz sessiz dizlierini izleyemezdin vs.vs çoğaltılabilecek bir sürü örnekler vermekte üstüne yok ne yapacağımı bilmiyorum aslında işin aslı bende ciddi ciddi düşündüğümde korkmuyor değilim sadece yaşımdan dolayı bir telaş içindeyim evet çok istiyorum anne olmayı ama ona itiraf edemesemde beceremeyeceğimdende korkuyorum off ffff

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…