Eşim çocuk istemiyor

Selvisevgi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Eylül 2020
25
4
3
31
Merhaba herkese, 28 yaşındayım ve evliliğimizin 5.ayındayız. Etrafımdaki herkes çocuk sahibi oldu ve açıkçası düşünüp duruyorum yaştan dolayı geçmi kalıyorum diye.. Eşim birkaç sene beklemek istiyor, biraz birikim yapıp maaşının artmasını beklemeyi bahane ediyor ve bu konuyu konuşmak istemiyor. Kafam çok karıştı, 30 yaşından sonra gebeliğin sıkıntılı olduğu ve yumurtalıklarda sıkıntı olabilme ihtimalinin artmasıyla ilgili söylentiler duydum. Sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz ve kaç yaşında hamile kaldınız ?

Şahsi fikrim
Önce evliliğe
Sonra birbirinize
Sonra ev içinde düzene
Alışın.
Bebek sonra..
Biz 3. Yılımızda bebek düşünmeye başladık.
Çok şükür rabbim nasip etti. Hamileyim şuan.

Yumurta rezervini kontrol ettir.
Sorun yoksa bence de maddi manevi alışın ve düzeltin birşeyleri. Sonra bebek düşünün.

Eşiniz mantıklı düşünen taraf.
İlk önce evliliğiniz otursun çocuk için uygun ortamı oluşturun ondan sonra bebek yaparsınız.

26yaşında evlendim eşim 29yaşındaydı.32de ilk kez anne oldum. şimdi 36da 2.ye hamileyim.evliliğin daha çok çok yeni. yaşında öyle büyük değil. bence de erken. en azından 1 sene geçmeli. haa yüne de sağlık anlamında kafanda soru işaretleri varsa senin yerinde olsam adetimin 3 günü giderim doktora hormonlarıma baktırır bir de muayene olurum.

ben de 28 yaşındayım geçen yıl 1 düşüğüm oldu ve bu yıl olması için elimde geleni yapıyorum. ikinci çocuk istediğimde 30 dan sonraya kalacağı için ilk çocuk hemen olsun istiyorum.

şuan hemen hamile kalacaksın diye birşey yok belki bir sıkıntınız var belki 30 u bekleyeceğiniz zamanı tedaviyle geçireceksiniz bilemezsiniz. burada yıllardır bebek sahibi olmaya çalışan insanlar var. çok sık boğaz etmeden eşinizi ikna edin derim.

Bence bahane değil gelir yetersizliği nedenli ile erteliyorsa haklı baba olarak çocuğunu daha iyi şartlarda yetiştirmek istiyor olması bence normal hem henüz çok yenisiniz 5 ay erken gibi 1 sene geçsin evliliğiniz otursun daha iyi olur ayrıca 30 yaş gebelikleri sıkıntı değil[/QUOTE]

tabi ki birbirinizden şüpheniz yoksa ve geliriniz müsaitse. biz 1 yıl istmeedik. 1 yıl sonra 1 düşüğüm oldu 6 aydır da çabalıyoruz olmuyor.

Daha 5 aylık evlisiniz.
Eşiniz haklı.

Evlilik oturmadan hamilelik süreci ve çocuğun olması cok mantıklı gelmiyor bana.

30 yaş neden bu kadar büyütülüyor kadınların gözünde, neden olmasın çocuğunuz başka bir sıkıntı yoksa? Kafanızı meşgul etmeyin çocuk fikriyle bir süre.

yooo gec değil. cok erken yaşta anne oldum evlendikten 3 ay sonra hamile oldum. su an ki aklım olsa esiniz gibi dusunurdum minimum 2 yıl beklerdim.. Ayrıca cok var 30 dan sonra hamile kalabilen cevremde
beeenn. 32 yaşında anne oldum

Daha 5. Ay cook erken.. en az 1 2 sene gecsin.. birbirinizi taniyin alışın evlilige alışın olgunlasin.. cocuk sonraki asama bence.

Allah nasip ederse 40inda da olur olan örnekler var. Acele etme.

Annem 36 yasinda kardesimi dunyaya getirdi. cok gec degil 29 yasindayim yeni olgunlastim sükür
benim annem de 43 yaşında kardeşimi dünyaya getirdi. 18 yıl hap ile korunan kadın 1 hafta hapı bıraktı ve hamile kalmış. mucize gibi. Zaten regl olmuyordu menapoza girdim zannetmiş. 8 Haftalık hamileyken öğrendik. O da midesi çok ekşiyor diye giittik de öyle öğrendik

Bizde de eşim istemedi. Evliliğimizin 1. Yılindan sonra ben istiyordum eşim istemediği için erteledik. Sonra bundan 6 ay önce eşime dedim daha o zmnlar istemiyordu bir yıl gecsin vs diyordu. Ben de dedim 1 yıl sonra şu ay istiyorum deyince hemen olacak mi 1 yıl 2 yıl deneyenler var. Ileri yaşlarda çocuk sahibi olmak sıkıntılı. Bi r de hiç doktora girmemiştik. Belki eşimin spermelrinde sıkıntı var belki ben de yumurtalıklarında sikinti var. Hamile kalıp düşük yapıp tekrar toparlamayı bekleyenler var. Her ihtimali düşünmek gerekiyir.
Eğer eşinden evliliğinden eminsen borcunuz yoksa evliliğe alistigijizi düşünüyorsanız çok ertelemeyin derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…