- Konu Sahibi Selvisevgi
-
Merhaba herkese, 28 yaşındayım ve evliliğimizin 5.ayındayız. Etrafımdaki herkes çocuk sahibi oldu ve açıkçası düşünüp duruyorum yaştan dolayı geçmi kalıyorum diye.. Eşim birkaç sene beklemek istiyor, biraz birikim yapıp maaşının artmasını beklemeyi bahane ediyor ve bu konuyu konuşmak istemiyor. Kafam çok karıştı, 30 yaşından sonra gebeliğin sıkıntılı olduğu ve yumurtalıklarda sıkıntı olabilme ihtimalinin artmasıyla ilgili söylentiler duydum. Sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz ve kaç yaşında hamile kaldınız ?
Bu genellemeden nefret ediyorum Neye göre konuşuluyor anlamıyorum. kime ne kaç yaşında çocuk sahibi olduğumdan. Neymiş ileri yaşta çocuk bakılamazmış. Annem 43 yaşında çocuk sahibi oldu. Onun kardeşime gösterdiği özeni bize göstermemiştir. bizi 20li yaşlarında doğrmuş oysa ki bize daha çok tahamülü olmalıydı dimi?Ben 33 yaşındayım 2 düşüğüm var. Hiç uğraşmayım o zaman madem çocuğumu kafam kaldırmayacak, yanında koşup eğlenemeyeceğim, gergin olacağım. Kapatıyorum bu defteri bu arkadaş nedeniyle.
Genelleme yapmıyorum kendi düşüncemi söyledim çevremde gördüklerimden yola çıktım her yaşı genç olan da sabırlı olmuyor sonuçta ama bu bi gerçek yaş ilerledikçe insan daha çabuk yoruluyor bazı şeylerden bıkmaya başlıyor ve kaldıramıyor. 30 lu yaşlar anne olmak için çok geç degil ama gençken daha enerjik oluyorsun çocuk bakımı da enerji isteyen bişey bunu kimse inkar edemez. Siz fazla gerginsiniz bence kimse size kötü annesiniz demedi oraya yazmışım çevremde birçok anneyi gözlemledim diye her kadın böyle demedim tekrar okuyun bence yazdıklarımıBen 32 yaşında anne oldum diye çocuğuma tahammülüm az mı oldu sanıyorsunuz ya da onunla dışarıda doyasıya koşamadığımı mı? Gergin bir anne değilim kafam da kaldırıyor, kesinlikle gayet huzurlu bir ortamda büyüyor çocuğum. Bu konuda genelleme yapılmaz. Şurada kaç tane anneyi itham ettiğinizin farkında mısınız?
Beni burada tanıyanlar gergin olmadığımı çok iyi bilir. Gayette genellemişsiniz. 30 yaşından sonra insanlar çökmüyor bunu o yaşlara gelince anlarsınızGenelleme yapmıyorum kendi düşüncemi söyledim çevremde gördüklerimden yola çıktım her yaşı genç olan da sabırlı olmuyor sonuçta ama bu bi gerçek yaş ilerledikçe insan daha çabuk yoruluyor bazı şeylerden bıkmaya başlıyor ve kaldıramıyor. 30 lu yaşlar anne olmak için çok geç degil ama gençken daha enerjik oluyorsun çocuk bakımı da enerji isteyen bişey bunu kimse inkar edemez. Siz fazla gerginsiniz bence kimse size kötü annesiniz demedi oraya yazmışım çevremde birçok anneyi gözlemledim diye her kadın böyle demedim tekrar okuyun bence yazdıklarımı
Allah aşkına ya herşeyi nasıl anlıyorsunuz oraya yazmışım çevremde gözlemledim diye her kadın öyle demedim olayı nerelere çektinizBen 33 yaşındayım 2 düşüğüm var. Hiç uğraşmayım o zaman madem çocuğumu kafam kaldırmayacak, yanında koşup eğlenemeyeceğim, gergin olacağım. Kapatıyorum bu defteri bu arkadaş nedeniyle.
OkBeni burada tanıyanlar gergin olmadığımı çok iyi bilir. Gayette genellemişsiniz. 30 yaşından sonra insanlar çökmüyor bunu o yaşlara gelince anlarsınız
size iyi günler
daha 5 aylik evliyken zaten cocuk karari almamalisiniz. yanls anlamayn bugun evlilik cok ii giderkn yarn naslda tanimamisim diyeblrsnz. en az 1 2 sene dolsun bi bakin gecinebliyormsnz diye. esiniz hakli. ben esimle 10 yildir sevgiliyken evlendm ona ragmen evlenince 3 sene bekledk cocuk icin. ve suan 30 yasinda hamileym 28 ile 30 yas arasnda hc bi fark yok. o bahsettgnz komplikasyonlar 35 40 yasindan snra olur. sizde suan evlilgnzn tadini ckarin zamani gelnce ikinzde isterkn dusunun❤Merhaba herkese, 28 yaşındayım ve evliliğimizin 5.ayındayız. Etrafımdaki herkes çocuk sahibi oldu ve açıkçası düşünüp duruyorum yaştan dolayı geçmi kalıyorum diye.. Eşim birkaç sene beklemek istiyor, biraz birikim yapıp maaşının artmasını beklemeyi bahane ediyor ve bu konuyu konuşmak istemiyor. Kafam çok karıştı, 30 yaşından sonra gebeliğin sıkıntılı olduğu ve yumurtalıklarda sıkıntı olabilme ihtimalinin artmasıyla ilgili söylentiler duydum. Sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz ve kaç yaşında hamile kaldınız ?
beş yıllık evliyim ilk çocuğum olacak 30 yaşındayım.Bir arkadaşım eşi istemediği halde çocuk yapmıştı. Adam sen istedin diye hep yalnız bıraktı kadını yardımcı olmadı. Kadın ne derse haksız çıktı. Hem eşiyle arası bozuldu hem de evliliği sıkıntıya girdi
Oh be yalniz degilmisim benim annemde 40 yasinda kardesimi dunyaya getirdi simdi 2. Kez kucuk dayi olacak kardesimbenim annem de 43 yaşında kardeşimi dünyaya getirdi. 18 yıl hap ile korunan kadın 1 hafta hapı bıraktı ve hamile kalmış. mucize gibi. Zaten regl olmuyordu menapoza girdim zannetmiş. 8 Haftalık hamileyken öğrendik. O da midesi çok ekşiyor diye giittik de öyle öğrendik
Genelleme yapmıyorum kendi düşüncemi söyledim çevremde gördüklerimden yola çıktım her yaşı genç olan da sabırlı olmuyor sonuçta ama bu bi gerçek yaş ilerledikçe insan daha çabuk yoruluyor bazı şeylerden bıkmaya başlıyor ve kaldıramıyor. 30 lu yaşlar anne olmak için çok geç degil ama gençken daha enerjik oluyorsun çocuk bakımı da enerji isteyen bişey bunu kimse inkar edemez. Siz fazla gerginsiniz bence kimse size kötü annesiniz demedi oraya yazmışım çevremde birçok anneyi gözlemledim diye her kadın böyle demedim tekrar okuyun bence yazdıklarımı
sanki 20 yaşındasınız da 30 yaşın riskli grup olduğu hakkında fikir beyan ediyorsunuz. Etraftaki herkes doğurdu diye diye instagram da doğurma modası oldu. Adam 10 sene bekleyelim dememiş yeni evlisiniz ve şu ekonomide birkaç sene bekleyelim demesi çok mantıklı.Merhaba herkese, 28 yaşındayım ve evliliğimizin 5.ayındayız. Etrafımdaki herkes çocuk sahibi oldu ve açıkçası düşünüp duruyorum yaştan dolayı geçmi kalıyorum diye.. Eşim birkaç sene beklemek istiyor, biraz birikim yapıp maaşının artmasını beklemeyi bahane ediyor ve bu konuyu konuşmak istemiyor. Kafam çok karıştı, 30 yaşından sonra gebeliğin sıkıntılı olduğu ve yumurtalıklarda sıkıntı olabilme ihtimalinin artmasıyla ilgili söylentiler duydum. Sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz ve kaç yaşında hamile kaldınız ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?